![]() |
Bak Yalan Oldu
Bak Yalan Oldu Pazarcı pazara dezgah kuralı Aradığın her şey bulunur oldu İnsanoğlu değerini soralı Artı ile eksi çatışır oldu Yolunu yolsuza düşürme yeter Kişiliksizlik beterden beter Örgügütsüz olunca baykuşlar öter Varlığın değerin bak talan oldu İnsan deryasında akan suyudum Damlalarla birleşince büyüdüm İşci idim sınıfımla yürüdüm Toprak gibi sağlam bir sabır oldu Seven yüreklerde sevgi bendini DOST ŞEREF im der ki yorma kendini İnsani pazarda emek sergini Pazarlayanlarda bak yalan oldu 16-12-2006 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bakanım
bak çeteler dört bir yana yürüdü bahar geldi yeşillendik bakanım karaduman ankarayı bürüdü haraç alıp ülke soyduk bakanım birer birer sınavları geçmişler elamanı subaylardan seçmişler emniyete özel görev vermişler adam vurup soygun soyduk bakanım kendi yetki alanının dışına bak çıktıkca neler geldi başına ağzın bozuk küfredersin basına sıkıştıkca saldırırsın bakanım bu kadar yozlaşma bize az gelir vurgun soygun haraç bize haz verir jitem ile emniyeti poz verir adi suçtan yargılandık bakanım seferberlik tetik kurulu bunlar bak sahip çıkıyor tüm komutanlar sizin söz hakkınız yok mu bakanlar bu kadar da madur olma bakanım bizim kamu oyu size bakıyor bak çeteler canımıza okuyor nereye el atsak pislik kokuyor siz de temiz hava yokmu bakanım dün ile bugun yola koyuldu yarınlar çağdaşmış adres soruldu dost şeref im der ki suçlu bulundu topunuza ferman yazdım bakanım 11-03-2006 dost şeref Şerafettin Muş |
Bakıyor
Bakıyor İki arkadaş karşılıklı oturduk Biri ileri biri geri bakıyor Yeni geldi biz eskiyi bitirdik Ben gidene gelen bana bakıyor Sağı sola solu sağa karıştı Ne ilginçki matrakcılar barıştı Mekkeciler batıyınan yarıştı Uygarlıklar bir birine bakıyor Kurulu düzenin besin kaynağı Çetelerden bak oluşmuş ortağı Kendimizden bir gün hesap sormayı Ben soruya cepap bana bakıyor Bir yanımı sarmış bin bir çetesi Büyük sermayenin bu reçetesi Siyasette lidelerin süresi Köylü kente kentli köye bakıyor Aşiretle cemaatler modada Sefaletin orduları ortada Değişiyor türkiyemiz rüyada Ben düşlere düşler bana bakıyor Rüşvet tarifesi ihale bir hoş Futbolcuyla magazinciler sarhoş Sıcak para yüksek faiz başı boş Sorumsuzlar bir birine bakıyor Deyişmeyiz dağılmayız diyorlar Tüketme iştahı yüksek yiyorlar Gidenin ardından neler diyorlar Ben yüssüze yüzsüz bana bakıyor Dağılmadan yaşıyoruz yan yana soyguncu çetesi olmaz der bana Yeni yıla bunlar ile bayrama Rezaletler bir birine bakıyor Çetelerle yaşamayı sevmişler DOST ŞEREF in yarasını deşmişler Eyitimsiz güçsüz gezen işsizler Ben onlara onlar bana bakıyor 4-1-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bakıyorum nazlı yar
Bakıyorum nazlı yar Yar deyince yaralarım iyi oldu İlaçmısın merhemmisin nazlı yar Hasret oldun özlem oldun can oldu Buram buram kokuyorsun nazlı yar İnim inim inlediğim zarımsın Yüce dağbaşına yağan karımsın Hasbahce içinde güle harımsın Bülbül gibi şakıyorsun nazlı yar Alın terim emeğimle sevgimsin Umudumla süslediğim sergimsin Yüreğimle ödediğim vergimsin Ödedikce ödüyorum nazlı yar Beynimdeki şifremisin gizmisin Hayalmısın gerçekmisin düşmüsün Sitemim sevgidir yoksa küsmüsün Hasret ile bakıyorum nazlı yar Doğan güneş ile aya benziyor Dost Şeref bitmeyen yola benziyor Kirpikler gerilmiş yaya benziyor Sitem ile ben vuruldum nazlı yar 26-10-2007 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Bana
Bana Bir çıkmaz sokakta dolanır iken 78 liler yol verdi bana yalnızlık içinde aranır iken dostum umutsuzluk zor derler bana nerde kalmış idik diye sordular umutsuzluk zinciri mi kırdılar birlik duvarımızı ördüler yorulmayan dostlardanız der bana kaldığımız yeri unutma diyor gelecek nesile çığır açıyor demokrasi bayrağını taşıyor bu yol da yorulmak yok derler bana. elimin nasırı anlımın teri bana unutturmaz kaldığım yeri altarnatif platformun hedefi toplumsal üretim diyorlar bana. . 19-09-2005 dost şeref Şerafettin Muş |
Bana Ar Oldu
Bana Ar Oldu Dağlarda yaktığım isyan ateşi Bağımsızlık özgürlüğüm ne oldu İşgalcinin işgalcisi bak şimdi Utanarak yürüdüğüm yol oldu Şovenizmin kiri sarmış yüzünü Karıştırmış baharını güzünü Yiye yiye tükettiler özümü Yüzünüze tükürmemiz farz oldu Sanayisiz üretimsiz kaldınız Rüşvet alır gibi emir aldınız Bir tarihken şimdi bir hiç oldunuz Size deyil ama bana ar oldu Özgürlüğüm çıkmaz sokak olamaz Dost şeref im öfkesinden yorulmaz Bir kalem ki kolay kolay kırılmaz Kalem kırmam inanın ki zor oldu 8-09-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Bana Ne
