![]() |
Aldandım
Sandim ki, dünya baki. Yığdım mal ile mülkü. Ömür sermayem bitti. Anladım ki, aldandım. Dünya bemimdir dedim. İnsanlara hükm ettim. Boşa kürükler çektim. Ne çareki, aldandım. Hep senin için koştum, Gece, gündüz çalıştım. Erkenden sona geldim. Ne yazık ki, aldandım. En sonunda anladım: Bitip, bitip tükendim. Ömrüm boşa harcadım. Gerçekten ben aldandım. Zan ettim ölüm yoktur. Koşup,koşup ha! Durdum. Fayda vermez evladım. İnanın ben aldandım... Akıl kari değilmiş: Balanmak şu dünyaya. Sağlam dallar var iken: Tutunman kuru dala. 08.06.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Aldattın
Seni, yalan dünya seni: Hep peşinden koşup durdum. Paralar, Malları yığdım. Ziynetin, süsünle aldattın beni. Meğer ki, senin yoktu değerin. Hiç para etmiyor: saray, köşklerin. Senin için hırs kör etti gözlerim. Şan ve şehretinle aldattın beni. Kimine yar oldun? Hele bir söyle. Çare bulan varmı sende ecele? .. Bazen yavaş koştum, bazen acele. Baharın, yazınla aldattın beni... Ali Sandıkçıoğlu |
Allah'a Yalvar
Allah diyen mahrum kalmaz hiç bir an. Gece, gündüz Allahı an her zaman. Onun emriyle bil, yürüyor devram. Gel sende ey oğul Allaha yalvar. Aşk ile söyle sen Allah adını. Anlarsın ol zaman Hak kitabını. Açar sana Rabbin Hak kapısını. Gel sende ey oğul Allaha yalvar. Gonca güllerine renkler veren kim? Yaratmış her şeyi Rabbul alemin. Zaman kayb etmeden gülistana gir. Gel sende ey oğul Allaha yalvar. Bilirsin ki, dünya fanidir oğul. Niçin yaratıldın bunu iyi bil. Olmayasın sonra perişan, sefil. Gel sende ey oğul Allaha yalvar. Ali Sandıkçıoğlu |
Allah Rahmet Eylesin
Rize Çayırlı köyü, Şaban Sandıkçı derler. Kara topraklar oldu: Şimdi yattığı yerler. Her canlı ölecektir, Adına kader derler. Nice Allah dostları: Yer altında yatarlar. Bu yalancı dünyaya: Gelenler gidecekler. Şu anda yaşayanlar; Birgün can verecekler. Rizede doğdu amma; Can verdi Ankarada. Uğurladık seni biz: Gözü yaşlı arkada.... Koca Şaban Sandıkçı; Kalblerde kaldı adın. Arkandan ah! Kardeşim; Çoklarını ağlattın... Kolaymı kardeşini, Ahrete uğurlamak? Allahın hükmü böyle: Yoktur hiç bir yapacak.. Bekçimizi kayb ettik. (1) Sürü sahıpsız kaldı. Çok cesur idi Şaban: Hiç bir şeyden yılmazdı. Geride kalanları: Hakkın helal eylesin. Göç eden kardeşlere; Allah Rahmet eylesin. Kardeş senin yerini; Rabbim cennet eylesin. Geride kalanlara: Allah sabırlar versin.. Ali Sandıkçıoğlu |
Anama
Annelerin en iyisi: Güzel yüzlü benim anam. Hakkın helal eyle bize: Temiz kalbli benim anam.. Gece, gündüz usanman, Bizleri emzirdin anam. Yokluk içinde kıvranıp; Yetiştirdin bizi anam.. Anadır yarların yarı. Anayla bulmuşuz canı. Eksik eyleme duanı: Bizlerden ey güzel anam. Bizler için ağlayarak: Bağlarda çalıştın anam. Gençliğini feda edip; Büyüttün bizleri anam. Güzel günler, güzel yıllar, Hepsi geride kaldılar. Bedenin sızlıyor, yüreğin yanar: Evladım, evladım diyerek anam. Eski günler hiç gelirmi gözüne? Hasret kaldık o mübarek yüzüne. Oturunca seccadenin üstüne: Bizleri unutma ne olur anam. Elinde tesbihi, zikirde dili. Sermiş seccadeyi kılar namazı. Mevlaya yaparken dua, niyazı. Bizleri unutma duanda anam. Ödenmez annenin hakkı. Böyle buyuruyor alemler Rabbi. Ayağı altında cennetler saklı. Helal eyle hakkın ne olur anam. Ali Sandıkçıoğlu |
Arıyorum
