![]() |
Bağırdım
Dağlar, taşlar uyandı çığlıklarıma Denizler yandı yangınlarıma Gökte yıldızlar ağladı Benim bu zavallı yalnızlığıma Bir tek sizi uyandıramadım Bir tek sizi! ... Alın sizin olsun bütün saltanatıyla dünya Bütün sahteliğiyle hayat Alın kucaklayın gönlünüzce O bitmeyen ihtiraslarınızı O dinmeyen bencil aşklarınızı! Beni unutamazsın bilirim, beni unutamazsın Denizin durgunluğu, gözlerimi Coşkunluğu, saçlarımı hatırlatır Kulaklarını tırmalar sesim, hayatından silemezsin Beni unutamazsın bilirim. Ve bir gün gelip, beni anlayacaksın. Oysa; vakit çoktan geçmiş olacak Ama sen yine de sözlerime aldırma. Gözlerin zamansız ıslanmasın. Çünkü, artık çocuk değilsin Güneşin nereden doğduğunu bilirsin Ve seni nasıl sevdiğimi bilirsin Ama gitmek istiyorsan, yine de sen bilirsin. Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Kalbim durur, ölür gibi olurum. Ayrılıp gidişin gelir aklıma Mendiller sallanır ben kahrolurum Üstüme yıkılır bu koca şehir Kalbim paramparça bir taş olurum Ne zaman karşıdan bir gemi geçse Gözümde kurumuş yaşlar bulurum Benden son arzumu sorsaydın eğer Seni son bir defa görmek isterdim Ayrılıp gittiğin o günden beri Nerdesin nasılsın bilmek isterdim Bir beyaz karanfil vermek isterdim Bir cennettir bu dünya sevmesini bilene Gerçek olur her rüya görmesini bilene Gel seninle sevgilim mutluluğa gidelim Şu üç günlük dünyada sevelim sevilelim Dikenler bir gül olur ateşler bir kül olur Dağlar bile yol olur gelmesini bilene En güzel yerinde bitti aşkımız Bir gönül sayfası daha kapandı Ansızın terketti umutlar bizi Bir gönül sayfası daha kapandı. İkimiz sevmiştik delicesine Ayırdılar bizi ölürcesine Ölmeden toprağa gömercesine Bir gönül sayfası daha kapandı Ayrılıkmış meğer aşkın bedeli Kalbim paramparça gönlüm bir deli Nasıl diner sensiz gözümün seli Bir gönül sayfası daha kapandı. Bu son buluşmamız Bu son görüşmemiz Kimbilir bir daha karşılaşmayız Belkide bir daha görüşemeyiz Ayrılmalıyız ayrılmalıyız.. Senin gözlerin yaşlı Benim yüreğim yaslı Bu aşkta bir umut kalmadı yazık Seni bir başkası bekliyor artık Yazık..Ayrılmalıyız.. Yıllardır çektiğim yetmezmiş gibi Karşıma sen çıktın bir sen eksiktin Kaderime borcum bitmezmiş gibi Bahtıma sen çıktın bir sen eksiktin Zalimsin diyemem az gelir sana Bana karlar yağar yaz gelir sana Derdinden ölsem de naz gelir sana Yoluma sen çıktın bir sen eksiktin |
Aşkımdan armağan her satır sana
Maziyi yeniden yaşatsın sana Nasıl sevdiğimi anlatsın sana Sana bir sitem var her bir sözümde.. |
Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda
Gözleri kal diyor dudakları git Bakışın anahtar gözlerin kilit Ellerin aç diyor dudakların git Ayrılık dönüşü olmayan nehir Yalnızlık yıkılmış bomboş bir şehir Kaç sevda kül oldu böyle kimbilir Gözyaşın kal diyor dudakların git Gidersem bir daha dönmeyeceğim Kalırsam kalbime yenilmeyeceğim Çözemedim seni çıldıracağım Gözlerin kal diyor dudakların git |
Duvardan insin mi resimlerimiz
Yabancı olsun mu isimlerimiz Ya o deli dolu *******imiz Anılar kal diyor dudakların git |
Ömrümün en güzel senelerini
