![]() |
Acı
Yaşamak uğruna Ölmek bu olsa gerek Sevmek uğruna Acı çekmek bu olsa gerek Hayat uğruna Savaşmak bu olsa gerek Peki ya sen uğruna Üzülmek niye? |
Acı
Ateş gibi vücudum, Elim, ayağım, içim titriyor hasretinle, Canım acıyor, Ağlamak istiyorum, Avazım çıktığı kadar bağırarak saatlerce, Bu nasıl bir şey böyle, Bu nasıl duygu böyle, Kendime hakim olamıyorum, Deprem oluyor tüm bedenimde, beynimde sanki, Alev alev yanıyor her yerim, Ama titriyorum hala Yanında olmak İstiyorum, Hiç ayrılmamacasına, Koynunda uyumak istiyorum her gece, Üşüyorum, Sanki sadece sen sarılınca , Kollarına alınca ısınacak gibiyim, ısınamıyorum bir türlü ne yapacağımı bilmiyorum, Çıldırmak üzereyim, Sevgini istiyorum, yanımda olmanı istiyorum, Sadece benim olmanı istiyorum...... |
Acı Ayrılık
Çalıyor zilim, alacaklım kapıda, Açmıyorum, çünkü alacak seni benden. Sende biliyorsun, kapımı çalan delicesine, Adını duydukça delirdiğim, acı ayrılık... Ben gitsin diye beklerken, O daha da yaklaşıyor bana. Ve hazırlanıyor tüm engelleri yıkmaya, Adını duydukça delirdiğim, acı ayrılık... Ayrılacağımı düşündükçe senden, Kaynar sular boşalıyor bedenime. Ağlıyorum gözlerimden kan gelene dek, Ve gitmesi için yalvarıyorum ayrılığa, Ama anlayışlı değil ayrılık, senin gibi... |
Acı benimle gelir
Birçok kelime, Kitap kandırır, Kapağı tavana bakar, Rakamların sayfa çığlığı, Işınlanıp gelmiş sevda, Oturmuş yanıbaşına, Bilemezsin, Bir göz, Gözlerine nasıl da saldırır, Kaçamazsın, Gönlü toprak kokan, Karıncanın hikayesi, Bana birgün, Sana sonsuzluk kalır, Duvarda salınan zaman, Ağlar gözleri yaşlı anam, Derdim ya hani, Gözleri gökyüzümde dolaşan, Gideceksen temelli, Akşam vakti toparlan, Islanıp gelmiş, Bilemezsin, Bir temmuz gecesinde, Adı yadigar kalan.... |
Acı Budur
Sen gittin Her şey yarım kaldı Her şey değişti Kuşlar bile uçmaz oldu Dağlar bile durgun Ne senden haber ne sesin çıkıyor Bu koca dünyada kalmışım yalnız Ne desem değişmiyor Gözyaşlarım dinmiyor Acım geçmiyor Herşeyim gitti Sen gittin Bir yanım ölü Bir yanım kan ağlıyor Ne kaldı ki Bu çile benim Bu keder benim Ölsem ne fark eder Ne bu dünyada benim oldun Ne öbür dünyada benim olursun Her yerde sensizlik Oysa nasıl sevmiştim be Herºeyim dedim Canım dedim Ölürüm dedim Ama gitti Olmadı benim olmadı Benim değil o Kader kısmet derler ya Benim yazım da bu Sensizlik. |
Acı Son
Her gece hayallerimle yok olurum bu hayattan Sen yoksun ya bir ateş düşer şurama Ağlarım Ama bilirim gözyaşımın duramacağını Sonra yıldızlara bakarım, karanlık olur her yer Korkarım Sen yoksun ya acır yine sol yanım Üşürüm ******* boyu ve şimdi bitti her şey. |
Acıların Kıyısında
Çocuk düşlerimizle bir dünya kurmuştuk Yüreğimizi çevirmiştik güneşe acıların kıyısında oturmuştuk karanlıklar sürdü bizi ateşe Yapraksızdık, güz mevsimiydi vurdular türkümüzü, kırdılar sesimizi Dalgakıran dönemiydi Koyaklar unutmadı adresimizi Sevdasız aşksız kalmıştık umuttu dağların ardı hep büyük hülyalara dalmıştık yanımızda yiğitler vardı |
Acımıyor Hayat
