![]() |
Bayramda Gelmedi Yarim Görüşüme
Anacığım. Yarim neden gelmedi anacığım. Bugün görüş günüm. İlk günü bayramın. Ne oldu yarime anacığım. Neden gelmedi görüşüme. Gül yüzünü özledim. Tatlı sözünü özledim. Çoktandır mektupta yazmıyor. Yarim bana neden küstü. Ne olur doğru söyle anacığım. İçime korkular düştü. Beni seviyorsan söyle anacığım. Hasta mı? yoksa. Doktora götür. Baş ucunda otur. Allahını seviyorsan söyle anacığım. Bir başkasına mı kaçtı yoksa. Silahıma kurşunları doldur. Ve beni de öldür. Anacğım. Söyle anacığım yarim ne halde. Sen biliyorsun söylemiyorsun. Ne olur yalvarırım söyle. Bu gün görüş günüm. Bayramın ilk günü. Anacığım git söyle gelsin ne olur. Gelsin göreyim. Kollarında öleyim. Bayram edeyim. 20.01.2005 Nihat İlikcioğlu |
Beddua Mı Ettin
Bir ömür yalnız kaldım. Hiç gülmedim,hep ağladım. Sabahlara kadar uyuyamadım. Beddua mı ettin zalim. Çıkmadı karşıma bir seven. Olmadı seviyorum diyen. Dönmedi hep giden. Beddua mı ettin zalim. Düştüm dümdüz yollarda. Tutunamadım dallarda. Sarhoş geldim kollarda. Beddua mı ettin zalim. Bir iğne,bir ipliğe döndüm. Yaşadığım hayata küstüm. Allah'tan korkmaz insanlar gördüm. Beddua mı ettin zalim. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ben Gelmişimin Geçmişimin
Gelmişinden geçmişinden anlat diyorsun. Hangi birini anlatayım bilmem ki. Şimdi anlatırsam oturur ağlarsın. Susturamazsın. Bir daha yanıma da gelmezsin. İşte şimdi canımı sıktın. Yaramı deştin anlatacağım. Severken terk edenler oldu. Yaşarken öldürenler çıktı. Gülerken yaş döktürenler vardı. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Bir çocuk resmi çizemedim. Bir güzel şiir istedi yazamadım. Sabahlara kadar uyuyamadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Bir vefasızın kapısında oturdum. Sevmedi beni kahroldum. Meyhanelerde içtim,hep sarhoştum. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Dertlerim vardı yaramı saramadım. Hep mevsim sonbaharı yaşadım. İtildim,elimden tutup kaldırılmadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Paramı çaldılar hep dolandırıldım. Elbisemi aldılar çıplak kaldım. Melek gibi adamdım,yine yaranamadım. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Sağda solda başı boş yürüdüm. Öksüz ve şefkatsiz büyüdüm. Çözülmez bir kördüğümdüm. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Alın yazı,kaderime küstüm. Onu bunu düşündüm kendimi üzdüm. Ben ne insanlar gördüm. Yaaa işte böyle dostum. Ben gelmişimin geçmişimin. Nihat İlikcioğlu |
Ben Hep Ağlarım
İsmini söyler ağlarım. Resmini öper ağlarım. Şarkımız dinler ağlarım. Ben hep ağlarım. hayalini görür ağlarım. Maziyi düşünür ağlarım. Sensizlik ölümdür ağlarım. Ben hep ağlarım. Ardına bakmadan gittiğine ağlarım. Bu aşkın sebepsiz bittiğine ağlarım. Ayrılığa gücümün yetmediğine ağlarım. Ben hep ağlarım. Bitmez derdime ağlarım. Gelmez o yarime ağlarım. Nasıl düştüm o zalime ağlarım Ben hep ağlarım. Hayatımı yaşayamam ağlarım. Sıkıntımı anlatamam ağlarım. Yarınımı bilemem ağlarım. Ben hep ağlarım. İşte ben böyle sulu gözüm. Bulamam kendime bir çözüm. Yemindir her sözüm. Ben hep ağlarım. 23-05-2005 GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Ben Oldum