Bana Ne Umudumu ekmek ettim yarına Bugün yarın yarınlardan sana ne Örgütlülük uğramıyor yanıma Bireysellik isyan etmiş bana ne Senlik benlik moda unuttun beni Sen beni bilirdin bak bende seni Birlikte yaşadık o geçmiş günü Umutsuzluk moda olmuş bana ne Geçen günler neden geri gelmiyor Dost şeref im güzellikler ölmüyor Çok namertler gördüm kıymet bilmiyor Umudum var umutsuzdan bana ne 01-06-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Başında
Başında Yaşar iken ben dinsizim buyurur Öldüğün de imam durur başın da Ataistim din tanımam duyurur Peki neden imam durur başın da Merhum dendiğin de yüz kızarmaz mı Nasıl tanırdınız diye sormaz mı Sağlığın da bir gün namaz kılmazdı Niye neden imam durur başın da Gördük ki imansız yatar mı atar Utanmadan ukalalık bak yapar Salaca taşın da ne güzel yatar Cemaatla hoca durur başın da Yaşar iken başka idi havası Sahta mataryalist sahte sevdası Hani nerde sınıf inanç kavgası Sırt döndüğün imam durur başın da Okur yazar kalem tutan o elin İmam sız gitmeye varmaz mı dilin Dost şeref im bu imansız dediğin İmam dua cemaati başın da Dost şeref Şerafettin Muş |
Başka
Başka Üç haftalık yıllık iznim başladı Çocuklar bir başka hanım bir başka Bilmezler ki bu can neler düşledi Beklentiler başka sitem bir başka Çocuklar der türkiye hanım der bura İtiraz hakkım yok çekerler dara Üretimim benzer bir sonsuz yola Alın terim başka emeğim başka Bir üç beş on derken otuz yıl oldu İbadet sanaim üretim doldu Yaşamla uğraşım mutlu bir yoldu Üreten bir başka tüketen başka Karıncalar gibi mertce çalıştım Yıllar bana ben yıllara alıştım Çalışarak ibadete eriştim Niyazım bir başka duam bir başka Ev idi iş idi şiirdi sana Dost şeref im izin girdi araya Buluşmak üzere üç hafta sonra Bekleyen bir başka bekleten başka 21-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Başka 1
Sırtını dayamış alp dağlarına Manzarası başka havası başka Köyden tepelere ordan köylere Dünyaya bakışı havası başka Sonbaharı hüzün sergisi gibi Baharı yaşamın vergisi gibi İnsanın emeği sevgisi gibi Yağmur ile karı soğuğu başka Doğanın süprizi sökmüyor orda Emeğin olmadığı yer yoktur orda Teleferik hattı renk katar yurda Dağlardan dağlara ulaşım başka Elektiriğin olmadığı yer mi var Tepelerden görünmeyen köy mü var Dağlarda tarihin güzelliği var Havasıyla suyu doğası başka İtlerin çektiği kızaklar süsü Sislerin örttüğü doğa örtüsü Şeytan kayasında kar görüntüsü Güneşin doğuşu batışı başka Alp dağlarına tırmandım durdum Keskin virajlarda kendimi buldum DOST ŞEREF im der ki artık yoruldum Hasreti özlemi sevinci başka DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Başkaydı 2
Başkaydı Dünyaya geldiğim günü düşündüm Anamın kucağı südü başkaydı Yolum uzun yalnız kaldım üşüdüm Varlığı sohbeti sözü başkaydı Yaşarken mutluyduk tatlı gülüştük Acı tatlı ne var ise bölüştük DOST ŞEREF im son bir kere görüştük Sitemle hasretle özlem başkaydı 30-11-1992 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Başladı
Başladı İnsan mı maymundur maymun mu insan Ne zaman nerede nasıl başladı Kendi devamını sağlayan canlı Ne zaman nerede nasıl başladı Basitten zorluğa doğru ilerler Buna biyolojik bir evrim derler Bilim tarihin de kabul edenler Ne zaman nerede nasıl başladı Düşünce üretmek hakkım olmalı Sorulan sorular yanıt bulmalı Tanrısallık artık bilim olmalı Ne zaman nerede nasıl başladı Karşı karşıyadır hücreler türler Bilim ve evrime sonuçsuz derler Kainatta evrimcilik var körler Ne zaman nerede nasıl başladı Darvinciler mataryalist buluşlar Doğada ki altarnatif yarışlar Üreterek var olan var oluşlar Ne zaman nerde nasıl başladı İnsan olma bilincini kullanmak İnsandan da önce bulgular bulmak Dost şeref im derki bir madde olmak Ne zaman nerede nasıl başladı 18-04-2006 dost şeref Şerafettin Muş |
Bayramı Olsun
