![]() |
**Düşler
Gece yine yüzünü gösterdi bu şehirde Yalnız başıma karanlığın içine bakıyorum Bir yol bulacakmışım gibi... Bir an düşünmüşümdür Bir ışık gelip götürecek beni hayallere Bir an aklıma gelmiştir Ben de bulacağım güzel bir gün, bir gece, Bir his, bir sevgi... Ama nerede Bende o kader o şans Nerede sevgiler ümitler Hani rüyalarımda gördüğüm Uyurken güldüğüm düşler nerede Yoklar gerçekte... Güçlü Sönmez |
**Geç Kalmış Zamanlar
Sen ki yabancı hayallerime Sen ki isyankar cümlelerime Sen ki kibirsiz kendini beğenmişliğime... Kapılarını açtın... Düşünmek istemediğim bir zamanın içinden geçerken... O zamanlar ki hep geç kalmış Ucuz saatlere kanmış... Yetmediğini gördüğüm çabalar Dizlerinin üstüne çökmemek için asıldığın pamuk halatlar Boğulmamak için üstüne çıktığın süngerden sandal... Güneş... Batıdan doğan ve beynini yakarak doğudan batan Yağmur... Denizlerden gökyüzüne dudaklarına değmeden yağan Sustuklarını kaydet... Kaygılarına sabret... Suya düştüğün an Özgürce dolaşan Tutunduğun yılan Belki de bir cankurtaran... Güçlü Sönmez |
**Gerçek!
Yıkılan hayaller Kırılan umutlar Biten düşler… Sımsıkı sarılırız bu dünyaya Oysa yalnızız Uyanana kadar Görene kadar Hayal sandığımız gerçek gelene kadar Yalnızız… Yalanlarla bozulmuş sihirli anlar Boşlukta asılı kalmış yalancı aşklar Sahte gülüşler ardındaki sahte sevinçler Kirlenmiş, eskimiş hayaller Beklentiler, umutlar Bizleri tutsak almışlar Kandırıyorlar, aldatıyorlar Biz ise bu esareti seviyoruz Benimsiyoruz, istiyoruz Biz ve bizim gibiler Kurtuluş yolunu Bir son olarak görüyoruz… Yeter! Bitsin artık istiyorum Uyanmak istiyorum Gerçek sevgiyi doyasıya tatmak istiyorum Gerçek sevinç Gerçek huzur Gerçek gülüş Gerçek aşk istiyorum... Gerçeği istiyorum! Ama doğrusu ben, gerçek ne bilmiyorum Sahiden kurtuluş yolu mu, son mu Bir ödül mi yoksa ceza mı Söyleyemiyorum Benim gerçek sandığım hayal mi Beni dünyadan soğutan neden mi Yoksa hayal dediğimiz gerçek Benim özlem duymamın sebebi mi? Güçlü Sönmez |
**Gözlerinde
Bak Bana sadece bir bak … Gözlerinde Aşkı görüyorum Şimdi ile ilgili her şeyi görüyorum Sonra derine gidiyorum ……………………….. daha derine …………………………………….en derine... Ve geleceği yaşıyorum Huzuru buluyorum Evime ulaşıyorum İstediğim her şey Sende… Aç gözlerini İzin ver keşfetmek için dalmama Evrenin sunduğu armağanları bana Sonra kapat gözlerini Ve tutsak et beni İzin ver gönüllü olmama Esirin olmaya Sonsuzluk Ve birçok güne kadar… |
**Gözyaşların
Gözyaşların birer tuzak Kimbilir içlerine düşen Daha kaç aşık boğulacak Güçlü Sönmez |
**Hangi Şarkıyla Geldi
Son günlerde giriverdin aklıma yine Oysa gitmiştin uzun yıllar önce Kafamdan, kalbimden, tüm benliğimden Kazımıştım seni, her santimini Yalanmış anlatıkları Şu geveze duygularımın tüm boş lafları Yeni bir diyarda, yeni bir hayatta Sen artık hiç olmazsın sanmıştım Ve inan yıllar var Seni hiç anmadım Kusurlu bir aşktı bizimkisi Yaralamıştı yüreklerimizi Kendi de kanlar içinde can çekişiyordu salonda Kapıyı kapatırken son kez arkama baktığımda Ama sen, Her zamanki gibi tehlikelisin Onu nasıl iyileştirdin Ve hangi şarkıyla bu diyarlara gönderdin Güçlü Sönmez |
