![]() |
****Sözde Dönecektin****
İnanarak çıktın yola, Döneceğine yeminler ederek. Anılarımızı koyup bağuluna Hasretimi yağdırıp saçlarına. Bir vedaya bile gerek duymadan, Gittin nasıl bir gidiş se. nasıl olsa bir gün dönecektin Değişmeyecekti sevdan ve öyle gelecektin. Tutacaktın ellerimden benim, Savaştan zaferle dönmüşcesine Beraber çıkacaktık bu şehirden. Sözde dönecektin, Sözden beni benden isteyecektin. |
Alıp Ben üzülsem ölürdün değilmi?
Kıyamazdın bana. Yıkardın gökkubbeyi,görseydin gittiğimi Doyamazdın değilmi bana? Bir masalda ben peri kızıydım sanki Yaşadım ne varsa Yaşabileceğim her şeyi bir kaç ayda. Sanki ömrüm yetmeyecekmiş gibi Aceleye getirdin herşeyi. Sevgiyi,özlemi,acıyı ve de terkedilişi Sığdırdın işte zamansız zamanlara. Alıp veremediğin neydi söylesene Bu kadar yüklendin kalbime. Bir ben mi kaldım bir oyuncak gibi Canın sıkıldıkça oynayacağın. Bir benmi varım, Gözyaşlarıyla ellerini yıkayacağın. Uykusuz *******inde vicdanına sor bakalım Rahat uyuyabiliyormu ateş gibi akşamlarda. Terler içinde uyandığın rüyalarından Bir bardak suya razı geliyormu yüreğin yanıyorsa? Bakabiliyormusun yıldızlara kendinden emin Hiç bir şey yapmamışcasına. Ruhun huzurla dolumu her zaman Seven bir kadını ağlatmamışcasına. |
***Ayrlığı Ben Çizmişim Kaderime***
Bu kadar suskunluk yetti canıma, Bie gün buraları terk edeceğim. O kin dolu sözlerle,buz kesen yüreğimi Senin içinde olsa eritmeyeceğim. yolun en son kuytusuna gideceğim, kendimi sınırsız yorgun terk edeceğim. Dönüpte biran ardıma bakmayacağım, Ardımdan kala kalmışlığına ağlamayacağım. Yıllardır döktüğüm gözyaşlarını say bu güne, O günlerden kalmadı ki,gözyaşım bu güne. Ölümüne aşıktım,ve öylesine sevdalıydım Sensiz yaşayamayacağımı bilerek herşeye razıyım. Bu son kapı olacak,yüzüma kapanan Bu son acı olacak yüreğime mıhlanan. Asırlarca seni,sensiz yerlerde arayacağım, Asırlarca kaderden korkup,ayrılıktan kaçacağım. Bir elim kanda,bir elim gözyaşında olsa da Bir daha dönüş olamaz,ömrüm son bulsada. Anladım yenik düştüm,anladım çaresizim Anladım sonkez,kaderime ayrılığı ben çizmişim. |
***Bak Birini Eledim****
Derdime derman bulamadılar Yine teketti umutlarım beni bu yerde. Kara kara düşünmenin zamanı değildi oysa Oturup bir köşeye,sevdamla ağlaştım. Ey yeryüzü,ey gökyüzü nedir bu çalkalanmaların söyle Şimşeklerin çakar her yeri yıkar Sellerin dağıttı bak bir bacayı Yok etti rüzgarların bir çatıyı. Talan oldu hayatım Sürgünlerde kalanım... Sabahlarımda sevdasız Yorgun bitkin,ama günahsız. Neydi cezam bu kadar erken yaşlanmaktayım. Sevmeyi öğrendim geçte olsa Yüreğimi verdim Cümle aleme söyledim. İki sevgi bir gönülde olmaz diye Bak birini çoktan eledim... |
***Bana Yüzünü Asma***
Bana yüzünü asma Soğuk soğuk bakma uzaktan. Üşüdüm artık anlıyormusun Üşüdüm yalnızlıktan, Üşüdüm acılardan. Ayaz sanki bakışların Tipi gibi vurdu suratıma lafların. Boranlarda kaldım işte Ayazlarında morardı ellerim,alnım,dudaklarım. Bana yüzünü asma Soğuk soğuk bakma uzaktan. Dayanamıyorum anlıyormusun Yoruldum bu hayattan... Oysa sözün vardı bana, Bir ömür boyu sevmeye beni. Ne çabuk döndün yolundan Yıkıpta derdi hüznü boynuma nereye böyle tek başına, Nereye söyle allah aşkına? Bu kadar kolaymı sandın Yıllarca emek veripte Böyle amansızca düşüp ayrılığın kollarına. Gözyaşlarımı görmezden gelip Kolaymı üç kuruşa satman beni. Bana yüzünü asma, Bende yoruldum inan Bu dafa dayanamayacak kadar. Yıkarım her ne varsa bu şehirde Yıkarım dağları denizleri hatta gökkubbeyi. istersen sev,istersen sevme Ama asma yüzünü böyle Soğuk soğuk bakma uzaktan bana Üşüdüm anlıyormusun Üşüdüm yalnızlıktan Üşüdüm ayrılıklardan... |
***Bazen***
Bazen,sahil boylarında ararım umutlarımı, yalçın kayalıklara çarparken gözyaşlarım. Efkarla yaktığımda sigaramı,bir akşam üzeri, dalgalara yenik düşerim,seni çekerim içime. Bazen,ararım seni bulamayacağımı bile bile, Şarkımızı söylerim,duyupta gelirsin diye. Bir gece,umutlarım ıslanır,çaresizliğimden, Gözlerin yakamozlara dönüştüğünde... Vazgeç der kızarım kendi kendime, İnanıp kanarmıyım? vazgeçebilirmiyim? Senden sonra güvenememişimki kimselere, kendime bile,kalbime bile,sözlerime bile... Bazen,sulara gömmek isterim kendimi, Hani gözlerin sandığımda yakamozları. Fakat ne yazık,kaybolursun gözlerimden, Dalga geçer gibi,benle oyun oynar gibi... |
