![]() |
4. Fahri Alem s a v Geçti Çanakkaleden
Dağı taşı alev alev yanıyor Canlar başlar oluk oluk kanıyor Mahlukat kıyamet koptu sanıyor Giden gelmez oldu çanakkaleden Dünya alem gerçek erler tanıyor Şehadet fışkıran yerler tanıyor Rabbimin katında kucaklanıyor Mevlaya yol bulan çanakkaleden Sanki mahşer günü kul aklanıyor Tekbirle şahlanan buraklanıyor Bedrin aslanıyla kıyaslanıyor Fahri alem s a v geçti çanakkaleden Onla şereflenen dudak anıyor Arşı ala sema melek tanıyor Rahmeti deryada ol yıkanıyor Şehadetle göçen çanakkaleden Şadan Yenişafak |
5 Ah Filistin Ey Müslüman
Hıçkırıklar yükselecek Göz yaşları çağlayacak Katledilen sabilere Bütün dünya ağlayacak Ah filistin Ey müslüman Gafletten artık sen uyan Öyle bir geçmişin varki Tarihinden biraz utan Bütün dünya seyrediyor Vicdanı olan eriyor Çocuk katleden zalimler Timsah göz yaşı döküyor Çocuklar çiçek bahçesi Sert bakıştan bile solar Bi habersiz oynaşırken İnsan olan nasıl kıyar Ne olur ölmesin yeter Dünyada artık çocuklar Müslümanlar brleşiniz Dünyaya doğsun Nur ufuklar Şadan Yenişafak |
6 Al Beni
Çarşı pazara çıkmış Bu gönül der al beni Sevdam sana dermandır Kol kanat ol sar beni Gideceğin yol uzun Azık almadan olmaz Gönlünün bir köşesine Sevdanla koy yar beni Şadan Yenişafak |
7 Aşk Silinmesin
Sen benim gönlümde Kuruyan sevdam Yeşerir diye hep beklediğim Fakat gelmeyen bir an Ümit biterse bizde biteriz Hasret artsada özlem bitmesin Şu gönlümdeki Aşk silinmesin Aşkla coşarım Sana koşarım Senin sevdanla Daim yaşarım Bekledim yine seni Gelirsin diye Hayalin ile hep avunurum Takat kalmadı inan Ümit biterse bizde biteriz Hasret artsada özlem bitmesin Şu gönlümdeki Aşk silinmesin Aşkla coşarım Sana koşarım Senin sevdanla Daim yaşarım Şadan Yenişafak |
7 Aşkınla Yandır
Senin dikenlerin benim goncamdır Bu gönlümde açan yeşil yoncamdır Ne kadar çile kahır çeksemde Senden bana gelen dermandır candır Şu gönlümü gelde aşkınla yandır Şadan Yenişafak |
7 Aşklar Bitti Sanırsın
Gönül aşkı anlatır Şarkılarda şiirde Sevdalar hep aynıdır Söylense hangi dilde Bülbül nağmelerini Şakıyorken hep gülde Leylayla mecnunlar var Nice yaban ellerde Aşk bir fırtına gibi Her yerde iz bırakır Aşklar bitti sanırsın Derinde köz bırakır Şadan Yenişafak |
7 Aşkın Tarihi
Yağmur olup yağarım sağnak sağnak ben sana Bir yol bulmak isterim gönlüne girmek için Zerre zerre olurum bir çare ümidiyle Hasretinden liğme liğme olmuş bu gönlüm gibi Tüterim duman duman sen nerdeysen kaplarım Gönlüm yanardağ gibi dokunsalar patlarım Kimselere söylemem sana olan aşkımı Nazar değer sevdama ben herkesten saklarım Yolları her köşesi vede bütün duraklar Nelerini görmüşler nice çaresiz aşklar Ben sevdamı anlatsam aşklar duymuş herkese Aşkların tarihi yeniden benim aşkımla başlar Şadan Yenişafak |
Adamlar Adamlardan
