![]() |
Ölümsüz Ruh
evrene kanat açıp özlemle süzülüp ruh yorgun *******imde düşlerime giriyor, beni benden koparıp kollarına alarak bilinmeyen yerlere göklere yükseliyor, diyor ki gerçek benim bu ölümlü bedenin ve sonsuz geleceğin görünmeyen evrenin ölümsüz sahibiyim. Güzin Eye Dündar |
Ölümüne Aşk
sisli İstanbul gibiyim gece düştü ışıklarıma ölü harflerini gömdüm adımın ölümsüz harfler yanına sildim sevda sözcüklerini gök / yüzünden ışık hızı geçti bahar sevda evimden yüzümü okşayan martı kanatları değildi serin ölümdü kalbimi seninle saran başım ince duvarında sevdanın isterse kalsın tüm gidişler düşsün kapılardan dilimde eksilsin zaman bir çiy damlası çaldım dudaklarından bırak tuzlansın.. Güzin Eye Dündar |
Öyküler bitti
bitti öyküler artık özlemlerin tadı yok ne güllerin kokusu bülbülün tutkusu yok kırık billur bir saray bahçesi talan olmuş bir yangınla yokolmuş yakanın sorgusu yok. Güzin Eye Dündar |
Öyküsüzüm
Bırakıp sözcükleri gönülden gitmek öylesine kentin ölümcül sessizliğinden mayalanıp kalmak bir ağaç gölgesinde örtüsüne sarılıp dağ yollarının Sonra akıp gitmek özgür sarp tepelerin ayazında donmak yeşile durdurmak ömrü zordur…kartallara anlatmak ölümü baykuşlara güneşi, günü ve serçeleri geceye uçurmak bu yüzden resminin bir ucuna tutunmuştu kelimeler ve şafağa yüzüm öyküsüzüm yağmurlar yıkadı günlüklerimi.. Güzin Eye Dündar |
Öyle Özle Ki Affet
beni buldukça kaybet kaybettikten sonra bul öyle özle ki affet can gibi kalbinde tut olmasın bu öyküde güneşten sonra bulut beni can gibi sakla bir ömür tende unut.. Güzin Eye Dündar |
Özgürlük Sınırlar Koymaktır Bazen
Özgürlük sınırlar ..........................koymaktır bazen sınırları kaldırmak ...........................yeterince solumak payına düşen ...........................mutluluğu ayağa kalkabilmek ...............................düşünce kucaklamaktır sevgileri seçme şansını kullanmak ..............................biteviye bir insanlık hakkını ........................tutmak elinde bırakmak sınırların olduğu yerde dostça kardeşçe yaşamak paylaşımı dengelemek .................................kardeşçe hakkın hukuk un olmadığı yerde savaşmaktır özgürlük. Güzin Eye Dündar |
Paradoks
yenik düşmeseydik zamana bilmezdik takvimleri siler dakikaları, saatleri hoş görürdük beklemeleri giden yılları affederdik yasını duymazdık ölümlerin... çocuk kalırdık, zamansızlık içinde mevsimleri fark etmeden büyümek istemezdik belki de yaşlı dünya bırakmazdı elimizi sevgisizlikten, üşümezdik sızlıyor içimde haşarı çocuk vurulan düşlerim mi ne binlerce yaşında içimdeki asi renk alnımda dilsiz bir çizgi kahreden ölümcül boşluk büyüyor zehir zemberek... Güzin Eye Dündar |
Pusu Kuruyor Yalnızlık
gözlerime pusu kuruyor / yalnızlık hazan bahçelerinde kışa hazırlık gölgelerine tutkulu yolculuk ve çekmecemde gönül dolusu / yorgunluk solgun renklerime ağlıyor yağmur kuşları boş duvarlarda sesin yankısı / bir tadımlık kim bilir kaçıncı kez suskun öpüşür kapı eşiği yine akşam kabul görmez / imkansızlık sildim gözyaşımı / takvimlerden güz ün ardı sıra umuttur hatırlamak kimi zaman hatırlanmak parmak uçların nar çiçeği ellerin / sıcak mı sıcak… Güzin Eye Dündar |
Rüzgar
yaprakları okşayan rüzgara fısıldadım dokun tenime masum çocuksu ela gözlerin ışıklarına tutuldum yaz yazabilirsen gökyüzüne kurtar beni bu yalancı zamandan akşam güneşinde olgunlaşan düşlerin ardına düşmekten artık yoruldum. Güzin Eye Dündar |
Sakla Sıcağımı ilk Yaza
ölü toprağı serildi suyu çekildi kaynağın tül kafeste uykusuz gece kuşu değişti boyutu hayatın söylendi, söylenecek ne varsa yaşanan an ve an dalgın pencerelerde düş saatleri ertelenen kül zaman... - II - yaban renklerine bıraktım uykularımı... sakla sıcağımı ilk yaza kadar parmak uçlarında gün ışığı alnında... ilk yazın öpüşü ardında... sakız gölgesi sayıklamalar… Güzin Eye Dündar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.