![]() |
43
İbn-i Mes`ud İnsanın bilmediği birşey için bilmiyorum demesi de bir ilimdir. |
44
Ivan Pavlov Asla herşeyi bildiğini sanma. Gerçekten çok bilgili olsan da "ben cahilim" diyebilecek cesaretin daima olsun. |
45
J. Howells Dünyayı yönetenler; kalem, mürekkep ve kağıttır. |
46
J. J. Rousseau İnsanlar ömür kısadır derler ama, yine de onu kısaltmak için ellerinden geleni yaparlar. |
47
J.B.Moliere Bilgili bir ahmak, cahil bir ahmaktan daha ahmaktır. |
48
John F. Kennedy Kriz kelimesi Çince yazıldığında iki harften oluşmakta; bu harflerin biri tehlikeyi, diğeri ise fırsatı temsil etmektedir. |
49
John Webster Doğruluk, hayatta, iyi bir namın en iyi dostudur. |
50
Kaşgarlı Mahmut İşaret olsa yol saptırılmaz, bilgi olsa söz saptırılmaz. |
51
Katherine Mansfeild Aç insan kolay kandırılır. |
52
Kızılderili Atasözü Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. |
53
Konfiçyus Adalet kutup yıldızı gibi yerinde durur ve geri kalan herşeyi onun etrafında döner |
54
Konfüçyus Düşünmeden öğrenmek zaman kaybetmektir. |
55
Konfüçyüs Elmas nasıl yontulmadan kusursuz olmaz ise; insan da acı çekmeden olgunlaşmaz. |
56
Kore Atasözü Bıçak kendi sapını kesmez. |
57
L.Y. Rauch Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve özgürlüktür. |
58
La Rochefoucauld Yanıldığını asla kabul etmeyenler, en çok yanılanlardır |
59
Landor Geç kalan adalet adaletsizliktir. |
60
Lao Tse Kötülüğü adaletle, iyiliği iyilikle karşıla. |
61
Lao-tzu Başkalarına karşı zafer kazanan kuvvetlidir, kendi nefsine karşı zafer kazanan ise kudretlidir. |
62
Lichterberg Küçük hediyeler dostluk, büyük hediyeler sevgi meydana getirir. |
63
M. İkbal Aşk kılavuz istemez, tek başına yol alır. |
64
Malik bin Dinar Allah Teala bir kalbi, kendisinden hayayı gidermekle cezalandırdığı kadar hiçbir şeyle cezalandırmamıştır. |
65
Mark Twain Her zaman doğruyu söyle; ne dediğini hatırlamak zorunda kalmazsın. |
66
Mark Twain Üzüntü kendi kendini giderir, ama mutluluğun tam zevkini çıkarmak için onu paylaşacağınız birinin olması gerekir. |
67
Mevlana Gönlü aydın bir kişiye kul olmak, padişahların başına tac olmaktan iyidir. |
68
Montaigne İnsanın gözü karanlıkta da iyi görmez, çok parlak ışıkta da |
69
Montaigne İnsanlar başaklara benzerler, içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler. |
70
Oscar Wilde Bir dostun üzüntüsüne herkes katılır, başarılarına ise ancak yüksek ruhlular sevinir. |
71
Oscar Wilde Herkes benim düşünceme katılırsa, yanılmış olmaktan korkarım. |
72
Phythagoras En eski ve en kısa kelimeler olan "evet" ve "hayır", konuşulurken en çok düşünülerek harcanması gereken kelimelerdir. |
73
Pir Sultan Abdal Cehennemde ateş yoktur, her insan ateşini bu dünyadan götürür. |
74
Pompey Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler. |
75
Roosevelt Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan daha iyidir |
76
Rus Atasözü İnsanı elbisesine göre karşılar, bilgisine göre uğurlarlar. |
77
S.L.Braundon Başkalarının yolunda yürüyenler, ayak izi bırakmazlar. |
güzel paylaşım sözlerin hepsini değilde 40 tanesini okudum teşekürler
|
78
Schiller Dostu severim ama düşmanı da... Dost gücümü, düşman ödevimi gösterir. |
79
Seneca Gerçek, gecikmeyi sevmez. |
80
Shakespeare Sabrı olmayanlar ne kadar fakirdirler. |
81
Socrates Haksızlık yapmak, haksızlığa uğramaktan daha acıdır. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.