Bu ayrılığa en çok üzülen ben oldum. Senin gözlerinden bir damla yaş bile akmadı. Sensizliğe en çok yıkılan ben oldum. Senin saçlarının bir tek teli bile ağarmadı. Her bir nefeste çektiğim sigara. Beni ölüme bir adım daha yaklaştırdı. Sen gününü gün eder,eğlenirken canım. Ben yaralarımı sarar oldum. Bu ayrılığa en çok yıkılan ben oldum. Bu yalnızlığa en çok ağlayan ben oldum. Senin etrafında dostların varken. Ben seni sevdim diye dostlarım düşman oldu. Şimdi bir başıma yalnız kalan ben oldum. Nihat İlikcioğlu |
Benden Hariç
Benden öncekiler mutluluk vermemişti sana. Bundan sonra da veren olmaz benden hariç. Hiç kimse seni seviyorum dememişti sana. Bundan sonra da diyen olmaz benden hariç. Kapıları çekip hepsi de veda etmişti sana. Bundan sonra da gelen olmaz benden hariç. Ama sen benim kıymetimi bilmedin zalim. Peşinde koşmaktan kalmadı halim. İster doktor ol,ister öğretmen,ister hakim. Bundan sonra da yüzüne bakan olmaz benden hariç. Nihat İlikcioğlu |
Beni Çok Sevme
Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Canım çok yanar. Ela gözlerim çok ağlar. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda tek tek saçlarımı yolar. Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Ömrüm kısalır. Gücüm azalır. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda rakılara sarılır. Beni çok sevme. Bir gün terk edip gidersen. Bu hayatta yaşayamam. Hiç bir işe yaramam. Bu şehirde kalamam. Ellerim durur mu sanıyorsun. Onlarda yaralarımı sarar. Nihat İlikcioğlu |
Beni De Davet Et Düğününe
Bu aşk,bu akşam düğününle bitecektir. Bedenim hiç zorlanmadan çökecektir. Hayellarim bir mum gibi sönecektir. Beni de davet et düğününe. Yüzüm zorda olsa acı acı gülecektir. Kalbimdeki aşk acısı hiç dinmeyecektir. Ayaklarım benden önce gidecektir. Beni de davet et düğününe. Mutluluğunu göreceğim. Saçına güller döktüreceğim. Mutluluklar dileyip gideceğim. Beni de davet et düğününe. Korkma düğününü rezil etmem. Korkma sevdiğimdir demem. Korkma bir dans için izin istemem. Sen beni de davet et düğününe. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Beni Düşünüyor Musun
Resmime bakıpta ağladığın oluyor mu? Dinleyipte şarkımı yandığın oluyor mu? Bensiz yastıklara sarıldığın oluyor mu? Beni düşünüyor musun. Adımı duyupta onun adıydı diyor musun. Şiirimi okuyupta bunu bana yazmıştı diyor musun. Uzaktan aşıklara bakıpta, Bir zamanlar bende aşıktım diyor musun. Beni düşünüyor musun. Her telefon çalınışında ben sanıyor musun. Ona buna sorup beni arıyor musun. Eski aşkını beni beni hatırlıyor musun. Beni düşünüyor musun. Nihat İlikcioğlu |
Bilemezsin
Hatırlarmısın sevdiğim. Hani geçen sene, Şubat''ta nasılda kar yağmıştı. İşte o karlar benim saçlarıma düştü. Sen göremezsin. Hatırlarmısın sevdiğim. Hani geçen gün, Şehre nasılda yağmur yağmıştı. Sanki gökten boşalırcasına. İşte o gün o yağmurlar bendim. Ben ağlıyordum. Sen bilemezsin. Nihat İlikcioğlu |
Bilmedin
Sevmeni bekliyorum. Gelmeni bekliyorum. Aramanı bekliyorum. Ama sen bilmedin. Senin için hava hoş. Bekleyen benim. Senin için her şey boş. Terkedilen benim. Sen gül,eğlen,coş. Üzülen benim. Sen bu yalanla çok sevgili kandırırsın. Sen bu aşk oyunuyla çok can yakarsın. Bir gün terk edilirsen. Bir gün yanlız kalırsın. Ve bir gün aranmazsan. İşte o zaman beni anlarsın. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ben Uyumadım