Bir sıfır yenik başlamışız maça Kalemimiz çoktan kırılmış Umudun ışığı yok önümüzde Bizi böylesine itenler Hesaplamamışlar uçurumun derinliğini Düştüğümüz yerden tırmanmaya vazgeçmedik Ama kimse Bize elini uzatmıyor Şimdikiler sevginin cenazesini kaldırmışlar Elinde bir demet çiçekle Muhtaç oldukları ağlıyor Karadelik büyüyor içimizde Yutacağı zaman belli değil Uçurumun kenarına mı gitsek Ya da deniz kıyısına Umutsuzluk var aklımda Cerrahların kralı gelse düzeltemeyeceği Bu kadar karışıklık içinde Neden karınca değildik Hayattan sorumluluğu az olan Bir görevmiş hayat komutanın verdiği Öyle zannetsinler diye Bağıra çağıra emrettiği Acımıyor hayat Bİz ceza almışız |
Acıyla Erir,Yüzüne Aşık Çocuk
Acıyla Erir,Yüzüne Aşık Çocuk Ne zaman yüzüne baksam yalnızlığın o mutlu gerilimi O öksüz göl hızla derinleşir biliyorum,acılarım hiç bitmeyecek,bu öyle bir yeşil Ne zaman gözlerinin içine baksam,biliyorum ikimizi de aşar,o kapının ardındaki masal bense yüreğimin bu hallerinden korkar,kalırım bir hız trenine bindirilmiş küçük bir çocuk gibi geçip giden yüzlerine bakar kalırım Ömrün kısalığı çarpar camlara ateş hızla yayılır içerilere Akşam olur,evler dolar boşalır acıyla erir,yüzüne aşık çocuk Ne zaman gözlerinin içine baksam,bliyorum İkimizi de aşar,o kapının ardındaki masal |
Adak
Sana şiirler okuyacağım, gitme Güneşler doğacak yalnızlığımdan Sana bir ışık getireceğim Büyük aydınlığımdan Sana bir dolu umut getireceğim Küçük ellerine sığmayacak Sana Afrika *******ini getireceğim Sımsıcak Sana çiçekler getireceğim Bozulmuş güz bahçelerinden Sana bir serinlik getireceğim Yağmur tanelerinden Sana avuç avuç yıldız getireceğim Güneşimden başka Sana engin denizlerin maviliğini getireceğim Köpük köpük dalga dalga Sana bir rüzgar getireceğim Dağlardan, tepelerden Gitme, sana zamanı getireceğim Zamanın bittiği yerden |
Adam Gibi Severim
Sevmenin lamı cimimi olur Yalandan sevmek bize yakısmaz Gun gelir yalan belli olur Yalan sevgi kimseye kalmaz soylerim. Ama ben sevdim mi,adam gibi severim. Once ümit verip,sonra sır olan Güzelligini kullanıp yakın olan Acımasızca seni boynu bükük koyan Böyle sevgiliden nefret ettim ederim Ama ben sevdim mi,adam gibi severim |
Adı Barış Olacak
Yakında bir oğlum olacak adını "Barış" koyacağım Savaşın ortasındayken bile yüzü hep gülecek yavrumun Gülen fotoğraflarına bakacağım Hasbelkader cephedeysem Yaşama umudum olacak benim gül yüzlü ciğerparem Ya kızım mı olursa? Ne fark eder ki? Öğütledim hayat arkadaşıma Adı yine "Barış" olacak |
Baba
Bir çınar dı karşımdaydı Baktım yıkılıyor Uzandım tuttum Düşüyordu Bir şey yapamadım kucağımdaydı sıcaktı Kuş oldu kanatlandı Kayboldu Bir şey yapamadım Bakakaldım ağladım Dağ dı yok oldu Soğumuştu Babamdı |
Babam
Ufuklar karardı, gökler ağladı, İşte gökyüzünden bir yıldız kaydı, Ölüm ateşiyle yandı yürekler, Dumanı çıkmayan gözler ağladı. Bitip tükenmezdi onun sevgisi, Belki de dünyanın en şefkatlisi, Yüreğime gömdüm seni derinden, Bir daha gelmez hiç babam gibisi. |
Bafra Tütünü
