![]() |
Ben Değilim
Yıllardan sonra Bu akşam ilk defa Anılar içinde Başbaşayız seninle Yıllanmış mektuplar Sararmış resimler Hepsi de birer birer Gözyaşlarım gibiler Dokunmayın bu akşam Gözyaşıyla doluyum Artık resimlerde kalmış Bir sevdanın kuluyum Hayır... ben değilim Ben olamam yanındaki Hayır... ben değilim Yanıbaşındaki... Böylesine dopdoluyken Bugün gözlerim Nasıl da gülmüşüm Şu resimlerdeki gibi İçimden geliyor, Herşeyi yakıp yıkmak Ne bir mektup, ne bir resim Hiçbirşey bırakmamak Bu akşam sana ait Ne varsa yakacağım Anılarla beraber Ben de yok olacağım İlhan İrem |
Bezgin
Işıklar arasında Ben kararmış lambayım Aydınlanacak yer yok Sönmeyip de ne yapayım? Sanki bir serseri mayın Sanki bir göktaşıyım Düşüyorum tutmayın Düşmeyip de ne yapayım? Ellerin eller olmuş Gözlerim seller olmuş Sevgimiz yeller olmuş Kaçmayıp ne yapayım? Fısıldaşır hayalin Yokluğunu her gece Yoksun işte yoksulum ben Bilenip ne yapayım? Her damlada gözyaşım Seni bana taşıyor Doldurup kadah kadeh İçmeyip ne yapayım? İnan ki sevgilim sensiz Kurumuş bir dünyayım Senin için dönmüyorsam Durmayıp ne yapayım? Her mevsimim kış oldu Gerçekler hep düş oldu Yanımda sen yoksan eğer Uyanıp ne yapayım? İlhan İrem |
Bir Yıldız
Akşamüstleri insanlar Yorgun eve dönerken Zaman sevmek için çok geç Uyumak içinse erken Siyahlaşan maviliklerde Bir sarılık Bir yıldız görürüm Boşlukların ortasında Ağır ağır yanıp sönerken Işıltılar içinde Tutsaklığı yaşarlar Bana benzer göklerde Çivilenmiş yıldızlar Işıltılar içinde Tutsaklığı yaşarlar sanatçılara benzer göklerde Çivilenmiş yıldızlar Akşamüstleri rüzgarlar Deli deli eserken Akşamüstleri yağmurlar Şakır şakır yağarken Bulutların arasında Bir yıldız görürüm Boşlukların ortasında Ağır ağır yanıp sönerken Işıltılar içinde Tutsaklığı yaşarlar Bana benzer göklerde Çivilenmiş yıldızlar Işıltılar içinde Tutsaklığı yaşarlar sanatçılara benzer göklerde Çivilenmiş yıldızlar İlhan İrem |
Bitti
Pencerem boşluğa açılır Göremem gidişini Camlar buğulanmaz arkandan Ve silinmez sevdan Pencerem boşluğa açılır Göremem gidişini El sallayamam hiç sana Ve yuvarlanır dünya O son noktanın öncesinde Sonrasında sonra Olmadığın zamanlara bak Tepetaklak Sana git diyen kimdi Milyonlarca benden birisi mi Gözlerime baksana Gözlerime gözlerimize Sana bitti diyen kimdi Ben sadece git demiştim Hangi yıldızı görüp Seçersen göklerden Ona git Gül kokulu odamda Kim gülümser uyanışıma İpek geceliğinde Kaç çığlığını duyarım daha Daha kaç gün dayanır Bu köhne yürek sürgitlere Nereye gidersen git Ama sakın bitti deme Pencerem boşluğa açılır Göremem gidişini El sallayamam hiç sana Ve yuvarlanır dünya Pencerem boşluğa kapanır Yüreğim dolu dolu Camlar buğulanmaz bir zaman Hatıra olur sevdan Gün batar usul usul Kararır gece Bardaktan boşanır yağmur Sel olur gider Gündüzler ******* Ne zaman biter Şu batan güneş Nereye gider Buharlaşır yeniden Dökülen su Bulutları sil pencerenden Sevgi devrialemi bu Yeniden doğar herşey Herşey bitti Dediğin anda Bir gül kök salar damarlarında Herşey biter Birşey bitmez İlhan İrem |
