![]() |
Ezberimde
Yüreğimde Gözlerindeki ıssızlıkla Ayazda Bir sokak çocuğu Ezberimde Sevdalı bir gökkuşağı… Ellerimde Cennetindeki yalnızlıkla Alazda Bir ölüm meleği Ezberimde Belalı bir seher yeli… Günlerimde Bedenindeki yalınlıkla Sunakta Bir intihar komandosu Ezberimde Hileli bir can pazarı… Korkak bir acı bulutu Yatmakta Ezberimde… Hatice Nayır |
Geldin ya,gözlerimde turkuaz bir İstanbul gecesi
Bir gül goncasının alacasında Soluklandı ömrümün kara yazgısı Dağlarken içerimi sevdanın hüznü Ellerim zemheri bir Ocak ikindisi Günlerim aşk vurgunu Sen,beni kış ayazlarında öksüz bırakan Sen,beni yağmur ormanlarında aşksız yaşatan Sen,en büyük yanlışlığı üç günlük deli ömrümün Sen,en güzel yalnızlığı bu sevdalı yüzümün Sen,gözlerime çivili hüzün yangınım Sen tutsaklığısın geç zamanımın Günlerdir gözyaşlarımla yıkandı kentin tozlu kaldırımları Kalp ağrılarım kentin dört bir köşesinde günlerdir Yüreğine zincirli pranga mahkumuyum Sen bende olmayınca yalnızlık yolcusuyum Geldin ya,uçup gitti bulutlarca içimi saran hüzün Geldin ya,gözlerimde turkuaz bir İstanbul gecesi Geldin ya,yüreğimde bayram coşkusu Geldin ya,bitti artık hüzün sorgusu. Hatice Nayır |
Genç bir ölüm
Ellerimde aç bir yarasa kol geziyor Üşümüş gözlerim *******in yeniyetme uzaklığından Gündüzler yanlış bir ses ******* ıssız Zulümdür koparan bizi yalnızlığımız... Bedenime kof bir ayrılık zor geliyor Azalmış acılarım sevdaların tozduman sessizliğinden Yarınlar uzak bir köy bugünüm öksüz Ölümdür çıkaran bizi çaresizliğimiz... Dillerimde narin bir bozlak yas tutuyor Serilmiş ümitlerim yorgan döşek avlumuza Gitmek yalan bir koy kalmaksa aşksız Tenimdir götüren bizi gençliğimiz... Uzaklarda genç bir ölüm bizi bekliyor Acımdır yakalar bizi ellerimiz… Hatice Nayır |
Genç ölüm
Bitmemiş bir ölüm yolculuğu kaldı Gençliğimin ıssız sokaklarında Dinmemiş bir aşk ağrısı Yangını bir de Aldanışların… Esmemiş bir seher yeli durdu Gençliğimin sessiz duvarlarında Susmamış bir aşk ezgisi Acısı bir de Dokunuşların… Uslanmaz bir yavru kedi öldü Gençliğimin aşksız anılarında Utanmaz bir yürek sızısı Dumanı bir de Yalnızlıkların… Yıkılmış bir mendirek gençliğim Bir deniz feneri Gözlerimde… Hatice Nayır |
Gidebilirim
Bir sabah herşeyi bırakıp gidebilirim bu kentten. Yüreğimde günkurusu kör bir akbaba Bir sabah bakarsınız ki,ellerimde kır çiçekleri Gözlerimde güz nağmeleri. Bir öğlen her yeri yıkıp gidebilirim bu kentten. Avuçlarım gökyüzünde aç bir kasaba Bir öğlen bakarsınız ki,saçlarımda yaz yağmurları Dudağımda gül hüzünleri. Bir akşam herşeyi asıp gidebilirim bu kentten Her şeye yakın durmaktan bıkmış bir duvar Bir akşam bakarsınız ki,gökyüzünde tüy bulutları Ellerimde kuş sürüleri. Bir gece herkesi kırıp gidebilirim bu kentten. Yüreğimde kan çiçekleri… Hatice Nayır |