Adamlar anlatılır Yıllardır adamlarla Adamlığı öğrenmiş Adamlar adamlarda Böyle adamlar tanımak Nasip olduysa bize Marifet bizde değil Adamlardan adamlık Öğrenen adamlarda Şadan Yenişafak |
Ağarsada Tel Tel Saçların
Ağarsada tel tel saçları Çizgiler insede o güzel yüzüne Vücudunu taşıyamıyacak hale gelsede dizlerim Uzatacağım elimi san yine seni seviyorum diyeceğim Bir elimde bastonum yüzümde ak sakalım olsada Konuşamıyacak hale gelip bunasamda Ecel gelip her an kapımı çalsada Ölürken bile seni sevdiğimi mırıldanacağım Şadan Yenişafak |
Ah O Bursa
Bursa güzel yer dostlar sizlerde gidin Bursayı Uludağı sizlerde gezin Bir güzel gördüm orda ben onu sevdim Sevmek güzel şey dostlar sizlerde sevin Ah o bursaah o bursa yokmu o bursa Bir güzel gördüm orda her an aklımda Geçmiyor artık ******* ne saniyeler O güzeli ben sevdim ötsün bülbüller Ona aşık olacağımı hiç sanmıyordum Oda beni seviyor yanılmıyorum Her gördüğüm kumral kızı o sanıyorum Onu düşünmeden bir an olsun duramıyorum Bursa güzel yer dostlar sizlerde gidin Bursayı Uludağı sizlerde gezin Bir güzel gördüm orda ben onu sevdim Sevmek güzel şey dostlar sizlerde sevin Şadan Yenişafak |
Aile Saadeti
Aile Saadeti, evlilikle ilgili akla takılan hemen her konu için başvurulabilecek, güvenilir kaynaklardan yola çıkarak kaleme alınmış ender eserlerden. Ailede güzel geçim ve huzuru temin etme yolları, evlilikte yaşanan sorunların çözümü, kadının ve erkeğin yuvadaki vazifeleri ve hakları, gelin-kaynana diyaloğu, eşlerin anne-babalarına karşı hukuku, çocuk eğitimi ve terbiyesi, sabır, dua ve kanaat gibi mutluluğu besleyen güzel ahlaklar, evlilikte kıskançlığın sınırı, aile içi şiddet... Ve evlilikle ilgili daha bir çok güncel konunun cevabını eserde bulabilmek mümkün. Aile Saadeti’nin bir diğer önemli özelliği ise ele alınan konuların Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) aile hayatından kesitlerle ve çeşitli hikayeler, ibretli menkıbelerle örneklendirilmesi... Günümüzde ailelerin yaşadığı ciddi sıkıntıların bir an önce son bulması amacıyla, M.Saki Erol tarafından titiz bir şekilde hazırlanan eser, evliliğinde huzur ve mutluluğu yakalamayı dileyenler için Semerkand Yayınları’ndan çıktı. Şadan Yenişafak |
Akrostiş..Gülsen
Gözlerin gözlerime aşkı sunarken Ümit ışığım oldu bir anda Gülsen Lalemsin sen sümbülüm ömrümsün Gülsen Sevgime sevgin ile karşılık versen Ellerini uzatıp bana güç versen Nadide bir aşk olur aşkımız Gülsen Şadan Yenişafak |
Al Kızım
Al kızım al kızım Yanakları al kızım Gül dıyarında açmış Gonca gonca gül kızım Al kızım al kızım Dili tatlı bal kızım Gül dıyarında açmış Gonca gonca dal kızım Gül kızım gül kızım Yanakları gül kızım Rabbim keder vermesin Ömür boyu gül kızım Gül kızım gül kızım Gonca gonca gül kızım Kimki hakka teslimse Ebediyen hür kızım Can kızım can kızım Benim güzel can kızım Rabbime güzel kul ol Sen her zaman an kızım Şadan Yenişafak |