Bayramı Olsun Bu sekiz mart dünya kadınlar günü Bütün insanlığın bayramı olsun Emekci insanlar kutlar bu günü Bu gün özgürlüğün bayramı olsun Peki neden kadınlara bu baskı Sınıfsal sömürü emeğe karşı Eşitlik kavgası özgürlük marşı İnsana saygının bayramı olsun Törelere neden kurban verilir Kadınlara işkence hak görülür Tecavüze uğrar bir de dövülür Zuluma isyanın bir yolu olsun Hem anam hem kızım eşim ve bacım Kutsal bir varlıktır başım da tacım Varlığımın kaynağı sana muhtacım Bu gün mutluluğun bayramı olsun Sosyal yaşam bayrağını yükseğe Eşitlik mücadelesinde saygı emeğe İnsana insanca değer vermeye İnsanca bir yaşam kurtuluş olsun Uzak doğu asya ta afrikadan Avrupa amerika bütün dünyadan İnsanlık kurtulsun böyle utançtan insana insanın saygısı olsun emeğin değeri saygı duymaktır haksızlığa tepki karşı durmaktır sınırsız sınıfsız insan olmaktır DOST ŞEREF sekiz mart hayırlı olsun DOST ŞEREF 8 MART Dünya kadınlar günü dolayısıyla ANALAR GÜNÜ başlıklı şiiri mi Antolojı com da bulunan şiir sayfama kayıt yaptım okumayı sevenlere duyurulur Şerafettin Muş |
Beklesin
Başlayıpta tamamlayamadıyım dörtlüklerimi derleyip bir liste halinde toparladım işe yaramaz diye atmak işime gelmedi Beklesin Geçmişe takılı kalan günlerim Geleceğim seni nasıl beklesin Aynalara varmaz oldu ellerim Kaçan kovalanır nasıl beklesin Geçmiş yıllarıma inat eylesem Gelecek yılları sensiz neylesem Beni bana verse neler söylesem Gidenler geleni nasıl beklesin 2 Bayramsızların da bayramı vardır Birlik mücadele dayanışmadır Özgürlük adalet barışı vardır Mutlu yarınlara bakışımızdır 3 Yoksullukla yoksunluğu yaşarız Umutsuzluk mesleğimiz bu bizim İyisine kötüsüne şaşarız Utanırız edep erkan ar bizim 4 Bilginin fabrikasına uğradım Yenilerle eski rekabet eder Aklım erdiğince bilgi topladım Kimler akıl verir kim sitem eder 5 Sınırların bulunduğu dünyada Vijdanın sınırı nereye kadar El koymuşlar artı değer metaya Şu insan hakları nereye kadar 6 Zihinsel özürlü beyni sakatlar Ölmeyinen öldürmekten dem vurur Ellerinde silah koca adamlar Yemin eder intihardan dem vurur 7 Varlığımda özgürleşen ellerim Atar tutar yazar durmaz çalışır Kararlıdır durmak bilmez ellerim Yaşayan canlılar buna alışır 8 Demokrasilerden uzaklaşınca İnsanın özüde gözüde ağlar Demokratik ortam bulunmayınca İnsanın yazıda güzüde ağlar 9 Yaşamın kaynağı kök hücreleri Uykumu süsleyen düşlerim gibi Doğada var olan kır çiçekleri Anamın ağaran saçları gibi 10 Duyarlılık dediğimiz hastalık Ömür ipliğimi söktü ha söktü Sorumluluk hiç olurmu aptallık İpliksiz söküğü dikti ha dikti 11 Gönül gözüm ile görmek istersen Al gözlerim sende kalsın nazlı yar Çile tarlasına girmek istersen Dizlerine derman olam nazlı yar 12 Bin bir imlik ile sıktı düğümü Bu zamlar ki kader ile büğümü Halka hakaret etme özgürlüğünü Cehalete miras bıraktı gitti 13 Ne yalan söyleyim sevgili oğlum Aramızda kuşak çatışması var Endişe korkuyla bitmiyor yolum Oğulla babanın atışması var 14 Namert mi bu yürek kadir bilmiyor Ne görebiliyor nede gör diyor Göz yaşımdan name yazdım gelmiyor Ne kendi okuyor ne oku diyor 15 Köyden kente gidenlerin göçünde Yola çıktım sanman hızınan geldim Edep erkan bilenlerin içinde Anlayış hoşgörü hazınan geldim DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Beladır
Beladır İşsizlerin kol gezdiği yerlerde Örgütsüzlük başımıza beladır Yoksulluk ve eşitsizlik yerlerde Başı boşluk başımıza beladır Üst ve orta sınıfların bolluğu Dar gelirli çeker yaşam zorluğu Sağlıksız ve eğitimsiz yoksulu Ezen dürzü başımıza beladır İşsizliğin sınavından geçenler Emekcinin emeğini biçenler Sınıf kavgasından korkup kaçanlar Hoş görürsek başımıza beladır Kararlı dirençli engel aşanlar Araçla amaca doğru koşanlar Umutsuzluğa karşı umut saçanlar Umutsuzluk başımıza beladır Sosyal hizmetlerden korkup kaçanlar Örgütlenmemize karşı çıkanlar Sınıf kültürünü yozlaştıranlar Utanmazlar başımıza beladır Sınıf kavgasıdır mücadelemiz Toplumsal üretim tek hedefimiz Komünist ruh ile biz ilerleriz Sınır sınıf başımıza beladır Artı değer nedir nereye kadar DOST ŞEREF im derki daha ne kadar Demokrasimizi sonuna kadar Sorgulamasak başımıza beladır 24-07-2007 DOST ŞEREF Bu hafta yıllık iznimi kullanmak üzere üç haftalık izine ayrıldım üç hafta sonra kültür soframız da buluşmak üzere hoşca kalın saygılarımla Şerafettin Muş |
Ben
Ben Gönül bahçemdeki gonca gülleri Sevgiyle besleyip büyütenim ben Sekerden serbetten tadlı dilleri Kelime kelime üyütenim ben Sevgide sevdada bulunmaz eşi Yüreyime düştü sevda ateşi Başakla.baranl****utsal barışı Koskoca dünyaya yayacayım ben Baharda bayramda zorda yanımda Hasreti özlemi tüter canımda şeref mutluluyun tam baharında Mutluluk ağacı kalacayım ben 25-09-2004 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Ben 1
