![]() |
Seni Seviyorum
HATIRLARMISIN SEVGİLİNDEN AYRILDIĞIN GÜNÜ. HATIRLARMISIN TERKEDİLDİĞİN O İLK GECEYİ, KALBİN YERİNDEN FIRLAYACAKMIŞ GİBİ, HERŞEYE İSYAN EDEN TAVRIYLA ATARKEN, GERİ DÖNMESİ İÇİN,AYAKLARINA KAPANACAK KADAR KÜÇÜLMÜŞKEN, HATTA DAHA İLERİ GİDİP , ONUN GEÇTİĞİ YOLLARI ÖPMEK İSTEDİĞİN O ANLARI HATIRLA. SEVİLMEDEN SEVDİĞİN O GÜNLERİ, AKLINDAN BİR BİR SİLİP ATMAK İSTEDİĞİNİ,YENİ BİR AŞKA KOLLARINI YIRTILANA KADAR AÇMAK İSTEDİĞİNİ,VE BU AŞKTA YAŞAYAMADIKLARINI YAŞAMAK, UMUTLARINA KAVUŞMAK VE YAŞANAN TÜM ACILARI UNUTMAK İSTEDİĞİNİ, ŞİMDİ AŞIK OLMUŞKEN ONU KAYBETMEK İSTEMEDİĞİNİ, MAVİ DÜŞLERE DALMIŞKEN UYANMAK İSTEMEDİĞİNİ, ARTIK BEKLEMEK İSTEMEDİĞİNİ, İŞTİ TAM BUNLARI BULMUŞKEN, VE BUNLARI KAYBETMEMEK İÇİN ŞİMDİ HAYKIR SENİ SEVİYORUM, VE HAYKIRIYORUM AŞKI YARATAN BENİM SEVGİLİM.... |
Ağlayacaksın
Bir buruk pişmanlık sarınca seni Aldanmak ne demek anlayacaksın Çok arayacaksın bir dost elini Yalnızlık ne demek anlayacaksın Yakınca içini aşkın ateşi Sevmek ne demek anlayacaksın Yalansız aşkımı ,seven kalbimi Söylenen yalanlar yıkınca seni Kırınca ümitlerini Hatırlayacaksın mazide beni Yaptıkların için AĞLAYACAKSIN... |
Mavi Mavi Sevdim Seni
Mavi Mavi sevdim seni. Gözlerin kadar derinlere inemedim Bu yüzden sevemedim sendeki beni. Bir yüz ; aynada gördüğüm .. Tıpkı Sen .. Tıpkı aşkla özdeş.. Şimdi kelimeler boğazımda kördüğüm. Acınacak halimle gelemedim kapına O kapı ki ; Açılmasın diye Kilit vurup ağlarını ördüğüm… Mavi Mavi sevdim seni.. Ömür gibi sende unutulursun zamanla. Biter di nefes , tükenirdi bir bir geride kalanlar. Yalnızlığım da eskidi yokluğunda.. Ayyaş geceyi avutmadım sabaha kadar. Bir seni , bir bana , Bir beni , bıçak sırtı eyvallah a Bir de O ölüm kokulu veda sahnesini , ayağının tozuna mahrem kıldılar.. Ben Yazmak isterken seni , Kalemimi kırdılar O Kâlem ki ; Anlatmak için , Gece üstüne Gece devirdiğim… Mavi Mavi Sevdim seni.. Unutma! Sevdim seni. Tan’ın Kızıllığında ağardım , Doğdum güneş gibi gözlerinin kapalılığında ! Mavi Mavi sevdim seni.. Açmayınca perdeni , gece gibi karardım.. Mavi Mavi sevdim seni. Eminönü’nde görüyorum ansızın Gardenya kadar saf , begonya kadar solgun.. Mısralarımın kalemsizliği kadar Benim sahipsizliğimsin.. Mavi mavi sevdim seni.. Unutma !! Sevdim seni .. Susarak … Metruk *******de , Ağlayarak.. |
Sen günden güne erimeyi bilir misin
Dev bir agaçın vekarı içinde ölmeyi Bir teselli aramayı Issız parklarda, tenha sokaklarda Ve bütün sehir uyurken uzaklarda Deli divane yollara düşüp Atılmışlıgını hissettigin oldu mu Sevmekten kalbin yoruldu mu |
Sensizlik
Ben burda sensiz, sen orada bensiz Ümitlerimi yitirdim, kendimi kaybettim Gözyaslarim sel En yakin dostum ise yalnizlik olmus O unuttu - ben unutamadim Sözde seviyordu Ne istir bu vazgecemedim Seni unutmaya kararliydim Fakat gözlerin gelince aklima - olmadi Bende unuturdum senin gibi kalpsiz olsaydim Mutluluklarcok uzak Acilar ise yanibasima Seni icimden söküp atardim mümkün olsaydi Söyle, birgün kavusamiyacagimi bile bile Seni bende yasatirmiydim Huzur pesinde kosarken Acilarin kapisini calarmiydim Benim icin ask yasanilmasi gereken en güzeli Senin icin ise bir maceraydi En buyük firtinada dinermis Iste bizim askimizda bitti... bir firtina misali SENSIZLIGIN ne kadar ZOR oldugunu birkez daha anladim...!!! |
BÖYLE SEVDİM İŞTE
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. Çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin. Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. Çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle... Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. Seni severken yorulmadım. Çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin. Sevdim işte ötesi yok... |
Ben Seni..