***Bebeğim***
Ağlayamayacasın gözlerini açtığında Bu dünyaya,göz kırpamayacaksın. Seni yolculuğa hazırlarken melekler Kıydım ben sana,yolundan çevirdim. Utancım boyumu aştı yavrum Vicdanım özgür değil. Günahlarım yaralıyor beni Acıtıyor hürriyetimi. Kötü günlerde kalmışlığımın cezasını Sana vermem haksızlıktı. Dolup taşan duygularımı Ölüm diye sana sunmam anlamsızdı. Ben öleydim kokundan önce Ben öleydim adımından önce. Ama öleydim... Yaşadığım en güzel duyguların Oyuncağı yaptım seni. Anla artık sende beni Bakma öyle rüyalarımda Alacağın varmış gibi. çarsizliğime adak yapmışım seni Günahıma bir bedel. ben ölmedimmi senle beraber hissetmedin mi Bir yolun oratasında yığıldığımı Toplanan kalabalıklara küfredip bağırdığımı. ölmek istiyordum oysa derken lanet ettiğimi... Ama şuranda kalbimde içimde Hala sen varmışın gibi. İçimde duygun İçimde umudum. Belki Belki saklandım içimde bir yerlere saklandın seni sevemicem diye. Ama çık ortaya sana babanı vereceğim sana,şeker vereceğim. Balonlar uçurtacağım senin için gökyüzüne Alaylarla bayramlar yaşatacağım. Ama saklanma çık ortaya yavrum Yoksa ben bir kez daha ölüyorum. Senin katilin oldum diye Bir kez daha itildim köşeye. Benzemiyorum artık bir anneye Sitemim sana değil kaderime kader utanmazdı, yaşatıyor bak sevgiyi ölümüme. Kime benzeyecekti gözlerin ya ellerin yumuk yumuk dudakların İlk kime gülecekti. Yaşamak zor bundan böyle hayata güle bilmek kötü. Gideceğim buralardan yavrum Kucak açacağım yeni düşlere ve ben bundan sonra seni Bırakmayacağım kefensiz düşlere. Meleklere deki, -annem beni çok seviyor ve hep sevecek, ben yerini hazırlayınca Bir gün bana dönecek. Ellerinde bir bebek Yalnız senin diyecek... seni yaşatamadımsa bebeğim Çok gördüğüm için değil bedenimi. |
***Ben Hep Sensiz Kalacağım***
ben hep sensiz kalacağım Biliyorum, Ölümsüz sevgimle ben Hep sensiz yaşayacağım. Beklemek alın yazım olurken Sensizlik kaderimin vazgeçilmezi. Ama hep bekleyeceğim Birgün benim olacaksın diye Bir gün bana döneceksin diye... Ellerim duada bekleyeceğim. Bir gün değil Bir yıl değil Kaç yıl istersen bekleyeceğim, Ömrümün yettiği zamana kadar ben hep Bekleyeceğim Yüreğimin kapısı açık olacak Ve gözlerimin kapalı senden başkasına. Ama bekleyeceğim İçime atıp sensizliğimi Senden hep bir haber isteyeceğim. Gücümün yettiği yere kadar Gözyaşlarım kuruyana kadar ben hep bekleyeceğim... Dayanacağım güne kadar Sitem etmeden sana Sitem etmeden zamana yakınmadan aşkına Ben burda Ben nöbette bekleyeceğim. Göreceksin sevgimi Hak vereceksin bana. Ve beni bulamadığın bir gün Anlayacaksın gücümün bittiğini. Bir avuç toprağa sakladım sevgimi Yine seninim merak etme Bekleme yerimi değiştirdim Bunu unutma sevdiğim... |
***Beni Unutmandı***
Acımadan söküp attın Bana ait ne varsa yüreğinden. Kahredercesine, Nefretler ektin gözlerine. sevdamı yolup fırlattın Kuru ve çatlak topraklara. Sonra gözyaşlarımla sulattın Acılar yeşerttin. Güller açtırdı dertlerin Kan kırmızı,kadifemsi. Hüzün kokulu rüzgarlara bıraktın Sen sırtını dönüp giderken İşte, bir cenaze evini böyle terk ettin. Sen unut dedin,bende kabul ettim, Seni unutmayacağımı, Seni unutamayacağımı hesap etmedin. Hiç aklına gelmedimi,seni ölesiye sevdiğim Nasıl görmezden gelirsin ki Sensiz günlerde çıldırdığımı. Ama şimdi,seni görmek için düşmüyorum yollarına, Adını her duyuşumda Bin ateş yanmıyor bağrımda. hayalin ilmek ilmek dolanmıyor boynuma. Rüyalarımın sonu bile Düşmüyor gözyaşlarıma. Ne sandın bilmiyorum Seni unuttum mu sandın yoksa, Biliyormusun, boyun büküşüm kabullenişimden Kabullenişimden imkansızlıkları. İnkar edemem yinede telefonlarını çaldırıp sesini dinleyen benim, yanından geçipte, Görmemezlikten gelişim yalan. Sen kızıyormuşsun,küfrediyormuşsun 'Benden hala ne istiyor? 'diye soruyormuşsun. Senden birşey istemem gerek yok ki İstediğim tek şey,beni unutmandı Onu zaten yapıyorsun... |
