![]() |
Bugün Benim Olsun Dün Senin Olsun
Ölülerden hayır bekleyen gafil Akıl benim olsun din senin olsun Gelecekten haber ver de göreyim Bugün benim olsun dün senin olsun İnsan olan her an insan kalmalı Yüreğine aşkla sevgi dolmalı Yoksul olsa bile cömert olmalı Emek benim olsun ün senin olsun Solmazgül insana yakışmaz sövgü Kamil olanlara gerekmez övgü Barış bir fidandır torağı sevgi Sevgi benim olsun kin senin olsun Salim Solmazgül |
Bülbülü Bir Alem Gülü Bir Alem
Şu haline bakın koca dünyanın Yolcusu bir alem yolu bir alem Sevgi kılıfıyla örtülmüş ayıp Bülbülü bir alem gülü bir alem Hiç kimse dünyada murat almadı Sevilen sevene layık olmadı Çölde dolanacak Mecnun kalmadı Leylası bir alem çölü bir alem Harami olanlar değer görüyor Arsızlar şerefe kadeh vuruyor Acep kim bunlara kıymet veriyor Akıllı bir alem deli bir alem Bahçeyi suladık gülü dermedik Herkesin hakkını neden vermedik Çalışmakla zengin olan görmedik Süleyman bir alem malı bir alem Niye süt vermiyor yayılan inek Çobanlar ineği sağıyor demek Bizler kemer sıktık onda var göbek Şapkası bir alem keli bir alem Yoksulun karnı aç canından bıkmış Bir kişi yer iken bin kişi bakmış Solmazgül dünyanın çivisi çıkmış Sahibi bir alem kulu bir alem Salim Solmazgül |
Ciğerimi Pareledin
Ey sevgili söyle bana Niye beni yaraladın Ben aşkınla yanıyorken Ciğerimi pareledin Bu derdime derman ara Yoksa kapanmaz bu yara Yüzüm gülmüyor bu sıra Sen bahtımı karaladın Aşkın sırlarına erdim Ben gönlümü sana verdim Sanki azmış gibi derdim Yığın yığın sıraladın Yar bu diyarı terk etme Solmazgül ü mahcup etme Beni öldürmeden gitme Yoksa bumudur muradın Salim Solmazgül |
Çağın Gerisinde Kalanlar Varmış
Doğru söyleyince herkes kızıyor Daha söylenmedik yalanlar varmış Elalem uzayda fırfır geziyor Çağın gerisinde kalanlar varmış Geriye dönmezmiş yaydan çıkan ok Yoksulluktan başka bir derdimiz yok Haksızlık bitermi hırsızımız çok Yerine koymadan alanlar varmış Ah neyleyim şimdi yanıyor içim Hayvan olanlarda arama biçim Üç kuruş maaşla olmuyor geçim Alın terimizi çalanlar varmış Solmazgül tuz yoktur benim aşımda Dokunmak yasaktır hırsız karşımda Yoksulluğun işi neydi yurdumda Çünkü dört bir yanda talanlar varmış Salim Solmazgül |
Çirkinde Naz Bile Gördüm
Çeyrek asırdır dünyada Neşe degil çile gördüm Bırak güzel olanları Çirkinde naz bile gördüm Gül yerinde çalı biter Bülbül küsmüş karga öter Bu dert hepsinden besbeter Gülü karga ile gördüm Kimse anlamıyor halden Herkes çalar başka telden Kötülük beklerken elden Dost işinde hile gördüm Solmazgül böyledir zaman Merde bile demem aman Dağ başında olur duman Gurbet gördüm sıla gördüm Salim Solmazgül |
Çölde Gezen Mecnunların
Çölde gezen mecnunların Gözü yoktur canda güzel Aşk sönmeyen bir ateştir Damardaki kanda güzel Saçların yorganım olsun Ört üstüme öyle kalsın Halden anlayanlar bilsin Benim gönlüm sende güzel Dertten derde gezer oldum Bu canımdan bezer oldum Her bir halden sezer oldum Ne ararsan bende güzel Bülbül ayrı kalmaz gülden Benim korkum yoktur elden Ayrı durma Solmazgül den İyi kötü günde guzel Salim Solmazgül |
Çöle Çevirdin
Gözüme göründün Aslı misali Beni Kerem gibi küle çevirdin Sensin beni böyle divane eden Dünyayı gözümde çöle çevirdin Duygular kaynayıp coşar içimde Seni görüyorum ben her düşümde Her an aklımdasın her an gönlümde Benim bir günümü yıla çevirdin Aşk değil mi güle bülbülü çeken Gülün çevresinde olsada diken Ben ocak ayında Solmazgül iken Yaz ayında solmuş güle çevirdin Salim Solmazgül |
Derman İstemem
Ben aşkın elinden divane oldum Bu derdi çekerken gül gibi soldum Tükeniyor sabrım yoktur umudum Dert Haktan geliyor derman istemem Yaralıyım amma Lokman istemem İnsanoğlu halden hale düşermiş Aşkın ateşiyle yanıp pişermiş Dağları aşıp da düzde şaşarmış Dert Haktan geliyor derman istemem Yaralıyım amma Lokman istemem Solmazgül dünyadan artık göçeyim Ecel şerbetini aşkla içeyim Ektiğim ne ise gidip biçeyim Dert Haktan geliyor derman istemem Yaralıyım amma Lokman istemem Salim Solmazgül |
Durmak İstemem
Arif olanlara fedadır canım Cahillere selam vermek istemem Eğer yürüyorsam insanlık için Boşa mola verip durmak istemem Nice dertler çektim halden bilirim Dertlerin içinden derman bulurum Zalimin yanında aslan olurum Mazlumun kalbini kırmak istemem Bana anlatılan masaldan bıktım Bu dünyaya kendi gözümle baktım Gerçekleri gördüm uykudan kalktım Hayalle kendimi yormak istemem Sömürenler için sömürmek kardır Çekmeyenler bilmez yoksulluk zordur Solmazgül ün bir tek dileği vardır Dünyada bir fakir görmek istemem Salim Solmazgül |
Duymuş Olsun
Ne ağlarsın dertli gönül Canan cana kıymış olsun Elden zarar gelmez bize Dostlar bunu duymuş olsun Dert üstüne dert eklerim Hakikatlı yar beklerim Uğruna verirken serim Yar sözünden caymış olsun Çalmaz oldu aşkın sazı Geçiyor ömrümün yazı Nefis kurttur gönül kuzu Kuzu kurdu yaymış olsun Hergün zarardayım niçin Zararıma değer biçin Cehennemde yakmak için Tanrı beni saymış olsun Varsın eller desin deli Hal içinde gördüm hali Solmazgül derviş misali Hırkasını giymiş olsun Salim Solmazgül |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.