![]() |
anakartta değil sorunun ortam çok sıcak bu 1 2. olarakta power ağrızalı olabilir onlarda sıcağa karşı çok hassaslar 2 gün pc kullanma daha iyi bir önerim olamaz
|
bak öyle diyorsun ama yine asus p4pe-x/TE Ana kartı kullanıyordum bu ana karttan önce. Ve inan ya bazen yatağın yanındayken pc, açık unutup uyuyordum ertesi gün tekrar oyunsa oyun müzikse müzik aynen devam ediyordum. Zerre kadar ısınmıyordu. şimdi kafeye koyduk o kartı baktım bütün gün açık makina ve işlemci 57 derecede offfff yaaaa oofffff. Bence BU İŞLEMCİ ÜRETİCİLERİNDE İŞ YOK. ABİ BEN O KADAR OKUYACAĞIM VE BUNUN ISI SORUNUNA BİRŞEY BULAMAYACAĞIM HAAAA PEH PEH PEH YİNE DE BANA ÖNERİSİ OLANLAR VARSA ÇOK İYİ OLUR TEŞEKKÜRLER
YA ANAKARTI TAMİRE BAKIMA YOLLAYACAĞIM YADA ÖZEL SOĞUTUCULARDAN ALICAM YAAA |
YADA ŞÖYLE YAZAYIM YARDIMCI OLMAK İSTEYEN VEYA ÖNERİDE BULUNMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR LÜTFEN ercanteke@hotmail'e yazarlarsa çok sevinirim yaaaaaaaa
:( :( |
soerun bence voltajı 3.3 ayarlamada..
|
bios ayarlarından voltaj değerleri oynanmadıysa sorun işlemci fanından kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. fan dewir sayısı düşmüştür. bunun sebebi fana giden voltajla da alakalı olabilir yada fanın tam olarak yerine oturmamış olması da olabilir. birde işlemcinin üzerine sürülen kremler war fanla işlemci arasına sürülen. onun özelliği gitmiştir tutmuyordur fandan gelen rüzgar işlemciye gitmeden ordaki boşluklarda kasanın içine kaçıyor olabilir. onu bi tazelettir. ama işlemciyi sökmeye kalkma hem garanti kapsamından çıkar hem de tehlikeli sonuçlar doğurabilir :D
selametle.. |
selam arkadaşlar ben geldim. Ama sıkı geldim. Sizin söylediklerinizin de payı olabilir benzer arızalarda. Ama benim dediğim çıktı. Ana karta aynı işlemciden yeni sıfır taktım aynı hızda. Ama nafile 69 70 derecelerde yine başladı pc. Bende anakartı garantiye yolladım. KENDİME YENİ BİR ANA KART VE İŞLEMCİ ALDIM. ÜSTÜNE DE ASUSUN STAR İCE ÖZEL SOĞUTUCUSUNU TAKTIM VEEEEEEE
SÜPER OLDU. ÇOK TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR. BU BİLGİSAYAR ARTIK DONUYOOOOOOO :-) |
HAAA. ŞUNU DA SÖYLEYEYİM. EKRAN KARTININ ŞU ANKİ VOLTAJ DEĞERİ 3.3 OLDU. SAYGILARLAA. BEN O ANA KARTA TAKTIĞIM ANDAN İTİBAREN 2.8 VOLT 'tu. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HERKESE. İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN. FİKİRLER BİLE ÇOK İYİ OLUYOR. BİLGİNİZİ PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER. ŞU ANKİ ANA KARTIM DA
GİGABYTE P4 TİTAN 848P (8I848P775-G) |
bios reset at belki farkında olmadan overclock yapmışsındır o anakartta sanmıyorum ama olabilir benim sistem boşta iken bu yaz sıcağında
oda sıcaklığı : 38 drece inanmıyacaksınız ama cpu sıcaklığı 34 derece civarı sistem boştayken oyun oynarkende 44 civarı felan oluyor bende ara sıra sistemi açık bırakırım geceleri ama ses olduğu için bırakmıyorum termal macun al. ya da zalman ın 7700 cpu soğutucusu almanı öneririm |
Kardeş bi kere asus anakartlarda böyle problemler çıkıyor.Diğer arkadaşlar yapman gereken şeyleri yazmış.Ben sana bir tavsiyede bulunayım.İşlemcini takıldığı yerle işlemci arasında termal macun vardır.O macun işlemcini ısısını azaltmaya yarar ve kullanılması çok önemlidir.O macun zamanla etkisini yitirebiliyor.beyaz kreme benzer.Sorunun bundan olabilir.İşlemciyi söküp bakmak lazım.eğer etkisini kaybetmişse yeni termal macun sürülmelidir.kolay gelsin.
|
birşey değil kanka her zaman yardımcı olmaya çalışırız
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:34 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.