![]() |
Babam
Canım babacığım Sana sağanakla övgüler yağdırsam da Az biliyorum Herkeslerin babası iyidir ama Benim babam babaların padişahadır Kızımla övünüyorum Diyorsun ya sevda bakışlım Ben de seninle övünüyorum Anlamam çocuğum sanırdın Ama ben biliyordum babam Yürüyerek işe giderdin Cebindeki beş kuruşu bana verirdin Kızımın başı öne eğilmesin Derdin anama Başım hiç öne eğilmedi Emekçi babam Eğmedim başımı Yürekliyim senin gibi Öğüdünü tuttum Yüreğimde hep sevgi barındırdım Umutları taze tuttum Hiç yıkılmadım Babam benim Damarlarımda dolaşan kanım Yaşam sebebim Ne mutluyum Bilemesin Hep yanımdasın Kolum kanadımsın Düşmeyeyim diye Siper duvarımsın Canım babacığım Dualardayım Lal olsun dilim Sana kırıcı tek söz söylerse Kem gözle bakarsam Oyulsun bu gözler Görmesin bir damla ışığı Sen benim Dilden düşmez sevdamsın Canım babam 20/01/2007 02.48 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bana İhanet Ettin Gönlüm
Yüreğim içimden çıkarmak istiyorum seni Bedenime ihanet ediyorsun Acı çekmeyecektin hiç bir vakit Ama verdiği sözü tutmadın Hani katı olacaktın Hani hiç sevmeyecektin Hani hiç bir şeyin değeri olmayacaktı Hani hiç kanamayacaktın İşte yine zavallısın yüreğim Yine yenik yine bitkinsin Sen hiç yücelmeyeceksin Hep yerlerdesin Söküp atacağım seni Bir daha hiç ihanet edemeyeceksin Sevgiden ömür boyu yoksun kalacaksın üzemeyeceksin beni 12/07/2004 AVŞA 0 Çiğdem Çimen |
Bana Seni Yaşat
Susuz kalırsam nehirim sensin Sevdaların en büyüğü sensin Ama sen bilemesin Ne çok sevildiğini Gidersin kurşun gibi Her gidişinle içimi yakar gidersin Bir yıldırım gibi Ben olmalıydım dudaklarındaki rüzgar Ben olmalıydım gözlerindeki bahar Ben olmalıydım ellerinde ısıttığın Ben olmalıydım yüreğine bastığın Sarıl hiç bırakmamacasına Öyle sıkı sarki beni Kopmasın mevsimler Hep bahar olsun gözlerin gibi Bana aşkı yaşat özlemi değil Bana seni yaşat sensizliği değil Bana seni getir yokluğunu değil Bu sevdanın önünde sende eğil 24/05/2007 02.30 Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Bayrammı
Bu bayramda yoksun yine Aynı önceki bayramlarda olmadığın gibi Her bayram geleceksin diye yüreğim Bayram yeri gibi seni bekler Biliyormusun yine gözyaşlarım Yüreğime akıyor Bayrammı? Nedir bayram? Evet evet anladım Yalnızlığa selam saatim gibi... Uyanacağım seher vakti Üzülme Sendelemeden yürürüm Kulaklarımıda tıkarım Sesin çınlamasın diye kulağımda... Gözlerim takılmayacak kapıya Telefonların fişlerini çekip kapatacağım İçim hiç acımayacak üzülme Kulağım duymayacak yürekten gelen sesimi Merak etme sakın duysada anlamayacak... Kutlamıycam kimselerin bayramını Sarılıp öpmeyeceğim hiç kimseyi Hiçbir şey hatırlatmayacak seni Merak etme beklemeyeceğim seni Ve olmayacağım baktığın yerde Vede bulamayacaksın beni Bayramın geldiği yerde... 20/12/2007 03.52 Emirgan Çiğdem ÇİMEN Çiğdem Çimen |
Ben Aşkta Seyyah Değilim