Ben Sınıf kavgasında bayrak elimde Deli rüzgar gibi esiyorum ben Örgütlülük yol gösterir önümde Nice engelleri aşıyorum ben Ben kendi kendimle yarışıyorum Zaman dilimiyle barışıyorum Tan yeri sökerken bak ışıyorum Seher yeli gibi esiyorum ben Alkan uykulardan uyanacağız Sorumsuzlukları biz yoracağız İnsani bir düzen biz kuracağız Tarihe bir dip not yazıyorum ben Birliğimi bozmak istiyor yılan Sabırsızlık tuzak kara bir duman Kara toprak gibi sabır ve zaman Temiz hava aldım soluyorum ben Sınıf kavgasında ileri geri Şu toplumsal üretimin önemi Bence markstır dünyanın peygamberi Ondanda ilerde duruyorum ben örgütüm sendikam partimdir varım alın teri emek bütün diyarım dost şeref im derki benim uyarım gök yüzğne zafer yazacağım ben 14-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Ben Bana
Ben Bana Karşıma geçipte baktım kendime Pasifsin diyerek kızdım ben bana Yağmur yağdı seller doldu bendime Rahat sakin sakin akma der bana Nerde doğdum nerelerde büyüdüm Emeklerken yavaş yavaş yürüdüm Ben kendi halimde mazbut biriydim Şimdi soru soruyorum ben bana Bu yaşam yolunu severek seçtim Sevgiyle hasretle engeller aştım Arif buldum akıl sordum danıştım DOST ŞEREF diyorum şimdi ben bana 6-02-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Ben Varım
Ben varım Demokrasi terbiyesi ben size Verene dek yazacağım ben varım Elbet sözüm vardır bunca yüssüze Yorana dek yazacağım ben varım Tartışmaya dayanıksız o yanın Nem kapmış rutubet kokan kafanın Bilgiçlik taslayan ukala yanın gidene dek yazacağım ben varım olgun insan okur yazar yol olur meyve veren her ağaca dal olur eyitimli toplum ancak böyle olur dost şerfi aşana dek ben varım 15-06-2006 dost şeref Şerafettin Muş |
Bendedir
Bendedir Kim ne biliyorsa gelsin söylesin Son söz hakkı bende karar bendedir Demokrasi yoktur sakın demeyin Susun kusun ama son söz bendedir Kendini savunmakta güçlük çekenler İtibar kaybeder boyun bükenler İpleri elimde isyan edenler Unutmayın son söz hakkı bendedir Yaratıcı yaşatıcı yanın yok Yalancısı talancısı neden çok Yozlaşmayla dilencilik sana hak Uyumsuzluk sorumsuzluk bendedir Anti demokratik yaşam biçimi Ceza ağır nasıl dökem içimi Yurttaşlık hakkımla özgür seçimi Konuş ama tüm yetkiler bendedir Anlamassın anlamaya çalışma Ne demektir yozlaşmayla buluşma Sen sen olda DOST ŞEREFe dalaşma Güç sendeyse son söz hakkı bendeddir 04-05-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Beni ben eyleyen o dil değil mi?
Beni ben eyleyen o dil değil mi? İlmin anahtarı dildir diyenler Kavgaların nedeni o dil değil mi? Dili dostlukların harcı görenler Yalanın aracı o dil değil mi? Dile anlaşmanın aracı derler Dilden değerli ne vardır körler Sevgilerle sevgi yapan o sözler Riyakarlık yapan o dil değil mi? Dilden iyi dilden kötü ne vardır Dilin tuzağına düşmek çok zordur Sanki dil ötesi bir gizem vardır Hem dost hem düşman o dil değil mi? Dil yaşama dönük yüzümdür benim Dost Şeref sihirli sözlüktür dilim Yanlışa da doğruya da dil derim Beni ben eyleyen o dil değil mi? 29/04/2008 Dost Şeref Kimden: çağanlı (Bayan, 54) Kime: Dost Şeref Tarih: 30.04.2008 20:30 (GMT +2:00) Konu: Yn: [sohbet-ve-arkad..] Beni ben eyleyen o dil deyilmi yine çok güzel ve anlamlı bir şiir okudum yüreğinize sağlık bukadar güzel anlatıma sadece saygı duyulurlarımız boşuna dememiş atalarımız dil dir vezir eden dildir rezil eden iyiki varsınız ve yazıyorsunuz Kimden: yaprak34 (Bayan, 48) Kime: Dost Şeref Tarih: 30.04.2008 19:09 (GMT +2:00) Konu: Yn: [bir-sey-yapmali] Beni bn eyleyen o dil deyilmi güzel bir şiir yüreğinize sağlık,ama ben bugün emekçilerimiz için yazılmış bir şiir okumak isterdim. sevgiler Kimden: Esrarengiz heceler / Mehmet Yaşar GENÇ (Bay, 37) Kime: Dost Şeref Tarih: 02.05.2008 10:34 (GMT +2:00) Konu: Yn: BU BIR TOPLU MESAJDIR Sevgili dostum yazdığınız şiir güzel olmuş. Dili kullanan biz şairler daha çok dikkat etmeliyiz. Her zorluk ve kolaylık bu dil ile bizlere ulaşıyor Hani Yunusun dediği gibi 'Dil ola kese savaşı Dil ola kestire başı Dil ola ağulu aşı Yağ ile Bal ede bir söz' tebrikler. Şerafettin Muş |
Benim