Seni Çince seviyorum Ve bütün dillerde Kürtçe seviyorum seni Hazdıkım diyorum Türkçe unutuyorsun beni Küsüyorum bütün dillere Bütün dilencilere |
neden Bana Gülüm
Gurbeti Benmi Yazdim Benmi Yaptim Bu Yollari Hasreti Benmi çizdim Benmi Koydum Yollara Viraji Isyanin Neden Bana Gülüm Bu Zulüm Neden Bana Gülüm Gözyaşini Benmi Yazdim şiirlere Araya Benmi Koydum Ayriliği Benmi Dedim Her Seven Ayrilir Diye Söyle Benmi Koydum Bu Kurali Isyanin Neden Bana Gülüm Bu Zulüm Neden Bana Gülüm Benmi Koydum şarkilara Hüznü Yalnizliği Benmi Işledim *******e Benmi Soldurdum Sevda Denen Gülü Acilari Benmi Yazdim Hecelere Isyanin Neden Bana Gülüm Bu Zulüm Neden Bana Gülüm |
Ayıracaklar Bizi
Koparacaklar hasret kokan yüreklerimizi ölüme itecekler ikimizi ayıracaklar bizi acımazsızca ateşlere atacaklar özlemle bekleyen kalplerimizi söndürecekler mutluluk ateşimi seni benden benide senden edecekler dindirecekler Şad yağmuşlarımızı eritecekler iştiyak kar'larımzı... |
Gözlerin
Yağmurlar öperdi yanaklarımdan Sen yoksun diye Kimler bırakıp gitti Martılar bile ağladı arkandan Seneler okşadı saçlarımdan Kıskanırdın sigaramı Hiç düşmezdi diye dudaklarımdan Saklardın her seferinde O iki kelimeyi Belki şımarırım diye ,kulaklarımdan Sana koşmak istedim Prangalar tuttu ayaklarımdan Sen yoksun yine Elimde bir kadeh şarap Aklımda son sözlerin Kadehler değil beni sarhoş eden Beni sarhoş eden gözlerin... |
Yarali genc kiz!
Güveniyordu herkeze o genc kiz Herseyi cok seviyordu Dünyaya toz pembe bakiyordu Yüzünden gülücükler hic eksilmiyordu Hep gülüyordu cok mutluydu genc kiz Kendi dünyasinda yasiyordu Mutluydu ozamanlar Birgün bir delikanliyla tanismisti genc kiz Iste o günden beri dünyasi degismisti biranda Cok baska duygular icindeydi Bundan önce hic hissetmedigi duygulari yasiyordu Tecrübesizdi o genc kiz Duygularinin onu nereye sürükleyecegini bilmiyordu Delikanli yasca büyüktü ondan Görüsmeye basliyorlardi delikanliyla Hoslaniyordu besbelli Birgün delikanli genc kiza asik oldugunu söyleyince Mutluluktan ucuyordu genc kiz *******i uykusuz geciyordu Onu düsünüyordu Onu özlüyordu Genc kizda asik olmustu delikanliya O günden beri bütün dünyasi delikanlinin etrafindaydi Her anini birlikte geciriyorlardi Aradan cok zaman gecmiyordu Delikanli aramiyordu önceki gibi Üzülüyordu genc kiz Ama yinede güveniyordu Cünkü asikti delicesine delikanliya Delikanli cikmiyordu genc kizin telefonlarina Agliyordu genc kiz Yinede dayanamayip ona gitmisti Ne oldugunu ögrenmek istiyordu Delikanli bu siralar cok yogun oldugunu, Ona güvenebilecegini ve genc kizi sevdigini söylüyordu Sevinmisti genc kiz Hemen inanmisti Kalbi safti Cabuk kaniyordu Yine görüsmeye devam ediyorlardi Genc kiz cok mutluydu Dünyalar onundu sanki O gece telefon bekliyordu delikanlidan Delikanli aramamisti o gece Üzülmüstü genc kiz Her telefon calisinda umutla kosuyordu Hala onun aramasini bekliyordu Günler geciyordu bir haber alamamisti delikanlidan En sonunda aramisti delikanli Sevinmisti genc kiz Genc kiz onu ne kadar özledigini anlatmak isterken Sözünü kesiyordu delikanli “Seninle güzel günler gecirdik” diye basliyordu söze Anlamisti genc kiz Delikanli ayrilmak istyordu Genc kizin gözleri doluyordu Birsey diyemememisti Bir tek kelime konusmadan kapatmisti telefonu Hickiriklarla aglamaya baslamisti genc kiz Ilk kez bu kadar cok