www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   ..::dev Fikra ArŞİvİ::.. [2] (https://www.cakal.net/showthread.php?t=86304)

¢яєαмιηg 09-06-2007 02:29 PM

Bir gun Nam-ı Kemal nasıl olduysa şeyinden rahatsızlanmış ve hastaneye

yatmış. şeyini alçıya almışlar bunun. Gel zaman git zaman

odaya bir sinek girmiş ve tam alçılı organın açık kısmına (tepesine)

konmus. Tabii N.Kemal rahatsız.. Hemen hemşireyi cağırmış.

Hemşire demiş şu sineği kovalar mısın. Hemşire bakmış yetişilecek gibi degil merdiven aramış yok. En sonunda zıplayarak kovmaya

karar vermiş. Bir zıplamış sineği ıskalamış N.Kemal in şeyinden kayarak yaralanmadan yere inmiş. Bir daha, bir daha nafile sinek hala

orada. Bir kaç kere daha deneyip N.Kemal e donup: Nam-ı Kemal bey kusura bakmayın

yetişemiyorum demiş. N.Kemal de: Hemşire hanım bir kere

daha zıplarsan tavana yapıştıracam o sineği.

¢яєαмιηg 09-06-2007 02:30 PM

Adamın biri domalan birini görünce dayanamazmış, vaz geçmesi için üç hak verilmiş aksi taktirde cehennemle cezalandırılacakmış fakat adam yine dayanamamış ve bütün haklarını kullanmış, doğruca cehenneme atılan adamın birde oğlu varmış, çocukta büyüdükçe babasına benzemiş ve oda uyarılmış kendisine verilen hakları değerlendiremeyince o da cehenneme atılmış, cehennemden içeri girdiğinde her yer buz gibiymiş büyük bir saskınlıkla bekçilere;

- bana sürekli buranın aşırı sıcak olduğu söylenmişti..

bekçi;

- haklısın da baban iki dakka izin vermiyoki eğilip iki odun atalım.....

Köyün birinde vatandaşın biri ölmüş.Sırt üstü son istirahate çekilen merhumun sağ eli bağrında sol elide erkeklik organının üzerindeymiş.Köy halkı merhumun bu vaziyetinden bir mana çıkarmaya çalışsalarda bir sonuca varamamışlar. Merhumun bu vaziyetini köyün imamına sormuşlar.İmamda bir mana çıkaramayınca araştırma için köylüden yarım saat müsaade istemiş.

Yarım saat sonra cemaatin yanına gelmiş.Ey cemaat merhumun ölüm vaziyetinin nedenini öğrendim. Merhum sağ eli ile borcunun borç olduğunu, sol eli ilede ancak kuşunu alabileceginizi belli etmek istemiş.Demiş.

Temel tarikata girmek icin basvurmus. Seyhin karsisina cikarmislar. Temel: Seyhim tarikata girmek istiyorum demis. Seyh de: Olur, ama 3 hafta karinla yatmayacaksin. demis. Neyse aradan uc hafta gecmis ve temel Seyhin onune tekrar gelmis. Seyh sormus: Temel tamam mi ? Sabredebildin mi ? Temel: Valla, ilk hafta hic problem yoktu. Ikinci hafta sabrim cok zorlandi. Ama dayandim.Ucuncu hafta bir gun Migros a gitmistik. Benim kari ust raflardan bir iki paket almaya calisiyordu. Hatunun bacaklari gozukunce icim gitti.Daha sonra paketler yere dustu. Benim kari da paketleri almak icin egilince dayanamadim demis. Seyh de:Aaaa olmadi. Simdi biz seni tarikata alamayiz. deyince, Temel: Si..tiret tarikati bizi artik Migrosa bile almıyorlar zaten......

Memleketin tekinde 3 kere camiye gitmeyeni idam ediyolarmış.
Ama bu arada idam edilmeden önce 3 dileğini yerine getiriyolarmış.

Adamın teki 3 kere gitmemiş. ıdam edilmeden önce sormuşlar; "1. dileğin ne?" Adam; "Vezirin karısını s.kicem" demiş.

Vezir "Olmaz" dese de padişah; "Mecbur" demiş. Daha sonra "2. dileğin ne?" demişler.

Adam; "Padişahın karısını s.kicem" demiş. Padişah "Hayır" demiş. Ama herkes itiraz edince mecbur kalmış. "Son dileğin ne?" demişler.

Adam, bi vezirin götüne bakıyomuş, bi padisahın. Vezir bakmış göt elden gidiyo; "Ben bunu sanki camide gördüm gibi geldi" demiş.

Padişah da ordan "Ne gibisi lan! Yanımda kılıyodu" demiş

¢яєαмιηg 09-06-2007 02:31 PM

Adamın biri bir gün yolda giderken caminin imamını görmüş ve aklına takılan şu soruyu hocaya sormuş.

-Hocam, çıksa bir dilber i ahu olsa sevm i ramazan (sevm : Oruç) dilber-i ahu mu makbul yoksa sevm-i ramazan.