Benim Kara bulut karardıkca Korkağı korku sardıkca Toprağa yağmur yağdıkca Berekettir suyum benim Doğayım ben bir kaynağım Ele yakılan kınayım Tanrı benim ben anayım Yaratıcı yanım benim Tam doğanın ortasında Yaşıyoruz sofrasında İnsanlığın bankasında İnsan denen kaynak benim Bilimlerin dünyasında Dost şeref in deryasında Sevenlerin sevdasında İbadedtir sevgim benim 04-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Benzer
Benzer Sevgide kusuru olmayan aşklar Yoksula yazılan muskaya benzer Anlayış hoş görü saygıyla başlar Sevgi ibadedtir mabede benzer Aşkta önemli olan yüreğin sesi Bedeni ısıtır aşkın nefesi Çıkarsız sevginin örnek sergisi Sulara yazdığım yazıya benzer Karşılık beklemez çıkarsız seven Sevgiyle beslenir sevmeyi bilen Kusursuz sevmenin örneğisin sen Çiçekten bal yapan arıya benzer Aşkın ahvalini aradım durdum Dost şeref sevende sevgiyi buldum Umut yüklü hücrem mutlulukmuydu Insani değerim özüme benzer 10/09/2006 Dost şeref Şerafettin Muş |
Benzer 1
Benzer 1 İkilik olursa bir başta eğer Çürümüş ağacın özüne benzer Güven bitmiş güvensizlik bir değer İki yüzlülerin sözüne benzer Kim kimi dinliyor neden dinliyor Kurumlar arası rekabet diyor Pis kokular peş peşine geliyor Suçlu insanların yüzüne benzer Devlette gerilim bizlerde kaygı Kim kimden bekliyor sınırsız saygı Dost şeref im derki bizde ki yargı astarsız yorganın yüzüne benzer 15-07-2006 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Benzerim
Benzeriz Gençler ile gençliği mi konuştum Örgütsüzüm uçan kuşa benzerim Soru sordum cevap ile buluştum Bakışım la duruşuna benzerim Huzursuz ve umutluyum yaşarken Sorular la düşünürüm koşarken Ergenliği yavaş yavaş aşarken Umudumla umutsuza benzerim Huzursuz ve umutluğum yarından Ben de geçtim bu gençliğin yolundan Sorunlarım farklı sorunların dan Canımıza okuyana benzerim isterdim gençlerin umudu olmak Duygusal davranıp sorular sormak Dost şeref im artık çözümler bulmak Altarnatif üretme benzerim 09-03-2006 dost şeref Şerafettin Muş |
Benzerim 1
Benzerim 1 Yadelleri yar eyledim kendime Yıllar bana ben yıllara benzerim Tükettiğim yıllar doldu bendime Günden güne biten güne benzerim Yosunlu taş oldum akan sular da Çok canlılar yaşam buldu bahar da Umut olur hasret tüten yollar da Yollar bana ben yollara benzerim Yaşam bir denizse bende bir gemi Dalgalı bir yaşam zorlar dümeni Dost şeref im tüketirken günleri Günler bana ben günlere benzerim 14-06-2006 Dost şeref Şerafettin Muş |
Benziyor
Benziý or Hazin hazin eser o seher yeli Nazlı yarin kokusuna benziyor Aşık olmuş benim gibi sevdalı Nazlı yarin uykusuna benziyor Bir gül solsa yüreği mi kanatır Koca yürek sevgimize vanadır Aşk ateşi pekmez gibi kaynatır Yüreyimin süzgecine benziyor Mutlu hatırlarım geçen günleri Bedenim bir bahce açar gülleri Yüreğim de yanan sevda feneri Sanma ki zamansız söner mi söner Bedenim bir varlık bahardır önüm Sevgimdir sevdamdır imanım dinim Dost şeref im yüreğim de günlüğüm Dilim söyler kalem yazar mı yazar 30-11-2005 dost şeref Şerafettin Muş |
Bilen Yok
Bilen yok Ana dolum bereketli toprağın Verimlidir kıymetini bilen yok Dört mevsimde kurumayan yaprağın Güzel ama kıymetini bilen yok Yazar ile sanatcılar var sende Bu güzellik yaşayacak evrende Karakışa benzeyen bu kin sende Güzelliğe düşman oldun bilen yok Düşüncesizlikte sınır kalmadı Fikir özgürlüğü dedik olmadı Gelişen bilime kafa yormadı Karanlığa ışık olduk bilen yok Sebahattin ali çığlık avazım Toprağımda ulu çınardı nazım Edebiyat kültür bitmeyen yazım Düşünen insanı neden bilen yok Orhan veli umudumla muradım Yaşar kemel oldum zulma uğradım Aziz nesinlere neden doymadım Zulum diyarıyım dedim bilen yok Başkaldırıyorum başım belada Dedi zulum gördü ahmet kayada Sevgi duvarını ören dünyada Ustalar yok olur bunu bilen yok Bilimi insana sunan doğayım Saymayınan sayılmıyor sayayım İstiyorlar üçyüz birle cayayım Zuluma isyankar oldum bilen yok Yerde toprak oldum gökte bulutum Sorular sordukca bitmez umudum Neyzen teyfik isyankarlık yolumdu Umut yolcusuyum bunu bilen yok Hayat haritamız düzgün bir çizim Yorulmayan dizim gördüğüm gözüm Orhan kemal derya ile denizim Okyanusa girdim bunu bilen yok Aç beynimle doyamadım bilime Kalem kitap yakışmaz mı elime Ruhi suyu terkeyledik ölüme Sanatcının değerini bilen yok Eksiğim var elbet hoş görün beni DOST ŞEREF im yorulmayan bedenim Okuduğun kitap elde kalemim Sorularla cevap oldum bilen yok DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bilenlere bir bir sorasım geldi
