![]() |
Geceme
gecem bütün karamsarlığım çökmüş üstüne bugün kimbilir kaç bebek merhaba dünya çığlıkları ile inletti dünyayı kimbilir kaç insan hoşçakal dünya diyerek veda etti her şeye ve sen gecem gökyüzünde barındırdığın milyarlarca yıldızına örtü çekiyorsun bütün karamsarlığın çökmüş üstüne düşünsene kaç insan sevgisinin doyumsuzluğunu yaşıyor kimi sevgilisinin bir dokunuşuyla kimi sevişmenin doruğunda kimi de bebeğinin söylediği ilk sözcükleriyle yaşıyorlar bu yüce duyguyu evrenin en ulaşılmaz duygusunu gecem at üstünden karanlığını sen de yaşa artık bu mutluluğu erteleme her şeyi ertelediğimiz gibi gecem bütün karamsarlığın çökmüş üstüne merhaba güneşe geceme sevgilerle |
Geliyorum
bekle beni geliyorum şiirimle gitarımla şarkımla sevgimle geliyorum sana bitmeyen umutlarımla seni seviyorum haykırışlarıyla bekle beni güzel kız geliyorum |
Gençlik Bizim
çocuklara bakın kimi çöp kutularını karıştırıyor kimi okulu bırakmış çalışıyor kimi de kolejlerde oyun salonlarında annelere babalara bakın kimi köprü altı içki alemlerinde kimi fabrikada tarlada kimi de tatilde baloda defilede birde dünyaya bakın bir ucunda açlıktan ölenler bir ucunda silahlar bombalar bir ucunda da festivaller karnavallar gençler bu dünya bizim kapamayın gözlerinizi ne olur el ele tutuşalım bu gençlik bizim bu yaşam bizim yaşayalım yaşatalım |
Gerçek
kendime haksızlık yapıyorum belki carolıneye gidebiliyor eve dönebiliyorum sevilmesem de seviyor yürütmeseler de yürüyor şiir yazma deseler de yazıyorum böyle de olsa yaşıyorum yaşı yor sakat diyordum kendime düne kadar aciz güçsüz diyordum öyle değilmiş be orman yüreklim değerlendiriyor eleştiriyor düşünüyorum iki bacağım kolum tutmasa görmesem duymasam vız gelir bana düşünüyorum ben sakat değilim ben yalnızca hayır sapasağlam sağlıklı ve seven bir insanım ben |
Gerçek Sevgi
gerçekler gerçek sevgiyi öldüremez gerçek sevgi yatalak olsa da sürer gider |
Gerçek vardır
gerçek vardır toplumun gerçekleri madde üçe ayrılır sıvı katı gaz sevgi somuttur biz insanlar dünyada dünya güneşte güneş sistemi saman yolunda gerçek vardır toplumun gerçekleri biraz paran üç beş dayın varsa azıcık edebiyat ne Çin setti ne de okyanuslar gerçek vardır toplumun gerçekleri toplumun acı gerçekleri |
Gidelim Buralardan
gidelim gidelim buralardan anne, gidelim karşılıksız duyguların işkence korkusunun ölüm korkusunun olmadığı hayalimdeki yerlere gidelim sevginin saygının olduğu insana insan gibi davranıldığı ütopya da olsa yaşanabilecek hayalimdeki yerlere gidelim yalvarıyorum sana anne gidelim buralardan gidelim |
Gülüyorsun
şiirler yazıyorum okuyup gülüyorsun besteler yapıyorum dinleyip gülüyorsun çiçekler alıyorum koklayıp gülüyorsun seviyorum diyorum susup gülüyorsun geçiyorum aynanın karşısına kahkahayı patlatıyorum zavallı çocuk kendime gülüyorum |
Günümüz İnsancığı
cüzdanındakini de ver içkiye sigaraya ver uyuşturucuya kadına hovardalığa et yemesin süt içmesin evdeki güzel karın minik çocuğun sonra da haykır hırsla açız |
Hey Cerrah
hey cerrah içimdeki aşk yarasını onayabilir misin sevginin kanatlarında söyleyecek çok şeyim vardı hiçbir şey söyleyemedim bitti |
Hülya
umutlar büyük olmalı yaşam büyük olmalı sana olan sevgim sana olan bağlılığım gibi büyük olmalı canım büyük olmalı (hülya ceylaner 29 aralık 1995 tarihinde, trafik kazasında yaşama veda etti. Hülya on dokuz yaşındaydı ve onu çok seviyordum. Ama umut yok artık yok!) |
Iraklı Çocuklar