Karalar bağlamış yastalar. Ölümü bekleyen hastalar. Cezası müebbet mahpustalar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Uçan binlerce kuşlar. Dostlar arkadaşlar. Tanıdık tanımadık tüm insanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Sevda çekenler,aşık olanlar. Hayata küsenler,ayrılık yaşayanlar. Yerlere düşenler,sarhoş olanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Hale,Jale,Lale. Bütün mahalle. Bacı,gardaş,baba,anne. Uyudu. Bir ben uyumadım. Gebe olanlar. Bebe olanlar. Ebe olanlar. Uyudu. Bir ben uyumadım. Nöbetci doktorlar,hemşireler. Askerler,eli silahlı polisler. Mahalle mahalle dolaşan bekciler. Uyudu. Bir ben uyumadım. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ben Varım
Vakit akşam üstü. Güneş batmış vaziyette. Henüz meyhaneye gelen yok, Ne hikmetse. Meyhanede bir tek ben varım. Nedense gelmemiş dert ortağım. Zararı yok tek başıma içerim rakımı. Zararı yok tek başıma dinlerim şarkımı. Mühim değil kendi kendimle dertleşirim. Meyhane kapalı olmasında, Bir cenaze yüzünden. Nasıl olursa olsun. İster taşsın dolsun, İster kimse uğramasın. Ben efkarımı dağıtayım da. Giden sevgilime ağlayayım da. Gelmeyen gelmesin. Nihat İlikcioğlu |
Bir İnsanım Ben
Dünyası yıkılmış. Hayatı parçalanmış. Gözleri ağlamış. Bir insanım ben. Hatıraları silinmiş. Aşıkları terk etmiş. Acıları birikmiş. Bir insanım ben. Ümitlerden ümitsiz. Anası babası yok kimsesiz. Her zaman sevgisiz ve neşesiz. Bir insanım ben. Nihat İlikcioğlu |
Bir Ömür Geçti
Giden sevgili yaktı kalbimi. Dertlerim yıktı bedenimi. Bıraktılar tutulan ellerimi. Yaşantım acılarla geçti. Dik yokuşlar karlı dağ önümde. Bir kez de olsun gülmedim ömrümde. Çocukluğum,gençliğim kaldı gözümde. Yaşantım yalanlarla geçti. Her gece mektuplarını okudum. Resimlerinde ellerine dokundum. Kadehlere gözyaşlarımı doldurdum. Yaşantım şarkılarla geçti. Binlerce arkadaş tanıdım. Yüzüme güleni dost sandım. Hep inandım,hep kandırıldım. Yaşantım vefasızlarla geçti. *******i uykunun yüzünü görmedim. Şairlikte neymiş dediler dinlemedim. Uçan kuşa,sevene sevilene besteledim. Yaşantım şiirlerle geçti. Yıllarca bekledim yar gelir diye. İçimde bir ümit yar sever diye. Bir gün bu hasret biter diye diye. Yaşantım beklemekle geçti. Her gece sardım açılan yarayı. Çok çektim ayağımdaki nasırı. Daha ömrümün yarım asırı. Yaşantım merhem sürmekle geçti. 22-06-2000 Nihat İlikcioğlu |
Bir Paket Sigara Fiyatına
Giyilmiş,çıkarılmış. Bir kaç tane gömleğimi. Beğenilmiş,atılmış. Üç beş tane şiirlerimi. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum. Saaat saaat sattım. Küflenmiş,sararmış. Bir kaç tane Ferdi abinin resmini. Epey dinlenmiş,epey ağlatmış Üç beş tane Müslüm Baba kasetini. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum. Saaat saaat sattım. Devrilmiş,azıcık kenarı kırılmış. Bir kaç tane kadehi. Kirlenmiş,epey ıslanmış. Üç beş tane mendili. Bir paket sigara fiyatına. Satıyoruuum Saaat saaat sattım. Nihat İlikcioğlu |
Birilerin Aklına Uydun