Bilenlere bir bir sorasım geldi İki kulak arasında ki dünya Bilenlere bir bir sorasım geldi Hani şu gizemli sırların varya Bilnlere bir bir sorasım geldi Şu insan kafası bilgi merkezi Beyin göz kulakla canda nefesi Ağız dil burunla ve yüz çehresi Bilenlere bir bir sorasım geldi Görme ve işitme bu iki dünya Dokunmakla tadma koklama bu ya Düşüne düşüne beynim yorula Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsan duygusunun sırrını çözsek Bilinmez sırların sırrına ersek Gizemli sırrların sırrını görsek Bilenlere bir bir sorasım geldi Ağlamanın sırrı nerede saklı Gizemli sırlara ermiyor aklı İki kulak arasında ki farkı Bilenlere bir bir sorasım geldi Gözyaşlarım fazla gelir bendime İnsan soru sorabilse kendine Konuşmayla ağlamanın ilmine Bilenlere bir bir sorasım geldi Hapşurma konuşma gülme işleri Haykırmak kahkaha ve gülüşleri Sağlam kafatası şu el işleri Bilenlere bir bir sorasım geldi Nefes alıp vermek bazen esnemek Suçlu olunca yüz kızarmak ne demek Sıkılınca ısınınca terlemek Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsanın yüzünde yüz ifadesi Üzüntü kızgınlık korku süresi Tiksinmeyle küçümseme imgesi Bilenlere bir bir sorasım geldi Kulak kiri yada salgısı deriz Bal rengine yakın kahverenkleriz İnsanlığın kökeninde genleriz Bilenlere bir bir sorasım geldi Peki neden gülüyoruz neden ne Sorulara cevap buldum bedende Beynim vücuduma hüküm edende Bilenlere bir bir sorasım geldi Çeneyle birlikte çalışır kulak Dost Şeref im sorularla yorulak Burnumuzla kokular koklayarak Bilenlere bir bir sorasım geldi 06/05/2008 Dost Şeref Şerafettin Muş |
Bilenlere bir bir sorasım geldi
Bilenlere bir bir sorasım geldi İki kulak arasında ki dünya Bilenlere bir bir sorasım geldi Hani şu gizemli sırların varya Bilnlere bir bir sorasım geldi Şu insan kafası bilgi merkezi Beyin göz kulakla canda nefesi Ağız dil burunla ve yüz çehresi Bilenlere bir bir sorasım geldi Görme ve işitme bu iki dünya Dokunmakla tadma koklama bu ya Düşüne düşüne beynim yorula Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsan duygusunun sırrını çözsek Bilinmez sırların sırrına ersek Gizemli sırrların sırrını görsek Bilenlere bir bir sorasım geldi Ağlamanın sırrı nerede saklı Gizemli sırlara ermiyor aklı İki kulak arasında ki farkı Bilenlere bir bir sorasım geldi Gözyaşlarım fazla gelir bendime İnsan soru sorabilse kendine Konuşmayla ağlamanın ilmine Bilenlere bir bir sorasım geldi Hapşurma konuşma gülme işleri Haykırmak kahkaha ve gülüşleri Sağlam kafatası şu el işleri Bilenlere bir bir sorasım geldi Nefes alıp vermek bazen esnemek Suçlu olunca yüz kızarmak ne demek Sıkılınca ısınınca terlemek Bilenlere bir bir sorasım geldi İnsanın yüzünde yüz ifadesi Üzüntü kızgınlık korku süresi Tiksinmeyle küçümseme imgesi Bilenlere bir bir sorasım geldi Kulak kiri yada salgısı deriz Bal rengine yakın kahverenkleriz İnsanlığın kökeninde genleriz Bilenlere bir bir sorasım geldi Peki neden gülüyoruz neden ne Sorulara cevap buldum bedende Beynim vücuduma hüküm edende Bilenlere bir bir sorasım geldi Çeneyle birlikte çalışır kulak Dost Şeref im sorularla yorulak Burnumuzla kokular koklayarak Bilenlere bir bir sorasım geldi 06/05/2008 Dost Şeref Kimden: karaisik (Bay, 70) Kime: Dost Şeref Tarih: 07.05.2008 17:07 (GMT +2:00) Konu: Yn: [aska-sevdalilar] Bilenlere bir bir sorasım geldi İsminiz de güzel, şiiriniz de güzel. Başarılar dilerim. Emeklerinize sağlık. Kimden: ışığımız (46) Kime: Dost Şeref Tarih: 07.05.2008 18:22 (GMT +2:00) Konu: Yn: [yasamin-rengi] Bilenlere bir bir sorasım geldi hepsini verene teşekkür edesim geldi. çok çok güzel ifadeler. açtı yine yüreğimde çiçekler. çiçekleri görünce bendekiler hislenip hem ağlayıp hem de güldüler. kalemine yüreğine sağlık. ışığımız dan hürmetler. Kimden: ışığımız (46) Kime: Dost Şeref Tarih: 08.05.2008 00:37 (GMT +2:00) Konu: Yn: Yn: Yn: [yasamin-rengi] Bilenlere bir bir sorasım geldi sizin yüreğinizde ki esintiler bizde bahar havasını özletir yazılan gönülde ki dizeler sözden öze müjde gibidir. teşekkürler çok etkili paylaşımınız için. çünki bu çağ tüketiyor hisleri, rahmet deryasının marifeti sevgi aşkı her zerrede arayan tabiat bilimi adına demişler felsefe ilimi. kim ne derse desin benim içimi yaradanın eseri olan.... alırım sadece sevgiyi hissederim kalbii sevenleri çünki yürek kalemde yeşertir özü olan sevgiyi, birliği. Kimden: çivrilgönen (Bay, 49) Kime: Dost Şeref Tarih: 08.05.2008 01:40 (GMT +2:00) Konu: Yn: [zaman-sarraflari] Bilenlere bir bir sorasım geldi Dost Şeref, ne enterasan insansın! Nerden aklına geliyor bunlar? Şaşırtıyorsu insanı. Ama çok güzel, yaratıcılık bu işte. Sor bakalım da yanıt alabilecek misin bilmem. Yüreğine sağlık. Selamlar gurbetçi kardeşimize. Sedat Demirkaya Şerafettin Muş |