Ciğerlerime çekiyorum Bafra tütünüm usulca seni Sen yanarken için için bilsen deli kız, bir bilsen Döktüğüm yaşlar kim için Başlı başına bir sanatmış yaşamak Yaşamak düşmelerle kalkmalarla, Hakkıyla, layıkıyla icrası için Kah tufanları beslesin Kah yangınları söndürsün gözlerim, gözlerin Hey derdi aşkımdan büyük sevdiğim, Ağır ağır ciğerime çektiğim Bafra tütünüm, Ağla sellercesine yangın büyümesin Sil gözlerin, taneler bağrımı delmesin Ve yanasın için için, ben de yanarım sen için... |
Bahar
Bir bahar sabahı beni terk edip gittin Hiç acımadan, gözyaşlarımı hesaba katmadan Merak ediyorum bunu neden yaptın Oysa ben, sen yanımdayken Bayramlıklarını giymiş öksüz çocuk gibi sevinirdim Gök yüzündeki yıldızları yeryüzüne indirirdim Sensiz olduğum anlardaysa Bilir misin sensiz yatağımda seni düşlerdim Yağmurlu *******de üşürdüm Senin yerine yastığıma sarılırdım Kar yağdığında çocuklar gibi sevinir, kıpır kıpır olurdu içim Mevsimlerden en fazla kış mevsimini severdim Sormuyorsun neden kış mevsimini sevdiğimi Çünkü kış *******i soğuk ama gündüzleri ağaçlar gelinlik giymiş gibi olurlar Ve ben seni düşlerim gelinliğimle beraber Kıştan sonra bahar gelir Sana kavuşma mevsimidir bahar, aynı zamanda terk edip gittiğin mevsimdir Ve yaz *******i aşkın gibi yakar içimi Güzün gelmesiyle yapraklar sararıp dökülür Ben de onlar gibi solarım Yine mevsimlerden kış Eskisi gibi sevmiyorum kış mevsimini artık Çünkü ardından gelen bahar Ve de sensiz gelen bu kaçıncı bahar. |
Bahara Selam
Bir Bahar sabahı uyandığımda Kuşların cıvıltısı ile canlanıverdim Tabiatın dirilişi,güneşin kızıl ışıkları Can veriyordu sanki kıraç topraklara Tomurcukları henüz açmamış çiçekler Sevinçten yüzüme gülüyorlardı sanki Yaşama merhaba diyen menekşeler Toprak kokan çimenlerde gizleniyordu Bir bahar akşamı ise gün batımında Güneş elveda derken bulutlar arasından Mehtap ve yıldızlara seni sordum Ama gözlerim boşlukta kaldı kutup yıldızında Her ilkbahar gelişinde seni görürüm Sanki sarı papatyalar arasında ararım seni O zaman dalarım yine mevsimlere boş ve uzunca Kardelen çiçeğine elveda derken,bahara selam derim. |
Bak Benim Halim Budur
Gözlerim görmesin seni bir daha, Dilim söylemesin adı'nı defalarca; Adı'nı çıkarmak istiyorum aklımdan, Gözleri'ni silmek istiyorum gözlerimden, Sevda'mı söküp atmak istiyorum kalbi'mden, Sence yapabilir miyim? Bu dediklerimi; Sence unutabilir miyim? Seni, Hayır, unutamam ben seni, Adı'nı aklımdan, Gözleri'ni gözümden, Sevda'mı yüreğimden çıkarıp atamam asla… |
Bakır Tenli Yapraklar
Bak, ölüm güzü kıskanıyor şimdi ıssızdır onun sevimli kedisi ve herkes onun el değmedik yerleri olduğunu sanıyor. uzuyor defterine uğrayan kan lekesi senin kuşların olurdu mevsimi yolculuklara çağıran içli taşra kızların gizemli eviçleri kapıların olurdu korkudan çok denizlere açılan o denize açılan ellerin nerde şimdi? yine bir güz büyümekte kanında gölgelerin o üzünç orduları tarlalar çiğnemekte bak, ölüm güzü kıskanıyor mevsimi aşka çağıran kuşların nerde senin güze el değdirmeyen ellerin nerde? |
Bakmaya Kıyamadığım O Yüzüne