agliyordu Ilk kez gözleri parlamiyordu Dünyaya küsmüstü genc kiz Mutsuzdu artik,etrafina gülücükler sacan neseli kiz Gözyasi dinmiyordu hep agliyordu Toparlamaya calisiyordu kendini Dostlari güc veriyordu ona Unutmak istiyordu yasananlari Unuttugunu saniyordu genc kiz Aylar sonra tekrar karsilasiyorlardi Kalbi yerinden firlayacakmis gibi oluyordu Heyecanlaniyordu genc kiz Delikanli “affet beni, bir hataydi” diyordu Kaniyordu genc kiz Duygularina yenik düsmüstü bir anda Bu sefer daha cok baglanmisti delikanliya Delikanli ayni oyunu tekrar oynamisti genc kiza Yasamak istemyiordu Oyuncak bir bebek gibi hissediyordu kendini zavalli genc kiz Nerden bilebilirdiki askinin sonu böyle olucagini Nefret ediyordu delikanlidan Insanlara güvenmiyordu artik Parlamiyordu gözleri Gülmüyordu eskisi gibi Degismisti genc kiz Intikamini alicakti genc kiz Vazgecmisti bir anda Nefret ettigi biri olsa bile ona aci cektirmek istemiyordu genc kiz Insanlardan uzaklasmisti artik Icine atiyordu duygualrini, acilarini Kimseyle paylasmiyordu Güvenmiyordu, güvenemiyordu genc kiz Delikanli cok sey alip götürmüstü genc kizdan Birde büyük bir izde birakmisti Gönül yarasiydi bu Sevgi dolu olan bir kalbi nefretle doldurmustu Yaraliydi genc kiz Tövbe etti en sonunda sevdalara Kaciyordu, sevgiyle yaklasan ellerden Korkuyordu, tekrar incitilmekten korkuyordu Eski günlerini ariyordu genc kiz O eski neseli kizi ariyordu icinde Ölmüstü o neseli kiz, öldürmüslerdi Üc yil gemcmisti aradan Toparlamisti kendini Coktan unutmustu Ama gönül yarasini asla unutmuycakti Delikanliyi asla affetmiycekti Eskisi gibi olamaycagini anlamisti artik Hayata geri dönüyordu... yarali genc kiz |
Severek Ayrılmak
YAŞAMAK NE DEMEK; BAZEN GÖZYAŞI,BAZEN MUTLULUK,BAZENDE ÖLÜM KORKUSU BENİM KORKUM ÖLÜMDEN DEĞİL SENİ SENSİZ YAŞAMAK ÖLÜMDEN DE KÖTÜ UNUTABİLİRMİYİM SENİNLE YAŞANAN GÜNLERİ GÜLMEYİ,SEVMEYİ,AĞLAMAYI O RÜZGARDA SAVRULAN SIRMA SAÇLARINI HASTALANDIĞIMDA BENİM İÇİN DÖKTÜĞÜN GÖZYAŞINI UNUTAMAM ELBETTE MAZİDEKİ ANILARIMI HAYAT VERDİN IŞIK VERDİN ŞU YARALI GÖNLÜME UMUDA YELKEN AÇMIŞ SANDAL MİSALİ SEVİYORDUM SEVİLİYORDUM HEMDE ÖLÜMÜNE KOPARDILAR BENİ SENDEN BE GÜLÜM ONLARIN OLSUN BU DÜNYA SENSİZ HAYAT NEYİME SON BİR İSTEĞİM VAR ALLAH'TAN SENİ GÖRMEK ELİNİ TUTMAK,SAÇINI OKŞAMAK,TENİNİ KOKLAMAK ARTIK BİR YOL KALDI BENİM İÇİN YALNIZCA ÖLMEK GİDİYORUM BU DÜNYADAN GÜLÜM ELVEDA SENİ ÇOK SEVİYORUM VE HEP SEVECEĞİM |
Sensiz ve Çaresiz
Bu sensiz on ikinci gün Artık seni daha az düşünüyorum Canımı artık sıkmak istemiyorum Seni düşününce üzülüyorum zaman yavaşlıyor Bazen yüzümde bir gülümseme beliriyor Arkasından nemli gözler çıkıyor meydana Onlarca soru geliyor arkasından Hep çaresiz hep acı dolu yalnız ben Acaba aklının bi köşesin demiyim ? Oda beni arada bir düşünüyor mu ? Girdiğim her sokak çıkmazlarda ne yapsam olmuyor Uyumasam onu düşünüyorum uyusam rüyalarımda geziyor Artık bekliyorum ne zaman o gün gelecek diye hep bekliyorum Artık satırlar bile tutamıyor beni onlarda benim gibi çaresiz Belki bir az daha yalnız kalsam istediğime ulaşacak gibiyim Sesliği bozup karanlığı yıkıp aydınlığa çıkmama az kaldı Hissediyorum bir gün gelecek oda anlayacak bundan eminim Belki arkamdan iten olsa hemen giderim ama Mantığım ağır basıyor zaten sonlardayım Birde kimsesiz kalırsam ya geri dönüş olmazsa Ya uzak kalmak aşkımı körüklerse ya biri karşıma çıkmazsa Bir ömür senin yüzünden ziyan olursa kendini affeder misin acaba ? Bir gün güzelliğin kaybolup ellerin boş kaldığında keşke diyecek misin ? Beni başkalarıyla karıştırma ben onlardan değilim ben sadece severim Hem de ölünceye kadar artık laf ağızdan çıktı bir defa Şimdi seni sevmemek için ölmeyi bekliyorum Sanma ki intihar ediyorum aydınlığa çıkıyorum vede sensiz |
