![]() |
Anneme
Anneme Şarkı olmuşsun dilde yaşarsın çok gönülde Bağışla suçlarımı bana ne olur gül de Hiç yok ki düşlerimde son gününden bir anım Yalnızca bizim için yaşamana hayranım. Karınlık iç dünyamda bitiyorsun gel Çok özledim burnumda tütüyorsun gel Ah! ... Anneciğim. Yokluğun sevda olmuş büyüyerek içimde Sana olan sevgimi arayayım ben kimde Beyhude yakınmalar nafile bu çırpınış Geriye senden bana yalnız bir resmin kalmış. Karınlık iç dünyamda bitiyorsun gel Çok özledim burnumda tütüyorsun gel Ah! ... Anneciğim. Kızman severmiş gibi darılmansa bir sitem Girer misin rüyama arzu etsem istesem Kulaklarım çınlıyor beni mi anıyorsun Bir cennette belki de bizle uyanıyorsun Karınlık iç dünyamda bitiyorsun gel Çok özledim burnumda tütüyorsun gel Ah! ... Anneciğim. Ahmet Canbaba Ahmet Canbaba |
Aptal Sarışın
APTAL SARIŞIN Çiçek açmış gibi yüzünde Makyajının polenlerinde dolaştım Bir arı gibi Yanaklarındaki koyu allık Gözlerindeki far ne öyle Soytarı gibi Aptallık diyorum aptallık Yazık verdiğin parana Ne güzel bak arkadaşın Yüzü sade eteği normal boy Hadi neyse girmeyim arana Sen yapmacık sarışın Üstelik birde Mini etekle dolaşıyorsun kışın Ahmet Canbaba |
Aranan dost
ARANAN DOST Ne zaman firari ve uçuk birisini görsem kahkahasının ardına gizlenir acılarının doyumsuzluğu. Hani elinden bir şey gelmeyen soğuk bir çığlık sabah ayazında uyanır ya yaşama. Bir düş sersemliği üzerinde kesilir ya solukları. İşte soframda öylesine bir sen. Otur baş ucuma serseri mayınım Sesine sokulurduk söylemlerine yaklaşırdık bir adım daha soluk soluğa. Düşlerindeki anlatımlarının izini sürerdik. Rüyalarını biriktirirdik yarınlara Kırk göz kaynak suyu berraklığı olurdu gelecek. Tutuklu yanın kalırdı geride. Bir canın bizim yaşamımıza siper bir canın göz kulak olurdu. Şiirinden kan damlıyor kar’a. Nar kırmızısına dönüyor ufuklar. Körpe söylemler kanatlanıyor dudak aralarından. Sen benim çıkmazım iç sıkıntılarım yürek sızım. Temel taşı yarınlarımın. Sen benim vefakar dostum. Hep anlatacağım hikayelerimin ilk başı. Ahmet Canbaba |
Asalak
ASALAK Şu bizim x,y,z ile anlaşan Öyle yavaş değil hızlı birisi Köpeksiz köyde çomaksız dolaşan O malı götüren gizli birisi Saklıyı gizliyi önce o duyar En yüksek makama çiviyi koyar Kimlerle eğlenir nereyi soyar Biraz sazlı biraz sözlü birisi Maaşı yetmeyen peşinde açlar Azarlar kimini, kimini suçlar Kestane renginde kıvırcık saçlar Açık kahverengi gözlü birisi Elini bir değsin sular bulanır Koku alsın bir yerlerden yalanır İhalede böylesi zor elenir Fiyatı oldukça tuzlu birisi Din cambazı, sorsan hiç haram yemez Koyu Müslüman dır yalan söylemez Her olur olmaza çabuk he! demez Rica minnet bilmez nazlı birisi Ahmet Canbaba |
Asılmazki
ASILMAZKİ Önce yalvarıp yakarıp Sonra insan kasılmaz ki Üfürükten yel çıkarıp Bu kadarda esilmez ki Öcünü almaz öçsüzler Hor görülmez ki güçsüzler İftira ile suçsuzlar Suçlu diye asılmaz ki Dinleme boşa vaizi Ehilsen sensin haizi Böyle sevginin faizi Ceza diye kesilmez ki Dünya çift kapılı hanmış İçinde yürekler yanmış Acılar hasrete dönmüş Yaraya tuz basılmaz ki Göster kim ah almadı ki Derde derman olmadı ki Daha yarın gelmedi ki Haktan umut kesilmez ki Ahmet Canbaba |
Bahar
BAHAR Bahar gösterirse gerçek yüzünü Ağaçlar çıldırır rengarenk doğa Sevgi yeşerirken atar hüzünü Yüreklerde coşku döner çocuğa Doğa tahrik eder insanı içten Kuşlar cıvıl cıvıl öter sevinçten Alçalır yükselir bakarsın hiçten Kanat çırpar martı çığlık çığlığa Yeşile bürünmüş tonda dalgalar Müziğin ritminde Fonda dalgalar Yiter kıyılarda sonda dalgalar Beyaz köpüklerle soluk soluğa Erguvan rengine dönmüş tepeler Hava sıcak bazen yağmur sepeler Ana baba kardeş komşu bebeler Olta elde kimi gider balığa Zaman geçer yerde çiçek derbeder Yağmurla dereye denize gider Bilemezsin bahar bir elveda der Yaza doğru çıkarken yolculuğa Ahmet Canbaba |
Bahara Uyanmak