düşünmeli özgürce düşünmeli yapabilmeli her istediğini bir çocuk olmalı ırakta ya da köle kabilde bir orak buğday tarlasında ya da yelkenli akdeniz de kocaman yüreğe sahip olmalı ırakı kaplayacak kadar kocaman o yüreği kalkan yapmalı füzelere kimyasal bombalara ekmek olmalı aç sofralara su olmalı çatlayan topraklara ya da sıcacık bir yuva olmalı elleri üşüyen ıraklı çocuklara |
İkilem
umuttun sen beni böyle düşünecek sevecek kabullenecek bir umut beklentiydin kardeşim sevil beklentiler olmazsa hayak kırıklığı olmaz fizik öğretmeni sevgili osman bayazıt bekleyen her zaman haksızdır ve babam yaşam sevdikçe ve umut ettikçe güzeldir demez miydi işte yine ikilemdeyim seviyorum umut ediyorum bekliyorum ve haksızım eh çözüm yolu bulamayınca bekle beni carolıne bekle beni ölüm hoşça kalın |
İmdat
yardım edin bana abla tut elimden sana yaslanıyorum abi sensin her şey anne demet şu seslenişimi unutma dostum kardeşim aşkım gerçek sevgi aradığım sevgili yardım edin sevgili öğretmenim bülent aydınel ve beni sevenler yardım edin bana ne olur yardım edin |
İnan artık
seviyorum seni diyorum inanmıyorsun uğruna canım feda diyorum inanmıyorsun çığ gibi büyüyor sevgim diyorum inanmıyorsun inan artık güzel kız seni çok seviyorum sıradan bir ilişkiyse adiyim sevmiyorsam seni namussuzum ölmezsem senin için ********im bırakırsam seni seviyorum seni güzel kız seni çok seviyorum |
İnanmadılar
sömürdüler yıllarca emeği alın terini inançları sömürdüler sevgiyi değer yargılarını üç kuruş için insanlığı unutup insanları sömürdüler kanı döktüler boğuldular sonra İnanmadılar dökülen kan yerde kalmaz inanmadılar sevgiye ve inanca inanmadılar emek emekçinindir ve inanmadılar o şiara yaşasın kardeşliğimiz inanmadılar |
İnsan
araba egzozları fabrika bacaları kimyasal maddeler ezenler ezilenler insanın insana kulluğu çok kazananlar açlıktan ölenler sevgiyi saygıyı unutmuş yaratıklar üç beş kuruş uğruna dini alet eden yahudisi hristiyanı müslümanı bizim yaşamımız hepimize yeter dünya seviyoruz yaşamı diyemeyenler alacağız elinizden kuracağız kendi dünyamızı sevgiyi eşitliği insanca yaşamayı öğreteceğiz kazanacağız göreceğiz insanı |
İnsana
bilirsin sevmem küskünlüğü barış dedim barışı sevin dedim kavgada etmedim şimdiye kadar insan dedim insanız dedim bilirsin güzel şiir yazamam yine de kitap okuyun dedim gül yerine kitap verdim kızları çok sevdim ingiliz italyan fransız karşılıklı olsun yeter bilirsin hümanist insanım ezseniz de beni insan hümanistim dedim beni bilirsin insan sevgiye emeğiniz geçiyorsa umuda emeğiniz geçiyorsa barışa emeğiniz geçiyorsa yanınızdayım tut elimi insan tut |
İnsancık
biz insanlar çok uyumsuzuz canlı varlıkların en zekisi en nankörüyüz biz insanlar yaşamımıza bir şekil vermişiz çeşitli buluşlar yapmış gerektiği gibi kullanamamışız ateşi bulmuş ormanları yakmışız elektriği bulmuş işkencede insanım diyene idam sandalyesinde düşünüyorum diyene kullanmışız öldürücü hastalıklara çare bulmuş öldürmek için kimyasal silah yapmışız denizlerden yararlanmış ödül olarak pisliğimizi ve artığımızı vermişiz farklı din dil ırktanız diye birbirimize düşman olmuşuz yararlı besin kaynakları bulmuş uyuşturucusunu sigarasını alkolünü eksik etmemiºiz nedensiz savaşlar yapmış dünyaya ve tüm canlılara zarar vermişiz sevmeyi sevilmeyi öğrenmiş layık olmamışız o duygulara tüm insanlar suçlu değildir bunda bazılarının para ve güçlü olma hırsı bazılarının konuşturmama ve yok etme hırsı bazılarının da çıkar üzerine sevip sevilmesi kısacası böyle gelmişiz böyle gidiyoruz ben de diyorum ki istersek böyle gitmeyiz yaşam bu haliyle de güzelken eşit haklarda daha güzel olacaktır sevgi dolu barış dolu mücadeleyle |