***beni Unuttun***
Karanlık köşelerde beni unuttun Bırakıp tek başıma, Korktum. İçim ürperdi hep yalnızlığımda Sarılsamda içimdesevdana Buruktum... na saçlarım okşandı,ne alnım öpüldü Bak bir kez daha,bu gün seven aşık öldü ben yokum... Çünki sen, Karanlık köşelerde beni unuttun... |
***Benim Derdim***
Senden sonra hiç bir şey yolunda gitmedi Ne gözyaşlarım eksildi,ne sızılar tükendi. Hep bir boşlukta savruldum,bir o yana bir bu yana Ve birde uyuyamadım,uykular beni terketti. Seni unuttuğum için değil,arayıp sormamam, Öyle bir yük ki anlayacağın,artık dayanamam. Biri geçti,bini geçti,hatta seni bile geçti Derdimle seni,içimde bir yerlerde yaşatamam. Şimdi ise,ağlayamıyorum,akmıyor gözyaşlarım Duvarlara vursam da,inan akıllanmaz başım. Tıkanıp kalıyorum,her defasında,hıçkıramıyorum. Nelerle uğraşıyordum,bak nasılda geçmiş yaşım. |
***Bir Sen vardın***
Bu sabah gözlerim aramadı seni Unutmuş olmalı,nihayetinde. Kör bakışlar serpildi de caddelere Bir sen yoktun,aradığım kişilerde. Bu sabah taze ümitler yeşerdi Akşamdan kalma yüreğimde. Sarıp sarmalamıştım sevdamı Ağlamadı bak bugün Demekki rahatı yerinde. Sen yatağında mışıl mışıl uyurken Ben dün geceye bir tarih yazdım. Yanaklarımda seller çoştu ağlarken Ama bak sabaha,hiç bir şey bırakmadım. Birde unutamazsın derlerdi Bir bak hele,nasılda unutuverdim seni. Ne ellerinin sıcaklığı kaldı ellerimde Nede bakışların gözlerimde Şimdi bana çok yabancısın Kolay oldu unutması,sende unutmalısın. Bir sen vardı eskiden Bir sen vardı çok ama çok seven. Şimdi geriye bir kül yığını kaldı senden. |
***Bir Şey Var***
Bir şey var biliyorum, gece parlayan yıldızdan gökte yalnız yarım aydan. Usanmak kelimesinin diğer manasından Seni benden,beni senden uzaklaştırmak istercesine... Bir şey var biliyorum, Sigaramın dumanından Gecenin karanlığından Kalbimin atmasından Anlayacağın,ölümün diğer adından. Bir şey var biliyorum Gözlerimin ağlamasından, Dudaklarımın susmasından, Söylemek istediklerimin geçmesi aklımdan. Bir şey var biliyorum Onu söylemek istiyorum söyleyemiyorum. Bir şey var biliyorum kalemi elime aldığımda derdimi yazmadığımdan malesef seziyorum.. |
***Bitsin diyebiliyorum***
Bak böyle hüzünlü bir akşam üzeri Bıçak kemiğe dayandı. Son damlaydı Taştı. Bitsin, Bitsin artık diyebiliyorum Bütün ümitlerim yıkılsada, hayallerim yok olsada. Bitsin, Bitsin diyebiliyorum. Bak boynum kıldan ince Acılar gelsin peş peşe Korkmuyorum,susmuyorum Ey ecel! Sende artık yola çıkabilirsin Sende ansızın kapımı çalabilirsin, Tıpkı ayrılık gibi... Hazırım gel davetli misafirim Bak,bir zamanlar ayrılmam dediğim canımdan öte bildiğim Bir tanem sevdiğim için Bitsin bitsin diyebiliyorum |
***Bu Defa Gerçekten Öldüm***
Seni tanımadan önce ben hiç yaşamamışım meğer Yaşamamışım bir günü mutlu. Gülmeyi becerememişim hiçte, Kandırmışım yıllar yılı herkezi. Dünyamı bir ışık kaplamıştı oysa Gözlerinden doğan,gözlerimde yaşayan O ışık varya o ışık,ömrüme ömür katmıştı Hani yok olacağım bir anımda. Diyecek bir söz yok diyecek bir şey bulamıyorum, ben senden önce hiç yaşamamışım. Şimdi ise sebeb yokken gittin Ve ben sensiz ve yalnız kaldım. Acılardayım Karanlıklardayım. Sensiz ağır yükler kaldırmaktayım, Ezilmekteyim altında,yok olmaktayım. Kısacası hayatımın en zor günlerini yaşamaktayım Ve senin haberin olmadığı anlarda yıkılmaktayım. Olsun varsın görmeyesin halimi Ağzımın acısını duymamalısın. Üzülmeyesin. Ama unutmaki ben senden önce hiç yaşamamışım. Ben şimdi senden sonra Senden sonra Bu defa gerçekten öldüm... |
***Bu Defa***
Bu defa alnından vuracağım Sevdamın gözleri önünde Aşka dair ne varsa... Bu dafa Bu defa Her zamanki gibi Vicdanlı olmayacağım. kapayım kalbimin kapılarını Kimselere göstermeyeceğim gözyaşlarımı. Yalancı dünyaya hesap vermeyeceğim bu defa Üzülen üzülsün diye, Ağlayanlar ağlasın diye Bir savaştan zaferle dönmüşcesine Düğünlerle,bayramlarla kutlayacağım Ayrılığı,ayrılında ayrılığını... Gözlerine bakmayacağım Gözyaşların gözlerimden habersiz akacak Dudak bükme olurmu Masum bir çocukcasına. İnan bana,sen acı çekerken yanında Bir ben sadece ben olmayacağım. Dedim ya Bu defa Alnından vuracağım Sevdamın gözleri önünde aşkımı. Ellerim ellerini özlerken kutlayacağım bayramları Gözlerim gözlerini severken Seni terk edeceğim. Sen kuytularda kalacaksın Kuytularda ağlayacaksın. Soğuk rüzgarlar okşarken saçlarını Son baharın hüznü silecek gözyalrını. Sevdamın son arefesinde vuruldum Kalbimin orta yerinden. Sırtım dönükken ganmazlandım Dost bildiğim herkezden. Çaresizliği yaşadım anlayacağın Sevdamın son arefesinde mutluyken. bayramlara saatler kala Ben bayramlara eremeden... İşte söyleyecek söz kalmadı şimdi yapayanlız kaldım Yapayalnız vede anlamsız.. Bu defa alnından vuracağım zamanın Gözlerinin önünde. Ve seni Gönlümün gencerlerinde bir yerlerde bekleyeceğim geleceksin diye,hep ümit ederek... |