Af Diliyorum
Bugün bütün iyi kalpliliğim üzerimde Cümle düşmanlarımı affettim Yediğim meyvalardan Kokladığım çiçeklerden af diliyorum Yerde yürürken gördüğüm Sebebsiz kanına girdiğim Zevk için öldürdüğüm Böceklerden af diliyorum Dağdan, topraktan, taştan Evlattan, akrabadan, arkadaştan Yağan yağmurdan, doğan güneşten Denizlerden, göklerden af diliyorum Yıllardır kahrımı çeken kadından Ondaki yaşamak ümidinden Baba evinden, ana sütünden Yediğim ekmeklerden af diliyorum Kadrini, kıymetini bilmediğim Hayali ile bahtiyar olmadığım Otuz yıl arayıp bulmadığım Geleceklerden af diliyorum. |
Sana Geleceğim
Tüm mavilerimi aldım yanıma Kırmızılarımla sana geleceğim Yüreğimdeki düşleri, Düşlerimdeki gülüşleri sana Birtek sana getireceğim Gökkuşağının tümrenklerini giydim Tüm renklerimi yoluna sereceğim Ağlayışlarımı,acılarımı tükettim yenilendim Arındım tüm acılarımdan Mutluluk gülüşlerimi sana Birtek sana getireceğim En kuyu mutsuzlukta bile Kalbim birtek senin adını fısıldadı Vazgeçtim gerçeklerden yalan düşlerden Birtek seni va aşkımızın resmini çizeceğim Tek gerçeğim sen iken Evrene meydan okuma gücünü Birtek aşkıma vereceğim Keşkelerin yer almadığı bir hayat Bir hayat sunmak istiyorum bu aşka Keşkelerimi atıp yalnız ben geleceğim Aşkımın maviliğiyle yıkandım Sana mavileri getireceğim Bir martının kanatlarında Umutları ve hayalleri değil Yalnızca kendimi getireceğim Bazen deli çırpınışları Bazen beklentisiz Sakin dalgaları değil Aşkımın kabına sığmayan Coşkularını getireceğim |
Yalnızlık
Yalnizlik nedir bilirmisin arkadas? Boslukda dolanip, sonsuza dogru Kendini kaybetmis, söyle bilirmisin? Bombos hersey, ne yapsan anlamsiz Zamansiz yasamak, nasil gecer bilirmisin? Umutsuz hayata bakis, anlam bulamamak Karanliklar icinde hevessiz, nasil düsündürür bilirmisin? Bir gün gelir, dostun bile kalmaz Akar sular sürükler seni acimasizca, götürür seni yalnizlar diyarina Hele ******* uzar uzar, karanlik *******, Icin burkulur yalnizliginda, yaninda biri olmayinca Dilersin Allah`tan hayat arkadasi ömür boyu icin, Kirilir kalbin, dileklere bile kahredersin Canyoldasini kaybetmek nasildir bilirmisin? Yillar gecer böyle, caresiz yalnizligini cekersin Nasil kader yazmis arkadas söylermisin? Karlar yagmis saclara, sen hala yalnizmisin? Sende mi, arkadas artik gideceksin? Git git sende git arkadas, zaten alismisim Yalnizlik sende gidersén bir gün, kara toprak, Sen bana arkadas olurmusun? Cünkü iste o zaman, bak arkadas, Yalnizligimin sonu gelmis olur!!!! |
HÜKÜM GİYDİM AYRILIKTAN
Korktum aşka inanmaktan Hüküm giydim ayrılıktan Sevemez oldum kimseyi Tanrım kurtar bu karanlıktan Ne demeli sana sanki Aşkından hayır mı gördüm Üç gün mutlu olduysam Üç ömrü hüzne gömdüm Oysa seni senden, benden Herkesten çok sevmiştim Sen beni bırakıpta giderken Aşkını unutmaya yemin etmiştim Dünyalar benim olsa ne değişir ki hayatımdan Yine yalnız, yine mutsuz, yine yorgunum ağlamaktan Susma kader bak istediğin oldu Gül bahçesinde kuruyan bir tek kalbim oldu. |