Alimin Ölümü
Alimin ölümü alemin ölümü Yine bir Allah dostu dosta doğru yürüdü Gönlüne yar edersen eğer güller gülünü Bize ayrılık olan alime vuslat günü Şadan Yenişafak |
Alimlerin Mürekkebi
Hoş gittiniz hoş geldiniz vatana Ne mutlu kalbi hak zikriyle atana Şehitlerin kanı gibi baş tacı Alimlerin mürekkebi vatana Şadan Yenişafak |
Allah Dostları
Dualar gönüllerden Gönüllere yol bulur Aşıklar her mekanda Daim dostunla olur Başımıza tac olur Bütün Allah dostları Sevene bir tek yari Gönlüne arslan olur Şadan Yenişafak |
Allaha Giden Yol
Benimkinde söz var seninkinde öz Hak için ağlamazsa neye yarar göz Allaha giden yol dostundan geçer Tut ipin ucundan sen bu sırrı çöz Şadan Yenişafak |
Allahım Salat Eyle
Allahım boş sahralarda yürüdüğünde vahşi hayvanların bile onun eteğine yapıştığı zata salat eyle Allahım efendimiz ve gönül sultanımız Hz muhammede biteviye salat eyle Allahım huzuruna geyiğin gelip kendisinden en fasih ifadeyle şefaat talebinde bulunduğu zata salat eyle Allahım sahra kuşlarının kendisine sığındığı zata salat eyle Allahım kendisinden ayrıldığında hurma kütüğünün inleyip ağladığı zata salat eyle Allahım devenin kendisine halinden şikayet ettiğizata salat eyle Allahım Livaül hamd sahibi zata salat eyle Allahümme salli ala seyyidina muhammed Semerkand Yayınlarından çıkan Delailül hayrat taki salavatlardan bir kaç tanesinin meali Allaha Emenet olunuz Şadan Yenişafak |
Analar
Toprak gibi bereketli toprak gibi yumuşak Onların yüreğinden hep aşklar fışkıracak Görmeselerde bu alemde analar hiçbir rahat Ayağının altında cennet Rabbimden bir mükafat Şadan Yenişafak |
Anam
Öyle bir gidişle gittinki Anam Gidişinemi kalışımamı neyime yanam Özlemin içimde gittin doyamadan Kıymetini bilememek içimde yanan Keşke enson sarılışım hiç bitmeseydi Anam Yüreğim feryat ediyor Anam Anam Anam dediikçe kanıyor yaram Son gittiğin yerde bizede yer varmı Cennet mekan Anam (İlk Anneden Son Anneye Kadar Bütün Annelerin Anneler günü Kutlu Olsun) Şadan Yenişafak |
Annem Yeşil Seccaden
Annem yeşil seccaden Miraca basamağın Allaha kulluk etmek Anlamı yaşamanın Selamını gözlüyor Her demde sağın solun Bu öyle bir güzergah Ebede giden yolun Salli barikler ile Mühürlersin muştuyu Hamdü senalar ile Yaşar gönül coşkuyu Sıratı mustakimde Kemalata varılır Şefaat bekleyenin Yaraları sarılır Nice ayetler bize Affını hatırlatır Yese düşmüş binlerce Gönülü aydınlatır Amentüye inandık Amenna ve saddakna Kullukta çok zayıfız Ne olur bizi yakma Duaların yükselir Nedametle semaya O aşk gönlünde döner İlahi bir sevdaya Rahmet olupta yağar Yeşertirir gönlünü Rahmanın nuru kaplar Ebediyen ömrünü Nimeti çok bu yolun Böyle ister sahibi Dostlarına dost eder Yolundaki talibi Kur'anda bildirirsin Ebeveynin hakkını Yolunda kullanayım Rabbim ne olur aklımı Biricik anneciğim Duamın aminisin Bana cennete dönen Nimetin daimisin Nasıl tac etmem seni Anneciğim başıma Rabbim cenneti sermiş Ayağının altına İbadet bütünleşir Sana ahde vefamla Rahmet tecelli eder Cennetteki sefamla Hatrına yarattığı Habibi Kibriyaya Ümmetini bağışlar Onu medhü senaya İşte böyle bir aşkın Gerçekten sevileni Rabbim hiç boş çevirmez Ona kulluk edeni Şadan Yenişafak |