***Bu Sabah***
Bu sabah ilk defa,gülüverdim kendimce şu perişan halime bir anlam veremeyince. Doldu sonra biranda gözlerim baktım sen yoktun yanımda Tam bitecek derken,döndüm ta en başına. Olsun varsın dedim yinede,atıp kendimi Rüzgar olup eser gibi kollarına atılıverdim. Mutluluk şarkıları söylerken Uyanmışım uykumdan gecenin kör bir yarısındaydım.... |
***Bu Yağmurlarmı***
Bu yağmurlarmı söndüecek içimdeki ateşi İlk önce esipte deli deli rüzgarı Sevdamı bir ömre savurmadımı sanki. İnsafına yaslanıp bir tutam külünde Ne sanacak zaman unutacağımı mı Yada bilmem ne yapacağımı mı... Hadi daha hızlı yağ yağmurlar Şimşekler çaktır yüreğime Korkarsam namertim senden, Çocuk değilim büyüdüm artık ben. Ama yağ,durmadan dinlenmeden yağ Bakalım göz yaşlarıma yetişecekmisin sen. Bu yağmurlar mı bitirecek bilmem hasretini Hani düşünürken böyle seni Daha neye yanayım,nasıl derman arayım bilmem. Soğuk terler basmadan alnımı Islatıyor nasıl olsa gökyüzü taşı toprağı Islanacak ne kaldı, Vurulacak ne kaldı Bak işte yalnızlık çoktan çekmiş silahını... Bu yağmurlar mı unutturacak sevgini Yağmurlarla sevmedimmi seni. Hani ikimizde heyecanlı bakarken birbirimize Adını kaderime yağmurlar yazmadım? Ve şimdi Hırçın yağmurlara inat Hadi gel ne olur Gelecek gücüm kalmadı benim sana Bir kez olsun yoluma Sen çık allah aşkına... |
***Eğer Bir Gün***
eğer bir gün Bir gün unutacaksan beni, Bırakacaksan beni yalnız başıma... Çocuksu kalbinde,sevgimi yaşatma Tutup at bir yerlerinden beni Tutup at uzaklara. sana ulaşamayacağım Soğuk ve karanlık yarınlara. Bir gün gelipte gülüm Çocuksu kalbinde Beni üzme... Eğer bir gün Bir gün beni görmekten kaçacaksan, Kaçacaksan hep benden Bir kaç adım öteye... Çocuksu gözlerinde yorma Yorma beni. Çekip al beni bir yerlerinden şimdiden Çekip al... Dahada yaşlandırma beni Acıtma daha fazla sevgimi... |
***Eğme Başını***
Eğme bir daha başını olurmu Yoksa üzülür kahrolurum, benim yüzümden sanıpta Atarım kendimi uçurumlardan,yok olurum. Yakarım kalbimi de,çıkarım hayatından Sen böyle üzgün bakarken hayatın penceresinden Benim mutlu olabileceğimi nasıl düşündün bilmem. Senin saçının teli oynatsa rüzgarda Ben ölürüm anlıyormusun ölürüm kahrımdan. Ama sen eğme başını yerlere, eğme allah aşkına Doğacak güzel günler seni bekler bak yamaçlarda Bir sabah gözlerini açtığında güne Herşey bir rüyadan ibaretcesine Bak herşey nasılda güzel olacak. Eğme bir daha başını yerlere, çatma kaşlarını böyle boş yere. İstersen giderim çok uzaklara Mutlu olacaksan giderim inan bana. Seversin bir başkasını,seversin yeniden Umutlarını söndürme sen, Haberini aldım,mutluluk senin hediyen. |
***Esir Ettim***
Sen sevdamın sayfalarını kopardın Bense basıp geçtim üstüne. Bir anlık öfkeye yenilipte Neler neler yaşattın bize. Sen baktın şaşkın gözlerle bana Ben nefret ediyormuş gibi davrandım sana. Biliyorum bu defa koptu ipler Yok oldu,mutlu geçen maziler... Sen hayatından çıkardın beni, Ben esir ettim sana kendimi... |
***Evcilik Oyunu****
Yağan yağmurlarla,doldu,taştı gözleri Bir sevda yeminiydi,tüm özlemi. Yorgun bedeninde taşıdı,bir garip yüreği, -Sev beni! Sev beni! , Diye yalvarıp Yırtıyordu gökleri. Şarkılar bile anlamadı,onun halinden, Hep dertli söyleyip,ağlattılar derinden. Ne bir parça istedi gökten,yada güneşten Onun tek perişanlığı,yüce sevgisinde. Düştü düşecek derken,derdi biniverdi boynuna, Yandı yanacak derken,yığıldı son kez ocağına. Kan kustu sanki o gün yüreği bin bir yerinden, Sebeb oldu ölüm,onun telli duağına. Bir sevgisi vardı birde ölüm vardı hep aklında, Bir hayat hikayesi basıp geçtiğinde,dalına. -Varsın geçsin zaman,varsın geçsin! diyordu da Utana utana,sevilmek istiyordu,dualarında. Öyleki,sessiz çığlığı yırtmıştı gökkubbeyi, Çaresiz kanat çırpışı,hep beyhudeydi. Bir ömür değildi ki,istediği, Onun gözü hep,o oyundaki sevgideydi. Ne olurdu yapraklar sararmasaydı,baharda ne olurdu,sığınmasaydı çare diye taşlara. Kaderi bir kez olsun gülüp yüzüne Gözü kapanırken o an, kucak açıp mutluluğa kapansaydı son perde,evcilik oyununda. |