Hoca yanıtlar :

-Fırsatı fevdetme zinhar, sür sefasını dilberin , kazası olur sevm in , kazası olmaz dilberin

Ataist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafındaki güzelliklere bakıyormuş Evrim ne güzellikler yaratıyor!diye düşünüp mest oluyormuş birden arkasında kocaman bir ayı belirmiş ve onu kovalamaya başlamış Adam bütün gücüyle kaçıyormuş ama her arkasına bakışında ayının daha olduğunu farkediyormuş. Dakikalarca süren bir kaçışın sonunda adamın ayağı yerdeki bir dala takılmış, ayı adamın üzerine atlamış, pençesini kaldırmış, Tam vurmaya hazırlanırken adam "ALLAHIM! diye bağırmış. bir anda zaman durmuş ayı donmuş, ormandaki nehir bile akmaz olmuş bir anda orman karramış ve gökyüzünden bir ışık hüzmesi adamın üzerine parlamış. Çok derinden gelen ilahi bir ses adama;

"Yıllarca bana inanmadın,yaratılışı kozmik bir kazaya bağladın, sana bu durumda yardım etmemi mi istiyorsun? Seni sevgili bir kulum mu saymalıyım?"demiş.

Adam untanç içinde: Biliyorum bunca yıldan sonra dindar biri olmayı istemem haksızlık, ama belki AYIYI DİNDAR yapabilirmisin." demiş

SES: peki " diye karşılık vermiş ve ışık kaybolmuş.Nehir tekrakmaya baslamış herşey eski haline dönmüş. Ayı pençesini indirmiş, iki pençesinide göge doğru çevirmiş, ve konuşmaya başlamış;

"ALLAHIM,senin rızkınla orucumu açıyorum, Hamdolsun bana verdiğin nimetlere...

Bir gün kücük bir kasabaya genc ve yakiskli bir imam

tasinir ve kasabanin en güzel kizina asik olur.Kizda

imama karsi ilgisiz degildir.Imam kizi babasindan

istemeye karar verir.Kasabanin sakinleri kizin

babasinin solcu oldugunu kizi asla ona vermiyecegini

söyleselerde, imam bir kutu cukolota ve bir demet gül

ile genc kizin kapisina varir.Kizin babasi hiddetle;

-Benim imama verecek kizim yok der.

Imam büyük bir üzüntüyle evine varir.

Ertesi günün sabahi imamin sesi minareden yankilanir;

-Bu sabah ezanini sevipte kavusamayanlar icin

söylüyorum

Adamın biri, bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş. Ağaçta bulunan başka biri de onu izliyormuş. Namazını bitiren adam daha sonra namazının kabul olması için Allah a dua etmeye başlamış. - Allahım sen namazımı kabul et. Ağaçtaki adam: - Etmem, diye cevap vermiş. Adam şaşırmış. Tekrarlamış: - Allahım sen kıldığım namazı kabul et. - Etmem. Adamın şaşkınlığı iyice artmış. Yine: - Allahım sen namazımı kabul et, demiş. Ağaçtaki adam tekrar: - Etmem, deyince adam sinirlenmiş. - Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım.

Bir KÖyÜn Camisinde Imam Cemaate Vaaz

Vermektedir. Ansizin Iceri

Dalan

Bir KÖylÜ KÖyÜ Sel Basmakta Oldugunu

Haber Verir. Butun Cemaat

Hemen

Kendilerini Disari Atip, Kacar. Sadece

Imam Butun Israrlara

Ragmen

KÖyÜ

Terketmeyi Reddeder Ve Tanri Nin

Kendisini Koruyacagini

Soyleyerek,

Camide Kalir. Kisa Bir Sure Sonra

Sular Camiye Ulasir, Imam

Caresiz

Minareye Cikar. Sular Minarenin Ilk

Katina Yukselirken Bir Tekne

Imami

Kurtarmaya Gelir.ancak Dinibutun Imam,

Tanri Nin Kendisini

Koruyacagini

Soyleyerek Tekneye Binmez. Sular

Yukselir, Imam Ikinci Kata

Cikmak

Zorunda Kalir. Bir Tekne Daha Gelir,

Ancak Imam Yine Tanri Nin

Kendisini

Koruyacagina Inancinin Tam Oldugunu

Soyleyerek Tekneye Binmez.

Sular

Iyice Yukselir. Imam Artik Minarenin

En Tepesindedir. Bir

Helikopter

Yaklasir. Icindekiler Durumun Kotu

Oldugunu Anlatarak Imama

Helikoptere

Gelmesi Konusunda Israr Eder. Imam

Helikoptere Binmeyi De

Reddeder.

Bir

Sure Sonra Sular Iyice Yukselir Ve

Imam Bogularak Olur.

Kendisini

Cennetin Kapisinda Melekler Karsilar

-melek: Hosgeldiniz. Cennette KÖskÜnÜz

Hazirlandi.buyrun. -imam: Cennete Girmek Istedigimden Emin Degilim.

-melek: Neden?

-imam: Tanri Ya Biraz Kirginim.

-melek: Ne Oldu Ki?

-imam: Ben Hayatimi Ibadet Ederek

Gecirdim. Insanlara Hep Iyilik

Yaptim,

Gunahtan Uzak Durdum. Yasadigim Koyu

Sel Basti, Herkes Kacti Ama

Tanri Nin Beni Kurtaracagina

Inandigimdan Kaldim. Goruyorsunuzki

Simdi

Burdayim...

Tam Bu Sirada Yukaridan Tanri Nin Sesi

Duyulur:

-salaga Iki Tekne Bir Helikopter

Gonderdik!!!!!!!!!!!!!

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:58 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.