![]() |
GERİ DÖN
Bırakıp gittiğin günden beri Gözüme bir yudum uyku girmedi Dolaşıp hatıralar içinde Aradım bir çıkış gücüm yetmedi Ağlamak ister bazen ruhun, yapamazsın Bir bulut gibi yaşamazsın Hep o eskiler, eski kırık dökük günler Hatıralardan kaçamazsın Geri dön ne olur beni al buralardan Geri dön ne olur bitsin bu keder Yanıyor yüreğimdeki hatıralardan Yanıyor sensiz ******* |
GÜL KOKULU YARİMDİN
Dün gece yine seni düşünüp Ağladım eski günlere Bütün gece tüttün gözümde Dalmışım hayallere Ne güzel günlerdi ah bir başkaydı seninle İzlerimiz kalmış mıdır gezdiğimiz yerlerde Bir gülüş bırakmıştık o sıcak bahçelerde Arasam bulurmuyum muhtacım bu günlerde Sen benim sevglimdin Sen benim herşeyimdin Sen benim boynu bükük Gül kokulu yarimdin |
GÜMÜŞ BALIKLARI
Ayaklarımın ucundan geçiyor gümüş balıkları. Masmavi sularda başka bir dünyadayım. Her gün böyle olsa. Her gün bir şeyler unutsam. Her gördüğüm balıkla bir derdimden kurtulsam. Yalnızlık güzel şey. Çok yorgunsa geçmişin. Aşksız bir dünya kurdum. Eskiden çok sevmiştim. Ayaklarımın ucundan geçiyor gümüş balıkları. Alnımda bir meltem, savurur kaltakları. |
GİTARIMIN SIRRI
Gitarımın içinde bi cin var, Onundur hep o duyduğunuz şarkılar. Gitarımın içinde bi cin var, gözleri çekirdek kadar. |
GİTTİĞİN YAĞMURLA GEL
Geldiğin vapurla hasretim döner, Geldiğin yağmurla yangınım söner, Ağrıma gidiyor sensiz geçen günler, Yüreğime kazınmış O güzel gözler, Gittiğin yağmurla gel, Küskünüm yağmurlara, Gittiğin yağmurla gel, Böylesi daha güzel, Bugünlerde içim sıkıldıkça düşüyorum yollara, Bugünlerde seni düşünüyorum sık sık, neden? Bugünlerde pek konuşmuyorum ben kimseyle, Ortaköy'ü bilirsin. aynı kahvedeyim çok zamandır, Herkes aynı, herşey aynı, Bir tek, bir tek sen yoksun... |
GÖZBEBEĞİM
Her şiirde gözlerin Her nefeste hasretin var Her durak senden önce Her saat sana çalar Kalbimin en güzel yerindesin Sen benim herşeyimsin Ayırmasın bizi hiçbir şey Sevgilim birtanemsin Her mevsim kalbimde kır çiçeğim benim Dualarım sana göz bebeğim benim Ölsem de vazgeçmem tek dileğim benim Sen benimsin ben de senin Sonsuza kadar yemin ederim |
HAMAL
Özü bilmeden bilimi kurcalama Sözü bilmeden sohbette bocalama ''bunca yükle öleceksin''dedim hamala ''ölüm kolay!sen umuttan haber ver.''dedi. ''umut var oldukça dünyayı ver sırtıma.'' |
HASRET..