İpek Böceği
ipek böceği girdi kalbime en güzel sevdayı örmeye |
İstanbul
Karışma lafıma İstanbul Ben yine seveceğim Çek dumanını ben sevgiliyi göreceğim Sen göz yaşlarının gövdeyi götürdüğü aşklar şehri Martısız koyar mısın ellerimi Islatırken yağmur düşüncelerimi Bırak İstanbul köpürtme dalgalarını Yarım bıraktığın aşkların köpüğü yetiyor zaten Sen ıslaksın İstanbul boğazına kadar ıslaksın Ben ıslağım İstanbul Sırılsıklam |
İstanbul Başlıyor
Bir iki üç İstanbul Dışarıda yağmur durdu Caddelerin Işıkla kıvrılması Şimdi söze çevriliyor tüm yaşananlar Meyhanelerde kahvehanelerde burada Duman çöküyor İstanbul'un boğazın Kömür kokulu varoşların sarhoşluğunda Yarım ağızlı bir türkü ve sokak lambalarının loşluğunda Ayyaşların ıslığa devşirilen naraları yankılanıyor sokaklarda İstanbul başlıyor şimdi uykuda |
İstanbul2
hava is kokuyor yol kenarında simitçi çocuklar yerlerde dilenciler yan kesiciler uyuşturucu satıcıları kadın pazarlayıcıları ekmek parası diyen analar babalar ve ben yine aynı ben yanık bezgin türkülerle içi yufka yüreği bezgin ayağı yalınayak |
İstanbul3
yeşili göremiyorum ağaçlar konuşmuyor beyaz görünmüyor bulutlar karalara bürünmüş maviyi göremedim balıklar küsmüş insanlara sıcak yaz günü gökyüzünde mavi nerede dostlar çiçekler çıkmıyor topraktan sarısı pembesi kırmızısı moruyla görünmüyor sevginin diğer adı çiçekler neredesin su hava nefes alamıyorum ölüyorum hadi istanbul ankara anadolu silahları kimyasal maddeleri yok edelim kurtaralım insanları doğayı hayvanları kardeşçe sevgiyle barış dolu |
İstanbulu Özledim
özledim be istanbulu kaç gece geçti şurada temiz havası suyuyla kaç gündüz geçti yine de özledim be istanbulu özledim |
İstek
koşmak istiyorum sevmeye sevilmeye gerçek sevgiye aradığım sevgiliye koşmak istiyorum sağlığa başarıya mutluluğa sevinçlere çok istediğim üniversiteye sana koşmak istiyorum herşeyin başlangıcı biricik umudum sana koşmak istiyorum sana anla artık |
İstemem
istemem bir öğrenci yağmurda ıslanarak okula gitsin istemem çocuklar caddelerde oynasın istemem işçiler az paraya çalışsınlar istemem analar evine yalnızca kuru ekmek alsın istemem bebeler çorbayla büyüsün istemem genç kızlar sokaklara düşsün istemem delikanlılar pis işlere karışsın istemem insanlar para için birbirlerini vursun istemem güzelim sokaklar çamur olsun istemem kışın bacası tütmeyen kutu gibi evler istemem istemem off istemesem ne olur ki ama şunu bilin ne kadar yoksul ve çıplak ve ne kadar aç görünürse görünsün halk yanlarında onlara elini uzatan birileri olacaktır hep |
İstiyor yapamıyorum
ölüm bir defa yakalar beni bense her sabah inadına uyanır güneş gibi doğarım diyorum ölü doğuyorum hayat sevdikçe ve umut ettikçe güzeldir çok çok seviyorum umut ediyorum diyorum yıkılıyor dünyam hayal oluyor yaşama sevincim kalmıyor bekle beni ölüm diyorum ölemiyorum istiyor yapamıyorum |
İstiyorum
ben de istiyorum sevmeyi sevilmeyi sanal olmayan gerçek sevgiyi istiyorum bakınca gözlerine dokununca tenine öpünce dudaklarını mutlu etmek mutlu olmak istiyorum bütün tabuları yıkıp bulutların üzerinde uçmak istiyorum yağmurlu bir gün tutup elinden kalamışa fenerbahçeye gidip seni doyasıya yaşamak seviyorum mutluyum diye haykırmak istiyorum geçmişi geleceği olmuşu olacağı düşünmeden doyasıya yaşamak istiyorum seni seni istiyorum seni |