BAHARA UYANMAK Bu eylüle gelişim var ya ansızın kaderimden midir bilmem şansımdan mıdır. İçimdeki mevsimleri uyandırıp batırdığımda güneşi dağların ardından gökte bulutlar eflatun açar ya. Her gün kahrediyorum yalnızlığıma. Sensizliğe hüküm giyişim var ya Hep erteliyorum sensizliği bir gün sonraya gri akşamların yorgunluğunu içtiğimden. Mayıs kokan ellerde çiğdemler. Bir suskunluk muhabbeti aşkı büyülüyor. Muhteşem bir geri dönüşün olmalı diyorum. Yarınlarım sensizliklerle dolmuş. Ne yapalım bu hüzünlü günün sonunda gene sensiz bir akşam olmuş. Rüyaların tedirginliğinde sabahı zor yapar sensizliğim. Umutlarım tünerken düşlerine bakışların tomurcuklanır bahar sabahında. İçimdeki saat baharı vurur. Arılar kelebekler çapkın aşıkları çiçeklerin. Onlarda senin gibi baharı bekler. Şimdi bir sonbahar ağırlığı var üzerimde tomurcukları çoktan solmuş gülüşlerimin solgun bir çiçek gibi düşüyorlar yüzümden çoktan yitirip ilkbahar sevincini dalından koparıyorlar doğanın süsünü. Çekip alıyorlar bir bir baharın çiçek desenli yeşil örtüsünü. Cemre düşmüş havaya sevgilim. Arılar konarken erguvanlara çözülmeli gözlerinin şifreli bakışları. Bir köşeye çekilmeli kış. Daha çok geç kalkmalıyım sen varken rüyadan. Hüzünler bir köşeye dolmalı yaşamadan sindirmeli geleceği içimize. geleceğim seninle bahara uyanmak olmalı. Ahmet Canbaba |
Bak
BAK Şimdi bağbozumu gibi derbeder Boz dağlardan ovalara dur da bak Gönül sıkarak dişini sabreder Çaresizliklerin orda bur da bak Kimden güç alarak karakol basar PKK ya kucak açan başkan var Bir şey yapamıyor oysa iktidar İhanete uğramış şu yurda bak Nasıl görevler düşüyor her ferde Neler eksik gez yurdunu bir gör de Hani okul, yol su öğretmen nerde Neler diyecekler sana sor da bak Kapanan dosyalar açılmıyorsa Suçlu siyasiden geçilmiyorsa Halkı temsil eden seçilmiyorsa işçi köylü ezilenler darda bak Halk aç kaldı atılan her madikte Sandıktan o çıktı istemedikte Ezilenlerin babası dedikte Bir şey yapamadı iktidarda bak Bir tek sayı ile hayaller uçtu Demek ki kazanmak garibe suçtu Bir beş gelse zengin olmak bir hiçti Şu üçün yanında duran dörde bak İbadetle suçlarından arınan Rabbin cennetinde odur barınan Yediği kazıktan yerde sürünen Neymiş yazım diyor neymiş derde bak İlmin ateşiyle gör yanacaksın İnsanlık aşkına dayanacaksın Bir gün aydınlığa uyanacaksın Yavaş yavaş açılıyor perde bak Bir umuttur bizi bizde yaşatan Bir coşkudur içimizi kuşatan Gönül kapısını aşkla ışıtan İşin sırrı neymiş öğren gir de bak Bizim gibiler savaşta ölse de Geride çocuklar yetim kalsa da Yaşam boş olsa da dolu olsa da Bayrağımız dalgalanır surda bak Ahmet Canbaba |
Başbaşa
BAŞBAŞA Soysam Gülüşlerini mimiklerinden; Yalnızca yalın bakışların kalır geriye. Tek düze yaşarsın renkleri. Kimi gün mavi içersin denizden, Kimi gün sarı; Sonbahar yapraklarından. Lacivert sevinçlere yatar yeşil. Okşar yapraklarını deniz. Ve ben soyarım mimiklerinden, O yalın bakışlarını. Gülüşlerin kalır geriye. Aşklarımızı eskitiriz gölgelerde, Sözcüklerimizi dudaklarda. Ve bakışlarımızda yargılarız sevgiyi. Ahmet Canbaba |
Beddua
BEDDUA Yalnızlıktan, köpek besle düzüne Açlıktan saldıran itle öl dürzü Hiç kimse bakmasın kırk yıl yüzüne Tahta kurusuyla, bitle öl dürzü Evin yansın düşman gelip söndürsün Eşin süründürsün, dostun kandırsın Bora çıksın, dalga terse döndürsün Denizde gezdiğin yatla öl dürzü Herkes gibi sende güzel seversin Anan seni iki kere eversin Biri gıdıklasın, biri su versin Gülmekten katılıp çatla öl dürzü Kurşun yesen ta alnının çatından Düşüp çifte yesen koşu atından Kırk katlı binanın teras katından Kimse kurtarmasın atla öl dürzü Deli ol kendine zalimce davran Sefalet içinde geçin bu devran Daha çok acılar içinde kıvran Ömrünü ikiye katla öl dürzü Para için gözünü hırs bürüye Köpek gibi gez ürüye ürüye Katılıp ta davar gibi sürüye Ağzında bir tutam otla öl dürzü Kul hakkı yiyerek rahata erdin Hem camiye gider hem haram yerdin Bayram namazını kaçırmam derdin Dilerim elinde putla öl dürzü Kalen fethedilsin, piyon ah çeksin Filin yensin, vezir gülüp oh çeksin Dilerim Azrail sana şah, çeksin Satranç oyununda matla öl dürzü Oğlundan kızından yüzün gülmesin Can bedenden çıkıp çabuk ölmesin Yatalak kal dosttan yardım gelmesin Çıldırıp hırsından patla öl dürzü Ahmet Canbaba |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.