Ben sensiz bir avare kayboldum yangınlarda Toz duman düşer hayalin gözlerime Ben hala eski günlerde sevgiyi ararken Kor alevler yanıp durur yüreğimde Hasret koparıp atıyor Bitmez bu kara ******* Hasret dolanıp duruyor Bitmez bu keder Son bir kere yalvarsam Görsem yüzünü yavrum Son bir kere kandırsam sarsam tenini Son bir kere anlatsam Duysam sesini yavrum Son bir kere kandırsam sarsam tenini Ağlıyor yürek ayrılık ölüm bana Ayrılık zulüm sevdalıya Gülmedi kader tutsağım yalnızlığa Kaybolup gittin uzaklara |
HENÜZ
Henüz başlamıştım sana. Vapur, aldı götürdü |
HEPSİ BU
Sormadım hiç kimseye ''şimdi nerededir? '' diye. İsmini söyletmedim dost sohbetlerinde. Kızmadım, kızamadım. Suçlu bendim belki de. Sadece seni çok, çok sevdim. Hepsi bu. |
HESAP SORUNU
Dün akşam kafam çakır meyhanede Bir başka keyif aldım, ben bu alemde Bana senden haber gelmiş, birer birer Kalan sağlar bizim olsun gidenler gider Kime gittin, kimleri sordun? Ne oyunlar geldi aklına Otur ağla haline tek başına Ben takmam cümle alemi Kim sevmiş böyle dilberi Bana senden yakın olmaz, boşver elleri Benimki deli dolu sevda güzelim Sende hesap sorunu Sokağına girdim, bulamadım evini Şaşırmışım yolunu |
HIRSIZIN SUÇ ORTAKLARI
Cep kesmeyi abimden, iskambili dedemden öğrendim ben. Darbukayı amcamdan, göbek atmayı anamdan öğrendim. Jilet atmayı babamdan, küfretmeyi halamdan öğrendim ben. Kavga etmeyi sokaktan, sopa yemeyi çavuştan öğrendim. Yalanı insanlardan öğrendim ben, dolanı insanlardan. Parayı açlıktan öğrendim ben, tokluğu hırsızlıktan. |
IRGAT
Kasaba meydanında toz duman açıyordu sonbahar. Havuzbaşı kalabalık, işçiler bekliyordu konuşmadan... Ne gelecek ne geçmiş vardı. Yaşanan yoktan bir zamandı. Bir kamyon kornasında parladı ümit. Havuzbaşı Amele Pazarı... Satılık ırgat vardı. |
IŞIKLARI SÖNDÜRDÜM
Işıkları söndürdüm, perdeleri indirdim. Uzandım karanlığa, bu gece odamda senden başka kimse yoktu. Gitarımı elime aldım, sana bir şarkı yazdım. Ben kendimi senle anlattım. Bu gece odamda bizden başka kimse yoktu. Bu şarkı dillere dolansın diye yazılmış bir şarkı değil., bu sevda üşenmeden ağaçlara kazınmış bir sevda değil. Gööözlerinde yaaaş olsuuun istemezdim. Sööözlerin telaaaş olmasa bu kadar bekletmezdim. |
KALKMIYCAM !..
Ben düşmekten yoruldum. Kalkmıyorum artık. Amerika'yı başkaları fethetsin. Dünyayı başkaları kurtarsın. Birileri bir yerlerde aşık olsun, birileri ayrılsın, birileri ağlasın. Ben düşmekten yoruldum. Kalkmıyorum artık. |
KANAYAN..