Sende yoktu kaba söz,sert bakış. Sende yoktu sevdiğini bırakıp kaçış. Sen birilerinin aklına uydun. Bilmezdin neredeydi çıkış. Sende yoktu zalimlik. Sende yoktu hainlik. Sen birilerin aklına uydun. Kalmadı ilgin,başladı sevgisizlik. Sende yoktu mektupları yırtmak. Sende yoktu resimleri yakmak. Sen birilerin aklına uydun. Sende yoktu beni unutmak. Ne diyeyim eden Allah'ından bulsun. Ne diyeyim benden beter olsun. Sen birilerin aklına uydun. Ne diyeyim senin canın sağ olsun. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Bitirirsen
Sebepsiz yere bitirsen bu aşkı. Mahşerde hiç rahat edemezsin. Ruhum yakana yapışır. Bir türlü kurtulamazsın. Gün gün sorgu sual. Her cevaba bir tokat yersin. Yalan dolanla bitirirsen bu aşkı. Mahşerde cehennemliksin. Zebaniler ardında dolaşır. Cenneti hiç göremezsin. Gün gün dua,amin. Allah''tan bile fayda göremezsin Nihat İlikcioğlu |
Bu Alemde
Aşksız geçti günlerim. Uykusuz sabahı etti gözlerim. Ahla,ofla bitti gençliğim. Ben bu alemin tadını alamadım. Hüzün vardı yüreğimde. Sızı vardı bedenimde. Sitem vardı sözlerimde. Ben bu alemde yaşayamadım. Aldılar elimden nazlı gülümü. Dostlarım bile istedi ölümümü. Görmedim Allah''ın mutlu bir gününü. Ben bu alemde boşuna yaşadım. Nihat İlikcioğlu |
Bu Aşk Bitti Diye
Kan bürüdü gözlerimi. Dert aldı sürüdü bedenimi. Derinden yaktı çürüttü kalbimi. Bu aşk bitti diye. Yırtıp attım mektupları. Kapattım sevdiğimiz şarkıları. Döktüm kadehteki rakıları. Bu aşk bitti diye. Yaktım resimleri. Maziye gömdüm mutlu günleri. Bu halimle güldürdüm elleri. Bu aşk bitti diye. Sokak ortasında yığıldım kaldım. Kalkamadım yere çakıldım kaldım. Kendimi yerden yere çaldım. Bu aşk bitti diye. Nihat İlikcioğlu |
Bu Gece Son
Bu gece son. Resmine bakıpta ağlamalarım. Mektuplarda teselli bulmalarım. Buranın meyhanesinde sarhoş olmalarım. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Bu gece son. Tek başıma sokaklarda dolaşmalarım. El ele gezen çifte baka kalmalarım. Yastıklara sarılıpta yatmalarım. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Bu gece son. Her yağmur yağışında seni düşünmelerim. Sevgisizlik ve sensizlikten üşümelerim. Ben burada sen orada diye gücenmelerim. Bu gece son. Artık sana kavuşacağım. Bu hasretlik bitecek. Nihat İlikcioğlu |
Bu Nasıl Yaşam
Bedenimde yılların verdiği acıyı taşıyorum. Çekilmez sancı ağlaya sızlaya yaşıyorum. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Doğduğumdan beri düşünüyor şaşıyorum. Sevdiklerim terk etti adımı anmaz oldular. Gençliğim gitti elden yüzüm sararıp soldular. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Bir kaç kuruş paramı görenler yanıma doldular. Yar elde gelin geriye dönüşü yok hiç sesi çıkmıyor. Şairliğime düşmanlar bana tuzak kurmaktan bıkmıyor. Bu nasıl hayat,bu nasıl yaşam. Dertli bedenim,ağlayan gözlerim bu can candan çıkmıyor. Nihat İlikcioğlu |
Bu Şehirden Gidince
Vurdum kafamı taşlara. Kan karıştı gözyaşlarıma. Zehir katıldı aşlarıma. Bu şehirden sen gidince. Doldu saçlarıma beyazlar. Yağdı yamaçlara yağmurlar. Bende başladı isyanlar. Bu şehirden sen gidince. Dostlarımla küstüm kimseyle konuşmadım. Bir seven bulup eski yerimizde buluşmadım. Dertliyken meyhanelerde efkar dağıttım. Bu şehirden sen gidince. Yüzüm gülmez. Canım yemek istemez. Tek başıma gezemez oldum. Bu şehirden sen gidince. Nihat İlikcioğlu |
Buralarda Olmayacağım
