![]() |
Kaybettim
Ey dalgalar alıp götürün beni Ateşlere verin yaksın şu bedenimi Rüzgarlar savursun yerdeki küllerimi Topraklara gömün kurumuş güllerimi Acımasız yürekler aldılar tüm sevgimi Susuzken kan verdiler yemyeşil çiçeklere Acımasız olsun yada kurusun diye Aldılar tohumları döktüler denizlere Günü birlik yaşayan insan bu düşüncelerle geç mez bu zaman Yakarsan sevgileri ısınmak için Geriye baktığında payına duman kalır Abdullah Gültekin |
Kendinden
Varlığın acı veriyor yokluğun ızdırap İçimde fırtınalar kopuyor Sana geliyor benliğim istemeden Saklamadım tek bir parça kendimden Dom dom kuşunu gibi saplandın kalbime Hiçbir hekim yanaşmadı deşmeye Bu kurşunla razıysam eğer ölmeye Tutar mısın elimden dalarsam rüyalara Ben bal arısı sende gül olsan Ben toprak olsam sende yağmur Her halükarda sana ihtiyaç duysam Sende verir misin bir parçacık kendinden Abdullah Gültekin |
Korku
Gözlerim görmüyor dar sokaklarda Yürüyorum yürü yorum yolum bitmiyor Ümitlerim hayallerim düşlerim nerde Kaybolup tükenen ben miyim sende Umutsuz bir vaka bizim sevgimiz Başladığımız gün hataydı zaten Sen yıldız ben karanlık kuyu Ne sen inersin yere bende çıkamam göğe Doğuşumuz farklıydı düşlerimiz aynıydı İçimdeki korku belki sanaydı gülüm Ya ben bir gün kurusam ya zamansız kayarsan sen Abdullah Gültekin |
Ne oldu
Ne saraylar nede köşkler istedim Nazik ömrü sana verdim yetmedi Hastalandım yollarına gül döktüm İnat ettin gelmedin de ne oldu Senin orda güneş nasıl doğuyor Kırmızı beyaz güller siyahlar mı açıyor Etrafında insanlar mutluluk mu saçıyor Beni benden çalınca söyle bana ne oldu Güneş sevenler için doğmuş olsaydı Güller bahçelerde senin için açsaydı Eğer benim hayatım ellerinde olsaydı Kara toprağa gömdün sen yaşadın ne oldu Abdullah Gültekin |
Ölümün Rengi
Ölümün rengini kim söyler bana Yaklaştığı an anlar mı insan Ölümsüz bir yaşam nasıl olurdu Yinede korkuyu tadar mı insan Marifet elde değil Kıymet görmez yürekte Suçu bana atmayın Yol vermeyen felekte Aciz kalmış yürekler Sevdaya karşı durmaz İstediği an rakip tanımaz Bence onun rengi ölüme benzer Abdullah Gültekin |
Sahteyse
Gitmek isteyene kal diyemem Yalnız yollar dar gelmesin Sebebini sormam gitmesin İstediğim benliğimi götürmesin Belki kendisinden kaçıyor Yapamam diye korkuyor Eğer sevgisi sahteyse Gitmesi zarar vermiyor Sevgi kolay lokma değil Emek vermesen kaybolur Zoru görüp kaçacaksan Senin sevgin yalan olur Abdullah Gültekin |
Sen ve Sen
Dağlara taşlara sordum yemyeşil ağaçlara Güller açtı bülbül kafeste Kara bulutlar varken güneş gözükmez Sıcaklığına bakıp seni sorayım diye Arının gittiği yer yeşillik ve güzeldir Benim gönlümdeki yer bil ki sana özeldir Ateşin yandığı yerde kül kalır Beni yakan ateşin ucu sana dayanır Bu dünyayı sanki sen yarattın Bir bir hükümleri bana dayattın Kabuk tutmuş yaramı yine kanattın Çektirdiğin yetmedi üstüne şair yaptın Abdullah Gültekin |
Sesleniş
Gece gündüz dinlemeden Yana yakıla seni ararım Nerelerdesin hangi eldesin Dileğim bu aşk bur da bitmesin Beni assalar seni söylemem Dama koysalar aşkımı vermem Baharlar gelsin kışlarda bitsin Benim halimin sebebi sensin Bir kıvılcım ateş yaksan yoluma Ömrümde bir defa gelsem yanına Gece parlayan bir yıldız olsan Kaybettiğim yolumu bana anlatsan Abdullah Gültekin |