TERKEYLEYİNCE
Ne gündüzü belli ne gecesi Dert keder gözyaşı herbir hecesi Mecnun olur senin gibi nicesi Sevilen seveni terkeyleyince Gönlünde sevgiler hüsrana döner Masmavi umutlar açmadan söner Sanmaki talihin yüzüne güler Sevilen seveni terkeyleyince Hatice derki yaşam dertle yarışmak Kader sırt çevirmiş zordur barışmak Hayal olur mutluluğa kavuşmak Sevilen seveni TERKEYLEYİNCE... |
Sevdaya Sitem Etme
Sevdaya sitem etme.. Ne seni soğuk gri bulutların ortasında *** bıraktı , Ne de cami avlusunda sahipsiz.. Aşkı , sakız gibi çiğneyip çiğneyip kaldırım aralarına tüküren gafçı sevgilin bıraktıysa seni bir başına , Haline ağla!! Bir de harcadığın günlerine.. … Anlık heveslere Aşkı giydiren kadar , satanda suçlu Ey Peri !! Gözleri kızıllaşmış avcılara teslim etmeseydin kâlbini Ve zikretmeseydin her boşlukta ismini , Ne elinden şekeri alınan çocuklar gibi ağlardın Ne de bir gece vakti karanlık boğdu diye intîbanı , sızlardın.. Sevdaya sitem etme… |
Uçun Kuşlar
Bir gün gelirde duyarsan sesimi uzaklarda; Dönermisin bana eskisi gibi benim olurmusun? Sana bir ömür vaad etsem sende söz verirmisin? Kalbinde az da olsa sevgi kalmadı mı ? Aşka dair kırıntılar falan! Hiç değeri yokmuydu senin gözünde aşkın? Sebepsiz bir direnişe mi bitti aşkımız? Yoksa o lanet gururuna mı yenik düştü? Ayıramaz oldum seninle cehennemi birbirinizden! Rıhtımda duran martıların çıkardığı sesler, İnan bana seni andırır seni heceler. Sonsuza akan bir ırmak gibi seyrelirler ve uçarlar, Bizlerle farkları özgür olmalarıdır, Saçmalığa bak! Ben sadece bir aşkın esiri olmuşum! Kuşlara baksana! Divane gibi kanat çırpışlarına baksana! Nede güzel eğlenirler öyle! Özgür olmak güzel değil mi? Uçun kuşlar uçun, Benim yerime de sevginin değerini bilen bütün insanların diyarına uçun! Sevgi tohumlarını dağıtın her yere, Filizlensin sevdalar bitmesin bu mutluluk, Hep sürsün ve sizde hep bu mutluluğu dağıtın etrafınıza, İnsanlar beceremedi sevgiyle yaşamayı, Bari siz sevgisiz kalmayın kuşlar! Sevdiğimin diyarına da gidin, Hep dağıtın öğretin insanlığa sevmeyi sevilmeyi, Sevmeden adam olunamayacağını, Hadi kuşlar gidin artık ne duruyorsunuz? Uçun, uçun, uçun!!! |
******* ve Hüzün
Artık günlerim günlerden uzun. *******im *******den sessiz ve karanlık, Sanki bir sonbaharın hüznü var hayatımda, Zaman sensiz işlemiyor, Hayat tat vermiyor artık, Seni sevdiğimden bu yana. Her acıyı tattım, her çileyi çektim, Doğru bildiğim bir çok şeyi, Atı verdim bir tarafa, Hayatın her cilvesine alıştım, Yalnız sensizliğe alışamadım. Şimdi anlıyorum, Acıdan, hasretten, gözyaşından başka Hiç bir şey vermemişsin bana. Düşündükçe içim içimi kemiriyor, İsyan ediyorum kaderime, Yıkılan hayallerime, Kaybolan geleceğime... Ağladım çocuklar gibi... Ne yazık olanlar hep bana oldu. Ümidim, hayalim hepsi kayboldu. Oturup ağladım saatlerce... Ağlarken hep seni düşündüm, Bütün bunları hak etmiş miydim acaba... Belki de en büyük hatam sevmek olmuştu, Duygulara da gem vurulmuyor ki. |
sana hasret
Dostu yok *******in ******* çok uzun ******* bir ömür ömür dediğin bir tutam ümit ümidi yok yarınların tıpkı senin yokluğun gibi ve ben biraz daha sana hasret... hasret bir ip boğazıma düğümlenmiş düğümler her tarafımda bütün yolllar kör düğüm ve ben biraz daha ölüyorum sensizliğin ortasında |
Sen...