Bir gün beni anladığında. Gözyaşlarını tutamayıp ağladığında. Dostların arayıp sormadığında. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Şarkılar teselli etmediğinde. Mektuplar,resimler yetmediğinde. Üzerine bir sıkıntı çötüğünde. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Seni seviyorum demek istediğinde. Affet beni diye gelmek istediğinde. Hatalı ve suçlu olduğunu bildiğinde. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Nikah masasında evet diye imza atarken. Sevmediğin bir adamın koluna girerken. Herkes mutlu gününde orada olurken. Ben buralarda olmayacağım gülüm. Eline kınalar yakılr,türküler söylenirken. Telli duvaklar takılır,gelinlik giyinirken. Arabaya binip evine giderken. Ben buralarda olmayacağım gülüm. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Can Dostlarım
Şaşırıp kaldılar ayrılığıma. İçip ağladılar şarkıma. Ne oldu anlamadılar bu sevdama. Canlarım,can dostlarım. Bükme boynunu üzülme dediler. Arada sırada gelip teselli ettiler. Sevmiyorsa sen sev dediler. Canlarım,can dostlarım. Söze,saza götürdüler. Karıya,kıza götürdüler. Kurtken,kuzuya döndürdüler. Canlarım,can dostlarım. Senden vefalı çıktılar. Senden hayırlı çıktılar. Sözlerinde kararlı çıktılar. Canlarım,can dostlarım. Nasıl kızarım böyle dostlara. Nasıl küserim böyle dostlara. Canımı veririm böyle dostlara. Canlarım,can dostlarım. İşte budur dost,dostluğu bilene. İşte budur dost,gözyaşını silene. İşte budur dost,iyi günde kötü günde. Canlarım,can dostlarım. Nihat İlikcioğlu |
Canım Öğretmenim
Işığım oldun karanlık yolumda. İyilik meleği oldun kolumda. Sesin yankılanır sağımda,solumda. Benim canım öğretmenim. Okulun o ilk yılları seni gördüm. Canımdan çok seni sevdim. Şu küçük kalbimi sana verdim. Benim güzel öğretmenim. Yol gösterdin cahilliğe saparken. Doğruyu öğrettin yalnışı yaparken. Annem gibi gözyaşımı sildin ağlarken. Benim dünya tatlısı öğretmenim. 24.11.1992 Tüm Öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü Kutlu Olsun, Saygı ve sevgilerimle ellerinden öpüyorum. Not: Bu şiirim 1992 yılı ilkokul 2.sınıfı Hayat Bilgisi dersi Önemli Günler ve Haftalar 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle okullarda öğrencilerin defterlerine yazdırılarak okulların panolarında yer almıştır. Nihat İlikcioğlu |
Çıldırmış Olmalıyım Ki
Canım sıkılıyordu. Ne yapacağımı bilmiyordum. Çareyi şarkıları dinlemekte aradım. Avutmuyor, Yaramı,dertlerimi deşiyordu. Kalbime bir sızı saplanıyordu. Efkarlanmış olmalıyım ki. Bir şarkı vardı, O şarkıda bir sigara yaktım. Bir nefes bir nefes çekerken sigaramdan. Birden kafama o takıldı da. Çareyi onun resmine bakmakta aradım. Kirpiklerim,kirpiklerimle birleşti. Ağlattı beni. O ise resminde gülüyor. Suskun masumca bana bakıyordu. Halbuki o ne hain,ne kalleşti. Ama ben yine bakmaya kıyamaz. Bir köşede solar diye nasılda saklardım. Çıldırmış olmalıyım ki. O masummuş duran resmine. Çakmağı çakıyordum. Yakıyordum resmini. Uçacaktı evin içinde külleri. Hiç bir şey kalmayacaktı ondan bana. Ne varsa yakacaktım. Ani bir kapının çalınışı. Kurtardı elimden resmini. 15-08-1993 Nihat İlikcioğlu |
Dağların Gülü