Bilgi İle Birikimi Ne Yapsın
Bilgi İle Birikimi Ne Yapsın İnsanı merkeze almayan ülke Bilgi ile birikimi ne yapsın Çaresiz günlerde yediğim darbe Memlekette eğitimli ne yapsın Ayaklar üstüne durabilirsen Benden ileriyi görebilirsen Emekler yok oldu bulabilirsen Unutmak isteyen şimdi ne yapsın O acı günleri unutmak niye Bir takım oyunlar oynanır yine Emeklerken birden eski günlere Kafayı takanlar şimdi ne yapsın Sosyal gelişmeyi aşamayanlar Karanlık geceden kaçamayanlar DOST ŞEREF kuş olup uçamayanlar Tehlike çanları çalan ne yapsın 16/04/2008 Şerafettin Muş |
Bilgiyle bilgeye danışıyorum
Bilgiyle bilgeye danışıyorum Yüreğim kaybedenden yana atarken Bilgiyle bilgeye danışıyorum Özgür olma uykusundan kalkarken Önce ben kendimle barışıyorum Yarınlara özgü düşüncelerle Bence bir düşünün sevgiyle önce Güzel bir dünyayla bütünleşince Sevgiyle saygıyla yarışıyorum İnsana zulumdur sevgisiz yürek Yaşama haykırmak mutlu gülerek İnsana insanca değer vererek Bizim DOST ŞEREF le yarışıyorum 30-07-2007 DOST ŞEREF Kimden: 111... (Bay, 58) Kime: Dost Şeref Tarih: 04.06.2008 16:56 (GMT +2:00) İnsana zulumdur sevgisiz yürek Yaşama haykırmak mutlu gülerek İnsana insanca değer vererek Bizim DOST ŞEREF le yarışıyorum Güzel dizeler, tebrik ederim, saygılar. Kimden: su damlası_asilce // Papatyalarım Grubu (Bayan) Kime: Grup: Papatyalarım Tarih: 4.6.2008 16:31 (GMT +2:00) Konu: Yn: Bilgiyle bilgeye danışıyorum Sevgiyi paylaşmak en güzeli,kaleminiz susmasın,saygılar Şerafettin Muş |
Bilim İnsanları
Bilim insanları Korkunun kaynağı nerde Bulun bilim insanları Hangi gende hangi yerde Bulun bilim insanları Nerde ve ne zaman doğdu Canlıları neden buldu Neden niçin korku oldu Sorun bilim insanları Yüzleşmek mi barışmak mı Korka korka yaşamak mı Bilenlere danışmak mı Sorun bilim insanları Biz korkuyuz korku biziz Tarihim korkulu deniz Kaynağını bir bilseniz Bilin bilim insanları Korku yaşam bir arada DOST ŞEREF im uykularda Sabah akşam rüyalarda Sorun bilim insanlari 07-02-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bilinmez
Bilinmez . hayatım benziyor akan ırmağa nerde başlar nerde biter bilinmez gözlerim bakıyor dalgın uzağa nerde başlar nerde biter bilinmez doğaya can veren kara toprağı dalın güzelliği yeşil yaprağı fıratı diclesi kızıl ırmağı nerde başlar nerde biter bilinzmez dost şeref im der ki şu geçen günler tarihten bu yana var olmuş dinler insanlığa özgü şu özgürlükler nerde başlar nerde biter bilinmez 20-09-2005 dost şeref Şerafettin Muş |
Bilir
Bilir Gönül hanemizde dargınlık yoktur Kültür soframızı kuranlar bilir İnsani düşünce paylaşım haktır Hak terazisini tartanlar bilir Bir dilim ekmeği kırka bölenler Mutlu yüz görünce mutlu gülenler Yaşam budur benim için diyenler Gönül hanemize girenler bilir Seven yürek merttir yalanı bilmez İnsani bir sevgi yüceden inmez Hasret yüklü hüzün bir türlü dinmez Dost şeref bu yolda gidenler bilir 05-06-2006 dost seref Şerafettin Muş |
Biliriz
Biliriz Başarısızlıklar insan hatası Çok şey düşünür çok şey biliriz Öğrenmeye ihtiyaç yok modası Kural budur biz her şeyi biliriz Neden herkes çok şey bilir okumaz İhtiyaçta yoktur bilenden sormaz Neden biz böyleğiz böyle olamaz Ukalalık yapar çok şey biliriz Doğuştanmı bizim meziyetimiz Bilgi dolduracak yok boş yerimiz Vücut ruhun mezarıdır biz deriz Kazmasız mezarı kazdık biliriz Kendini bilgisiz arif zanneder Öğrenmeye kapalılar çok öter Ezberci kolaycı mızıkcı beyler Kopyamız sizsiniz sizi bilriz Sonsuz öğrenme hırsı içimde Neden sonuç ilişkisi içinde Bilgisizlik ile biz bu geçimle Herkes yediğini kusar biliriz Sorma sorgulama sakın düşünme Dost şeref im çok şey gördük bu düşle Neden öğrenelim biz bu görüşle Öğretecek insan yoktur biliriz 30/08/2006 Dost Şeref Keşke çok bilen bir toplum değil de ülke sorunlarına duyarlı sorumluluğunu bilen toplum bireyleri olabilseydik Şerafettin Muş |
Bilmem 1