Ben aşk ta seyyah değil Dosta vurgun biriyim Yüreğimin dost bahçesinde açan Gonca güllere vurgun... Tanımam kini nefreti Yer yoktur sevgi bahçemde İhanete Dost dediklerim, vurmasa beni Açardım güzelliklerine dünyamın Ben esen deli rüzgarların değil Hain diller vurgunuyum... Kendimi bildim bileli Aklım yetti yeteli Yıldım dost bildiklerimin Çatal dillerinden Kendini bilmezlerin, insan elinden Ben insan postuna bürünmüş Çakallar vurgunuyum... Çiğdem Çimen 19/2007 03.15 Emirgan Çiğdem Çimen |
Ben Sen Oldum
Uykularımda sen şarkılarımda sen gülüşlerimde sen yaşamım oldun sen çiçek açan ağaçlarda sen baharı müjdeleyen cemrede sen mis gibi kokan toprakta sen ömrüm oldun sen yağan yağmur damlacıklarında sen yedi renk gök kuşağında sen dilenen tüm dileklerde sen umudum oldun sen seher vaktinde esen rüzgarda sen arıların bal peteğinde sen kelebeklerin kozasında sen baharım oldun sen akan sevinç gözyaşında sen gülen gözlerde sen seven yüreklerde sen sevdam oldun sen 20/03/2007 01.15. Emirgan Çiğdem Çimen |
Ben Kimmiyim
Seher vaktinde şiirlere şarkılara nazlı nazlı esen dost rüzgarım anadolu kokarım buram buram dağ kokarım ılgıt ılgıt çiğdem kokarım zemheri mevsiminde seheryeliyim dağlara çıkarım göklerde dolaşırım güneş toplarım dost yüreklere insanlık kokarım barış dolu sevgi dolu kin bilmem nefret bilmem çıkarı çıkarcıları hiç sevmem dost yüreğim açık sana eğer sende dostsan selam olsun can dosta 22/02/2007 17/30 emirgan Çiğdem Çimen |
Ben sendeydim görmedin
Görmedin seni sensiz yaşadığımı Ellerimi uzattım sana En çaresiz anımda Bilmedin sana muhtaç olduğumu Sevgi dilendim senden Hakkım olduğu halde Yalnız bıraktın beni Seni bekledim her yerde Sormadın ne halde olduğumu Ağladım Yalvardım İnanmadın sevgisiz umutsuz olduğuma Verdiğini sandın hep Sana duyduğum eksikliği Görmedin Sabrettim beni yaşamanı Bir gün beni göreceksin Arayacaksın İşte o zaman da ben Kanatlanıp semalarda Başka kanatlarla yaşıyor olacağım 27/07/2002 02,35 Antalya / Lara Çiğdem Çimen |
Bencil
Bu ne hırs Nedir bu bencilik Herkes benlik içinde Bir benliktir dolaşan Ortalıkta kin nefret kusan Benliğin gömleğini giyinen Ertelemiş kendi hayatını Cazip kılmış kendisine Başkaların yaşamını Dertleri yük olmuş Taşıyamazken bedeninde Elin sıkıntısını İş edinmiş kendisine Bir bak sen Aynalara dön kendi yüzüne Önce kendi özünü gör Sonra çamur at Onun bunun pak yüzüne Bırak kapris dolu benliğini Bu ne seni kaplayan Seni senden çıkaran Kabile hayatı yaşatan Yokumudur hedefin senin Nedir seni çekilmez yapan Ne selam al Ne de ver demeyeceğim Kaçmayacağım senden Budur senin istediğin İnsanlık gömleğini Giyene kadar sen Dostluk adına Vereceğim sana Sevgimin en derininden Çiğdem Çimen |
Bendeki Sen Ölü
Gözlerin başka gözlere bakınca Yüreğimde bir parça koptu Alıp götürdü sevdamı Sebepsiz değil İçimdeki haykırışlar Soluksuz yaşıyorum hayatı Duygularım yıkık kalbim bitkin Güneş doğsa da artık Yakmayacak tenimi Rüzgar essede çiçekler kokmayacak Buram buram Bitirdin bendeki seni 30/12/2006 17.35 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:56 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.