Bakmaya kıyamadığım o yüzüne Artık içimden bakmak gelmiyor bile. Andığım zaman içimi ısıtan adını Artık varmıyor dilim söylemeye. Lanetledim içimde sevgiyi... Lanetledim o büyük sevgimi. Ve istemem artık versende. Herşeyden çok istediğim sevgini. Çok acılar verdin bana çok üzdün beni Görmezden geldin o yüce, o saf sevgimi Unuturum istediğin gibi belki seni ama Unuturum sanma bana çektirdiklerini. Sana karşı büyüttüğüm sonsuz bir sevgim vardı. Yerinde saymadı sevgim durmadan arttı, arttı. Bir sevgim vardı içimde önüne geçemediğim Artık yerini önüne geçemediğim bir nefret aldı. Kimseden korkmazken bu yürek Sevmekten korkar oldu şimdi Ne acılara bükülmeyen bu bilek Hasret acısına büküldü gitti Bir daha sevemem artık kimseyi Koyamam yerine bir başka sevgiliyi Bir başka göze nasıl bakarım ki, Yasakladım kendime tüm güzel hayalleri Öldürdün çünkü tek dayanağım olan ümitlerimi Yemin ettim unutmak için seni ve sevgiyi Unutamam seni dediğim günler vardı ya Çoktan geride kaldı onlar. Bir tek özlemeyi unutturamadım kendime. Özlüyorum ne yapsam da seni sevmeyi. Özlüyorum seninle birlikte öldürdüğüm sevgiyi. |
Balerin Ki Siyah Kıyafetli
O gördüğüm balerin ki siyah kıyafetli, Ağlamakta bu dünyada Bazen de dar çıkmaz sokaklarda, Düşünmek gereken zamanlarda O var ki ağlıyor... O gördüğüm balerin ki siyah kıyafetli, Kalmış beynimin dar bir köşesinde Durmadan şarkısını bekliyor kırık piyanonun başında O bekliyor ki gelsin şu şarkının zamanı O şarkı ki bekliyor... O gördüğüm balerin ki siyah kıyafetli, Dökülmeyen gözyaşlarına bakıyor adeta Bekliyor o gözyaşlarını hayat gibi adeta O balerin ki hayallerimizin en son köşesinde durmadan ağlıyor O balerin ki yok olmak üzere... |
Bana Ancak Sen Yetersin
Ne kralla, ne de şahla İşim olmaz, padişahla Bu bende ki, bitmez aşkla Bana ancak sen yetersin Neye yarar, olsa bağım Başı karlı yüce dağım İçimde ki can sıcağım Bana ancak sen yetersin Fayda etmez acım tatlım Ela gözlüm,sır sıratlım Dünya değil,gül suratlım Bana ancak sen yetersin Hem işimde, hem aşımda Bela olsan da, başımda Olsam bile,yüz yaşımda Bana ancak sen yetersin Su gibisin, tam bir içim Güzelliğin, biçim biçim Yaşıyorsam senin için Bana ancak sen yetersin Güç tanımam, güle bakmam Tüm ordular, vursa korkmam Bu kalbe, kimseyi sokmam Bana ancak sen yetersin |
Bana Gönder
Berbat bir sancı Musallat olmuş sana ; Hem de sana ha. Nice hak edenler varken Nice her şeyi çirkinler varken, Seni mi buldu o musibet. Bak, şimdi üzüldüm yine Seni hep mutlu Hep güzellikler içinde düşlerken Nerden söyledin şimdi Nasıl dilin vardı söylemeye Beni bir daha bitirmeye Ne kadar da hevesliymişsin.. Bakma dediklerime, alınmayasın sakın Ben alışkınım sancılara sızılara Hangi dert erimedi ki ciğerimde Hangi taş çatlamadı ki bağrımda Ha beş ha on ne fark eder Hasretini özlemini çekiyorum yıllardır Derdini de çeksem ne olur. Yabancısı değilim kederin derdin Bana geleydi sen üzülmeseydin Benim olaydı sancın sızın Bilirim göndermezsin sevgini Hiç olmaz sa Umarsızlıklarını bana gönder Senden gelecek her cefa emanetindir. Başım gözüm üstüne Senin her derdin Hoş gelir sefa gelir Beni dertler iyi tanır Bana gönder canan. Bana gönder…… |