**Iska Geçen Aşk
Yaptıklarımdan pişman olsam da Sana hala itiraf edemiyorum Gururum ağır basıyor Sözlerim dilimde düğümleniyor Oysa senin aşkınla büyüdüm ben Arka bahçede yol üzerindeki çukura ismini verdim Ve her yağmur yağdığında içindeki su birikintisinde seni seyrettim Sendin her gece goril adamları ile balkonuma gelen Ve usulca odama girip bana hiç duymadığım şarkılar söyleyen Sendin rüyalarımdan çıkıp üç boyutlu dünyama giren Ama bir yerlerde kaybolan Ve derecesi kısa bir uzaklığımda kalıp Benimkiyle kesişmeyen paralel bir hayat yaşayan Böylece yıllar içinde beni yabancı aşklarla başbaşa bırakan Sendin büyüyünce başka bir adamın kollarında aşkı bulduğunu sanan Hayatını sonsuza dek değiştirecek kararlar veren Ama içindeki özlemi bir türlü dindiremeyen Bendim seni tekrar bulduğumda Yüreğimdeki çatlaklarla yüzleşmek için senden kaçan Rüyalarıma tekrar girip beni orada bulmanı uman Ve bizdik Dünyadaki en saf aşkı Yasak bir aşka çeviren Güçlü Sönmez |
**İlişkimiz
Dün gece Sensizlik evimin her yerindeydi Ben söylemişim Çekip gitmeni Hatırlamıyorum Veya hatırlamak istemiyorum Yalancı bir çocuktu İlişkimiz Bir söylediği bir söylediğini tutmayan Aramızda kısa devre yaratan Sonra da herhalde bir köşede Bizi seyredip ıslık çalan Kimbilir nerededir şimdi Pişman mıdır o da Benim gibi... Güçlü Sönmez |
**İnsanlar Değişmez
Ellerimin titrediği O ilk tanıştığımız günü hatırlıyor musun Sana söyleyecek kelimeleri bulamıyordum Ve sen bana gülüyordun Bir Cuma öğleden sonrası mıydı Applebee sokağındaki kafede buluştuğumuzda Arkamda bir gül saklıyordum Tam da sen aniden bir tane çıkarttığında Senin dairene doğru gidiyorduk arabayla Saat sabahın üçüydü ‘Geç oldu, hadi şunu erken yapalım’ dedin Ve seyrettik Güneş’in denizden yükselişini ‘Bebeğim seni seviyorum, hadi beraber yaşayalım’ Dediğim günü hatırlıyor musun Gülmekten kırılmıştın ve bana gerçekçi olmamı söylemiştin Ama yine de ertesi sabah eşyalarını getirmiştin O hafta sonu kaç film seyretmiştik Kapıları kilitleyip dünyanın geri kalanını dışarıda bırakarak Ama yağmur başladığında daha fazla dayanamadık Sonra da geri gelip çılgınca seviştik Tüm bunları hayal mi ediyorum Yoksa her şey değişti mi Şu anda rüya mı görüyorum Yoksa sen arkadaşının evinde misin Biz kimsek oyuz, insanlar değişmez Demiştin bana bir keresinde Ve ben de her kelimesine inanmıştım Biz kimsek oyuz, seni daima seveceğim Demiştin bana bir keresinde Fakat bulanık şimdi tüm bu sözler |
**Kadıköy Düş'ü
Bir kış sabahı portresi 15 yıl öncesinden Yarı kapalı gözler Kadıköy iskelesinde birikmiş Hala uyumakta Boğaz 7:15 vapuru iptal Sis'e takılmış gözlerim Gizemli bir hikaye kafamda çizilmekte Karaköy’den kalabalıkla sürüklenilen Tünel ile tırmanılan İstiklal’e her sabah süzülünüp geçilse de Eskitilemeyen tarihi yol Hatırlar mısın beni şimdilerde Yoksa kim bu yabancı mı dersin Geçsem senden yine İstanbul’un bir adı vardı Söylenmeyen hiçbir şiirde Şarkıların notalarında gizli Bir siluetti Tek nefeste doyulmazdı bu şehre Yıllarca gurbetini çektiğim Şimdilerde ise tam ortasında Tutsak edildiğim Kadıköy’de ne güzeldi oysa sahil Dalga kıran duvarında yürüyüp Hafif çiseleyen yağmuru tatmak... Güçlü Sönmez |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.