Alıpta gittiniz bu şehir ve sen Gönlümün en masum ümitlerini Çalıpta gittiniz bu şehir ve sen Döktüğüm yaşlara aldırmadınız Giden gençliğime acımadınız Düştüğüm yerlerden kaldırmadınız Beni iyi tanır bu kaldırımlar Bu kuytu köşeler bu taş sokaklar Sizlerden bir ömür alacağım var Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm |
Seni yazdım hayatıma
Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam dayanamam Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı'mdan bir armağan Sini unutmam ceren gözlüm Aldattılar Ümitlerimi, hayallerimi Özlemleri, düşlerimi Parça parça Kopardılar! .. Sonra unutulduğuma inandım Sevdiğimden ayırdılar. Kendilerini hep "çok" bizi hep "yok" saydılar. Ve sonra kuyruklu bir yıldız gibi kaydılar, kayboldular.. |
Kimbilir ne kadar güzelsin bugün
Benden uzaklarda doğum gününde Hatırla ne kadar mutluyduk canım Seninle geçen yıl doğum gününde Kim derdi sonu bu öyle bir aşkın Belki kurumuştur çoktan gözyaşın Kutlu olsun sana bu yeni yaşın Bana da sensizlik doğum gününde |
Kimbilir ne kadar güzelsin bugün
Benden uzaklarda doğum gününde Hatırla ne kadar mutluyduk canım Seninle geçen yıl doğum gününde Kim derdi sonu bu öyle bir aşkın Belki kurumuştur çoktan gözyaşın Kutlu olsun sana bu yeni yaşın Bana da sensizlik doğum gününde Benim için bir mum yaktın mı bilmem Camlardan yollara baktın mı bilmem Ah burada olsa dedin mi bilmem Yoksa unuttun mu doğum gününde Kimbilir kiminle kesildi pasta Bir dilim düşmez mi bu eski dosta Sen sevinç içinde ben ise yasta Senden uzaklarda doğum gününde Çatlamış sabır taşım Bir alev her gözyaşım Ah benim dertli başım Bir o döner bir de ben Bu aşkın tek gerçeği Asla yok geleceği Yüreğim kan çiçeği Bir o kanar bir de ben. Al götür eskici kalbimi benim Neyim var neyim yok sorma bir daha Gözümde yaşlardır birtek servetim Acıyıp yüzüme bakma bir daha |
Baharda gelmedin yazda gelseydin
Ah benim hazanım eylül bakışlım Nasıl sevdiğimi sen de bilseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaç gece terk ettim kaç sabah koştum Seninle doluydum sensiz bomboştum Geç olsa da aşkı sende bulmuştum Kaderimi baştan çizemez miydin Bu kördüğümü sen çözemez miydin Daha önceleri gelemez miydin Ah benim hazanım eylül bakışlım.. Kalbim sarıl diyor aklımsa bırak Gönlüm hep seninle ellerim uzak Sen yolun başında ben de son durak |
Senden uzakta seni yaşadım
Maziye yeniden daldım bu gece Acı bir pişmanlık sardı içimi İçmeden bir başka oldum bu gece Seni düşündükçe başka kollarda Kadehim kırıldı avuçlarımda Sana dur demeyen gururumu da Ayaklar altına aldım işte yine ben Bensiz ne haldesin şimdi kimbilir Sen yoksun bu hayat nasıl çekilir Gözümde canlanır anılar bir bir Resmini bin defa öperim yetmez Denize dökülen bir ırmak gibi Öyle ak içime öylesine dol Yarına açılan bir yaprak gibi Unuttur mazimi geleceğim ol |
Hasretin yerini müjdeler alsın
Bırakta mutluluk kapımı çalsın Bütün acılarım dünlerde kalsın Unuttur maziyi unuttur gülüm Yorgunum yıllardır hep beklemekten Yorgunum gönlüme sabır ekmekten Kurtar artık beni hasret çekmekten Bir ömür boyunca seveceğim ol. Madem ki içinde o ateş söndü Bir daha yakmadan gidebilirsin Aklımda kalmasın bu son bakışlar Yıllardır verdiğin kederi görme Üstüme yıktığın kaderi görme Ömrümden çaldığın günleri görme Beni de görmeden gidebilirsin |
