![]() |
.Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir
Mevlana · Aşk hükmetmez;terbiye eder. Goethe · Arılar bile en tatlı balın zehirli çiçeklerde olduğunu bilir. John Keats · Aşkta her zaman bir öpen,bir de yanağını uzatan vardır. Fransız atasözü ."dünayayı güzellik kurtaracak, bütün insalığı; sevmekle başlayacak herşey." Dostoyevski ."Arzu edilenden ziyade arzu etmeye aşığız." F.Nietzsche . "...Güzelliğin on para etmez Bu bendeki aşk olmazsa..." Aşık Veysel Şatıroğlu . "Ölümdür tek başına yaşanan Aşk iki kişiliktir…" Ataol Behramoğlu · Aşka insan kendini aldatarak başlar ve başkalarını aldatarak bitirir. Oscar Wilde · Aşk aklın en soylu zaafıdır. John Dryden · Aşk konusunda yanlış seçimden söz etmek hatalıdır,zaten seçim varsa o yanlıştır. Marcel Proust · Aşk:ciddi bir akıl hastalığı. Platon · Aşık olmayı beceremeyen yağ çekmeyi öğrenmek zorundadır. Goethe · Aşk melankolinin bir türüdür Robert Burton .Aşk dünyanın en tatlı mutluluğu ile en derin acısından yaratılmıştır. (Bailey) .İnsan kalbindeki gerçek aşk dört nala giden bir at gibidir ne dizginden anlar nede söz dinler. (Konfiçyus) .Aşk kadının hayatında bütün bir romandır erkekte ise yalnız bir bölümdür. (M. Da Stael) .Aşk kılavuz istemez tek başına yol alır. (M. Ikbal) .Ne seninle yaşayabilirim ne de sensiz. (Ovidius) .Aşk bir Tanrı’dır ve insanlara özgü bir şey değildir. Sokrates Balzac:İlk aşk aşı gibidir. İnsanın ikincide hastalanmasını önler... Rousseau:Aşk mektubuna başlarken ne söyleyeceğimizi bilemeyiz. Bitirirken de ne yazdığımızın farkında olmayız.... Shakespeareevgililerine aşklarını itiraf eden kadınlar, en az seven kadınlardır... Eflatun: Aşk, en tehlikeli bir ruh hastalığıdır... Aziz Nesin:Yenilen taraf aşık olur... Yakup Kadri:Hiçbir kadın yoktur ki " Seni Seviyorum " sözü karşısında hissiz kalsın... Katherine Hepburn :Aşkı bilenler normal kadınlardır... Oscar Wilde:Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlar erkeklerin son aşkı olmasını ister... İngiliz Atasözü:Aşk için evlenen Istırapla yaşar.... Kontes Nathalie:Aşk, bir kişinin yararına, iki kişinin ortaklığıdır... Paul Geraldyevmek güzeldir. Bir daha sevmemek daha güzeldir... Marcel Proust:Aşık olmayanlar, mükemmel bir erkeğin sıradan bir kadın yüzünden niçin ızdırap çektiğini anlayamazlar... . Aşk, iyi ******* öpücüğünü uzun tutmaktır. Beklentidir. . Aşk, delicesine flört ederken yanındakinin hiçbir şey yapmama hakkını teslim etmektir. Saygıdır Aşk, zaaflarınız olduğunu ortaya çıkarır. Kabullenmektir. . Aşk, şimdi zamanı değil diye beklemeyi bilmektir. Sabırdır. . Aşk, saçlarda başlayıp topuklarda biten bir gezintidir. Keşiftir . Aşk, Sevişelim demeden sevişmek, yanındakinin ne istediğini bilmektir. Anlaşmaktır. . Aşk, bağlandığını sandığında, karşındakine hayır deme şansını tanımaktır. İnceliktir Aşk, korumaktır. Sorumluluktur. . Aşk, ciddi bir tokalaşmayı kıkırdamaya dönüştürmektir. Mizahtır. . Aşk, durma yoksa seni öldürürüm lafını duymaktır. Şehvettir. . Aşk, evinizdeki her şeyin yerinin değiştirilmesini kabullenmektir. Teslimiyettir. . Aşk, sevgilinizin ne olduğunu bütün çıplaklığıyla görmektir. Gerçektir. . Aşk, saatin kaç olduğunu bilip aldırmamaktır. Neşedir. . Aşk, sizi kucaklayan kolların, gittikçe daha çok sarılmasıdır. Mutluluktur. . Aşk, gecenin bir vaktinde sen uyu, benim gitmem gerek dediğinizde,uyanık kalıp seni biraz daha görmeyi tercih ederim cevabını almaktır. Sıcaklıktır. . Aşk, tanıdığınızı zannettiğiniz insanin