sen diyerek başlıyorum sözlerime öyleişlemişsin ki bedenime ruhuma senden bir perdeyi bağlıyorum gözlerime bembeyaz bulutlarserilmiş yoluma ben sana geliyorum |
Kayan Yıldızın Ardından
dün gece yine daldım yine hasret yandım gök yüzünde parlayan yıldızlara seni sordum tüm yıldızlara bakarak düşündüm seni hiç aklımdan çıkmamacasına işte o anda bir yıldız kaydı hani derlerya ne istersen olur diye işte o zaman yanımda olmanı nasıl isterdim birlikte olmayı... ellerim, ellerinde, gözlerim, gözlerinde ama olmadı hiç biri gerçek olan tekşey senin sevdana yanmak hasretine ağlamak oldu o kayan yıldızın ardından...!! |
Sonsuza Dek
Ciktigin Yolda,Bugün, Yelken Açik, Yapayalniz, Gözlerini Arkaya Cevirmeyerek, Pervasiz Yürü! ..... Hür Maviligin Bittigi Son Hadde Kadar! |
Aşkıma İsyan
İşte ben sensiz geçen bir güne daha merhaba diyorum. Tadı yokki bir somun ekmeğin,suyun, Soluduğum havanın, Tadı bile yok ne şekerin ne tuzun. Yokki sevenim, Ben çiçekleri bile sevemem korkarım dikenlerinden. Ben aşık olmadım,belki oldum göründüm. Yaşamımdaki aşkı, İçemedim ki o duyguyu acımı tatlımı. Sabır, sabır çektikçe ufalanır parçalanır yüreğim... Beni bugün benimle bırakın acılarımla, Tükenip giden umutlarımla. Uğraşmayın benimle, Acımayın boş çuvallar gibi atın. Atın ne fark eder ki... Vurun be vurun; Birde siz vurun,ne yani vurulmadık yerim mi kaldı? Korkmuyorum ölmekten, Artık ölüm bile bana boş geliyor. İşte ben bunlerı yaşıyorum. İşte ben denizim. Azgın dalgalara kapılmış bir gemi, Yokki yok gidecek hiç bir yeri. Aşkım bu mısraları içimden geldiği gibi yazıyorum Biraz duygusal oldu ama bu gece şairliğim tuttu. Ve ağlıyorum AĞLIYORUM..! Seni bilmesemde görmesemde ne fark eder ki ben senın o tertemiz yüreğini seviyorum |
özledim seni...
ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir. beynimi uyuşturuyor özlemin... çok sık birlikte olmasak bile benimle olduğunu bilmenin bunca zamandır içimi ısıttığını yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sizi olmaktan çıkıp mütemadiyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları aksamları her isi bir kenara koyup seninle baş başa konuşmaları özlüyorum; oynaşmalarımızı, yürüyüşlerimizi, sevimli haşarılığını, çocuksu küskünlüğünü... Nasılda serttin başkalarına karşı beni savunurken; ve ne kadar yumuşak bir çift kısık gözle kendini ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde buna mecbur olduğunu görmek ve sana bunları söylemeden 'git artık' demek 'beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa' demek sana nede zor seni görmemek ve belki yıllar sonra karsılaştığımızda bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden... yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek.... |
sen gidiyorsun ya işine yetişmek için
saçlarını, gözlerini, ellerini neyin varsa toplayıp gidiyorsun ya her seferinde bir şey unutuyorsun sıcak termometrede yükselen çizgi kimbilir nerelerde soğuyorsun senin gözbebeklerin var ya kadın kadın gülen insan insan bakan gözbebeklerin beni tutsa tutsa gözlerin tutar ayakta beni yıksa yıksa gözlerin yerle bir eder ne gelirse onlardan gelir bana çalışma gücü yaşama direnci mutluluk gibi kazanılması zor mutluluk gibi yitirilmesi kolay bir açarsın ki mutluyum bir kaparsın ki herşey elimden gitmiş |
Ey sevgilim, nerelerde dolaşıyorsun böyle?