Demek ben suçluyum bir tek sen haklı
Ben zalim bir düşman sense zavallı En güzeli alıp beni asmalı Beni affetmedin affetmiyceksin Zorlama kendini veda etmeye Zorlama gözünden yaşlar dökmeye Mecbur değilsin birşey demeye Hiç bir şey demeden gidebilirsin.. Seninde gözlerin ıslanır bir gün Hele bir ümidin kırılsın da gör Ne yaşama arzun ne aşkın kalır Kurduğun hayaller yıkılsın da gör |
Dumansız bir yangın başlar
Amansız bir deprem kopar Yıkılır kalırsın bir dağ olsan da Hele bir sevdiğin terketsin de gör Bu koca dünyayı yakasın gelir Eski resimleri yırtasın gelir Bütün aynaları kırasın gelir Sırtına bir hançer vurulsun da gör Adımın önünde adın yazılı Resmimin yanında resmin basılı Sabrım sabıkalı, sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek |
Sevmeyi bilemedin
Sevilmeye hakkın yok Gün sayıp beklemedin Özlenmeye hakkın yok! Sevdamla coşmadın ki Dağ deniz aşmadın ki Umutla koşmadın ki Kavuşmaya hakkın yok! Aşk nedir bilmedin ki Sevildin sevmedin ki Mutluluk vermedin ki |
Aldığım her nefes sana yazılı
Korkarım ki sensiz ömrüm sayılı Yüreğim tutuklu gönlüm cezalı Hasretin kanıma girdi girecek. Kahır dolu rüzgarlar esiyor içimde Yıkılıp kalıyorum bu sağır akşamlarda Beni sensizliğe nikahladılar Yenildim duygularıma Yenildim gururuma ağlayamadım Şimdi sanadır bu ağlayışım |
Gözümde dağlar gibi büyüyor hasretin
Gelip gelip özlemin doluyor içime Yokluğunda şair kesildi gönlüm Oysa nelere katlandı bu gönül Ne acılarla halay çekti bu yürek Ne ihanetlere gülüp-geçti bu gözler Bir yokluğuna alışamadım Bir de sensiz bu akşamlara Unutamam demiştin giderken bana Ben de unutamadım |
Biliyorum şimdi saçlarını yaban eller okşuyor
Gözlerine başka gözler gülüyor Gözlerin ki gördüğüm gözlerin en güzeliydi Varsın adı hasret olsun artık bu sevdanın Varsın sonu ayrılık olsun bu romanın Bitmedi bitmeyecek bu şarkım Nerede olursan ol Kiminle olursan ol Yanındayken bile özlerdim seni Şimdi içimde bir başka yangın Şimdi gözlerimde en ıslak bakışın Ölmek kaderde var biliyorum Herşeyin sonu yakın |
Ama sen de bil ki
Yağmurlarca sevdim seni Yağmurlarca sana yandım Hatırla derya gözlüm HATIRLA AŞKIM.. Seninle zamanların en ölmezini yaşamıştık En büyük çemberini çizmiştik mutluluğun En geniş açılarına aşkı taşımıştık beraberce Hatırlar mısın? |
Yağmurlar yağdırmıştık en kurak mevsimlerde
Boy boy umutlar yeşertmiştik içimizde O ne özlemlerdi gizlediğimiz Ey sevgili nerdesin? Sen bensiz ben sensiz az mı ağladık Az mı kaçtık gölgesinden ayrılığın? Tanrıya kaç ******* avuç açtık Hatırlar mısın? |
Yere serdim onurumu,
Hiçe saydım gururumu. Kucakladım umudumu, Koştum sana inanmadın. Yasak koydum şu gönlüme, Ne geçti ki ah elime. Bağlanmak mı ne kelime, Öldüm sana inanmadın. Artık gidebilirsin gideceğin yere Sana kal diyemem son ümit senden olsun Senden olsun son pişmanlık Bil ki hayır diyemem.. |
yaşam bir kitaba benzer..