***Farkına Varmadan***
Gözlerinde eridiğim oluyor çoğu zaman Bakışlarında yok olduğu. Yoluna çıkan dikenim belki Farkına varmadan sevdin Belki gülüşüme aldandın Kör bir düğüm oldum kimbilir. gelecekte en güzel yıllarına Kimbilir yaşantına kara bir leke. Sevdanın üstünü örttüğü Görmezden geldiğin... Sen bilmeden daldın sevdama Tanımadan kandın bakışlarıma. bense sonn bildiğim bir masalcasına kapayıp gözlerimi Kurdum hayallerimi... Ve biliyorum bir gün Sende gideceksin hayatımdan. Tanıdığın güne lanet edip Bir şeylerden hesap soracaksın. bense boynumu büküp Susacağım. ve sonra yine susacağım... Tıpkı senin yaptığın gibi Ansızın bir gece de Çığlık çığlığa ağlayacağım. dedim ya gülüm Gözlerinde eridiğim oluyor çoğu zaman bakışlarında yok olduğum, Düşüncelerimde kaybolduğum. Seni seviyorum Seni çok seviyorum, Sensiz yaşayamam biliyorsun. Ama bir gerçek var ortada Ben bu masalın sonunu Galiba biliyorum... Çoktan hazırladım kendimi Ellerimde mendiller Gözyaşlarım tetikte bekler. Yüreğimde bir yangın Bir küçük alev yeter. ben ellerim açıkken kalmışım ardında Diz çökmüş Yalvarırcasına. -Gitme ne olur,dercesine Gözlerimde kanlı yaşlarım Dökülüp topraklara saçlarım. Alnım ayaklarında İçimde bin yangınla, -Gitme gitme ne olur dercesine... Takılıp kalmış kanatlarım Sevdamın aşılmaz duvarlarına. Sen yeni umutların peşindesin BENSE Bense aşkından ölmek üzereyim... |
***Geç Kaldım***
Geç kaldım farkındayım Biliyorum sen çoktan yol aldın. Elimde ayrılığın bileti Dizlerimin bağı çözülmü, Ben ardından çaresiz baktım. Sevdamın saati yine geç kaldı Ben sana hazırlanacağım derken, Bak seni eller aldı. |
***Gidiyorum***
Gün yaktı bağrımı,sevdamı basmak isterken, Küle çevirdi umutlarımı,çaldı yüreğimden. dokunamadım bu günde,uzaktanda olsa yüzüne Varamadım işte bu günde,hasretin son demine. Telefonumun her çalışında fırladı kalbim yerinden, Heyecandan öleceğim sandım,her defa titrerken. Herkes aradı beni,bir sen aramadın Sen var ya sen,içimde bir yara gibi kaldın. Gece gözlerini vermedi bana,bulutlarıyla kapattı, Seni güzel rüyalara,beni ise hüzünlere attı. Bilirsin,seni 'Yıldız gözlüm' diye severdim Bakarken uzun uzun gözlerine,erir biterdim. İçimde bir söz,yakıyor derinden derine yüreğimi Kimbilir ne derdin,duysaydın söyleyeceklerimi. Yalan oldu şimdi yaşadıklarımız,yaşayacaklarımız Hakkı varmıydı bilmem,bütün acıları yaşadı sevdamız. Kara güne baka baka,karardı dünyam,karardı yüzüm Kara bir denizde boğuldum,kara sularına gömüldüm. Sen seçimini yaptın,beni sevmiyor ve istemiyorsun Ve şimdi bande,senden uzaklaşmak adına,gidiyorum. |
***Gireceksin Rüyalarıma***
Biliyorum Bu gecde gireceksin rüyalarıma. Uzanıp tutmak isteyeceğim ellerini Tutacağım korkmadan, Sarılacağım boynuna. Sonra gezeceğiz tüm sahilleri uzun uzun... Sonra sevgi tepesinde soluklanacağız kalbimizin attığı yerde hayaller kuracağız. Aşkımızın kalbine bakıpta Sevdamızı bir de biz yazacağız. Sonra vakit akşam vakti olacak Ama hiç ayrılmayacağız Aynı yollarda yürüyeceğiz Aynı sokağa gireceğiz. ve aynı evin kapısında duacağız. Aynı anahtardan iki tane Biri senin biri bende... Ve uzanacağım kollarına Sevgi sıcaklarında uyuyacağım. Üşüdüğüm anlara inat Yanacağım. Uyuyup kalacağız sevdalarda Sonra ben uyanacağım. Yine her zamanki gibi Sen olmayacaksın yanımda. Ben bir kanepenin Düşemk üzere bir yerindeyim. Seninle bir rüya gördüm her zaman ki gibimasum uyanacağım. ve ben yastığımı Ters çevireceğim. Sende aynı rüyayı göresin diye. seni seviyorum |