Merhametin Yoksa
Rahatsızmı ediyor yazdıgım siirler Ver yırtıp atayım onları Merhametin yoksa Şu can ölmek için gelmiş dünyaya İstersen al canımı yaşatma Merhametin yoksa. Aşk bahçemde büyür Açar yeşillenir çiçekler Binlerce öter kuşlar O güzel kuşlar ve böcekler O en güzel,can yoldaşı Taş kalbine hükmedecekler Gel yok et onları,öldür Merhametin yoksa Olmadık bahaneler bulup ayrılmak Asla bu sevgimi ne azaltır Nede senin vicdanını rahatlatır Bunun böyle sürmesi Temiz kalbi karartır İstiyorsan gel karart Merhametin yoksa. |
Abartılmış Sevdalar
bazen öyle bir an gelir ki abartılmış sevdanızın gerçekle yüzleşmesini yaşarsınız sizi çok sevdiğini sandığınız ses geçiştirmek için bir seni seviyorum kondurur yüreciğinize en kimsesiz en ilgiye aç halinizde halbuki içten bir canım kaç seni seviyorum eder değil mi yalnız hissedersiniz kendinizi sığınmaK istersiniz delice sarılmak ağlamak sonra da gülmek ışık açıktır ama etraf karanlık gelir yazdır ama nedense soğuktur hava durumu bozuktur gönül yaylarında kar yağar abartılmış sevgilerinize birden kim seviyor ulan bu dünyada beni gerçekten diye haykırmak ister yürek değil mi Annem dersiniz buruk sesinizle ama yok o da nafile zaten o sayılmaz ki işte bazen böle gelir bazen düzelir ama kanarsınız yine abartılmış sevgilerinize kimsesizliğin hikayesidir işte bu yanlış bir yerdeyim dedirtten hikaye herkes bilir herkes yaşar bu hikayeyi tıpkı benim şu an yaşadığım gibi insanoğlu olmaktan gelir bu hikaye en az abartılmış sevgileriniz kadar abartılmıştır biraz eksik çoğu fazla ! |
Abarttık
tamam sus artık, anladık, abarttık, anlamadık, anlaşılmadık, sus artık, bu son anlarımızda, sus artık, yılandan dilin, akrepten elin, sus artık, bizde insanız, yeter artık, sus artık, en azından, ben giderken, saygılı ol biraz, sus artık, susmak nedir , bilmezmisin sen, sus artık, tamam anladık, sen hiçbir şeye değmezmişsin, abarttık, sus artık, ben gidiyorum, allah'ını seversen sus artık... |
Aç Kapıyı
Aç kapıyı, haber var, Ötenin ötesinden! Dudaklarda şarkılar, Kurtuluş bestesinden. Biz geldik, bilen bilsin! Gönül gönül girilsin, İnsanlar devşirilsin, Sonsuzluk destesinden... |
Aç perdelerini gökyüzüme
Efsunlu saatlerde sıcaklığı vardı ellerinin, Ben seni seçtim sevgilim, Matemi olmayan bir bedenden, Aşkına aşkımı katarak geçtim, Gördüm ellerinde hüzün, Bir tutam sevda ile gülen yüzün vardı, Çocukluğun vardı,çocukluğum gibi, O masumluğun bana hep yüreğini anlatırdı, Ve ben özledim seni durmadan sevgilim, Yokluğuna yağan her yağmurda kendimi, Aşkına karışan sensizlik bildim, Durduğum yerde ıslanıyor şimdi gözlerim, Ben seni seçtim sevgilim,ki sen, Hasret çeken *******imde yüreğime bir büyüsün, Aç perdelerini aşk'ın,kaldır gökyüzünü, Seni sevdiğimi koskoca bir şehir görsün, Ve duy ama inanma, Ne dostunu dost,ne düşmanını düşman bilir bu dünya, Aşkla başlar hayat,aşkla biter her düşen gibi sevdaya, Ben seni sevdim sevgilim,seni seçtim, Ve yazacak aşkı olmayan bir şair gibi değil, Yüreğim bilerek başladım şiirlerce seni anlatmaya, Suskunluğu tanımazsın sen benim bildiğim,bu yüzden, Sen kalacaksın hayatım boyunca değer verdiğim..... |