Sızı
İçimde bir umut var hayra yoruyor Yolumda bir ışık var aydınlatıyor Ciğer parem günler geçti neden gelmiyor Sevdalandım yürek yanar sızım başlıyor Hiç bir ilaç senin kadar etki etmiyor Sensiz geçen günlere ağıt yakarım Gece kendi yatağımda yanarım Sevdiğim neden selamı kestin Uzaktaysan haber gönder sana koşayım Sevda üzerine güller ekmiştim Yeşermediler hasret verdiler gönlüme Karanlık *******i yarıp ta doğan güneş Doğmadı doğmadı benim üstüme Abdullah Gültekin |
Varmıydı
Bana gönderdiğin mektuplarında mazide kalmış sevgimizi aradım nemden silinmiş yazılarında uykularımı kaçıran tenini aradım hayaller kurardık senle beraber sen gittin oldum derbeder kimse ayıramaz diyorduk bizi zamansız gelen ölüm götürdü seni yemin ettim artık sevmeyeceğim bu yükü taşıyacak gücüm kalmadı sen gittin gideli dünyam karardı beni senin kadar mutlu eden olmadı Abdullah Gültekin |
Vazgeçtim
gençken heyecan olur bende bir matem yüreğimde kanayan yara var zaten hangi gülü aldıysam olmuş bir diken bu dünyada benim gibi var mı bir seven mana ararım olan şeylerde gül ne bulur ki koca dikende bu dert var mıdır ki her sevende yoksa benmiyim küçük hücrede her sevdayı ilaç sanma hayat pembedir benim derdin ilacı bil ki sendedir bülbül görmüyorsa koca dikeni ben mi görecem küçük hücreyi Abdullah Gültekin |
Yasak Düş
Çırılçıplak kaldı duygularım koynumda Hayallerim düşlerim belki yasaktı Göz bebeklerimde gecemdeydin sen Soğuk yatağımı tenin ısıttı Romantizm mi desem beklide maceraydı Her ne ise güzeldi hala aklımda Gece karanlıktı yüzün parlaktı İlk defa kendime sabah olmasın dedim Sarılmıştın bana varolan benliğinle Mümkün olsa içime girecektin Ben saçlarını okşuyordum durmadan Gözümü açtığımda olanlar rüyaymış Abdullah Gültekin |
Yaşanmaz Oldu
Gözlerim kurudu yar ağlamaktan Sen gittin bu şehir yaşanmaz oldu Hasretin yakıcı bir güneş gibi İstemem bu canı sen olmayınca İstemem sensiz geçen günleri Yandı yürek yandı ateşlerdeyim Cezamı bu yoksa infaz mı Yaşanmıyor bu dünya dar geliyor Abdullah Gültekin |
Yoktun
Göz görmez gönül görürdü bazen Duvardaki resmindi aklımı çelen Odadaki boş koltuk masada kırık kalem Düşündüm hayalini zar zor sezdim şeklini Yanımda bir yar yoktu çayımı dolduracak Bende takat kalmadı elimi kaldıracak Beraber düşlediğimiz ev geldi aklıma Ev vardı şimdi çocuk yoktu avluda Perdeleri açmak gelmedi içimden Sen girmeden güneş girmesin diye TV deki şarkılar ikimizi anlatır Akşam yağan yağmurun sesini duya bilsen Uyurken yüzünü izlemeyi özledim Albümü karıştırdım resimleri seyrettim Kalbim durdu gözlerim doldu Sebebi resmindi içimde depremlerin Abdullah Gültekin |
Zakkum Çiçekleri
Zakkum çiçekleri açtı gönlümde Durmadan kanımla suladım sizi Görmedim berrak yüz gülen gözleri Nerde kaldınız gelin hasret gülleri Ne sandın menekşeler mi açacaktı bahçende Ay dolunay oldu mu hiç gecende Buldun mu hiç sadık kalan sevginde Sitem etme şimdi zakkum çiçeklerine Gördüğün rüyaların tarifi neydi Zifiri karanlıkta hazin aramak mı Karıncayı örnek al yolunu şaşırmaz o Gökteki kelebeğe bakıp ta uçamazsın At kötü hisleri kabirde yatamazsın Abdullah Gültekin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.