***Gülmek İstemiyorum***
Ben bir zamanlar gülmeyi severdim Şimdi artık gülmeyi unuttum, Gülemiyorum. Bir kez sorsanız bana gülmeyi, Bir kez sorsanız bana sevmeyi Ydi iklim ötelerden,karlar yağdırmazsam Yedi iklim ötelerden rüzgar estirmezsem Öyle konuşun. Gözlerimle eritirim kutuplardaki buzları. Güneş bile kalbimden daha kızgın Daha eşsiz olamaz. Ben bir zamanlar gülmeyi severdim Şimdi ise gülmeyi unuttum Ve sen,beni kendine esir ettin Ben seni sevdim,sen beni ağlattın Gözyaşımda hep sitemi yaşattın. Şimdi ben Gülmek istemiyorum |
***Günah mı etmişim***
Gözlerimdi umutların yeşerdiği tek bahçe Kalbimdi seni görmek için heyecanla çarpan. Ellerimdi o hazin,o karanlık *******de Çaresiz ellerini arayan, ayaklarımdı sana gelmek için çırpınıpta Kelepcelere teslim olan. Oysa bir bir gerçekleşecekti hayallerimiz, Delice çırpınırken ümitlerimiz. nerden bilidim ki gün gelip Uğrunda yandığım garip hayallerimin Toz duman arasında kaybolacağını. Artık boynum bükük çıkmıyor sesim Bom boş uzaklara dalmış,gitmiş gözlerim. Karalardan kara yazılmış alın yazım Sarardı zavallı yüreğim,yaralıyım. Günahmı etmişim seni sevmekle Suçlandım mı senden sevgi beklemekle. Oysa Ağlayan gözlerimde yeşertmişti umutlarım Olmayacak derken,inanmıştım sana delikanlım. Günahmı etmişim seni sevmekle hani ellerim boş kalmayacaktı Böyle hazin *******de Hayallerim sitem etmeyecekti Karşı koyupta hislerime. Böyle derin acı izler bırakmayacaktı, Hiç kimseler kalbime. Oysa seni sevdim diye yıktılar Kurşun yağdırıp hayallerime. gel desen gelirdim senin uğrunda,senin ölüm çağrına. Ne istedinde ne vermedim sevgilim sana, Revamı bir haber bile vermezsin bana. Şimdi yalnız ve bir o kadarda sönüğüm Artık toprak kokusu kadar yakın ölüm. Dedim ya sana Günah mı etmişim seni sevmekle Günahkarmıyım,hakkım yokmu Suçlumu oldum yoksa senden biraz ilgi beklemekle... |
***Günaydın***
Günaydın günüm,penceremde aydınlığım Günaydın uyandığım sabahlarım da,yorgun acılarım. Ağaçlar,kuşlar ve bütün canlı ve cansız herşeye Günaydın dünyaya,günaydın hüznümün başlangıcına Yani sana... Daha kaç geceden böyle amansız fırlayacağım Sağanak yağmurlarımla. Uyanmak isteyip uyanamadığım Senle dolu rüyalarımdan. Nefret ediyorum diyorum seni hayatımdan silmeye çalışıyorum Ama yinede Sızlatıyor işte hayalin bedenimi, Yakıyor işte kalbimi. Çok mu bana,güzel bir geceden Bulutsuz uyanmak. Seni düşünmeden bir gün yaşamak Acıları sineye çekipte Hiç yaşamamış saymak. Haksızlık değil mi? Sen gülerken benim ağlamam. Sen kaldırabildin ama Bir türlü ben kaldıramam. Kolay değil ihanetini görmek,yaşamak Kolay değil yaralarımı sarmanı beklerken Aşkın kılıcıyla,yüreğime derin izler atmak. Ve taşımak omuzlarım da,ağır yükünü Sürünürken sevdam Kolay değil mutlu görünmek şakalar yapmak, Kan akacak gözlerden Gülücükler saçmak etrafa. Kolay değil güçlü görünmek Sevmiyorum diyebilmek. Ya hiç sevmedin beni Yada bir oyuncaktım ellerinde. Yinede günaydın Günaydın dünya. Günaydın yeni gün Günaydın canımı acıtsada sevdam. Gözyaşlarımı yağdıran bulut olsan da Günaydın sanada.... |
***Hayallerimle Yaşarım***
Aklıma düştün demek isterdim, Oysa aklımdan hiç çıkmadınki. Ne kadar kaçsam, Ne kadar uzaklaşmaya çalışsam, Senden kaçanda Seni görmek için çırpınan da benim. Sen içimdeki çığlıksın,korkulu *******imde, Sen yüzümdeki aksın,zoraki yaşadığım günlerde. Ne teninin sıcaklığı gider tenimden Nede terinin kokusu,burnumdan. Daha gözlerim bile gözlerinden ayrılmadı, Ellerin ellerimi hiç bırakmadı. Uzanıp yattığım dizlerinden kalkmadım Saçlarımı senden başkaları okşamadı. Sen gitmedin hiç uzaklaşmadın benden, Aşkınla dolu dizgin sevdin beni yürekten. Ne,zaman girdi yollarımıza Ne yollar girdi aramıza. Rüzgar estikçe dalgalandı uçuştu saçların Seviyorum derken sen,kızardı yine yanakların. Alışamadın hala,ne zaman öpsem Titredi,ürkekliğinden dizlerin,bacakların. kalbinin atışlarını hala duyarım, Duyarım ne zaman sana sokulsam. terlersin yine konuşurken, Bana ayrılık korkularını anlatırken. hayallerimiz yıldızlar kadar parlak, Ayrılıksa,bir o kadar uzak. Bir zamanımız kaldı,bekle dediğin Ve benimde beklemeye yemin ettiğim. Şimdi ise aşkım derken korkup sakındığım, Sevdamın karanlığında kaldığım. Senin hissetmediğin kadar yalnızım O yüzden, Hayallerimle yaşarım. Mutlu olur,kendimi oyalarım. Çünki sen bilmediğim mevsimlere daldın, Seni seviyorum dediğim anlarımda kaldın... |