yaşam bir kitaba benzer.. ön kapağı geleceği yazılar yaşananlar resimler hatıraları dipnotlar dostlukları sayfalar yılları arka kapağı ise geçmişi temsil eder... öyle bir kitap yaz ki yazılan kadar resimleri ve dipnotları daha çook olsun öyle bir kitap yaz ki ön kapağı tertemiz kadar dopdolu da olsun ... ve öyle bir kitap yaz ki, her köşesinde ben olayım,tatlım... |
RuhuM Sensiz HuzuRsuz..iMKaNSıZı`m
Yüreğimden ayrılık şarkıları geçiyorsa , Gene adımlarım sana doğrudur. Kırmızı olur akşamlarım, Kırmızı felakettir derdin! Felaket ne demek... ... Odam mum ışığı, Denizin kokusunu özlüyorsam, Gene dümeni sana kırmışımdır Boğulur musum sana her geldiğimde öyle diyordun! boğulmak ne demek... ... ... ... Kaç dümen kırdım onun yolunda.. Kaç kez söyle düş bozgunu! Dumanım biraz sarı biraz kızılca Ondan kalan küllerim var Oynadıkça dağılıyor havaya titriyorum. bir o yok! Oysa ben kaç adım yakınında Soluğuna titredim bir tek onun haberi yok! geriye ölü bir suskunluk bırakacağım hiç açılmamış yaralardan kanayacak sancısı, ve gözleri ağır yaralı heryerde beni arayacak Boğulmak mı dedim? boğulmak budur işte kokum umulmadık düşecek yanına ıssız bir gece pişmanlık bir bir kemirecek ruhunu her bir öpüşte boğulmak nedir diye sormuştun boğulmak budur işte. değil mi? BOĞULMAK BUYMUŞ İŞTE. |
uzak düşlerde senin yüreğin
Uzaklarda Senin Yüreğin biliyorum sevdiğim uzaklardasın uzaklarda senin yüreğin tel tel saklı kokuların dudaklarımda avuçlarımda hayallerin biliyorum ah ne olurdu sözlerini saklasaydım kulaklarımda *******i baykuşlar ötmeseydi yengeç kıskacına düşmeseydi duygularım ah ne olaydı sen yanımda olsaydın biliyorum sevdiğim uzaklardasın uzaklarda senin yüreğin kuşların çırpınışlarını gökyüzünde haykırışlarını duyuyorum biliyorum sen de duyuyorsun kalp atışlarımı uzat elini tutuver yüreğimi umutların umutlarımda olsun ki kar yağmasın ilkbaharıma solmasın yeni açan çiçeklerim biliyorum sen de istiyorsun ama dağlarda karlar eriyor yüreğim yüreğinde eriyor sevgilim biliyorum uzaklardasın uzak düşlerde senin yüreğin biliyorum.. |
ARTIK ÖNEMLi DEĞILSIN
Beni üzdügün zamanlar oldu yüregim hep gamla doldu kalbimdeki yerin soldu artik önemli deĞilsiN Yalanlarina kana kana artik inanmiyorum sana böyle bakma bana artik önemli değilsin Sen beni hic anlamadin beni hep sevdigini sandim simdi bende uyandim artik önemli değilsin Agliyorum arkandan simdi ama sevgim eskidendi askim duruldu dindi artik önemli değilsin |
En...