Seni ben... ellerinde kanayan güller varken sevdim... akan kanlara inat. Seni ben... usulca kalbine akıttığın yaşları görerek sevdim... akan kanlara inat. Seni ben... gözlerinde savaşın gölgesi... yüreğinde acı dinmezken sevdim... acıya ve savaşa inat. Seni ben... kem gözlere... uzayıp giden mesafelere... uçurumlara rağmen sevdim... ölüme inat. |
KARABÖCEĞİM
Dudaklarından öpmeye kıyamadım Gülyanaklım sevdiceğim Kaşına gözüne bakmaya doyamadım Karaböceğim kır çiçeğim Bir rüya gibi herşey bir masal gibi Bitmesin ne olur aşkın Ölene kadar terketme beni Geçtiğin yollar gül çiçek açsın Güzelliğin dillerde tüm dünyayı dolaşsın Karaböceğim ay tanem birtanem Bir eşin yok dünyada Karaböceğim ay tanem birtanem Nem kaldı ki senden başka |
KASABANIN YERLİSİ NALBUR NEDİM
Ben hassas adamım. Benden önce yaşadıkların önemli benim için. Benim çok hatalarım oldu ama sana yakıştırmam. Yalnız benim olmalı bütün hatıraların, her şeyin. Ben hassas adamım. Çabuk kırılır, çabuk alınırım. Tamam çok güzelsin ve senden etkilendim. Yeterince üzülmüş bir adamım ben. Pek büyütmedi acılar, çok yanıldım. Daha asil olmalı her şey. Senin değerini çok iyi biliyorum. O yüzden yakıştıramam. Seni sevmeye ve korumaya gücüm yeter. İyi bir adamım, kasabalıyım ben. Böyle büyütüldük biz. Sık sık denize gidelim. Deniz güzeldir, samimidir, mavidir. Ev yemeği severim ben. Peynir ve yoğurt Trakya'dan olmalı. En büyük zenginliğin sözde değil, özde olduğunu biliyorum. Arabama bakıp aldanma. Ben böyle seviyorum. |
KISACA YALNIZIM
Ben yalnız bir kaptanım; denizim yok, rüzgarım yok. Ben yalnız bir kartalım; dağım yok, bulutum yok. |
KUMLAR
Kumlar denizin gözyaşlarıdır Rüzgar savurur sabahlarda Mehtap vurunca gözyaşlarına bir garip durgunlaşır o masum çocuk |
KUŞADASI
Ben o gece ölmeliydim. sırtımızı yaslamıştık ya kuyu taşına... Yıldızları seyrederken herşeyi söylemiştim. Dünyanın en büyülü kadehinden içivermiştim Tekila'yı. Ben o gece ölmeliydim. Ne sırat ne sorgu. 'Hoşgeldin' derdi melekler. 'Hoşgeldin' AŞK! Hoşgeldin! |
KİREMİT UÇURAN
Rutubetliydi küçük oda,küf kokardı. Soba uzak bir duvarda yanarken soğuk günlerde, o hep küçük odaya giderdi. Kiremit uçuran bir kar fırtınasında odaya girdim. Pencere önündeydi. Sordum: 'Ne var ki bu odada, küf ve rutubetten başka?' 'Rüzgar'dedi. 'Evlat,rüzgar. Yalnız buradan güzel duyulur.' Eliyle camın buğusunu sildi,parmak parmak... Karlı, karanlıktı sokak. 'Dinle'dedi. 'Dinle bak...' |
KÖYLÜ GÜZELİ
Dere aynı tepe aynı Gece gündüz hep aynı Yaşamak bir işkence oldu sana Senin isteklerinden anlar mı Bu bahçe tarla Duramazdı artık buralarda Bir gün köyden çıktı artık Şehirli olacak aklına takmış Giymiş basma mor fistanı Yanaklarında güller açmış Ellerine kına yakmış ellerine Gözlerine sürme çekmiş gözlerine Dillerine mersi düşmüş dillerine sosyeteye girmiş köylü güzeli Sonunda işler girdi yoluna Zengin kocayı taktı koluna Bakındı durdu sağına soluna Şaşırdı kaldı filmin sonuna |