Aslına Dön
Bir sesleniş duyacaksın Uzaklardan yakınından O küçücük yüreğinden Feryat eder tüm her yerin Aslına dön aslını bul aslınla ol Hak yolunda hak'kın için hak'kınla öl Şadan Yenişafak |
Aslına Rücu Eder
Herşey aslına rücu ederken Sende aslına döneceksin Bu gün kuruyan bir yapraksan Bilki gönlümdeki gibi ebedi alemde ebedi yeşereceksin Her açan yaprağınla estikçe eseceksin Sen ilk eserek geldiğin yere eserek gideceksin Silinmiyecek hatıralarla Şadan Yenişafak |
Aşıkta Merhamet Olur
Nekadar masum bakarsın Nice canları yakarsın Sen sanki bir çağlayansın Gönlüme doğru akarsın Çiçek gibi dalların var Dillerinde balların var Utanınca masum masum Yanağında alların var Çıkacakmı bu gün cama Can katacakmı bu cana Kaç saattir bekliyorum Ne zaman gelecek bana Zamanlar akıp gidiyor Gönüller yakıp gidiyor Birazcık mutlu olmama Hayalin bile yetiyor Bekliyorum her an seni Özler ruhum özler seni Aşıkta merhamet olur Gelipte bir sarsan beni Şadan Yenişafak |
Aşiyan
Aşiyanda dosta olduk aşiyan Ne mutlu dostla dostluk yaşayan *******i yavan geçen ömrümü Siz oldunuz muhabbete taşıyan Şadan Yenişafak |
Aşiyanda
Geceniz gecemize Muhabbet katar'ken Gönül telinizden Sevdalar akarken Kimileri bir yerde Uzanmış yatarken Bu ******* ne güzel Aşiyanda siz varken Şadan Yenişafak |
Aşk Olup
Nasıl anlatayım seni Biraz bana baksana Kalbimde bir sevdasın Sen aşk olup aksana Şadan Yenişafak |
Aşk Otağı
Kul sıkışmadan hızır yetişmez Hakka kulluk eden kulla itişmez Bu fani dünyadır gelipte geçer Aşk otağına girmeyen pişmez Şadan Yenişafak |
Aynalara Sığmazlar
Sen hayalleri beyaz karanfil kadar masum Ümitleri çölde bir bardak su Kendi okyanus Küçük aynalarda kendi yüceliklerini göremezler Çünki aynalara sığmazlar Şadan Yenişafak |
Aynalarda Aynalar
Aynalara bakanlar Aynalarda aynaları bulurlar Aynalar bir birlerine bakınca Sonsuz bir fon olur Çünki aynaların içinde Aynalar olur Şadan Yenişafak |
Aynaların Ötesi Var
Aynaların ötesi var Ötelerin ötesi var Şakayıklar solsada Bülbülün ötesi var Dağlarda yankıların Sizde dost gölgesi var Şadan Yenişafak |
Ayrılıklar Arifedir
Ayrılıklar Kavuşmaların arifesidir Karanlığı aydınlatmak Hak aşkıyla yananların vazifesidir Şadan Yenişafak |
Bahane
Ayıran var ayrılan var Kavuşmaya uzanır nice yollar Kim demişse ayrılığa sebeptir bu yollar Demekki onların niyetinde ayrılmak var Mutluluğu getirir fedakarlıklar Şadan Yenişafak |
Barışla Barışmayanlar