bulamazsın benim gibisini... en güzel ben çizerim isminin baş harfini, en platonik ben yaşarım sevdaları,bu mahallede... en çok ben ağlamışım, en çok ben terkedilmişimdir... en safı,çok çabuk kananı; yarası en kolay açılanı, en zor kapananı, ve en fazla yazanı benimdir,hayat defterine... ençok ezileni, ve de en kolay harcananı buraların en tez kandırılanı benimdir. yeri gelince bir kelimesiyle kurulan dar ağacı benim içindir. son arzumsa haykırmak istediğim ismindir... dedim ya; benim gibisini bulamazsın, çünkü benimdir en aradığında bulunmayanı... |
AşK Bitti.!
Ben sadece uzakLardaki varLığına sarıLıp, KirpikLerinde dinLendirmek istedim Yüreğime düşmüş ayazLarı.. GüLüşLerinLe sarmayı diLedim YaLnızLıktan bakiye acıLarımı.. GüLüşLerinLe yamadığın yüreğimi sök de git!! ÖLüm gibi susma karşımda |
Şimdi Ben Seni Senden Ayrı Seveceğim... Duydum ki hala bekliyormuşsun beni
Anlamadın mı bu gidişim son Bekleme beni artık dönmeyeceğim Ben artık seni senden ayrı seveceğim Ne umutlarla başladı bu aşk Ne umutlarla başladı bu sevgi Nasıl yükselttik bu sevdayı Nasıl çıktık elele ufuklara Gökyüzünden haykırdık insanlara Biz seviyoruz diye bağırdık kainata Şimdi ben seni senden ayrı seveceğim Rüyamı gördük biz seninle Hayal mi kurduk güzellikler üstüne Ayrılığa hazırlamadık kendimizi Düşünemedik bu rüyanın birgün biteceğini Şimdi ben seni senden ayrı seveceğim Neydi bizi bizden ayıran Neydi o gece paylaşamadığımız Yoksa gurura yenik mi düştü aşkımız Şimdi ben seni senden ayrı seveceğim Sorma neden geri dönmediğimi Unutmuş olamazsın bana söylediklerini İncildim kırıldım acı sözlerinle İnanmanı isterdim bütün kalbinle Özlem hasret bitsin diye Kuşlar gibi geldim seni görmeye Ayrıldık gözyaşları ile döndüm geriye Şimdi ben seni senden ayrı seveceğim... |
AlıŞMa DoKuNma SevMe
Alışma bana,ne yapacağım belli olmaz, bugün varım,yarın birden yok olurum.. Dokunma bana,kapanmamış yaralarla doluyum,canımı acıtma.. Sevme beni,yoğun duygularımda kaybolursun,tutuştururum .. Çözmeye çalışma sakın,seninle karışır iyice kördüğüm olurum.. Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varlığına, sonucunda öyle bir aşk yaşatırım ki,vazgeçemezsin,tutkun olurum Yıkabilirsen duvarlarımı,sakın bırakma beni, Tüm tutkularım ve gücümün arkasında,hala minik bir çocuğum, büyütemezsen kaybolurum |
iZMİR AĞLADI GİTTİN,izmir,ağladım,aşk,sevgi,aşk,