İşçi
elleri ayakları nasırlı güleç yüzü çizgili yüreği bezgin umut sevgi dolu işçiler hakkını isterken coplanan düşündüğünü söylerken işkence yapılan ter dökerken işten çıkartılan işçiler burası |
Kadıköy Gençliği
anlamıyorum kadıköy gençliğini sahte lümpen hareketler egolarını tatmin etmeler cinselliğin ön planda olduğu adice ilişkiler sevgi ve saygıyı bilmez tutumlar anlamıyorum kadıköy gençliğini belki de kendimi anlamıyorum anlamıyorum |
Kahpe Dünya
yirmi yıldır dünyadayım ne kazandım ne kaybettim çok ve hiçbir şey güzelden yana ürettim ezildim kötüden yana ürettim kaybettim mutluluk yaşam dedim olmadı ölüm dedim başaramadım eh o zaman ne yaptım yirmi yıldır dünyada yalnızca nefes aldım ve çok ama çok sevdim sevdim seni kahpe dünya çok sevdim |
Karar
bakıyorum insanlara gülüyorlar eziyorlar çok mutlular bakıyorum insanlara ağlıyorlar eziliyorlar çok seviyorlar bakıyorum insanlara karar veriyorum kahpe dünya sevmiyorum yaşamayı |
Karşılıksız
insanlara bakın seviyorlar birbirlerini bir de bana bakın seviyorum insanları ama |
Kavşamış Aşk
kağşamış aşk bir gün mezarımda güller açarsa oku yazdıklarımı yeniden göz yaşlarınla sularsın güllerimizi |
Kazanamam
hani belki dedim heyecanlandım umutlarla girdim sınava okudum soruyu yapamadım normal dedim okudum soruyu yapamadım olur böyle şeyler dedim okudum soruyu yapamadım anladım gerçeği bu yılda kazanamayacağım bu yıl ve hiçbir yıl kararımı vermiştim aylar önce ölmeliydim kazanamazsam bu sene bir bardak su içtim önce son yemeğim sevgilimi ise dün görmüştüm en çok sevdiğim yer kalamıştı gezdim onun için yoğurtçu parkını zaman acımasız durmuyordu ve vakti gelmişti oturdum raylara sırtı dönük kapattım gözlerim, korkuyordum uzaklardan sesler geliyordu sevinmiştim tren sesi kurtuluyorum hayattan diye ama bir gerçek vardı ben adiydim ben yalancıydım ben korkaktım üniversiteyi yaşamayı sevmeyi başaramadığım gibi başaramadım ölmeyi attım kendimi rayların dışına ağladım ağladım ağl boğuldum göz yaşlarımla ölemedim |
Kimsesiz Sokaklar
yürüyorum sokak ortasında kimsesiz arkama bakmadan yürüyorum on metre ileride ufuk karanlık beni izleyen biri var sanki belki de son adımlarım öleceğim mi ne |
Korkuyorum
korkuyorum yalnız kalmaktan sevgilerin bitmesinden umutların kırılmasından bulamadan kaybetmekten korkuyorum sevilememekten hiç yürüyememekten seni seviyorum demekten korkuyorum yalnız kalmaktan yaşamların bitmesinden düşünüyorum demekten yenik düşmekten ihanetleri görmekten basitliği yaşamaktan barışın olmamasından korkuyorum korkuyorum yalnız kalmaktan korkuyorum |
Kurtarın
kurtarın beni ne olur sevgim körelmesin umutlarım yıkılmasın nefret doğmasın kurtarın beni ne olur boğmasın beni yalnızlığım gözlerini kapatıp bakmasın insanlar bir sevenim olsun artık kurtarın beni ne olur kurtar |
Kutsal
üzülme kanamasın yüreğin düşün daha kötüsünü mutlu ol haline iki kolum bacağım tutmasada görmesem duymasam vız gelir bana Kutsal abi demez miydik seviyoruz tüm kalbimizle üretiyor eleştiriyor düşünüyoruz. adilikler hırsızlıklar kahpelikler en adi şeyleri görüyor sevgi saygı umut barış en güzel yerlere koşuyoruz acıyoruz sağlıklıyım diyenlere bilmiyor onlar yaşamı umudu sevgiyi bilmiyorlar onun için yakışıklı abim üzülme kanamasın yüreğin biz sağlamız onlar sakat üzülme |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.