yeni yanlarını keşfetmektir. Tazeliktir. . Aşk, uyandığınızda rüyanızı yanınızda bulmanızdır. Düşlerin gerçek olmasıdır. . Aşk, kocaman yatağın üçte birine sıkışmaktır. Yakınlıktır. . Aşk, evin anahtarından bir kopya daha yaptırmaktır. Güvendir. . Aşk, hoşçakal dedikten sonra tekrar karşılaşacağını bilmektir. Kaderdir. . Aşk, gerindiğinde sızlayan vücut lafının anlamını bilmektir. Derstir. . Aşk, ecza dolabını açtığında, diş macunu kapağını kapatılmamış bulmaktır. Uyumdur. . Aşk, pencereden dışarıya baktığında kiminle olduğunu hatırlamaktır. Düşüncedir. . Aşk, rüzgarın ağaçların arasında dolaşırken çıkardığı sesi dinleyip sevgilisinin yanında olmadığına hayıflanmaktır. Yalnızlıktır. .Aşk, asla anlatılmayacak hikayelerdir. Özeldir. Kıymetini Bilene Tabi |
*Hayallere dalıp gitmem ben,
Çünkü tek hayalim sensin benim! Hiçbirşey isteyemem ben Çünkü birtek istediğim sensin benim. *Aşkınla sararıp solacak kadar, Sevginle bahtiyar olacak kadar Uğruna canımı verecek kadar seviyorum desem inanırmısın ? *Gecenin karanlığında, güneşin ışığında, Suyun damlasında, selin coşkusunda Kimi yanımdasın kimi rüyamda Ama hep aklımdasın sakın unutma... *Bırakma beni sevdiğim gidişine dayanamam, Hasret gözyaşlarımla kendimi avutamam, Dönerim dersin ama kadere inanamam, Bıraktığın anılarla sensiz yaşayamam... *Belki hatıralar unutulup gidecek, Belki bu sevgier yok olup eriyecek, Ama şunu unutma, Bu kalp sonsuza dek seni sevecek... *Hafif hafif çiseleyen yağmurda kalırsan; Saçlarını okşayan her tanede BENİ HATIRLA ! *Bugünde yarın da yüreğin kadar yanındayım , Kendini yanlız hissettiğinde elini yüreğine koy.. ben hep oradayım!! *Kimbilir hangi akşam güneşle beraber bende söneceğim, Kimbilir hangi ellerden son suyumu içeceğim, Belki göremeden öleceğim fakat yinede seni 'EBEDiYEN SEVECEĞiM' *Sahiller dalgayı nasıl beklerse, Gökyüzü mehtabı nasıl özlerse, Kuru topraklar suya nasıl hasretse, Sende benim hasretimsin... *Gördüğüm en güzel rüya senin olduğun, Duyduğum en derin sevgi senin eserin, Gördüğüm en güzel dünya senin gözlerin, Ve kurduğum en güzel hayal sensin. *Ne zaman tutsam ellerini, Gözlerimin önünden mevsimler geçer. Ne zaman gözlerin gözlerime değse Samanyolundan bir yıldız düşer... *Bir an buruk bir acı saplanırsa yüreğine, gözlerin zamansız takılırsa, kulakların zamansız deli gibi çınlarsa bil ki bir yerlerde özlemişsindir *Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek, Ve hayatın tadı sabah kalktığımda, Senin varolduğunu bilmek... * Seni unutmak zor anlatmaksa imkansız, Sen unutuldukca hatırlanan, Anlattıkca bitmeyensin meleğim.. * Bir Çiçeğin açmak için sebepler bulduğu gibi, Yaşama dair sebepler bulmak için yaşıyorum... Eğer bir gün gelir de yaşamak için bir sebep bulamazsam; Ölmek için bir sebep bulmuşum demektir * Bir yudum zehir olsan, bir an bile düşünmeden seni içerdim, Sırf seninle bir olmak ve seni içimde hissetmek için. * Sevgilim bilki senden uzak ne güzellikleri avutur beni bu şehrin, nede yıldızlı akşamları!... özlemin bir nehir olmuş YARAR GİDER İÇİMDEKİ DAĞLARI * Seni niyemi seviyorum geçmişin içinde kaybolmuş beni Yeniden hayata döndürdüğün için çok ama çok seviyorum. * Her sabah uyanıp yüzünü güneşe verdiğinde, Gücünü alamazsın sıcak sevgilerden, Unutma sakın bir sevgi bin sevgi doğurur ve O sevgilerden yepyeni bir dünya kurulur.. |
SEN RÜYALARIN EN GÜZELINI GÖRÜRÜKEN TANRININ SENI KORUMASI ICIN GÖNDERDIGI MELEGIN KANATLARI O KADAR BÜYÜK OLSUNKI SANA KIMSE DOKUNAMASIN. . .