***Hayat Bu***
Hayat bu neylersin Sabretmek gerek. Sabır edip bir zaman, Senin olmak için beklemek. Hayat bu neylersin aşkım bekleşip bir köşede Sevdamızı koruycağız ayazdan. Üşümesin,solmasın,ölmesin diye Gözyaşlarımızı tutacağız... Beklerken Yaşam duraklarında Kopsada ömür defterimden sayfalar. Seni kazanacaksam bir vakit, Senin olacaksam Önemi var mı bilmem,Çekilen acıların Önemi var mı bilmem gözyaşlarının. Sana sevdalıyım anlasana, Tutuldum işte,kara sevdaya. Seni beklerim Sabrederim Sen seviyorsan Katlanıp her derde kedere Senin uğrunda diye Ben hepsini severim. |
***Kaldırabilecekmisin? ****
Kaldırabilecekmisin bu yükü? Yorulmadan,durmadan her köşe başında. Of lar çekmeden, Derin bir nefes almadan Götürebilecekmisin sonsuzluğa. Kaldırabilecek misin bu yükü Hesap vermeden,dövünmeden Bir kaç dost yüzüne durmadan ne dediklerini umursamadan. Taşıyabilecekmisin? Parmağında bir alyansla geleceğe,umutlu yarınlara.. . kaldırabilecekmisin bu yükü? Yolundaki bütün engelleri birer birer yıkıp Yükünle hayallere dalabilecekmisin? kaldırabilecekmisin beni? Dayanabilecekmisin sevgime? dayanabilecekmisin ocağından ayrılmaya? Sevdamla ocağın arasında nasıl bir köprü kurupta Bir tarafı yıkmaya. dayanabilecekmisin hepsini yaşamaya? |
***Katliamlarımın Tek Kurbanısın Sen***
Öldürdüm işte sonun da Sana olan tüm duygularımı. Kıydım acımadan sevdama Bir damla su serpmeden yangınlarıma. Yoksun bu günden sonra sen Gömdüm seni uzaklara ben. Son katliamım dı Tutuklarsa aşkın tutuklar beni Bu saatten sonra Bir işe yarayacaksa. Gözlerin cam kırıklarında şimdi Vurup parçaladığım gönül aynamın. Nereye istersen oraya bak artık ben seni sana bıraktım. Huzurun da tükendiğimi sende biliyorsun Issız *******im de beni yalnız bıraktığını. Yalancıydın oysa Diyememiştim sana İnanmak zor olsada inanmaya çalışmıştım. Bir günlük mutluluğuna Bin damla gözyaşı döktürdün sevdiğim. Sen aşkını faturasını Bana fazlasıyla kestin,fazlasıyla ödettin. Üstü sana kalsın sevdiğim, Bir gün olur yalnız kaldığın da 'Bir zamanlar benim de bir sevenim vardı' dersin. Yüzünde belki bir tebessüm olur da hayallerinden fırlarım, Gözyaşlarını silerim. Ama ben şimdi, Unutmanın yollarındayım. Seni silmek için var ya Dertten derde atlarım. Dedim ya sana Öldürdüm içimdeki sana olan tüm duygularımı. Kıydım en sonun da, acımadan sevdama Bir damla su serpmeden yangınlarıma. Katliamlarımın tek kurbanısın sen Seni bir kez değil Bin kez öldürdüm bu gün Ve bitmeyecek sana kurşunlarım her gün yenileri eklenecek. Delik deşik edeceğim seni.., kara bir leke oldun sen,gül yaprağında Ekşimeye yüz tutmuş yüzümde. Kırılıp atılan bir dal oldum ellerinde, Çomak soktun işte sen,mutsuz hayatıma. Bende seni öyle vurdum düşüdükçe Bana yaptıklarını hatırladıkça. Katliamlarımın tek kurbanısın bundan böyle Seni her gün vuracağım bir yerlerinden Acımadan,gözümü kırpmadan. Yakacağım seni, Yok edeceğim. Tıpkı hayallerimi yıktığın gibi Tıpki beni yarı yolda yorgun bıraktığın gibi.. |
***Kıskandım***
Sen tutabildin mi,bir kuşu uçarken göklerden Tutup kanatlarından incitmeden Sevebildin mi? O an huzuru yaşadın mı Yumuşacık tüyleri değerken ellerine? Gökyüzünün tek hakimiyken Her aklına gelişte Kıskanmaya cesaretin oldumu? Ben bir sevdayı yakalamak istedim Alabildiğince hükmederken dünyaya. Sevdim sevmesine de Sevilmedim ki,öylesine. Ne ellerim hissetti bir sıcaklık Ne yüreğim heyecanladı böyle. Kıskançlığımdan kor ateşler saçtım Evet doğru yaktım her yeri Ama seviyorum demeye cesaretim olmadı ki bir türlü... |
***Ne Verdim Sana***
Ne verdim sana,ne verebildim sevgine Böyle bir gecene,böyle bir güne. Hükmedip sevdaya Mutlu bir yüz katabildim ki söyle Hangi bir derdine. Ben böylesi rezilim belkide Sevmeye,sevilmeye değmeyecek kadar. Demiştim sana en başta, Ben hayatına bir kara dikenim Umutlarına demir zincir vuranım... Asıl sen sevme beni,hemde hiç sevme Ve mutlu ol artık,gün doğsun gözlerine. Sen istersen ben.... Diyecek kadar güçlü bile değilim bak Bak yıkıyorum hala hayatında ne varsa Peşinde bir gölge gibi dolanıpta. Seni senle,seni düşlernle bile bırakmadan Kovalıyorum seni utanmadan. Sana kötülükler yapıyorum yılmadan ne verebildim sana kara *******den ne verebildim sana acı