Uzak dağların ardından. Görmediğin bilmediğin bir şehre geldin. Yaşadın anaya,babaya,bacıya,gardaşa hasret. Yaşadın kendi halinde. Ağlattılar; hiç güldürmediler seni. Hep iftira attılar; gözden düşürdüler seni. Keşke gelmeseydin. Töreler var,adetler böyle diye. Vurulurum korkusuyla hiç kimseyi sevmedin. İlk defa birini sevdin. O da bendim. Vefasız çıktın. Zalim çıktın. Dünyamı başıma yıktın. Zehir ettin her günümü. Bitirdin ömrümü. Keşke sevmeseydin. Dağların gülü. Şimdi sen keyfi aleminde. Ben ise yaşayan bir ölü. 24-09-2007 Saat:05:30 Nihat İlikcioğlu |
Daha Sevme Bekliyorum
Sevgiye giden yolumu kapattın. Gönlüne giren kalbimi aldattın. Yüzüne gülen gözlerimi ağlattın. Daha senden sevme bekliyorum. Ümit çiçeklerimi çürüttün. Bahar güneşlerimi söndürdün. Hislerimi,heveslerimi öldürdün. Daha senden sevme bekliyorum. Kalbimden söküp aldın kalbini. Ellerimden çekip aldın ellerini. Gözlerimden çekip aldın gözlerini. Daha senden sevme bekliyorum. Deli miyim divane miyim. Kimim ben bilmem ki kimim. Şunun şurasında meteliksiz şairim. Daha senden sevme bekliyorum. Nihat İlikcioğlu |
Dargın Ayrılmayalım
Son bir kez konuşmak adına. Son bir kez sarılmak adına. Dargın ayrılmayalım. İkimizinde suratı asık. İkimizde eski aşık. Dargın ayrılmayalım. Günün birinde düşman olmamak adına. Günün birinde pişman olmamak adına Dargın ayrılmayalım. Kırıcı sözler olmasın dilimizde. Yıkıcı sözler olmasın dilimizde Dargın ayrılmayalım. Kimse bilmesin dargınlığımız. Kimse bilmesin dargın ayrıldığımızı. Dargın ayrılmayalım. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Dayanamam
Ellerine bir iğne,bir diken batsın istemiyorum. Gözlerinden bir damla yaş aksın istemiyorum. Canın olur olmaz şeye sıkılsın istemiyorum. Seni üzgün görmeye dayanamam sevgilim. Simsiyah saçlarına aklar düşsün istemiyorum. Gönlün yaşadığın hayata küssün istemiyorum. Bu bedenin benimle yaşasın,ölsün istemiyorum. Seni burada yok demeye dayanamam sevgilim. Çilelerle,dertlerle savaşmanı istemiyorum. Kimsenin aklıyla dolaşmanı istemiyorum. Zalimlere,kötülere bulaşmanı istemiyorum. Sana vefasız dedirtmeye dayanamam sevgilim. 10.08.1998 Nihat İlikcioğlu |
Değilim
Ağarmaya başladı saçlarım. Sızlamaya başladı ayaklarım. Azalmaya başladı dermanım. Anamın doğurduğu gibi kalacak değilim ya. Terk etti tüm sevdiklerim. Tükendi tüm ümitlerim. Bitti aşıklığım,bitti gençliğim. Anamın aldığı oyuncaklarla oynayacak değilim ya İçtiğim su,yediğim sadece kuru aş. Öfke,inat,huzursuzluk,gözümde yaş. Oldu olacak derken oldu otuz dördünde yaş. Anamın doğurduğu gibi kalacak değilim ya. Çizgiler doldu gülen yüzüme. kimseler uğramaz oldu evime. Sevdiğim kızlar nine,bende oldum dede. Yirmilik delikanlı gibi kalacak değilim ya. Elimde asa,belim büküldü. Öksürmekten ciğerlerim söküldü. Bir de duyarsınız ki; bu garip şair öldü. Bu dünyaya dama direk kalacak değilim ya. 18-07-2005 GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Demesi Kolay
Artık onu unut dediler. Demesi kolay. Nasıl unutayım. Adı hala aklımda. Gönlünü avut dediler. Demesi kolay. Nasıl avutayım. Fotoğrafı hala elimde. Gözlerini artık uyut dediler. Demesi kolay. Nasıl uyuyayım. Hayali hala gözlerimin önünde. 11.11.2008 Nihat İlikcioğlu |
Dili Çözülecek