Gerisi yok
Eskidendi Ellerinde saf bir yalnızlık Yüreğinde konaklayan koca bir orman… Eskidendi Gözlerinde Gül kokulu yar Düşlerinde Kar kokulu Sevdalı bir an… Oysa şimdi Terkedilmiş Bir yumak anı Dudağında Açılmamış Gonca bir yalan. Yaşanandan Geri kalan Koyu bir duman… Hatice Nayır |
Gitme,kal
Kal sevgilim,gitme Sal Gönlünün kuşlarını Kavruk baharlarıma… Dur sevgilim,susma Koy Bahtımın yalnızlığını Sevda çukurlarına… Çoğalan yüklerimdir Yüreğimde yanar Gel Korkularıma Yar aşkına Yaklaş Bin martı Dolsun avuçlarıma… Hatice Nayır |
Gözlerin
Katran karası bir aydınlıkta boğuldu düşlerim Uçup gitmişken yüreğimin hüzün kuşları Kor alevdin Ellerime aktı ellerin Gözlerinde Yakılmamış bir sevda öyküsü… Safran sarısı bir susuzlukta soldu güllerim Konup göçmüşken sözlerimin tüy bulutları Kor güneştin Yalnızlığı yaktı dillerin Gözlerinde Duyulmamış bir aşk türküsü… Kuş beyazı bir karanlıkta kaldı günlerim Yanıp sönmüşken ellerimin can kırıkları Kor ışıktın Karanlığı deldi yüreğin Gözlerinde Gidilmemiş bir köy kuytusu… Kalp ağrısı bir mavilikte saklandı dünlerim Gözlerinde Yaşanmamış bir aşk büyüsü… Hatice Nayır |
Gül
Bilmiyorum,nerde,nasıl Hayatıma bir gül değdi Gözlerimde hazan yeli Yaşamıma bir el verdi Gül canana yakın durdu Can tenime sevgi derdi Dudağımda güz sevdası Hayatıma bir gül değdi Aşkın bana uzak geldi Kuş canıma tuzak serdi Yüreğimde kan demeti Hayatıma bir gül değdi Bilmiyorum,neden,niçin Bir gül bana boyun eğdi. Hatice Nayır |
Gül sevda
Cennet Yüzündü sevgili Kuş kanadında Sevdamız… Cennet Sözündü sevgili Gül goncasında Sevdamız… Cennet Elindi sevgili Güz yaprağında Sevdamız… Cennet Sevdamız… Hatice Nayır |
Günde dur / an
Ayrılıklar da yaman Kalbimin en sığ köşesinde Soluk bir mumdur yanan Bir sevdanın sisli penceresinde Yalnızlıklar da yalan Bir varmış,bir yokmuş yaşam Acı bir söz ağrısı Son gecenin ıssız hecelerinde Eski bir fotoğrafın Kuşatılmış cansızlığında Yaşananlardı Yan / an. Hatice Nayır |
Henüz erken
Uçurumun başında bir gelincik Ha düştü,ha düşecek Çöreklenmiş hüzün gözlere Daha erken… Ellerin çiğ tanesi Gül yaprağı bir ömür yüreğin Umudu yakala Vakit varken… Bakarsın Tutmuş ellerinden aşk Kara bir sevda gibi Ölümü beklerken… Hatice Nayır |
Hep aynı
Yapboz bir hayat içinde Yakamoz gün İçinde yeşeren gül belki Bir sis gece daha… Kalleş bir dilin gözünde Leş korku Yüzünde sararan güz Ya da Yalan bir sevda… Gölgeli bir anın elinde Bilge bir kaygı Yanında yaşayan söz yine Eski bir uyku… Yanlış bir tuzak Beyninde Hep Aynı kuytu… Hatice Nayır |
Hepsi