Bilmem 1 Düşünen insanların çaresizliği Çaresizlik çare olurmu bilmem Ne olursa olsun çıkın ileri Örgütsüzlük çare olurmu bilmem Düşünmek suç olmuş şu işe bakın Akıllı konuşma aman ha sakın Özgürlük hakkımdır kırılsın çarkın Suskunluklar isyan edermi bilmem Bilginiz fikriniz vardır bilirim Tarihe yazılan tarihtir derim Bu günle yarına birlik giderim Ön yargı art niyet olurmu bilmem İnsanlığımızın farkında olsak Akıllı düşünsek çözümler bulsak DOST ŞEREF im neden düşünce yasak İfade özgürlüğü olurmu bilmem 16-10-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bir Bilgi Toplumu Olamıyoruz
Bir Bilgi Toplumu Olamıyoruz Maddi ve manevi şiddet artarken Bir bilgi toplumu olamıyoruz Zihin haritamız çıkış ararken Bir bilgi toplumu olamıyoruz Bilgi devrimini boşa harcama İmkan ve olanak sağla çabama Çözümsüz kalıpta vurma kafama Bir bilgi toplumu olamıyoruz Bilgiyle zamanı iyi ölçmeli Biri bine bölüp sağlam biçmeli Geri kalmışlığı artık geçmeli Bir bilgi toplumu olamıyoruz Toprakla hammadde emek istiyor Üretim aleti madde işliyor Pazarlar büyüyor pasta istiyor Bir bilgi toplumu olamıyoruz Bilginin önemi arttı artıyor Bilgili olanlar bilgi satıyor Bilim bir ihtiyaç bak dayatıyor Bir bilgi toplumu olamıyoruz Hayat haritamız değişmek ister Düşünme sistemim bana yol göster Bilgiyle birikim gelişmek ister Bir bilgi toplumu olamıyoruz Bilgi teknoloji bilgi kalkınma Sordukca sorular gelir aklıma Dost Şeref im yeni vardım farkıma Bir bilgi toplumu olamıyoruz 11/01/2008 Dost Şeref Kimden: karaisik (Bay, 70) Kime: Grup: Aşka Sevdalılar Tarih: 12.1.2008 08:29 (GMT +2:00) Konu: Yn: [aska-sevdalilar] Bir Bilgi Toplumu Olamıyoruz DOST ŞEREF'İM, Ne güzel dizelemişsiniz dizelerinizi, elinize, gönlünüze sağlık. Tanrım sizin gibi düşünenlerin sayısını artırsın. Uzaklara gitmeye gerek yok: YUNUS EMREYE KULAK VERELİM: İLİM İLİM BİLMEKTİR-İLİM KENDİN BİLMEKTİR._ SEN KENDİNİ BİLMEZSEN- BU NASIL OKUMAKTIR. Derken ATATÜRK SESLENİYOR: ''HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR.'' Yüce dinimizin rehberi KURAN'I KERİMDE: '' HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLUR MU? '' diye yazıyor. BÜYÜK ŞAİR MEHMET AKİF ERSOY HAYKIRIYOR: ''BAK SANA GÖKLER UYANIK, YER UYANIKTIR. DÜNYA UYANIKKEN UYUMAK, MASKARALIKTIR.'' Birde ERZULUMLU İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİNE KULAK VERELİM: 1-Doğru konuş. Yalan söyleme. Boş laf etme. 2-İlmin süsü hilim ve rızadır. 3-İnsanlarla tatlı tatlı sohbet etmek, karşılıklı fikir alışverişinde bulunmakİBADETTİR. 4-En faydalı hazine, gönülde ki sevgi, kafadaki ilimdir. Mehmet Şahin Emekli Öğretmen Kimden: derm (Bayan, 45) Kime: Dost Şeref Tarih: 12.01.2008 18:00 (GMT +2:00) Konu: Yn:Bir Bilgi Toplumu Olamıyoruz Üzgünüm, bu çağı da kaçırdık hocam ve ortaçağı hortlattık kendi ellerimizle.İnsanın kendine ettiğini Tanrılar bile edemezmiş ya hani; biz ülkemizi din tellallarının karanlık ellerine verdik. Şimdi de ağlıyoruz, derdimize yanıyoruz. Bir gün elbet geçecek bu karanlık, demokrasi ve çağdaşlık sabahlarını doğuracak bu insanlar. Klasik bir laf diye söylemiyorum -bir gün- sözünü. Olacak biliyorum. Ne kadar çabalayıp, mücadele edersek, o kadar çabuk.Ama mutlaka. Siz yüreğinizi kavi tutun ve güzel şiirler yazın kaleminizle. Hoşçakalın hocam. Şerafettin Muş |
Bir Bir Yargılanmalı
Bir Bir Yargılanmalı On iki eylül darbesinde imzası Olan genaraller yargılanmalı İdamlar vererek haksız infazı Yapan genareller yargılanmalı Anti demokratik yasalar kondu Tehdit ile halk oyuna sunuldu Anayasamıza kilit vuruldu Vuran genareller yargılanmalı Grevler eylemler zuluma karşı Geçmişin hesabı var cellat başı Aldığı yetkiyi halkıma karşı Kullananlar bir bir yargılanmalı Devlet terörüyle ezdiniz bizi Tarihi bir leke unutmam sizi Halk düşmanı cehennem zebanisi Karanlık düşüncen yargılanmalı Darbeyi yöneten o beşli çete İktidara el koydular bir gece Emir ve komuta geçti harekete DOST ŞEREF im bunlar yargılanmalı 10-09-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
Bir Biriyle Yarışır
Bir biriyle yarışır Tarihin Arşivi Antolojide Bin bir kalem bir biriyle yarışır Dereler ırmağa ırmak Nehire Nehirler ki okyanusla karışır Tarihin sayfası sizi bekliyor Bilginin üstüne bilgi ekliyor Kimi devam diyor kimi tekliyor Herkes imkanıyla gelmiş yarışır Sorumlu duyarlı canlar okuyor DOST ŞEREF im cehaletten korkuyor Tarihi tutanağı kimler tutuyor Arşivler var bir biriyle yarışır 27-03-2007 DOST ŞEREF Şerafettin Muş |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.