Sabredemeyecek, *******in bir gün dili çözülecek. Seni düşünmekten uyuyamadığımı, Resmine bakıpta ağladığımı. Gün boyu yalnızlığımı. Anlatacak sana. Sinirlenecek, Duvarların bir gün dili çözülecek. Resmini ordan indirip,buraya astığımı, Sevdiğin renklere boyadığımı, İsmini yazdığımı. Söyleyecek sana. Gururuna yediremeyecek, Kalbimin bir gün dili çözülecek. Ateşlerde yandığını, Bırakıp giderken yaralandığını. Başkalarının kalbimde yer almadığını. Anlatacak sana. GAZİANTEP Nihat İlikcioğlu |
Doğduğumdan Beri
Mevlam hep bana vermiş dertleri,kederleri. Gidemedim ne bir adım geri, ne bir adım ileri. Yüzüm gülmedi,muradımı alamadım. Açılmadı bahtım,şanssızım doğduğumdan beri. Leyla ile Mecnun aşkına baktım aşık oldum. Sever sevilir sandım karşılık bulurum. Çözülmez kördüğüm karmakarışık oldum. Yıkıldı tahtım, ağlarım doğduğumdan beri. Yolum buraya kadarmış kaldım takattan. Usandım feleğin attığı bu tokattan. Ne kulu acıdı bana,ne kendi yaradan. Kaderi tanıdım ama alışamadım doğduğumdan beri. Nihat der ki: beni ancak ölüm kurtarır. Bekliyorum ecel beni ne zaman çağırır. Bu şairin şiirine herkes karışır. Yazdım anlattım anlaşılamadım doğduğumdan beri. 15-12-2002 Nihat İlikcioğlu |
Dostlarımda Şaşırdı
Bahtımda kara bir yazı. Silinmez, Silemezler. Sevdiğim vefasızın biri. Gelmez, Getiremezler. Masum duran bu yüzüm. Gülmez, Güldüremezler. Acımasız bu hayat, Sevilmez, Sevdiremezler. Dertli bedenim,sancıyan yaram. Öldürmez, Öldüremezler. Ne zamana kadar yaşayacağım. Bilinmez, Bilemezler. Dostlarım da şaşırdı kaldılar. Nihat İlikcioğlu |
Dün,Bugün,Yarın
Dün geçti. Ama hesabı verilecek. Bugün bitti. Ama yapılanlar eklenecek. Yarın meçhul. Onu da zaman gösterecek. Dün geçti. İyilikler kötülükler tartılacak. Bugün bitti. Kötülük kefesi ağır basacak. Yarın meçhul. Kurtarmaya kimsenin gücü olmayacak. Dün geçti. Bu gün bitti. Yarın meçhul. Böyle böyle geçer ömür. Bir bakmışsın ki olmuşsun kömür. Bu beden ağır ağır toprakta çürür. Şimdi eli yüzünde herkes düşünür. Dün geçti. Bugün bitti. Yarın artık belli. Nihat İlikcioğlu |
Düşma Başına _1
Unuttum sanma bana yaptıklarını. Bilirdim kimleri kandırdıklarını. Sonra terk ederdin taptıklarını. Senin gibisi düşman başına. Zalimlerden zalimdin kara kaşlı. Kime merhaba ettinse gözü yaşlı. Sürüklerdin peşinden tozlu taşlı. Senin gibisi düşman başına. Çok yalanın vardı,aşkın hep lafta. Gözün hep yüksekte,burnun kafta. Geleceğim dedin oldu tam bir hafta. Senin gibisi düşman başına. Nihat İlikcioğlu |
Düşman Başına _2
Hiç acımadı gençliğime. Hiç inanmadı sevgime. Hiç dokunmadı ellerime. Bu nasıl sevgili düşman başına. Gidemem diye başka şehirlerde. Sevemem diye başka gönüllerde. İstemem diye başka sebeplerde. Bu nasıl sevgili düşman başına. Gözlerimi kör,gönlümü zindan etti. Dillerimi lal,gönlümü aşktan etti. Gönlümü gönlünden aşktan etti. Bu nasıl sevgili düşman başına. Nihat İlikcioğlu |
Düşmanın Oldum Özür Dilerim
El gibi geçiyorsun yanımdan. Bir selamın da mı yok artık. Vurma beni en tatlı canımdan. Nasılsın da mı demeyeceksin artık. Seni seviyorum dedim. Bana düşman oldun. Keşke demeseydim. Söylediğime pişman oldum. Ne bileyim. Sevmekten zarar gelmez dedim. Sevilmektir bu bir şey demez dedim. Anladım ki hata benim. Özür dilerim. Anlıyamıyorum Hala da anlamış değilim. Sevmekle düşmanlık niçindir. Sevmek,sevilmek insanlar içindir. 09-09.2008 Nihat İlikcioğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:11 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.