![]() |
Güneş Denize
raks ediyordu göçmen kuşun kanadında sonbahar yeleleri alevden dudağında buruk tebessüm gidipte dönememek esirdi şafağa gün esaret her yeni doğuş tarih sayfasında izi kalan bir takvim yaprağı daha düştü gözlere salınıyordu gerdanında asma bahçesi kara benler şarap damıtıyordu yüzünde bahar meriç'e saçtım umutlarımı ayçiçeğinin göbeğinde toprağa düştü sevda çisi çisi yağmurlarla bereket saç tellerinde izin istemez aşk çalar kapıyı aniden boğulup kelimeler mimiklere düşer yalın kılıç gözler olur nokta yeniden doğuştur istenç güneş toplayan gözlerde kar çiçeğinde açan beyaz mutluluktur baharla gülen erteleme zamanı mevsim dönüyor arala perdeyi bak gölge düşüyor güneşe güneş denize Cemal Karsavran |
Güneş Gözlerinde Parlarken
bu aralar sorumluluğu olmayan biri gibiyim, hiç olmadığım yaştayım, bazen çocuk bazen genç... yüreğim kuş gibi çırpınmakta akıyorken sana doğru benliğim ne yaptın bana sevdam, içimdeki fırtınanın nedeni ne? yüreğimin sesini dinlediğimde alıp başını gidiyor düşlerim mantığım kayboluyor seninle... aklımın bir köşesinde hep sen varsın sen bir bulut bense rüzgar. zamansız yağan yağmur bereketi gibi sesini duymak seninle konuşmak paylaşmak bir şeyleri... açıklaması yok yaşananların sen benim yüreğim, sevdiğim, hüzün bulutlarımı savuran rüzgarım, Sen benim varlığım, çokluğum Sen benim olanaksızlığım.... seninle buluşmak rüyalarda; özlemler duyulupta gerçekleşmeyen ve hasreti günden güne artan iki yüreğin kavuşması, birbirini kucaklaması gibi... seni yakın buldum kendime nedensiz paylaştık şiiri, müziği, ayrıntıları... gün be gün düğümleniyorum sana gözlerine baktığımda, güneşi görüyorum, seni görüyorum.... bu ilişkinin de bir sonu yok biliyorum yaşananlar yaşanacak ve bitecek bir anı olarak kalacak her şey genede tut ellerimi sımsıkı Güneş gözlerinde parlarken... 27-01-2008 Cemal Karsavran |
Güneş Güler Sen Bende
şimdi aşk zamanıdır özlenen beklenen sen olduğunda ruhumda yanan yangın sevdandır denizler okyanuslar taşsa su damlası damladıkça yanar yandıkça alevler sarar yüreğinde yangın yanana sevdaya tutulan anlar hasret çekeni muştu güldürür yüreğim yüreğine sevdalı bülbül sevdan her zaman açan bir güldür seninle coşan çocuk ruhumda kulağımda çınlar tatlı sesin koşarım gelirim ayak sesine keklik olup seke seke kırılmazsa kanadım kolum kahramanı yaşatan umuttur yaşarım düşde hayalde olsan gözlerimin ışığı olursun günle güneş güler sen bende Cemal Karsavran |
Günü Müjdeleyen
saplandin beynime bir gece vaktiydi döndüm durdum. kendi eksenimde umutsuzluk. umutla... döne döne.. anladim. olmayacaktin yoktun. düsler gezegeniydin. saplanmistin çivi gibi beynime hislerimde simsiyah saçlarindi üzerimde ciplak tenimi örten. gözlerinde yüzümde gezinen ellerin her dokunuşta kadife düşler aleminde sig bir denizdin bilmeden daldigim ve çiglik çigliga uyandigim aynada nokta nokta düslerime düsen yildizdin beyaz gömlekli melektin saçlarimi yüzümü oksayan nazik parmaklarinla.. sevgiye özlemin hasretiyle alnima; yüzüme ve dudagima kondurdugun mutlu bir öpücüktün günü müjdeleyen.. Cemal Karsavran |
Hafizamda
gözlerim yollarini gözlerdi hep bir anda bir kugu misali süzülerek çika geldin gülüslerin gülüslerime karisti gözlerin gözlerimde mutluluklar çizerken yoklugun canlandi bir anda hafizamda 03-11-2002 Cemal Karsavran |
Hala
tadidir mutlulugun yasanilasi hayatta paylasmaya yürek gerek onuda bir öpücük özlem olur tatli söz hasret duygular çok güzel hayallerdir korkak parmaklarla dokunuldugunda tenine yumusak kaybolmak mavisinde gözlerin ilik meltem eser denizlerinde sonbahara dönmüs yazdan kalan sicaklik var yüzündeki tebesümünde hala... 13-12-2002 Cemal Karsavran |
Hapsolurduk Bakislara