Acaba
Ben limanları sevdim Tayfunlardan,fırtınalardan Azgın dalgalardan sonra Ben güneşi sevdim Karanlıktan, Yağmurdan,kardan Çamurdan sonra Olmasaydı fırtınalar Kar,yağmur,tufan Olmasaydı karanlık Sevebilir miydim? Görmeseydim seni Sana bağlanır mıydım? |
Acaba
Bin kez öptüm yine İstanbul'u bugün Yağmur mu yoksa ben mi ağlıyorum Yalnız bütün şehirden özür dile Bir gün gelirsen buralara Sayende İstanbul sırılsıklam... Herhangibir akşamüstü Sensizlik yine beni yakaladı suçüstü Şu an baktığım denizden Ne vardı sevdalarım bir bir çıksa İçimdeki karanlığı alsa Kızıl saçların omuzlarımda dolaşsa Birdaha ağlarmıyım acaba? |
Acele Aşk
Daha dün gördüm seni düşümde, aşık oldum. Uyandım, yoktun. Uyumak istedim tekrar, Olmadı. Hepsi bu kadarmış demek. Eh, mutluluklar dilerim sana, düşümde gördüğüm, gördüğümü sandığım, seni sandığım sana… |
Acelen Ne
Nereye hey ömrüm, nereye böyle? Sevmeden, gülmeden nereye böyle? Yıllar sana düşman, nedendir söyle? Yaşamadan, görmeden nereye böyle? Gördüm, saçlarına hep aklar dolmuş Bir zamanlar gülen gözlerin solmuş Gençliğin mazide bir hayal olmuş Baharı terk edip, nereye böyle? |
Acem Kızı
Sefamı sürersin uzaklarda Eğlenirmisin bensiz Söyle yüzün güler mi Birazda olsa acem kızı Yoksa yalnızlık mı çekersin Kanlı gözyaşları mı dökersin Hasretle yollarımı mı beklersin Söylesene acem kızı Sen sevilmeye layıksın Sen hep gülmeye alışıksın Sen hayatla barışıksın Ne desem yalan olur Senin için acem kızı. |
Acem Kızı
Dildar gözlerine dilekler yazdım. Bir uçurtmanın uzaklığı kadar, Enginliğini hissettim sözlerinde. Bir ağacın sessizliği kadar, Asilliğini sezdim hareketlerinde. Senin ne sıradanlığını bilirim, Nede olağan üstü hareketlerin vardır aklımda kalan... Sende beni tutan, O narin bedeninde , Olağan üstünlüğü sıradanlaştırman Bende birtek kalan. Başlangıcı olmayan bir hikayenin Kahramanı olmanın ne olduğunu bilmek. |
Acemi
Unutulurmuş dediler ya!.. O zamanlar çocukluk işte, Platonik sipariş bayramlar Tescillenmemiş kaygılı umutlar vardı Ve karanlıkla uzayan rüyalar adama bakardı… Sonra kalakalmışlık yalnız başına bu şehirde İncitilmiş arzuların viraneliği hatıralarda Ismarlama hesaplar, Tek kişilik sahne oyunları! Şimdi her şey bir yürek ağrısı!!! Sürgülenmiş ve mıhlanmış kapı! Çaylaklık ve çömezlik; bir ilk işte, İşte fersiz geleceğin akıbeti; Kalemiz düştü ilkin Sonra atların nalları düşünce bir gül fırtınasında Ve vezir de esir edilince peşinen bir file Şahı devirmek bize kaldı! Acemilik işte, Gençliğimiz; pusatsız hovardalığın hazin nihayeti.. Şimdi her şey bir baş belası!!! Kendim gibiyim her daim Şiiri eskiden de severdim, Ben inşa ettim tüm çıkmaz sokakları Hep vuslat türkülerini damıttın aynalardan Çareler aradım aylarca bu diyarda Sonunda bir mim koyabildim hatıralara Mezara gömdüm eski- Ve siyah-beyaz fotoğrafları.. Acemilik kazası işte, Şimdi her şey nisan ayı Ve geriye dönüp baktığımda Tüm olup bitenler yapma kartpostal gibi buralarda, Senin çocuğundum ve ağırdım o zamanlar Şimdi bir şey o kadar uzak ki.. |