Kendisini beğenmeyen, İnsanları hor görmeyen, Dostun kıymetini bilen, Gerçek dostlar arıyorum.. Gelenlerin keyfi için: “Geçmişine küfr etmeyen” Sırları ifşa etmeyen, Sırdaş dostlar arıyorum... Yalan, yalnış konuşmayan, Sözlerinde sadık olan, İnsanları aldatmayan, Esnafları arıyorum... İslamdan taviz vermeyen, Kur’ana hizmet eyleyen, Dogru yolları gösteren, İmamları arıyorum.... Fitne,fesat çıkartmayan, Dedikodular yapmayan, Camilere devam eden, Cemaatlar arıyorum.. Gerçek tarihini bilen, Kendisini ilme veren, Geçmişiyle ğurur duyan Güzel gençler arıyorum. İyiliği unutmayan, Makamlara aldanmayan, Asla vefasız olmayan, Vefalılar arıyorum.... Mazlumları hep güldüren, Zalimlere karşı gelen, İnsanlığa değer veren, Bir dünyayı arıyorum. |
Arzuhalim
Ey alemlerin Rabbi! Benim güzel ALLAHIM: Rahmetinin dışında, Yoktur hiç sığınağım.. Benlik zıncırlerini, Kırmayı nasıp eyle. Mahküm eyleme bizi, Tard olmuş ol leine... Mağfıret ve affınla, Tecelli eyle bize. Dileriz ümmet olmak; Nebiler nebisine... Senden rahmet umarız, Resulünden şefaat. İhsan eyle bizlere: Nimetlerini kat kat. |
Asım Sandıkçı'ya
Murad almadın Asım: Şu yalancı dünyada. Sekiz kardeşten Asım: Gittin yazık genç yaşta. Bir Asım var geride: Babasının aynısı. Zorlukları yenerek; Büyütüyor annesi. Bilirmisin Asımım; Peyğamberde yetimdi? Allahın takdiriydi: Elden bir şey gelmezdi. Ömür boyu Asımım: Hiç demiyecek baba. Asıma destek veren: Rahmet görür ukbada. Acı bir kaza ile; Göç etti büyük Asım. Şimdi onu temsilen: Yaşıyor küçük Asım. Asımın hatırası: Asıma el vurmayın. Yetimi inciteni: Yakar bilin Allahım. Hor bakmayın Asıma: Babası yok dert yansın. Asımı hor görenler: Birgün bulur belasın. Kur’anda diyor Allah: Ey yetim Muhammedim! Yetime yardım edenler: Birgün bulur cennetim. Ey oğlarım, kızlarım: Beni iyi dinleyin. Asıma hor bakana: Yazıklar olsun derim. Unutmayın ey gençler: Asım hükmen şehittir. Oğlunu sevenlerin: Sonları esenliktir. Kaldığınız o evde: Asımın çok izi var. Ömrü çok kısa idi: Şimdi çaylıkta yatar. Mazlum, yetimin ahı: Yıkar gökleri,yeri. Size uzanan eli: Boş çevirmeyin geri. Küçük Asım üzülme: Yüzün birgün gülecek. Derslerine çok çalış: Birgün şafak sökecek. Asuman gençliğini: Harcıyor Asım için. Ellerinden tutana: Rabbim daha çok versin. Vasıyetim sizlere: Asımı ağlatmayın. Kendi evladınızdan: Onu ayrı tutmayın. Asımın hatırası: Küçük Asımda derim. Ali amcan olarak: Gözlerindren öperim. Ali Sandıkçıoğlu |
Aslın Nedir
Kim yarattı seni böyle? Mayan nedir? hele söyle. Gel biraz tefekkür eyle: Madden nedir insan oğlu? Niçin geldin bu aleme? Biraz olsun düşünsene. Cana daim kalamaz tende: Bilmelisin insan oğlu. Mevcudatın zübdesisin. Başı boş asla! Değilsin. Sen eşrefi mahlukatsın. Kıymetin bil insanoğlu. Vazıfen kulluk etmektir. Resule ümmet olmaktır. Ğayrisi boş hayallerdir. Unutma sen insanoğlu. İmandir değerli kılan. Elbiseyle değer alman. Sonu belli bu dünyadan; Göçeceksin insan oğlu. İstediğin kadar süslen, Nasıl beslenirsen,beslen. Ruh uçacaktır kafesten Çürür beden insanoğlu. Ali Sandıkçıoğlu |
Ayırma Bizi Rabbim
Hidayet ve feyzinden, Sevdiklerinin izinden, Sahabilerin yolundan, Ayırma Bizi Rabbim.! .. Dostlarınla birlikten, Kur’an uli sünnetten, Hakka kulluk etmekten, Ayırma bizi Rabbim! ... Güzel ezan sesinden, Yükselen bayrağımdan, Vatan,dine hizmetten, Ayırma bizi Rabbim! .. 11.06.2004 Ali Sandıkçıoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.