Kalbim hiç bir zaman sıradan bir şey hissetmedi benim. . . Aşktan korumuştu kendini. Sınırsız bir tutku, onu alçaltan bir sarhoşluk uyandırdın sen onda. BİR SOLUK KADAR YAKİN YİLDİZ KADAR UZAK DERLER SEVGİ İCİN. UZANİRSİN YETİSEMEZSİN YETİSİRSİN DOKUNAMAZSİN DOKUNURSUN VAZGECEMEZSİN VAZGECERSİN AMA UNUTAMAZSİN!! EGER BENİ BU SOKAKTA, BU MAHALLEDE, BU SEHİRDE BULAMAZSAN SEVGİLİM BİLKİ BEN, GÖZLERİNİN DALDİGİ YERDEYİM. . SENİ TANİMADAN ÖNCE BEN BENDE DEGİLDİM, OYSA SENİ TANİDİKTAN SONRA, BENDEKİ BENSİZLİGİN ASLİNDA SENSİZLİK OLDUGUNU ANLADİM. Sen dünyaya sürgün bir meleksin ve ben seni o kadar cok sevecegimki bir daha cennetime dönemeyeceksin… BİRLİKTE YASAYABİLECEĞİN BİRİYLE DEGİL;ONSUZ YASAYAMAYACAGİN BİRİYLE OL, GELİP BOSLUK DOLDURANLARDAN DEGİL;GİTTİGİNDE YERİ DOLMAYANLARDAN OLSUN gönüller birdir vücutlar ayrı olsada, yaşananlar güzeldir mazide kalsada. umrumda degil dünyalar yıkılsada, biz sevdigimizi unutmayız, uzaklarda olsada kendini yalnız hissettiğinde, dünde bugünde yarında yüreğin kadar yanındayım. elini yüreğine koy. ben hep oradayım |
bataryası zayıflamış hayellerimin kapsama alanı dışında kalan kesimlerine şebeke hatası yüzünden ulaşamadım oysa şimdi yüreğimde full çeken hattımla seninleyim
baharimin solmayan tek gülü eğer birgün beni sevdiğini hatirlarsan o zaman sen bende solmuş olacaksin Bir gun sevgilim sordu ask nedir diye... Biraz zaman istedim dusuneyim diye, ertesi gun gordum onu bir baskası ile, kulagına fısıldadım ask ızdıraptır diye. Gül filizlendigi günden beri Günese Asiktir, her ne kadar Günes her gece ayin görkeminde kanip Gülü biraksada.. Gül asla Yildizlara kanip Günesi birakmaz... BIR CIFT ELA GOZ YUZUNDEN ICIMDE BIR SONBAHAR ACIYOR OYLE ACIYOR KI, ACILAR ACISIZ KALIYOR, MEVSIMLER USTUME DEVRILIYOR,KISLAR KISSIZ KALIYOR... BEN SENINLE SONSUZDAN GELEN IKI ISIN OLUP INCE KENARLI MERCEGIN ODAK NOKTASINDAN KESISEBILME IHTIMALINI SEVDIM Bir kuş olup gitsem, aşsam şu enginleri, varsam senin yanına. Öpsem doyasıya, koklasam seni... |
HAYATIN ACELE SEVDALARI BİR SABRIN EN UZAK KÖŞESİNE VARDIĞINDA ARANILAN GÖZLERİN EN MECHUL GÖZBEBEKLERİ OLURUZ
Herkesi kusurları ile gören bir kimsenin senden de övgü ile bahsetmesini bekleme. aşk hatalara karşi daima kördür,daima mutluluklara meyillidir.kanun tanimaz,kanatlidir.ve tutuklanamaz.kafalarin bütün zincirlerini kirar gaÇer.aşkim Beni karanlıktan aydınlıga, yalandan gercege, olumden olumsuzluge goturdugun icin tesekkurler... Seni seviyorum! Ne mutlu şimdi yanında olanlara,sana dokunup sesini duyanlara,seni tanımadan yanından geçenlere...hepsi sana yakın ama hiç biri kokuna hasret değil... FIRLATMISTIM KALBIMI UZAGA,EN UZAGA.DENK GELIRDE RASTLAR DIYE BIR YILDIZA...YANILIP SUSTURDUM,AGRIMIN CAGRISINI,CAGRIMIN KOHNEMIS AGRISINI... önce düstügümde kalkmayi,sonra aleve dokundugumda aciyi, sevmeyi ögrendim, sevilmeyi.herseyi ögrendimde yalniz seni unutmayi ögrenemedim .! |
Sensİz GeÇen GÜnlerİn Kazasi Yok Be Sevgİlİm
|
Emeğine yüreğine bileğine sağlık senin bu sözlerini bende sitemde kullandım hakkını helal et canımın içi
|
Emeğine yüreğine bileğine sağlık
|
Emeğine sağlık güzel paylaşım olmuş :)
|
Çok Güzel Teşekkürler
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.