Acemi Aşık
ikimiz de acemi birer aşıktık o zamanlar sen yollarda eski bir aşka ağlıyordun bense kendimi usta zannediyordum bu işlerde yağmur gibi akıp giden yıllardan geriye ne kaldığını bilmiyordum seni tanıyana dek ama farkındaydım yinede ne zaman seninle olsam tanıdık bir kus cıvıltısıyla uyanıyordum her sabah şimdi ise kırılgan mektuplar yazıyorum hangi adrese göndereceğimi bile bilmeden namımın olsun ben sende ülkemi sevdim hüzün dolu yağmurlarla tasan boynu bükük nehirleri ben sende yolları sevdim dallarına hiç bir kusun kopmaya bile yanaşmadığı ağaçlarla kaplı yolları ikimizde acemi birer asıktık o zamanlar ve çoğu zaman ne yapacağımızı bile bilmeden serseri dolaşırdık sokaklarda!!!... |
Acemi Şair
Acemi bir şairin Mısralarına ağır geliyor Sana olan sevgiyi tanımlayabilmek Sen Balta girmemiş bir orman bakireliği Sen Hiç söylenmemiş bir sözdün Sevgimi Anlatabilme çabalarımda Oysa Seni sevmek Ellerimi açıp boşluğa Rüzgarı kucaklayabilmek gibi Tenimde hafif bir ürperti ile Seni sevmek Bir uçurumun kıyısında Aşağı atlamak ve atlamamak Arasında kalınan Kararsız bir an gibi Öleceğini bile bile Seni sevmek Sadece sevmek fiili ile Oynanan bir kelime oyunu değil Seni sevmek Seni hissedebilmektir Bir gece yarısı ansızın Yatağından fırlamak Sen kötü rüyalarda koşarken Alnımda teninin ter damlaları ile Seni sevmek Seninle yaşamaktır Acıyı da tatlıyı da Gözyaşların Gözyaşım gibi Dudağımda tuzlu bir damla iken Seni sevmek Bir mezar taşına bakabilmektir Soğuk bir toprak üzerinde Üstünde ismin yazan İçinde ben yatan Yani Seni sevmek Aldığın her nefeste ben Verdiğim her nefeste Sen olabilmektir Seni sevmek seni yaşamak demektir. |
Acep Nerdedir
Yalan dolan ile geçen ömrümde Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Bir tatlı kelâmdır tüten gözümde Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Bilirim, garibin kimsesi olmaz Evvel dost diyenler, arayıp sormaz Hatırın sormaya kapıyı çalmaz Arıyor gözlerim, acep nerdedir? Yürekte kanayan derttir, hasrettir Gönlü bir virane, Engin gariptir Bir gelse, bir gülse, ol ki cennettir Arıyor gözlerim, acep nerdedir? |
Acı
Acı veriyor sensiz geçen günler bana, Seni bir kere görsem çok mu bana? Sensiz geçsede günlerim burada, O güzel gözlerin hep aklımda. Gözümün önünden gitmiyor suretin, Hep aklımda o güzel gözlerin. O güzel gözlerini görmeliyim, yoksa hasretinden öleceğim. |
Acı
Gözlerim görmüyor, açık olsada Derman olmuyorki yaşlar dolsada Gelip geçen, sille tokat vursada Bana bundan beter, acı veremez Sorsan anlatması, o kadar zorki Çaresi olmalı, kalbim diyorki Bu dert birincisi, daha sonraki Bana bundan beter, acı veremez Gezip dolaşırım, hep aynı yerde Her yer kapkaranlık, sanki alemde İşkence yapsalar, tüm bedenimde Bana bundan beter, acı veremez Çalsın dertli ud’um, söylesin dilim İş’e yaramıyor, ama gözlerim Dünya zehir olsa, inan sevgilim Bana bundan beter, acı veremez |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:30 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.