![]() |
Ay Gölünde Yüzdüm
Yıldızları tenine alan ay gölünde yüzdüm Yürek,hayale giren serin akşamları çekti, Suya gümüş yansıtan çiçeğe buse verdim, Buraya sarılırsa sevdiğim, beni görsün diye. Emanet bıraktığım coşkularımı sarmalı, Yaslandığı, göl kokusu toprağı dinlemeli, Dinlendirmeli ruhunu, ıslandığı o mavide, Gerideki zamanı yakıp, mutluluğa tutunmalı, Doğruluğun özünde, güzelliğini yaşatmalı. (Aksaray / 27 Temmuz 2005) Çiğdem Çakır |
Ay İle Buluşan Yüzün
Ay ile buluşan yüzün misafirdir gökyüzünde, Rüzgârın sevdalı bulutunu içiyorum sevginle, Tutku, parlatıyor umudu gözlerimin renginde, Mavi çiçekten renk olur, işlenirsin gönlüme. Ruhuma derman o ne bakış, çeker beni kendine, Muhabbet olur coşkusuyla akşamın sessizliğinde, Tanıdık hayal yağmuruyla ıslanırım serinlikte, Kaybolurum, yaşadığım düşüncelerin gizeminde. (Aksaray / 02 Ağustos 2005) |
Ay Parlatır Kalemimi
Anı rüzgârını bulurum, yıldızların arasında, Şelale olur gürlerim, gece tutkulu ufuklarda, Ay parlatır kalemimi, hayallerin yağmuruyla, Sihirli nağmeler coşar, gülen ömrün yolunda. Neşeli itiraflar yaşarım, duygu çemberinde, Şiirlerim dokunur gökyüzünün tebessümüne, İsim alır yüreğim, tutkulu gönül çiçekleriyle, Ateş olan hislerim, yüzünü getirir her nefeste. (Aksaray / 01 Ağustos 2005) |
Ay Sahili
Pembe toprakta aşkla giden ayaklarım Halen sıcak olan o izlerin peşinde, Geçse de geceden kalan soğuk rüzgârım Yürek perişan, yanıyor sessizliğinde. Kavuşan gözlerin tarihini sunan toprakta Yürüdükçe anılar damarıma ses veriyor, Sevdalar düşen ayın pembe kumsalına Vardıkça, hayallerim ak yüzünü alıyor. Aynı değerdedir şu ay, kumsala dalgasıyla Gözyaşımda duygulara, düşünceyi çarpıyor, Uzandığım toprağın, ayı yansıtan havasıyla Kazandığım sözlerde, ismin güller topluyor. (Aksaray / 06 Haziran 2007) Çiğdem Çakır |
Ay Yolu
Mavi bir yol buldum sıcak denizin yanında, Nurlar parlatan havasını toprağında saçıyor, Hissedilmemiş duygu kazanılıyor sıcağında, Ay sinesinden mum alan o gümüş mekânda. Beklemeye gerek yok akşamı, ay hep orada Sevdiği rüzgârla gösteriyor tatlı yüzünü, Cömertlik ondadır, sevdalı insanlara, Kendisini sunuyor aşkın yeşil doğasına. Gizli içeceklerden kurulu yolun sofrasında Kızıl meyveler tadılıyor mehtabın rüzgârıyla, Bu solukta yaşatacak hayalleri alıyorum, Mevsimini sarıyorum tutulduğum aşkla. |
Ay Işığından Rüzgâr Alırım
Gecenin hazinesi ay, masum bakışta alır beni, Kavururum düşünceleri, soğumuş virgülleriyle, Bir cümlesini kurarım, adı yıldız olan geçmişin, Ay ışığından ulaşan rüzgârla meşalemi tutarım, Sessizlik kaybolur, üşüten kederlerimi yakarım, Yayarım akşamın havasını güllerin çiy tanesinde, Aşk fırçasıyla gündüze boyarım gecenin bahtını, Tutkulu güneşi bulurum, yıkarım kör duyguları. (Aksaray / 04 Ağustos 2005) Çiğdem Çakır |
Ay Yüzün Endişelerimde
Nimetin sinmiş üzerime,hamur kokan nur ellerinle, Bal yoğurdunu tatmış benliğim, hayal rüya gözlerimde, Hasretin yürek ateşim,ay yüzün endişelerimde, Bahçemize güller diken anam, ismin bahardır bende. Sütünde hayat bulan bebekliğim dermanı tutmuş bedenimde, Durmuş saattir günlerim, kavuşmazsa sesin yorgun gönlüme, Saçımda meltem rüzgarı ellerindir,seni getiren düşüncemde, Anlatamaz bulutlar derdimi,gözyaşımı yağmurla düşürseler de.. (İstanbul /20 Ocak 2007) Çiğdem Çakır |
Bahar Kokan Mektup
Eski bir sandıkta mektubun, o aynı sevgisinde, Okudukça rengimi aldım, yaşatıldım mazilerde, Bana gül veren ellerinin bahar kokusu sayfalarda, Kederimde gözyaşlarım beyaz anıdır mektubunla. Yüz değil, binlerce kez okusam kaybolurum sözünde, Dinlerken harflerini, arzularım çoğalır hayalleriyle, Sevdanın o yıl güneşiyle, şu anımda da eriyorum, Aldığım gönül nağmesiyle, rüyalarımı getiriyorum. (Aksaray / 01 Eylül 2007) Çiğdem Çakır |
Baharını Topladım Kına Özlü Topraktan
Kına özlü dağ toprağında baharını topladığım yâr Kır güllerinde kokunu aldım, savurdum rüzgârlara, Alaca karanlıkta izsin, yokluğunda kaybolmaz, Coşkulu beyaz bulutların mavisiyle ulaştım koluna. Sana ulaştım denizdeki ecel şarkısının dalgasıyla, Yıktım gecenin sessizliğini, ay büyüsü şiir gözlerinle, Taşlara yansımış kaderimi, sıcak nefesinle sildin, Aşk defterime yazılan ömürsün sevdiğim mevsiminle, (Aksaray/12 Mayıs 2000) Çiğdem Çakır |
Bahtımda Kara Düşünceler
Denizin gölgesidir, bahtımda kara düşünceler, Islak kumda engel bulur, pak olan hedeflerim, Anıları taş eder, gözyaşımda kızıl duygular, Yüreğimin sevdası, umutsuz alır hayallerimi, Yollar gecesinde alev alır, kavuşturmaz yarını, İsminde sönük saatin dumanını içen gündeyim, Bekleyiş ölümüm, çöken ruh yürüyüşündeyim, Kederler yüzümde, yorgunum bakışlarımda, Yarınlarım yanıyor, sevgisiz alın yazımla. (Aksaray / 28 Temmuz 2005) Çiğdem Çakır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.