Gittin, Tüm acıları yıldız misali serpeleyip yüreğime, Harabeye dönen hayatımı, beni, Bu koca şehri yıkıp geçtin, Tek beni değil, martıları, denizi, Öylece boynunu büküp, Gözlerimdeki yaşla, Kalbimdeki yasla, İzmir’i ağlatıp gittin. Şimdi gözlerimden sen damlıyor, Bu şehrin sokakları, Sen damlalarıyla yıkanıyor, Deli bir rüzgar esiyor buralarda, Yokluğunun ayak sesleri çınlıyor kaldırımlarda, Tek ben değil sevdiğim, Bu koca şehir, İzmir ağlıyor. Bak, Dinle, Martılar çığlık çığlığa, Seni, sadık bir sevgili gibi iskelede bekliyor, Tek boynu bükülen sen değilsin der gibi, Gidişine tek ben değil, Koskoca şehir, İzmir ağlıyor. Bu koca şehir Sensizlikle yıkandı, Bu koca şehir Sen giderken sessizce ağladı, Mavileri çıkarıp koynundan, karalara boyandı, Gidişine tek ben değil sevdiğim, Koca şehir, İzmir ağladı. Sensizim, Sesim çıkmaz, sessizim, Bak gözlerime, anla, Nefesimdin, nefessizim, Canımın canını aldın giderken, Dermanım yok halsizim, Bir beni değil, Bu koca şehir, |
en güzel sonbahar
En güzel sonbahar aşkıydın sen Mevsim yaprak dökümü Şehir İstanbul Yağmurlarla yıkanan Köhne bir evde otururdun Bulutlardan uzak bir yerde Bana yakın Ben deli dolu sen önce güzel öylesine bir aşk işte su katılmamış günahsız hayat bir çıkmaz sokaktı aşağı Dolapdere’ye bir yol giderdi gündüzleri eskiciler geçerdi sokaktan akşam sen okuldan dönerdin pencerende yeşil perdeler vardı evinde çeşitli danteller annen biraz yaşlıcaydı elleri vardı tombul tombul sokaktan serseriler geçerdi çocuklu kadınlar geçerdi çingeneler fahişeler geçerdi sokaktan baban eve gece yarısı gelirdi sen perdeni aralar bakardın ben son parama zar atardım kahveci kürt hasan erkete deli ismail o bakışlarına dalar kalırdım her akşamdı kapıda bekleyişim çokça çıkardın pencereye baban bana serseri derdi de sen inanmazdın yine sen utangaç ben dertli güzel harika bir aşktı yaşadığımız şu çapulcu çingene mahallesinde son Romeo son perde bir sigara çıkardı cebimden alevi senden külü benden perden yavaşça kapanırdı bir tütün kokusu kalırdı sonbahar gecesinden |
Gittin...
Ben arkandan sadece baktım. Oysa söylenecek okadar çok şeyim vardiki.. Gidersen iyiye dair ne varsa içimde yitireceğim hepsini. Gidersen sönecek içimdeki ateş. Ve bir daha hiç kimse yakamayacak. Gidersen karanlığa mahkum edeceksin günlerimi O karanlıkta yolumu kaybedeceğim diyecektim sana Konuşamadım.. __________________________________ Gittin... Gidişini görmemek için gözlerimi kapadım Öylesine acıdıki içim tutup koparsalardı kolumu bacağımı bu kadar acı duymazdım. Acım yaş olup akmalıydı gözlerimden. Ağlayamadım... gittin... |
KaLaMaM...!