günlerden ve ne verebildim sana Çocuk çığlıklarını alıp elllerinden... İşte ben buyum,işte varya,o benim Seni kendimle yakanım Seni kendimle yok edenim. İşte o benim diyorum İsyanlarıma seni ekliyorum. Seni seviyorum ey görecesi olmayanım Kötü bile olsam yüzüme bakmayanım. Seviyorsun biliyorum,hemde çok seviyorsun ben adi bir mahluğum, Bir türlü beni çözemiyorsun. Gülen gözlerini çaldım Daha ne isterim senden. Çekip vur beni ne olur yüreğimden, Kanımla bir dünyayı boya. Her seni seviyorum diyişimde Bir mermi patlat kalbime. Biliyorsun,kirlenmiş kalbim Bari kanımla boyansın Bütün pisliğinden arınsın. SEN İSTERSEN BEN AYRILIĞA YENİLMEM... |
***Neye Geldim***
Seni sevdim dedim de sevdiğimi bilemedim. Çöllerde bir seraptın belki Susuzluğuma geldin. Seni seviyorum dedim de Seviyormuyum hissedemedim. Çocukluğumda bir oyundun belki Oyunuma geldin. Seni sevmiştim de gerçekten seviyormuydum. İlaç gibiydin dertlerime Belki hastalığıma geldin. Şimdi Seni tanıyorum,hemde derinden Belki bir maceraydı senin ki Bu defada ben senin kaçamağına geldim... |
***Öldü Kadın***
Yırtılmış bir kaç fotoğrafı fırlattı adam, Kadın diz çöktü,aldırmadan Toplayıp bağrına bastı resimleri,hiç konuşmadan. Dönüp bakmadı bile genç adam kadına, Bir vedayı kıskandı Sırtını döndü,uzaklaştı... Kadın oturup kalmıştı,ıslak topraklara, Büyük aşkı,karışırken gözyalarına. Yalvaran bakışlarını tanımamıştı ya adam, Kadın eridi sanki, Karışıp yağmur damlalarına, Yok oldu belki... Fırtınalar koptu kadının gözlerinde, Şimşekler çakıyordu içinde. Kadın yoldu saçlarını, Taşlara vurdu başını. Kadın çıldırıyordu Yağmurlarla yarışıyordu Belki sonsuzluğa gidiyordu... Yaşamaya gücü kalmamıştı belki kadının, Zamanımı geçmişti yoksa,ağlamasının? Oysa bilmiyormuydu olmayacağını? Bu aşkın,kalbe zararını? Söz dinlemedi belki kalbi, Anlamadı kimbilir gözleri Bir adam için,yakıp,yıktı kendini... Adam kayboldu gözden,umursamaz,vicdansız Kadın kalktı yerinden,hali perişan hatta cansız. Koştu peşinden genç adamın, Koştu yetişemedi.Gücü yoktu bacaklarının. Bıraktı kendini yollara,faydasız Bıraktı kendini çaresiz... Sarı, almanya plakalı bir araç çıktı karşına Gözlerimi görmüyormuydu da,girdi altına? . Duramadı,alamadı hızını Ezip geçti kadını. Bir kaç resim parçası fırladı sokaklara Karıştı,uğruna öldüğü adamın resmi rüzgarlara. Adam hiç bilmedi kadının öldüğünü, Oysa adam onu zaten, Yaşarken gömmüştü... |
***Sen yada ben****
Suskun bir gece sonrası yaktım ne var ne yok senden geriye. Soluk bir kent havasında kaldım köşe başında sen varsın Suyundan sen akarsın Sokağından hep sen geçer Caddesinde trafik lambalarında gözlerin Ağaçlarında umutların Kuşlarında sevinçle sen herşeyinde ama herşeyinde sen... Soluk bir kent havası götürdü Bu gün beni ışık sızmayan odalara. sensizliğe demekten bıksamda Evet bir sensizlik şehri şimdi Soluk benizlerinde ben. Çaresizliğinde ben Elektrik kesintilerinde ben Yol sorunlarında Ve bütün kazalarında ben... Anlayacağın varya Mlletin işi gücü bitmiş Uğraşırlar bizle. Biz olmasaydık Nasıl vakit geçirirdiler. |
***Seni Aramayacağım***
Soluk bir yüzle kaldım ardında Ne yapacağını bilmeyen bir çocukcasına. Kayboldu hayallerim Kayboldu düşlerim. Ve bir can pazarında kalakaldı aşkım,sevgim herşeyim. Gitmek isterdin hep uzaklara Şimdio uzaklarda mutlumusun Aşkımız ağlarken böyle umarsız Mutlu değilim,inan çok üzgünüm. sensizliğin gölgesi düştü düşeli Bir günü rahat yaşayamamıştım zaten. Bir sızı vardı şuramda,gideceksin diye Korktuğum başıma geldi, ne yaparsın. çaresiz kaldım işte bu günlerde Ağır bir yük bu kaldırmaya çalıştık ça biner birileri. kandırdım en sonunda gözlerimi, Sabaha yaşlı uyanmayacaklar bakınıp sağa sola,seni aramayacaklar. |
***Seni doyasıya yaşayacağım***
belkide bitmesi gerekiyordu Hani uzanınca tutmadın ellerimi. Sırtını dönüp gittin, Aptallaştım işte Yoksa yalvarırmıydım. Bu defa ciddi ciddi kendimde inanıyorum Sen gidiyorum dedin ya Senin için seviniyorum. Hayalimde yaşatacağım seni ÇÜnki hayal benim hayalim Karışan olmayacak Ve ben Seni doyasıya yaşayacağım... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:24 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.