Geliyor seni candan seven aşığın dur onu dinle. Elemi de, neşeyi de beste yapmış diline. Uzaklaşma şirin yarim. Yolculuklar ,aşıkların buluşmasıyla nihayetlenir. Her tanrı kulu bunu bilir. Aşk nedir? Ahret demek değildir her halde. Çınlamalıdır neşesi bu anın gene bu anın kahkahalarıyla Çünkü ne olacağı yarının meçhulümüzdür hala, Boş yere vakit geçirmekten artık yoktur bir salah: Öyle ise gel öp beni,genç ve tatlı sevgilim, Ömrü pek azdır gençliğin. |
KİMİ SEVSEM SENSİN
http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet sarışın başladığım esmer bitiyor anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli dudakları keskin kırmızı jilet bir belaya çattık / nasıl bitirmeli gitar kımıldadı mı zaman deliniyor kimi sevsem sensin / hayret kapıların kapalı girilemiyor * * * kimi sevsem sensin / senden ibaret hepsini senin adınla çağırıyorum arkamdan şımarık gülüşüyorlar getirdikleri yağmur / sende unuttuğum hani o sımsıcak iri çekirdekli senin gibi vahşi öpüşüyorlar kimi sevsem sensin / hayret in misin cin misin anlamıyorum |
GİZLİ SEVDA
Hani bir sevgilin vardı Yedi sekiz sene önce, Dün yolda rastladım Sevindi beni görünce. Sokakta ayaküstü Konuştuk ordan burdan, Evlenmiş, çocukları olmuş Bir kız, bir oğlan. Seni sordu Hiç değişmedi, dedim, Bildiğin gibi... Anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş, Kendilerininmiş evleri.. Bir suçlu gibi ezik, Sana selâm söyledi. |
http://www.cakal.net/../star/star/editor/separator.gifDAYAN KALBİM
Seni dağladılar, değil mi kalbim, Her yanın, içi su dolu kabarcık. Bulunmaz bu halden anlar bir ilim; Akıl yırtık çuval, sökük dağarcık. Sensin gökten gelen oklara hedef; Oyası ateşle işlenen gergef. Çekme üç beş günlük dünyaya esef! Dayan kalbim üç beş nefes kadarcık! |
ne kadınlar sevdim zaten yoktular
yağmur giyerlerdi sonbaharla bir azıcık okşasam sanki çocuktular bıraksam korkudan gözleri sislenir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir hayır sanmayın ki beni unuttular hala arasıra mektupları gelir gerçek değildiler birer umuttular eski bir şarkğ belki bir şiir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir yalnızlıklarımda elimden tuttular uzak fısıltıları içimi ürpertir sanki gökyüzünde bir buluttular nereye kayboldular şimdi kimbilir ne kadınlar sevdim zaten yoktular böyle bir sevmek görülmemiştir. |
ANLATAMAM DERDİMİ DERTSİZ İNSANA
|
Anlatamam derdimi dertsiz insana
Derd çekmeyen dert kıymetin bilemez Derdim bana derman imiş bilmedim Hiçbir zaman gül dikensiz olamaz Gülü yetiştirir dikenli çalı Arı her çiçekten yapıyor balı Kişi sabır ile bulur kemali Sabretmeyen maksudunu bulamaz Ah çeker aşıklar ağlar zarınan Yüce dağlar şöhret bulmuş karınan Çağlar deli gönül ırmaklarınan Ağlar ağlar göz yaşların silemez Veysel günler geçti yaş altmış oldu Döküldü yaprağım güllerim soldu Gemi yükün aldı gam ilen doldu Harekete kimse mani olamaz |
Seni anlatabilmek seni.
İyi çocuklara, kahramanlara. Seni anlatabilmek seni, Namussuza, halden bilmeze, Kahpe yalana. Ard- arda kaç zemheri, Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu Dışarda gürül- gürül akan bir dünya... Bir ben uyumadım, Kaç leylim bahar, Hasretinden prangalar eskittim. Saçlarına kan gülleri takayım, Bir o yana Bir bu yana... Seni bağırabilsem seni, Dipsiz kuyulara. Akan yıldıza. Bir kibrit çöpüne varana. Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne. Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamdan, Bir kadeh, bir cigara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni... Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini... |
I.