İçlerindeki istisnalar belki güller gibidir ama bataklıkta açan güller açtıkları yerde solmaya mahkum olabilirler Tevrat ve Zeburdaki emirlerle başlayan itaate isyan İncil ve daha sonra Alemlere rahmet olarak Hz Muhammed s.a.v efendimizle gelen gönüllerin ömürlerin dünya ve ahiretin reçetesi Kur anı kerimin gelmesinden sonra dahada gün yüzüne çıkan Allaha olan isyanları Tarih tekerrürden ibarettir sözünü geçmişte yetmişin üzerinde katlettikleri Peygamberlerin nedametini bile akıllarına getirmeden vahşetlerinin devamını o peygambere iman etmiş insanlara zülm ve işkenceyle tarihi tekerrürde inat etmiş barışa savaş açmış barışla barışmayan yahudileri dünden bu güne tartışmaya açmak lazım Rabbülaleminin dünyadaki dengesini hayvanlar alemiyle karıştıran timsah göz yaşıdöken dostlar değil O En Güzel Sevgi İnsan Sevgisi diyen dostlar istiyoruz O sevgi başlamış rabbul alemde Habibinin sevgisi cümle alemde Kalblere nakş olmuş sevmek hasleti İnsanlarda sevmek allah vergisi Kimisi kuçaklar sarar özlemle Kimisi kuçaklar seven gözlerle Yeşersin solmasın bütün özlerde O engüzel sevgi insan sevgisi Şefkatli olmalı analar gibi Sarmalı sormalı her bir garibi Sevgiler aratmaz bazan tabibi Çare olur dertlere insan sevgisi Selamlar sevgiler sarsın dünyayı Hoşgörü süslesin artık rüyayı Hatırına yaratmış güneşle ayı Rabbimden bir ikram insan sevgisi Bakmayın köyüne kaşı gözüne Her hali benziyor özü özüme Dolmasın bir daha yaşı gözüne Tüm alemi birleştirsin insan sevgisi Şadan Yenişafak |
Başka Aşk Ona Ne Eylesin
Gönül ince bir fidan Deyme kırılmasın dalından Ayırmışlar nazlı yarinden Başka aşk ona ne eylesin Şadan Yenişafak |
Başkasının Günahına Ağlayan Adam
Yer yüzü sahipsiz kalmaz hiçbir an Her zaman bulunur sahibül zaman Sen hiç keder çekme hiç çekme sen gam Başkasının günahına ağlayan adam Şadan Yenişafak |
Bayragımdaki Ay
Ay dogar hilal gibi Bayragımdaki ay gibi Yıldızda var önunde Sanki Bayragım göklerde Bu Vatan bizlerindir Canını verenindir Ay Yıldızlı Bayragı Şan İle dikenindir Şadan Yenişafak |
Bebek Ağlar
Bebek ağlar Doğar doğmaz kulaklara ezan kamet okundu Yardan ayrı kalmak çünki ona dokundu Her ağlayış hıçkırıkta yutkundu O ezelden ebede dek yarada tutkundu Şadan Yenişafak |
Beklenirmi 14 Şubat
Her gün özlem ile bekler Kadın eşinden iltifat Sevgi sevginin mayası Onla bulur hayatın tat Kadınlar incedir narin Ufak şeyden incinirler Sevdiğini belli etsen En çok ona sevinirler Anılınca eski günler Gözlerinin içi güler Sen gerçekten seversen Onda bitmez hiç sevgiler Bazan çocuğundan bile Kıskanır senin sevgini Hiç bir şeyi umursamaz Kadın bir kere sevdimi Sevgiliyi anmak için Beklenirmi 14 Şubat Her gün seviyorum desen Yenilirmi ağız dudak Şadan Yenişafak |
Belki Baharda
sevdaya susamış sevdalılarla Yüreğim yanar ateşle narla Elbet hasretin bitecek bir gün Bu yaz olmadıysada belki baharda Şadan Yenişafak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.