KÖYÜMÜN YAĞMURLARI
Eğer ölürsem buralarda. Eğer benim için ağlayan biri varsa başucumda. Eğer ölürsem buralarda. Vasiyetimdir beni götürsünler doğduğum topraklara. Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar. Başucumda biten yediverenler, aşıklar ağlasınlar. |
MAHZEN
Mahzen gönlüme sevda türküleri... Kurumuş gözyaşlarıma bir mavilik getirdin. Kaç zamandır yastayım sana. Unuturum demiştim oysa unutamadım ne seni ne o günleri... Ya senden ya benden, bir şeyler var düşündüren. Elbet saatler geçer. Geçer zaman. Güzel olan sen değil, o günlerdi biliyorum. Ama yine de ya senden ya benden, bir şeyler var düşündüren. |
MERAKLISINA
Ben koşmaktan yoruldum, beğenen alsın beni. Ben seçmekten vazgeçtim, kim seçerse buyursun. Dünyaları verseler değişmez ki gözlerim. Hep aynı, kararsız, doyumsuz ve aynı maymun iştahla geçiyorum dünyadan. Etimden, sütümden, tüyümden, derimden alın toprak olmadan. Sırtımda bir çuval dert var, ucundan tutun azıcık. Çok ahım var, ah edecekseniz şimdiden değiştirin yolunuzu. Genlerimde hata var. Hatalarımı bağışlamak durumunda kalmayın. Öyle görün, öyle sevin. Yüreğimde bir melek, bir şeytan var. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Tam buldum derken huzuru, değişiverir her şey. suyum berrak durmadı ki az bir zaman bile. Dibi batak bir göl gibi. Ben yürüdükçe sarsılır, bulanır her şey. |
MUAVİNİN HAYALİ
Kızmadım. Canın sağolsun. Allah mesut etsin. Bir gün karanfilli bir taksi görürsen, camında ismin olan... Yaşlanmış bir çocuğun ekmeği... Dersin ki: 'Bir zamanlar beni gerçekten çook sevmişti.' |
MUTLU OL
Sımsıcak damlıyor yanaklarımdan ayrılık Ayrılıktan da zor gelir insana bazı şeyler Bıraktığın birçok hatıra sağda solda toplanmadım Unuttuğun bir fotoğraf var bakmaya doyamadığım Aşık olmak nedir diye bir merak vardı içimde Toz duman bir ateş oldum aşkı buldum sen diye Mutlu ol yeter ki! Gittiğin yerde benden sonra gelen yıllar Seni benden alsalar bile. Mutlu ol yeter ki! Gittiğin yerde benden bir parça aşk olsun Katre olsun yeşil gözlerinde. |
MUTLU SON
Seni ilk öptüğüm andı mutlu son. Daha yeni anlıyorum. Ne gerekiyorsa yaptım. Şiirler, şarkılar... Bir gece kapında bile yattım. Senin için daha ne yapsaydım? |
MÜMKÜNSE
Ölürsem İstanbul'da ölmeliyim ben. Namazda martılar geçmeli üstümden. Mümkünse kış olmalı. Mümkünse kimse duymamalı. Ölümler sıkıcıdır yaşayanlara. Mümkünse bir mezarcı,bir hoca... Tahta,toprak iş bitince, midyeleri koyup saca, laflasınlar umarsızca. |
NAABER?
Hiçbir kadeh, hiçbir antidepresan, hiçbir hediye, hiçbir psikiyatr, hiçbir oyun, hiçbir kadın, hiçbir şarkı, hiçbir çek ve hiçbir memleket, beni, senin 'NAABER'in kadar mutlu etmedi. |
NERDEN AMCA?