umuduz yarina saganak yagmur ardindan günes açarsa cocugum seninle dilsiz kekeme aynalarda kirilirdin geceyle yildizlarin güzelligidir senle gelen gecenin sevgisizliginde kara bulutlarin arasindan gülen senle yasanir ilkbaharda yürüdügüm yollarda bulurum seni kendimde hissettigimde uzakliklar yakin olur sevginle yildiz olur düsersin yüregime dalarim okyanuslarin derinliklerine yutarim seni senin sevginle zamanlara sigmazsin sigdiramadigin yüregimde zaman yasanan andir yasatan sevdan aynalarin yansimasidir belkide yumak yumak sevda boncuk boncuk dizerim kelimeleri gerdanina süslenmis bayram yeridir düsen yaprak degilsin akdeniz iklimiyle ilik meltemdir senden esen soguk ve ayaz da atesin vurur bana gün öglene vurmusken çekilen azaplardan disarda lapa lapa kar yagsada dayanmazdi yollar kara tipiye ates olurduk kaçislara hapsolurduk bakislara 17-12-2002 Cemal Karsavran |
Hasret Dindiren
gecenin o en ıssız en sessiz saatlerinde düşlerimde sen vardın yarı ay’dın yarı yıldız yarı hayal yarı gerçek duygularımın seyrinde çağlayanın göletinde yıkanırken çırılçıplak bebekliğin günahsız hali kadar sade ve saf bir o kadar güzel ve ihtişamlı romantik ve de egzotik ruhumun aynasında canlanırken bir yanım sevgiye aç seyrimde nehrin akarı döne döne yakamoz doğuruyor etraf söğüt kavak ağaçları ve izbe çalılıklar arasında bir hayal işmar edip kaybolan süslü bir gelinlikle gülümsüyor sabah ezanı okunuyor yarı uyanık düşüm seninle yürüyüş yolunun sonunda kuşların uyandığı deniz sahilindeyim hava olanca hafifliği ile kuş tüyü oksijeni bol ve yalnız sahil yakınımda yeni demlenmiş çay kokusu oysaki anlık önümden eksik olmayan ne kadar da açmışım püfür püfür havaya denize sevgiye aşka hasret dindiren 26-10-2007 Cemal Karsavran |
Hatıralar Seni Bana Getirir
döneceksin diye bekleyeceğim bu durak son durak benim için sahil boylarında dolaşacağım güneş gözlerimde gözlerin için kimse anlamaz benim halimden içerim su gibi aşk şarabını dudaklarında her mevsim yaz ne olur yaşat bana bu mutluluğu resmini astım göz bebeğime kaşların değdi can yüreğime inci gülüşün mor dudağında kulağında küpe olam gel hadi mahkum ettin beni güzelliğine akşam güneşinin battığı anda hayalini kurar seni özlerim yarına kalacak umut bitince kadehimde son damla senin için seni içtim gözlerimle aşk için her daim mutluluksun benim için hoş geldin düşüm hayalim anlamı paylaşıma bağlı olsa da yaşanmak istenen can buluyor ister kabul et istersen reddet kalp hırsızıyım ne der isen de bir aşkın baharı tazelenirken sabahı getiren ******* gibi. asılıveririm kanadına kuşların hatıralar seni bana getirir.. 13-03-2008 Cemal Karsavran |
Hatiralarda Mutluluklar Yasasin
umrunda degil sevmek sevilmek sorunlari paylasmak dostane özlemlerin üzüntülerin olsada zarar görmesin yüregin ve sen hayat senin karamsarlik yakismiyor sana kim yasayabiliyor hayati diledigince dostlar zor günde omuz omuza vermedikten sonra ne anlami olabilir doldurmaz biliyorum yerini bir sevgi bir sevginin bilki seni seveninde sana sevgisi vardir tanriçasiydin belki toz kondurulmaz sevgilerle dostluklarin özlemlerinde yasasin unutmalisin sana aci veriyorsa uykusuzluklarinda ******* boyu düs olan sizilarin anlami yok artik hatiralarda buruk sevgiler basini döndürsede dindiremez gözyasini *******e sigdiramadigin acilari yastik yaparken basina senin sancilarini çekmiyordur belkide gül hade gün'e anlik olsun üzüntülerinde acilarin kadini degilsin gül olmalisin gülmelisin güne baharin adi sen mutlulugun tebessümü sana hüzün yakismiyor yasanmislar yasandiklariyla kalmali yeniden dogmalisin iste sana kirmizi bir karanfil dost yürekten dost yürege hatiralarda mutluluklar yasasin Cemal Karsavran |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.