Yanlış hazanlarda Yanlış insanları sevdim hep Kar tanesinin berraklığında yaşamak istemiştim İs karasında kaldı gözlerim Yanlış yalanlarda Yanlış yaşamları yaşadım hep Güz güneşinin gölgesine sığınmak istemiştim Kış ayazında kaldı ellerim Yanlış şarkılarda Yanlış ezgileri duydum hep Gül bahçesinin sessizliğine dokunmak istemiştim Hep dikenlerde kaldı yüreğim. Yanlış bedenlerde Yanlış sevgilere taptım hep Dil yaresinin güzelliğine kavuşmak istemiştim Hep acılarda gezdi sevincim. Yanlış masallarda Yanlış prenslere kandım hep Aşk yangınının sıcaklığında yanmak istemiştim Hep keşkelerde kaldı dillerim. Yalnız yanlışlarla Doğru ölümlere uzandı hep kalbim. Hatice Nayır |
Ismarlama
Ismarlama bir intihar şiiri yüreğimde Issız bir yaşam sonrası yazılmış Gidilecek göz duvarlarında hapis Yıkık bir ölüm tiyatrosunun baş oyuncusu Ismarlanmış dizelerde... Balıklama bir intihar türküsü bedenimde Yalnız bir sevda sonrası yakılmış Görülecek söz seferlerinde öksüz Batık bir Ege anforasının ilk konuğu Çıkılmamış zirvelerde... Ortalama bir intihar senaryosu kalemimde Sessiz bir şarkı sonrası dizilmiş Sezilecek güz saatlerinde dilsiz Ezik bir aşk öyküsünün son yolcusu Yaşanmamış anılarda... Ismarlama bir ölüm ellerimde... Hatice Nayır |
İçim acıyor
İçimde bir gökyüzü Sırasını bekleyen Bir ayrılık öyküsü Hep yeniden yeşeren… İçimde bir cehennem Yüreğimi dağlayan… Sevdalı bir tüy bulut Durmaksızın ağlayan… İçimde bir yanlışlık Çok önceler yaşanan Bir pişmanlık türküsü Beni beynimden vuran… İçimde bir kara aşk Kendini bulamayan Bir hüzün fırtınası Günden güne çoğalan… İçimde bir yalnızlık Yalnız Benimle kalan… Hatice Nayır |
İki kişilik aşk için rezervasyon
Bırakmak mı lazım aşkı,gitsin Unutmak mı? Yoksa sarıp göğsüne Leyla’nın Uyutmak mı? Aldatmak mı lazım aşkı,bitsin Kopartmak mı? Yoksa sokup cebine Mecnun’un Oturtmak mı? Saklamak mı lazım aşkı,yitsin Çatlatmak mı? Yoksa atıp üstüne Ferhat’ın Yaşatmak mı? Ayırmak mı lazım aşkı,dinsin Uzatmak mı? Yoksa yatıp koynuna Şirin’in Çoğaltmak mı? Ayırtmak mı lazım aşkı Yoksa… Hatice Nayır |
İstemiyorum
Bir yangını başlatan olmak istemiyorum Bir ölümü çoğaltan da… Yürekte karasıyla ayrılığın Durmak istemiyorum Hüzünlere… Bir sevdayı büyüten olmak istemiyorum Bir ölümü dirilten de… Kulakta tınısıyla yalnızlığın Dönmek istemiyorum Hüzünlere… Bir öyküyü yaşatan olmak istemiyorum Bir ölümü kuşatan da… Dudakta ağrısıyla aşksızlığın Bakmak istemiyorum Hüzünlere… Bir anıyı uzatan olmak istemiyorum Bir sevdaya acıkan da… Hatice Nayır |
Kadar
Bir çağlayandır yaşam Senin Aktığın kadar… Orada durma öyle Ellerimi de Sar. Sevdaya sığmaz ölüm Sensizlikte Var. Yaratır bir aşk beni Hiçliğime Zarar… Geldin mi tomurcukları yüreğimin Açtın mı Benim kadar… Hatice Nayır |
Kana / kan
