![]() |
Tek Bir Mum
Eşsiz (!) akşamlar yaşıyorum Tüm eşlilere inat Tek bir mum aydınlatıyor yazdıklarımı Yalnızlık karanlığında Tek bir mum... (14.07.2004, İstanbul) Taha Yaycı |
Tek Gerçek
Bir hayata doğduk ki; dışı güzel içi boş Canavar bile olsa bu hayatta, görünür hoş Hayat ışığa benzer, benim ki her daim loş Tek gerçek var hayatta, sen ona doğru koş... (17.03.2003, Emirdağ) Taha Yaycı |
Top Mermileri
Kaleşnikof mermisi gibi küçük değil top mermileri Sözlerin yanında cüce kalır top mermileri Kalbimi söker alır yerinden top mermileri Bedenim olduğu yere, Top mermileri batırır gemileri... (09.03.2003, Emirdağ) Taha Yaycı |
Tuzak
Hasretin değil mi beni bitiren Zaman herşeye çare derler Oysa zaman beni eriten Ve karşımda körpecik erler Ne desem boş artık Derdime dermanım uzak Rüyamda görsem azıcık Bilirim bu bir tuzak (05.09.2006, Emirdağ) Taha Yaycı |
Umutsuzlara I
Umutlar beslensin içinde Yağmurlara rağmen Tekrar tekrar ve bir kere daha Ağladığında gözyaşların Yağmurlar oluştursun Yağan yağmurlara inat Haykır bakalım bir duyan olacaktır Umut kesilmez dünyadan Yaşam baki kalacaktır Uyanılırsa rüyadan (23.12.2004, İstanbul) Taha Yaycı |
Umutsuzlara II
Duydum sesini koştum geldim Neden bu haykırışlar Serzenişin kime? Büyütmüşken içinde umutları Yağmurlar değil Sensin öldüren onları (23.12.2004, İstanbul) Taha Yaycı |
Umutsuzlara III
Umudu besle çünkü Bilmelisin ki her yol bayır Sesini duyan var her zaman Yeter ki doğru yöne haykır... (23.12.2004, İstanbul) Taha Yaycı |
Unutulmam
Geçse günler anım kalır Yiğit ölsem şanım kalır Asker iken göçüp gitsem Bayrak üstünde kanım kalır Uzun günler geçmese de Rüzgar benden esmese de Kör bıçağım kesmese de Ben giderim adım kalır Hayat ömrü içmese de Acılarımı hiç ölçmese de Yiğidi benden seçmese de Yiğit ölsem şanım kalır Düşman benden kaçmasa da Güller güzün açmasa da Bülbül havada uçmasa da Ben giderim vatanım kalır (30.09.2002, Emirdağ) Taha Yaycı |
Uyan Gözlerim
Uyan gözlerim, uykudan uyan Hayat geçiyor, zaman ziyan Yaşam değil ebed, yanılıyor elbet Beni uykudayım sanan Gözler açık, her halde amade Sözler açık her durumda sade Kilit altında yürekler Bir Kafkas o, dünyada seferde Ar duyar, delikanlılık var serde (07.10.2004, İstanbul) Taha Yaycı |
Uykusuz
Esir oldum gecenin karanlığına Sensiz geçen akşamlara lanet okudum Uykusuzluk her gece vurdu başıma Ben sensiz yatakta döndüm durdum Adına şiirler yazdım usanmadan Bir de mahlas kullandım 'Kafkas' Rüyamda tenine dokundum utanmadan Gerisi bende saklı, bana has Gün saydım Nizamiye'den çıkmak için Seni ilk gördüğüm anı hayal ettim Her hayalde titredim için için Her seferinde de titrememeye yenim ettim. (03.02.2003, Emirdağ) Taha Yaycı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.