Kalamam...! Serseri bir şarkı bir akşam üstü parçalar beni... Tutmasın elleriniz,ellerinizdeki şefkat,ellerinizdeki hançer... Aklım uçar gider;nazlanırım,sızar kalırım kimseler kaldıramaz... Beni hırpalayın... Herbiri paslı çivilerinizi sokun dilimin yumuşaklığına... Kangren olurum,kesin kollarımı ama yine de kalamam... Dilimde nasır tutacak,dokunduğu her dudağı çizip kanatacak... Kalamam; kanatırım,kanarım!... Ama Kalamam...! Bir bekleyenim vardı,bir zamanlar... Aynı soğuk iklimin,aynı sıcak sesi mi hala? Aynı suyun aynı yatağı serilmese de ayağıma,gitmeliyim... Toz gibi dağılmalıyım omzunda... Gitmeliyim...! Kalamam...! Beklemekten bahsetmeyin! Zehir akar içimden kanım değil,bakamazsınız,zehir tutar bayılırsınız... Altımda çul yok,üşürüm... Bana deli deli yanmalar düşer,sofranızda ateşiniz yok! Sığ sular kırmızıya bulandıkça ... Doğru sözler art arda kullanılınca... Ben buralarda nefes alamam... Merhabalar vardı... Merhabaların heyecanı,telaşı... Merhabalar vardı;eksik,bazen yalan bazen sahici... Merhabalarım kırıldı;kalamam! Gitmeliyim.. Vakti geldi... Bağlasanız duramam... Kalamam...! Eksilmişim,azalmışım... Eksilten ,azaltan merhabalara inat... Selamı çoğaltan,coşturan illerde... Dillerde... Ve ellerde... Son bulsun nefesin diye... Kalamam artık... Kalamam...! Asidir yüreğim, laf anlatamam... İç kanama gibiyken adın canımda... İmkanı yok... KaLaMaM |
Geçmiyor günler yine benden habersiz
Gidiyorum gidiyorum buralardan sensiz Resmini aldım karşıma ağlıyorum sessiz sessiz Nazımdın yüreğimde esip durdun en derinde Yolcuydum son seferinde indirdin beni kayıp şehirde Bekliyorum seveceğin mevsim bahar geçse de Gözlerime çizdim seni açmaya korkuyorum Büyümüyorum gözlerinde gittikçe küçülüyorum Ne yağmurlar ne bulutlar yağdı içime sönmedi Senden başkasını sevmedim sevemedim Her şeyi sildim gönlümden bir seni silemedim Gözlerime çizdim seni açmaya korkuyorum Büyümüyorum gözlerinde gittikçe küçülüyorum |
365 Virgüllü Sessiz Bir Şiirdin Sen
yerimiz kalmadı birazdan kovacaklar bizi seni içindeki siyahla beni kimbilir hangi nedenle ama gideceğiz... yerimiz kalmadı ikimizi de tanıdılar ikimizde yakalandık şiir yazarken ve ıslanırken ikimizde ıslandık kimbilir hangi nedenle ama gideceğiz yerimiz kalmadı seni tanıyamadım adın ne diyemeden belki gölge gibi açık bir giz olup arayacaklar bizi üstümüzde saklı kalan yeşil üstümüzde kurumayan anlık bulut kırığı üstümüzde yüzün sarıya çalan ama gideceğiz yerimiz kalmadı herkesin kaldığı yerde ben kıyıya vurup kendimi indim gemimden vurup kendimi düşünden çalılanları saydım! bir zamanlar çocuk ve çoktum şimdi azaldım ve ıslandım ama gideceğiz yerimiz kalmadı buradan sadece yağmurun olduğu yere ve sadece yağmurda ışığın göz kamaştırdığı ve ikiside tanıdık gelecek |
Severken Unutmayı Öğrenemedim
Hayat mektebinde, Kabuk bağlamış yaraya inat nefes almayı, Karanlığa inat, Bir mum ışığında yaşamayı öğrendim . Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Unutulduğumu bile bile Ölümüne severken unutmayı öğrenemedim. Kuru ekmekle, Tuza banıp karın doyurmayı, Sırtımdaki kamburuna inat Hayatla her an savaşmayı öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı ; Gelmeyeceğini bile bile Yetim yüreğimle sensiz yaşamayı öğrenemedim. Her karanlık geceden sonra Aydınlık bir sabaha uyanacağımı, Nehir olup aksa da gözlerim Bir gün güneşle kuruyacağını öğrendim. Öğrenemediğim tek bir şey vardı; Dönmeyeceğini bile bile Mavilere sensiz kanatlanmayı öğrenemedim. Severken unutmayı Bir türlü öğrenemedim.. Tek kusurum buysa; özür dilerim. |
hayriyeme
ne dersen de bırakmıcak ellerim ellerini hep öpecek dudakalarım tenini sana veririm hayattan günlerimi sözle bulamıyorum tarifini çünkü sen en güzel sözlerden de güzelsin benim için hatatımdan da değerlisin Elime dünyaları verseler içinden bir seni seçerdim Tek nefeslik ömrüm kalsa senin adını söylerdim dünyaya yeniden gelsem yine seni severdim |
canımsın
anlamsızlardayım kalbim ağlıyor içim buruk dünyasızlardayım yaşam boş aldığım hava haram senzilerdeyim ağlamaktan başka çarem yok |
sessiz çırpınışlar destanı
Sessiz çırpınışlar destanıdır Sessiz yok oluşlar… Kimselere demeden aşık olmalar Belli etmeden, Hiçbir kaçamak bakışı Suçüstü yakalatmadan bakmalar Rüyalarını kendinden dahi saklamalar… Bir şiir Bir türkü Bir ela göz Her türlü çağrışımdan uzak durmalar…. Sessiz çırpınışlar destanıdır Sessiz yok oluşlar… |
Hala O’ndayım... Aklımın yokuşu yok!..