Koca adam, Utanmadan ağladım, trende. Geceye yenik düştüm, ilk unutan kazandı, Belki, daha genç olsaydım... Utana sıkıla geldim, Bana yakıştı mı bilmem, Koskoca adam, Utana sıkıla dönüyorum... Kaybedenler şehrine.... |
OPTALİDON
Soğuktu hava, her taraf kardı. Gazyağının Karaborsaya düştüğü yıllardı. Sarılıktım, halim yoktu. Evin yolunda anamın elinden tuttum. Tek sadık yardı. Yol kıyısı kalabalık, Jandarma gelmiş. Kamyonlar durup bakıyor. Bir olay vardı. Beyaz karın ortasında, izinlik yeşilleriyle iki büklüm bir asker... Her yanı kardı. Sonradan anlattılar işin aslını. İki kutu Optalidon... Zamansız bir ayrılık... Bir kasaba gelin olmuş bir aşkı vardı. |
PERVANE
Gelemiyorum diye arama beni, Gelmiyorsan tek bi nedeni olur. Anlarım ki bu gece bana, Başka bir yerde bir neşe bulunur. Aya baktım ay mavi, Yaya kalmam vallahi, Bulurum bu gece başka birini, Unuturum seni billahi. Pervane pervane olsam, Seni aramam bidaha. Dünyayı gezsen dolaşsan, Bulamazsın ayarımda. |
SANA BİRİKİYORUM
Artık çıkmıyorum İstiklal'e. Sabah Fatma Hanım uyandırıyor. Helva, ekmek, çay... Bana onlar bakıyor. Odanın hali perişan, ben perişan. Kimse yok işime karışan. Ara sıra balkona çıkıyorum. Fesleğenler kuruduğunda Ocaktı. Ben baharı bekliyorum. Ne olduğunu bilmediğim bir umudum var hala Gözüm şişelere takılıyor, becerebilseydim ne ala. Bu günlerde böyleyim ben, yas denen şiirdeyim. Bir köşede gülüşün var, sırtımda kanlı bıçağın. Hiçbir zaman duymayacağın, duysan da anlayamayacağın bir çığlıkta sana birikiyorum... |
SANA NE OLDU
Gözlerin bulut olmuş. Sana ne oldu böyle? Görüşmeyeli çok değişmiş hallerin. Haberlerde gördüğün o yılgın suretler mi, yoksa çaresiz terkettiğin çocukluk düşlerin mi? Bana her şeyi anlat. Ne varsa aklında. Aklından zorun varsa onu da anlat. Bana derdini anlat. Kim kaldı yanında? Yanında kim olmalıydı aslında? |
SELVİ CANIM
sormadım hiç kimseye, 'şimdi nerdedir? ' diye ismini söyletmedim ben dost sohbetinde kızmadım kızamadım suçlu bendim belki de sadece seni çok çok sevdim hepsi bu.. vurdu günbatımı aşkımızı, zordu kalbimizin ilk sızısı, sordu ay ışığı şarkımızı, 'BİTMEDİ' dedim -selvicanım- |
SEN BENİ TERKET
Ben seni değil, sen beni terk et. Bana hasretlik bırak. Bir eylül akşamında, eş,dost muhabbetinde bir pişmanlığım olsun. İki kelam aşk bırak. |
SEN O MUSUN?
Nur yüzüne çizdiğin çaresizlik yakışmamış sana. Gül tenine giydiğin o yalanlar hiç olmamış. Ben daha iyisini de görmüştüm. O nur yüzünü kıskanan kuyruklu yıldızları, o gül teninde yalvar yakar dolaşan rüzgarları... Ben seni böyle sevmedim. Riya bekleme. Ben seni bu hallerinle sevmedim ki... |
SEN..
Ne ******* ne gündüzler gördüm En vazgeçilmez yeminlerden döndüm Görmedim senin gibi sevmedim hiçkimseyi Yapayalnızım şimdi unuttum gülmeyi......... Sen Vaktinden çok sonra gelen Sevdalı bir yağmur gibisin Çisil çisil gözlerimden...... Sen Çıldırmış şairlerin Titreyen mısralarında Bahsettiği o perisin Pencereler önünde çürürken Senden kalan çiçekler Hayalin gözlerimin önünde Bize ağlıyorum....... Pencereler önünde çürürken O güzelim yıllarım Hayalin gözlerimin önünde Bize ağlıyorum... Güneş doğduğunda başka bir şehrin sabahında olacağım Her insanın bir öyküsü vardır ya Benimki de böyle işte..... Bu sabah pencereden bak Bu koca şehri sana bıraktım Başka bir şehrin sabahından Başka bir dilde Elveda.... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:24 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.