![]() |
Andımız
Zülflerin kemend oldu İki gönül bend oldu Allahın kitabına Aramızda and oldu. Gel yanıma görüm yar Uzun saçın orum yar Gönlüm altın kafastı Seni ora kurum yar. Bağda gül dikesen yar Yaralar sökesen yar Allahtan dilerim ki Çektiğim çekesen yar. Sal kuşunu gitsin yar Bu ayrılık bitsin yar Allaha çok yalvarram Ömrün kısa etsin yar. Esat Erbil |
Anı Bir Sevda
Bir görüşte Kalbim kuşattın Direk kalbime girdin, Ben direnmeden... Teslim oldum Kanadıkça yaralarım Sultanlık tahtına geçtin Sen oldun Meleğim Hem de sultanım Bense... Söyle neler olmadım. Zor fermanlar Çıkardın Hep savaşlara Soktun beni En son Beyaz mendil Salladım İşte hep Gücümle Sana teslim oldum Anla gerçek aşk Nedir? Esat Erbil |
Anne Sevgisi
Uzun *******de bana bakardın, O, şirin uykudan yatmaz kalkardın, Ninniler okurken üstüm yakardın, Nakarat ... Anne, anne can anne Ben sana kurban anne Yüreğim çırpınıyor Adında her an anne. Beni büyütmede acılar çektin, Mutlu yarınlara fidanlar diktin, Dünyada ezildin belini büktün, Nakarat ... Anne, anne can anne Ben sana kurban anne Yüreğim çırpınıyor Adında her an anne. Seni seveceğim başım tacısın, Tüm ehlim içinde şirin bacısın, Biz hastalanirken tek sen acısın, Nakarat ... Anne, anne can anne Ben sana kurban anne Yüreğim çırpınıyor Adında her an anne. Esat Erbil |
Aşığım Ben
Sen dilberim şaka etme Hasretim çok dartar beni Nazeninim nolur gitme Gönlüm ağlar güler biçim Hasret çektim gülme bana Kız aşığım inan bana. Şad günlere hasret kaldım Anıları geçmiş saldım Aşka gece gündüz daldım Senden başka kimi seçim? Hasret çektim gülme bana Kız aşığım inan bana. Geldi bulut yağdı dolu Sarmaz boynum yarın kolu Yad ellerse tutmuş yolu İstiyorlar senden geçim Hasret çektim gülme bana Kız aşığım inan bana. Esat Erbil |
Aşık Olsaydım!
Kayıp ederdim hep varlığım Ben sana aşık olsaydım Dönderirdim aç, Darlığım Ben sana aşık olsaydım. Sen istedin işveyle naz, Çok vermiştim sandın bir az, Dört mevsimin olurdu yaz, Ben sana aşık olsaydım. Ne söyledim sen yok dedin Yanlışlara bir bak dedin Penceme gönlün tak dedin Ben sana aşık olsaydım. Sana gönlüm getirirdim Gençliğimi bitirirdim Aklım baştan itirirdim Ben sana aşık olsaydım. Seninle görürdüm ölüm Harap olurdu düz yolum, Kayıp ederdim sağım solum Ben sana aşık olsaydım. Esat Erbil |
Aşık Olupsan
Kimseye inanmam sözüne kandım Yolunu bekledim neden gelmisen? Dillere düştüm oduna yandım Habersiz kalmışsın hale bilmisen? Çok hasut sevgimiz bozmak istedi Irak düşmemize ne hevestedi Gönlümden haber al bak ne yastadı Habersiz kalmışsın hale bilmisen? İstedim ölünce seninle kalım Verimli olsunda bahçede dalım Bu temiz aşkıma yar oldun zalim Habersiz kalmışsın hale bilmisen? Esat Erbil |
Aşk
Kırkbeş Yaşı doldurdum Anlamadım Yaşamın mutluluğunu Sordum O, zaman anladım Ki yaşam Bilenler için Çok tatlı iymiş! Nedenini aradım Dediler Aşktır. İşte o zaman Anladım ki Yaşam aşksız Bir pula değmez. Aşksız Yaşanmayacaktır Bu nedenle Bende sevmiştim Ama aşık olmadan Anladım yaşam nedir, Dünya nedir? İşta aşk beni Yaşattı Aşkta beni Öldürecek. Esat Erbil |
Aşka daldım
Seni gördüm hayal dedim Aşka düştüm sensiz nedim Öz köyümden nere gidim Bir ümide gönlüm bağlı Beçareyim sinem dağlı. Sevda nedi? bilmez iydim Sensiz inan gülmez iydim Kavuşsaydım ölmez iydim Bir ümide gönlüm bağlı Beçareyim sinem dağlı. Aşka daldım halım yaman Seni sevdim dedim aman Çok az güldüm bende bir an Bir ümide gönlüm bağlı Beçareyim sinem dağlı. Hayaldayım yar uyatma Çok nazlısın şerler satma Ölünce sev aşkım atma Bir ümide gönlüm bağlı Beçareyim sinem dağlı. |
Aşka İhanet
Aşkın beni daldırdı gece gündüz şeraba, Koştum varmadan sana benzer oldun seraba, Mutlu hayat üzleşti günden güne haraba, Göçülmüş diyarlardan verane il gibisin. Sevdan katıldı kana çırpıntılarla attı, Tan vaqtı gençliğimin doğmaz güneşi battı, Avare aşk elinden yazık ki vaktım bitti, Yandıran közün bitti o, kalan kül gibisin. Gönlüm taşıyan sevdan gözümden aziz tuttum, İçimin özlemlerin gizledim birden uttum, Yalnız sen hayalimde her şeyimi unuttum, Yazık yaprağın dökmüş kuru bir dal gibisin. Esat Erbil |
Aşkı Dediler
******* bir an hiç rahet yatmaz Yürekten sevip belli dediler Aşkına sadık gönülden atmaz Akşka katlanıp delli dediler. Aşık olanlar demezler aman Geceyle gündüz başları duman Gam çile keşler yarları yaman Böyle aşıklara ölü dediler. Kim geldi gitti kimler gidecek Aşk dünyamıza neler edecek Kim bilir bize sevda nedecek? Aşkı anlamaz yelli dediler. Yüzlerce aşka şehit ölenler Dünyanı saldı gitti bilenler Hayatı normal aşka gülenler Günde bir yarde illi dediler. Esat Erbil |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.