Benim sabah keyfim yeni açmış bir gülü insanların gülücüklerine yerleştirmektir. II. Sana karlı bir günde geleyim saçımın beyazlığı ve paltomun ıslaklığıyla üşüyen dudaklarımı ısıt, tenimi kurula uzun bir şarkıda susalım farkında olmadan sobanın çıtırtılarına dalalım sana küçük törenlerimizde şarkı söyleyeyim içki içelim güneşle başbaşa saçlarına dokunan tarağın hışırtısını dinleyeyim gözlerinin titreşimini yansıtsın aynalar bir gece şelalesi gibi damarlarıma akıp yankılan yüreğimde. III. Sana yağmurlu bir günde geleyim parkta ıslanalım birlikte gürültüller toprağın kokusunda erisin kentin görüntüsü değişirken bulutlarla duraksamadan parlayan gözlerin ve ıslaklığınla sar beni en koyu kızıllığında dudaklarının kıralım demir parmaklı pencereleri önlerine ortanca saksıları yerleştirelim ağız dolusu sobe diyelim dudaklarımıza. IV. Sana güneşli bir günde geleyim ışıklı yollara halılar serelim birlikte aşkınlığa yükselelim, okyanus sularının ortasında altın kumsallarıyla mücevher gibi parlayan adada, ben hep iskeleye demir atmış beyaz bir yelkenlinin düşünü gördüm tuzlu dudaklarını yakmak için sana kendi yaptığım güneşleri getireyim. |
Bir eylüldü başlayan içimde
Ağaçlar dökmüştü yapraklarını Çimenler sararmıştı Rengi solmuştu tüm çiçeklerin Gökyüzünü kara bulutlar sarmıştı Katar gidiyordu kuşlar uzaklara Deli deli esiyordu rüzgar Dağılmıştı yazdan kalan ne varsa Yaşanmamış bir mevsim gibiydi bahar Neydi o bir zamanlar Sevmişliğim, sevilmişliğim O heyheyler, o delişmenlikler neydi Ne bu kadere boyun eğmişliğim Ne bu acıdan korlaşan yürek Ne bu kurumuş nehir; gözyaşım Önümdeki diz boyu karanlıklar da ne Ne bu ardımdaki kül yığını; elli yaşım Beni kötü yakaladın haziran Gamlı, yıkık eylül sonuma Bir ilk yaz tazeliği getirdin Masmavi göğünle Cana can katan güneşinle Pırıl pırıl engin denizinle girdin içime Çiçekler açtı dokunduğun Çimler büyüdü yürüdüğün Ve güller katmer oldu güldüğün yerde Başımda senin kuşların kanat çırpıyor şimdi Oldurduğun yemişlerin ağırlığından Dallarım yere değiyor Güneşi batmadan saçlarının Bir dolunay doğuyor bakışlarından Gün boyu senden bir meltem esiyor yanan alnıma Uykusuz *******im seninle apaydınlık Başım dönüyor, of başım dönüyor yaşamaktan Ölebilirim artık Ölme diyorsan; gitme kal öyleyse Sarıl sımsıkı, tenim ol, beni bırakma Baksana; parmak uçlarım ateş Lavlar fışkırıyor göz bebeklerimden Hadi gel, tut ellerimi, benimle yan Benimle meydan oku her çaresizliğe Benimle uyu, benimle uyan Birlikte varalım on üçüncü aylara |
Kendini yüceltme dev aynasında
Ne kadar cücesin bilirim seni Bir gün tökezlersin yol ortasında İşte ben o zaman görürüm seni. Elma şekeri mi sandın sen aşkı Ne şiirin şiir ne şarkın şarkı Hele bir kırılsın feleğin çarkı İşte ben o zaman görürüm seni. Ne yürek var sende ne içten bakış Bütün sermayense bir avuç alkış Baharın bahar da, ya gelecek kış İşte ben o zaman görürüm seni. Elbette atarsın böyle kahkaha Umutların yumruk yememiş daha Saatin beş kala "Ah"a, "Eyvah"a İşte ben o zaman görürüm seni Ah benim zavallım öperim seni. |
Bu ayaklar benden hesap soracak,
Bir düşüncenin peşinden dolaştırdım sokak sokak , Bu baş, bu eğilmez baş da öyle Bazı sarhoş ,bazı yorgun Her zaman bir yastığa hasret! Bu ciğer de hesap soracak, Esirgedim, güneşini, havasını Bu ağız bu dişler, bu mide... Ne ikram edebilirim ki bol keseden Bu bilekler de hesap soracak, Göz yumdum çektikleri eziyete. Bilsem ki kimsenin parmağı yok Bu sürüp giden işkencede; Kılım bile kıpırdamadan bir sabah Çekerdim darağacına çekerdim kendimi Bilsem ki suç bende!.. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:27 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.