Düştü düşecek bir uçurum yüreğinde Nereye uzansan aynı karanlık Nereye yaslansan aynı hüzün Bir kan damlasıdır yaşam Hep akan… Kustu kusacak bir yaşam eğerinde İçine yüklenmiş yalan bir sevda Boynunda asılı aynı yalnızlık Bir at pisliğidir yaşam Hep kokan… Geldi gelecek bir ölüm çemberinde Koynuna aldığın yanlış ayrılık Ellerinde saklı kara bir yılan Bir kış ayazıdır yaşam Hep vuran… Vurdu vuracak bir tokat benliğinde Yüzüne yüklenmiş acı bir korku Nerede yitsen aynı zorbalık Bir çağ yangınıdır yaşam Hep yakan…. Aktı akacak Bir yaşam Ellerinde… Hatice Nayır |
Kızıma
Sen beni ıssızlıkta yeşerten çiçeğimsin Sen sonsuz sevgiyle dolu, tatlı bal böceğimsin. Yaşamımı ışıkla parlatan güzel güneş Seninle canlanıyor yaşamım nefes nefes. Işıldayan yuvamın en güzel süsü sensin Kalbimdeki sevdanın canda yankısı sensin Sen benim gün ışığım,yaşamamın nedeni Can tanem,her şeyimsin,çok seviyorum seni. Hatice Nayır |
Kırlangıcın ömrü
KIRLANGICIN ÖMRÜ İsyanlarda bir kırlangıç Hem de tek başına Belki durulacak Belki uçuruma… Nöbetlerde bir kırlangıç Hem de yaz aşkına Belki yaşayacak Belki acılara… Sancılarda bir kırlangıç Hem de yar adına Belki aldanacak Belki uzaklara… Asılacak bir kırlangıç Hem de Aşk uğruna… Hatice Nayır |
Koku
Kuru bir yaprak misali savruluyoruz Sessiz çığlıklarla ordan oraya Ölüm kokusuyla dolu acımız Uzun soluklu bir korku Aklımızda kalan… Acı bir yalan misali dağılıyoruz Susuz yağmurlarla nerden nereye Zulüm kokusuyla dolu yazgımız Duru bakışlı bir korku Beynimizi saran… Kızıl bir sabah misali kavruluyoruz Dipsiz kuyularda baş kaldırarak Yaşam kokusuyla dolu sevdamız Ağır aksak bir şarkı Ruhumuza dolan… Yaşlı bir çınar misali devriliyoruz Yarım yamalak bir ölüm duygusu Ömrümüze akan… Hatice Nayır |
Korku
Ruhumun karanlığı Çöktü üzerime Elimde karayılan türküsü Bedenim yorgun asker. Anılar kalabalığı Çadır kurdu Yüreğimin En bilinmeyenine. Sevdam yalan bir köy düğünü Yarınlar acı kelepçe… Korkulu bir düş gibi Uyandım yaşamaktan… Hatice Nayır |
Korkum
Korkun Elinde bir tutam yaz güneşi Sevdanıza yamanan Bir süs köpeğinin Salyasından… Korkun Yanında bir sepet saf gülücük Kalbinize kapanan Bir aşk perisinin Safrasından… Korkun Üstünde bir hazin kar bulutu Sofranıza dadanan Bir kurt kapanının Ağrısından… Korkun Yüreğinde çiğnenmiş bir sakız Üstünüze abanan Bir su yılanının Ağusundan… Korkum Üzerime yağan Sevdanın dumanından…. Hatice Nayır |
Kustur / an
Sustum Bir sevdanın ulaşılmaz koynundayım Paramparça yarınların Unutulan yerindeyim Durdum Bir anının yaşanmamış yolundayım Kanatılmış yaşamların Yağmalanmış yanındayım Kandım Bir yaranın onulmamış yılındayım Saçma sapan oyunların Uzatılmış seyrindeyim Yandım Bir yalanın bulaştığı talandayım Sis perdesi bitişlerin Karartılmış yüzündeyim Battım Okyanusun derdindeyim. Hatice Nayır |
Küstüm yaşama