Sen, hiçbir zaman kopmayacak kıyamet! Özlediğim kadar gel bana... Un ufak edelim gölgelerin sesinde yeşeren esir kalpleri... Geçelim hayattan... Aşk bizimdir! Sen bir kez gül bana deryalara salarım yunusları... İçimden gemiler kalkar... Bir kez gül yeter... Ey *******ime kelepçeler vuran asi sevda düşkünleri! Çelmeyin aklımı... Hala O’ndayım... Aklımın yokuşu yok! Bir yemin verdim adına. Sonunda sen varsın! De bana senden nasıl geçeyim... Vurmaz mı beni kumrular... kalmaz mıyım kendime?... Kendim zalimdir bilirim... Üç kurşun buldu kalbimi... Üç kez biçtiler kefenimi Kana bulanmış bir gelinliğin saflığında yittim. Aklayın beni sular... Yar geliyor... Kanım çekilsin... Gözüme zifir çalın... Almayın gözümün önünden yolları... Yar geliyor... Ardında turna katarları... Elinde beyaz gelincikler Bir yanı Leyla bir yanı Mecnun... İsimsiz yar geliyor... Kar kokulu yaz geliyor... Saçlarını salmış gene kör dünyanın göbeğine... Marazı merhamette bitiren yar geliyor Adını söylesem kaybolacaksınız! Adıyla, kanıyla hiçliğiyle yar geliyor... |
Çağır beni, çağırda büyüsün içimde biriktirdiğim bütün yalnızlıklarım!
Adım adım büyür yalnızlık, yürüdükçe devasallaşır kimsesizlik! Dur!Ne olur Sende gitme! Yalnızlığın üzerime yüklediği bu sessizlik artık beni boğuyor. Buradayım baksana karanlığın tam ortasında. N'olur artık gitme. Sana çok ihtiyacım var. Kurtulmak istiyorum ama koşamıyorum.Çaresizlik öyle bir bulaşmışki bu sokaklara takılıp düşüyorum. Off.. bu kadar mı zor sen, bu kadar mı zor sensizlik!! Canım o kadar çok acıyor ki.. Artık bağırmak istiyorum sesimin yettiğince. Bağıra bağıra ağlamak ve haykırmak istiyorum "Anla artık anla!! seni seviyorum" diye. Ama olmuyor işte. Ve yine o şarkı başlıyor bir uğultu misali; "gitme nolur gitme itirazlar elimde değil yalnızım yalnızız yalnızlıklar elimde değil düşerken son birkez yalana benimsin benim yalansan yalanı severim elimde değil.." Biliyormusun..... "Seyirci kaldıysam bu yürek yangınlarına..Her yıla bir nefes tutar oldum.. Arta kalan küllerden..Kurşuni sevdalara bir adım var.. Lakin.. Yüreğime adım geçmiyor.. Ömür defterimden hüzün yapraklarını yırttım.. Ama.. Yüreğine adı'mı astım.." |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.