![]() |
Telaş
Öylesine bir istanbul işte, Öylesine bir akşamüstü, Gürlesem mi yağsam mı kararsızlığıda bir hava.... Havadan civadan sohbetler bile uyumaklı.... Salasın geliyor zihnini o derin boşluğa.. En yakın insandan kilometrelerce uzakta, Bir sandalda uyuyakalır gibi... yavaş! .... yavas! .... Yavaş yavaş yaşamak lazım bu hayatı.... Seni sevmek dışında herşeye yetecek zamanım var nasılsa... Ne bu telaş.... Yusuf Şans |
Terimde kokuyorsun
Öyle işlemişsin ki içime, Öyle içmişim ki seni, kana kana, Adım adım, ateş altında, İlerlesem benden sana, Yana yana yansam, Dumanımda tütüyor, Buram buram terlesem, Sen gibi sen kokuyorsun, Terimde bile.... Yusuf Şans |
Tetikçi Şiir
Bir gözyaşı ölü bulunmuş diyorlar, Cesedi Suadiye kıyılarıına vurmuş, Öleli çok olmamış, Soğumamış henüz, Tanıklarda sanıkmış üstelik, Üstelik tetikçi şiirin itirafnamesine göre, Aşk azmettirmiş, Zaten aşk hep azmettirirmiş, Yusuf Şans |
Tuş
Bir yolu olmalı, Henüz ellerimdeyken kokun, Içim içime dar, Sensiz bir nefes zor iken, Diken diken kanamaktayken kırmızı, Pılımızı pırtımızı ateşe vermişken hatta, Bir yolu olmalı; Bu anı yaşamanın bir yolu, Içine çeke çeke, Genzini yaka yaka, Tadını ala ala yaşamanın, Bir tuşu olmalı, Hadi dokun! .... Yusuf Şans |
Tut Beni
Durdum, Sordum “kim” “Sen” dedim, Sendeledim.... Sendeliyorum... Bırakma tut beni, Seni çok seviyorum Yusuf Şans |
Uyanmak Seninle
Bazen rüya sabah uyandığında başlar, Bu sabah olduğu gibi, Bazen uyumak istemezsin, Görebileceğin en güzel düş, Zaten yanındadır, Ve bazen öyle işler ki aşk içine, Kalbini tutma bırak, O artık kanındadır, Yusuf Şans |
Uykusuzum
Huysuzum, Uykusuzum ******* boyu, ******* boyu adını heceler dururum.... Mutsuzum, Ne tadım var ne tuzum, Umutsuzum ve sensiz, Çok sürmez ama bu çok sürmez Kefenli ya da kefensiz, Kendimi vururum... Yusuf Şans |
Uzaklardasın
Uyuyor olmalısın bu saatlerde, Bu saatlerde ellerim saçlarında dolaşırdı, Bu saatlerde sarılırdım sana, Sen yoksan hayaline sarılırım, Uzaklardasın, Yarın sabah ararım biliyorum, Biliyorum özlerim, Hiç umulmadık bir anda, Hiç umulmadık bir sey, Seni hatırlatır da, Kokunu duyarım genzinde, Kulağım çınlar ansızın, “Biri beni anıyor” der, Sen sanır, Seni anarım, , , Uzaklardasın, Hepsi hepsi yüzünü göremedim birkaç gündür, Sarılamadım sana, Öpemedim, Gülemedim birde, Yanında güldüğüm gibi, Uzaklardasın, Sen de özlüyorsun beni, Dinleniyorsun, Yenileniyorsun, Yinelenmiyorsun ama, Hergünün herhalin bambaşka, Uzaklardasın, Bu şiir dönüp duruyor belleğimde, Tutamıyorum kendimi, Böyle işte, Okursun döndüğünde... |
Vurulurum
Özlemişim ya, İki satır bırakmazlar.... Telefon çalar, Köpek havlar, Su kaynar, Kapı vurulur, Ben vurulurum... Yusuf Şans |
Yağmur
İnadına, yağacağı tuttu yağmurun, Sonbahar adına, Ne mevsim umurunda, Ne de soğuk, Sultanahmet’deki güvercinin, Tek düşmese o damlalar, Kanadına kanadına! ... Oysa buradan bakınca, (Benim gözümle yani) O güvercinin ürperişi, İstanbul’un gözkırpışıdır, O İstanbul’ki..... aşk, O İstanbul’ki..... biziz, Anlasana.... Yusuf Şans |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.