Kurak bir sevdada boy verir ölüm Eski bir yalnızlık kasabasında El konmuş acılar darmadağınık Sönük bir akşam alacasında Yol verir zulüm… Batık bir yaşamda el verir acı Viran bir yanlışlık barakasında Baş konmuş anılar karmakarışık Yanık bir ikindi karanlığında Kor gelir sancı… Kalleş bir yürekte dillenir yaşam Bitik bir ayrılık prangasında Baş koymuş aşıklar zor bir oyuna Ağır bir zemherir sabahında Boş gelir acı… Kustun ki, Hayatın tam ortasına… Küstün ki, Yaşamak boş bir macera… Hatice Nayır |
Mola
El kadar yakınımda Yüzüme düşen gölge Umut bataklığında Bitmeyen bir işkence. Yalnızlık fısıldarken İçime kem sözleri Yanımda hiç dinmeyen Sevdanın sürgünleri. Kanadı kırık bir kuş Yolumuza dikilen Usanmadan Sabırla Acımı didikleyen. Yanlış yolun yolcusu Yalnız yüzüne giden Bir gece molasında İnen Ve Hiç gelmeyen… Hatice Nayır |
Nefret
Bir çığlıktır Alıp koynunda sakladığın Ortalık salkım saçak Bir dalga Yeşeren korkundan… Bir nefestir Tutup odalarda beslediğin Buzul sessizliğinde Bir yangın Büyüyen sevginden… Bir yoksulluk Yarıp göğsünü kanattığın Yaşamak boz bulanık Bir sevda Yıkanan teninden… Ah aşktır belki de Doğuran kendini Kininden… Hatice Nayır |
Öyle bir yerdeyim ki
Sevdaya yapayalnız başladığım yerdeyim Ellerim viran kalmış bir deprem kasabası Dudağımda kaybolmuş bir ayrılık şarkısı Gidilmemiş yollarda yüreğimin öyküsü Acıya hiç korkmadan atıldığım yerdeyim Gözlerim sessiz kalmış bir hasretlik yankısı Kulağımda yaşanmış yazgıların sancısı Verilmemiş sözlerde hayatımın türküsü Hayata habersizce darıldığım yerdeyim. Sözlerim susuz kalmış bir toprak kuşatması Ocağımda tütmemiş bir sevdanın acısı Yaşanmamış yıllarda hüzünlerin öncüsü Ölüme korkusuzca yaklaştığım yerdeyim Hatice Nayır |
Özlem
Sancılı dolaşan yürek uykusu Acıya bağlanmış ölüm korkusu Tortusu yaşanan kuş anıların Ağrısı içimde ölmüş sevdanın Belki yarım kalmış bir aşk öyküsü Belki yaşanmamış hüzün duygusu Yaşarsam kucağım gülle dolacak Beni acıtacak aşk olmayacak Gelse yüreğime siyah bir bulut Çıkıp gitse gözlerimdeki umut Bunu bekliyorum sanki yıllardır Belki bana yakın bir ben de vardır Bulup yakalarsam belki yok olur Belki de her acı böyle son bulur Ölüm, sen yürekte uzun bir ansın Sen, gençliğimden bana tek kalansın. Hatice Nayır |
Pranga Mahkumu
Yüreğimde kanayan bir yarasın sevgilim Bir avuç gökyüzüsün umudu parselleyen Belki de ulaşılmaz bir ülkesin sevgilim Hep yoluna gidilen Ama hiç gelinmeyen… Ezberimden gitmeyen bir şiirsin sevgilim Bir demet yaseminsin acıyı öteleyen Belki de yaşanılmaz bir hayalsin sevgilim Hep içine düşülen Ama hiç bilinmeyen… Yakınımdan geçmeyen bir nehirsin sevgilim Bir yudum serinliksin sancıyı erteleyen Belki de anlaşılmaz bir rüyasın sevgilim Hep geceye yerleşen Ama hiç görülmeyen… Prangamda takılı bir zincirsin sevgilim Hep özgürlük bekleyen Ama hiç verilmeyen… Hatice Nayır |
Seni seviyorum