Boyut Farkı
Bir an, Bindiğin uçağı Denizaltı gibi düşün.. Tut ki sen, Göklerde değil Sulardasın.. Bak,aşağılarda yosunlar.. Ve evler,midye gibi.. Ve bulutlar kirli sular.. Ve çook yukarılarda Suyun üstü, Karalar.. Tamam..İnanma!.. Ama şöyle bir düşün.. Ne çıkar?.. Varlığımızdan haberli mi Suyun altında yaşayanlar.. Belki de, Balıklar gibi başka sahillerden habersiz İnsanlar..Kuşlar.. Niye insanlar gece uyur?.. Baykuşlar niçin gece görür?.. Ve yarasalar.. Bence, Herşey-herşeyden habersiz Birşeyler yapıyor.. Herşey..Ama herşey.. Hayvanlar..Ağaçlar.. Otlar..Pırasalar.. Düşünenler se Düşünmeyanlerce Yaşamıyor.. Bir anlasalar.. Ah!.Bir anlasalar.. Bir anlasa.. Bir anla.. Bir an.. İlhan İrem |
Bu Yağmur
Gökyüzünün denizi Yerlere dökülüyor... Yıldızlar damla damla Göklerden sökülüyor... Ve bir toprak kokusu Sırları aydınlatan... En kuru yürekleri, Düşündüren... Islatan... Şimşeklere karışır Beni görün der gibi... İplik iplik uzanır Göğe merdiven gibi... Kavrulsa ayrılıktan Dünyanın dört bir yanı Bu yağmur hasretlerde Islak eldiven gibi... İlhan İrem |
Bunalım
Olmazları ekiyor Olurlar biçiyorum Anılar arasından güzeli seçiyorum Şimdi ne kendimi Ne kimseyi düşünüyor Sularda bir yosun gibi Hıçkırmak istiyorum Gelmeyişini bekliyorum Dönmeyişini bekliyorum Gülmeyişine ağlıyorum seni seviyorum ben böyle miydim gör beni eriyen selvi gibi ben böyle miydim gör beni eriyen bir mum gibi yarattığım bir dünyada seni yaşıyorum bilmediğin insanlarla koşuşuyorum bilmediğin bir dilden konuşuyorum yine de anlarsın diye seviniyorum Gelmeyişini bekliyorum Dönmeyişini bekliyorum Gülmeyişine ağlıyorum seni seviyorum ben böyle miydim gör beni eriyen selvi gibi ben böyle miydim gör beni eriyen bir mum gibi İlhan İrem |
Çıngırak
Çalsın bırak... Uzaklarda birkaç çıngırak... Ve kırmızı lambalı odanda Yarını bilmeden baksın gözlerin... Biraz ürkek... Biraz mağrur... Sorulu...Gururlu... SUS-KUN SUS !.. Ve çıngırakları dinle... Çıngıraklı yılanları... Uzaklarda birileri Yılan oynatıyor... Duyuyor musun?.. Ve insanlar korkak!.. Korkuyorlar yılanlardan... Sen bile kıvrılıp gidiyorsun... Gittiğini sanıyorsun... Yokoluş ses veriyor Yarınlardan... Duyuyor musun?... İlhan İrem |
Çiğdem Talu ve Ortağı..
Ağladık... Güldük... Ölüyü örttük... Büyük gürültülerle... Sesi kaldı, Sessiz kalmış evlerde... Ölü yaşıyor, Biz öldük... Düşüncelerin inceldiği yerde... İlhan İrem |
Çocuk Oyunu
bizler çocukken ne oyunlar oynardık bizler çocukken ne oyunlar oynardık kurşun askerlerle sırça saray alırdık dünyayı bir baştan bir başa kuşatırdık hepsi dağıldı hepsi kırıldı şimdi geçmişe bakan gözlerimle yıkılan sarayların sırçası doldu bizler büyüdük ne oyunlar oynardık bizler büyüdük ne oyunlar oynardık binbir tane arzuyu bir yerde tarttık dünyayı bir baştan bir başa parçaladık İlhan İrem |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.