Dilimde bir ölü var Diriltemediğim… Bir aşk,bir yalnızlık senfonisi Dilimde bir büyü var. Dilimde bir sevda var Söyleyemediğim… Bir suç,bir sessizlik abidesi Dilimde bir nefes var. Dilimde bir hüzün var Bitiremediğim… Bir söz,bir ayrılık divanesi Dilimde bir acı var. Dilimde Yılların dinmeyen özlemi… Hatice Nayır |
Rezil bir aşk
At kendini uçurumundan Bil ki, Elindeki aşk,aşk değil Yalan yüzler yaşatmışsın koynunda Artık gidilecek hiçbir yolun yok Oysa ne acı ki Mevsim yaz değil… Yak sevdanı cehenneminde Duy ki, Dilindeki söz,söz değil Yok yere taşımışsın aşkı yürekte Belki unutulmuş anıların ok Ama ne yazık ki Yaşam bu değil… Duy sesini hıçkırığında Gör ki, Canındaki can,can değil Kırık yüreğin bir ömür törpüsü Yalnız yakılacak acıların çok Bir de ne kaldıysa Düne az değil… Bir parça yalanla avut kendini Sen ki, Yaşattığın Sevdanla rezil… Hatice Nayır |
Sensizlikti aşk
Aşk Bir ayrılıktı sevgili Boynunda Yıllarca asılı duran... Aşk Bir yalnızlıktı sevgili Koynunda Yılanın Zehrini yaşatan… Aşk Bir haksızlıktı sevgili Sonunda Yalanın Yurdunda yatan… Aşk Bir yoksulluktu sevgili Burnunda Acıdan Hızmayla dolaşan… Aşk Bir şanssızlıktı sevgili Ardında Sürüyle Amorti yatan… Aşk Bir susuzluktu sevgili Kandıkça Yüreği Daha da yanan… Aşk Bir yolculuktu sevgili Doğru Molalarda Duraklamayan… Aşk Bulunamayan... Hatice Nayır |
Sevdam
Baharı yaşayacak sevdamız o gün Ellerimde geç kalmış aşk sözcükleri Baharı çoğaltacak Gönlümde çoğalacak yasımız o gün Yüreğimde geç açmış özlem gülleri Gönlünde uzanacak Cennete uzanacak kolumuz o gün Kafamda yeni esmiş seher yelleri Cennete yaslanacak Ölüme yaslanacak Sevdamız Benimle Yaşlanacak… Hatice Nayır |
Sevdaya ağıt
Bir sevda bir sevdayı nasıl unutabilir İçinde yaşanmamış onca acı yandıkça Bir sevda bir sevdaya nasıl uzanabilir Yanlış yerde durdukça Yanlış yerde durdukça… Bir sevda bir sevdayı nasıl acıtabilir Sen bana uzandıkça,ben uzağa kaçtıkça Bir sevda bir sevdaya nasıl yaklaşabilir Yanlış yerde yandıkça Yanlış yerde yandıkça… Bir sevda bir sevdayı nasıl kanatabilir Ah hala yaşadıkça Ah hala yaşadıkça…. Hatice Nayır |
Son
Ökseye tutulmuş bir güvercin Yürekte Sal,gitsin. Sevdaya saplanmış bir bıçak Ciğerde Vur,bitsin. Uçuruma düşmüş bir maral Seherde Sür,yitsin. Bırak Aşk Aşkı Bitirsin. Hatice Nayır |
Son mektup
Ömrümde Yalnızlık Koynumda Düş kırıkları... Hatice Nayır |
Sus,konuşma
Anılar uçurum Sona kalan sessizliği yaşamın Yalnızlık yangın Elinde çektiğin pimi sevdanın Gençliğin solgun Uzaklar yabancısı yüzündeki acının Sonsuzluk korku Ayrılık başbelası tuzağında sancının Bakma Sana düşen suskunluğu bitmeyecek şarkının… Hatice Nayır |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:35 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.