![]() |
özyaşımla büyüdü içimdeki bu hasret
Kuruyan gözlerimden ak, pınarlaş ey Meriç! Baharımı soldurdu, kışa çevirdi gurbet. Yeşile bürün, yaklaş, içimde taş ey Meriç! Sularınla temizle bu hasretin pasını Beni sonsuza ***ür, bir kefen olup sar da. Sen doldur şiirimin bomboş kalan tasını Edirne'nin neş'esi, tarihin kızı Arda. Kıyın olsam uzansam, ben de boylu boyunca, Söğüt olsam yeşersem kucağında her sene. Vakarın timsali hasret kokulu Tunca! Sen olmasan Edirne, olmazdı Edirne. Tanrıya varan yolu burada buldu Sinan, Burada minareler Türkün çelik süngüsü. Yıldırımda, kıyıkta tabyalar birer destan, Köprülere yazılmış Edirnenin türküsü. Yeşil bülbül adası, keder bilmeyen ada, Bülbüllerin özyurdu, nağmelerin vatanı. Sevdalıyım sevdalı bu sevda başka sevda Türkoğlu bu elleri iyi bil iyi tanı! Mavi Tuna hasreti içinde tutuşunca Sakın gölge düşmesin yeşeren gözlerine. Bağrına basar seni Arda, Meriç ve Tunca ***ürür dalga dalga mavi denizlerine. |
im demiş Çanakkale’desin
Kim demiş evinden uzak Çok uzaklardasin. Sabahlari Ayşekadin camiinde Okunurken ezan; Rüzgarlar getirir sana Yemyeşil çinarlardan, Her derde deva Pinarlardan Binlerce, yüzbinlerce selam. Hale'li *******le Lacivert akşamlarda Öpüşürken güneşle Meriç Köprülerde akseder Neva makaminda bir şarki. Dolaşir misralar Lale dudaklarda Ve bir nazire olur Israilin meyhanesi Ömer Hayyam tekkesine. Bu loş meyhanede Titrek bir mum işiginda Üç-beş kafadar, kulak verir senin Eski yillardan kalan sesine. Kadehler konuşur, Misralar uyanir uykusundan. Anilir devr-i saltanat-i Esbak-i Fakir Edirne'nin, Şair Edirne'nin, Ardindan okunur destan-i kebir-i Çanakkale'nin, Nice Ulug-lar Nice Mehmet'ler Gelir geçer... Alin yazisi gibi, Bir masal olur maceralar Bir varmiş bir yokmuş. Yine sen Çanakkale'de Bizler Edirnedeyiz. Aslinda bu vatan: Ne Çanakkale Ne Edirne Ne Ankara, ne Ardahan, ne Van. Bu vatan: Bazan.. Kars kalesinde bir Bayrak olur Bazan.. Edirne köprülerinde bir şarki Bazan Çanakkale’de bir destan. |
Beyaz Güvercin
Bir gün bir güvercin Müjde getirecek, Işik serpilecek dünyaya Kanatlarindan. Çimenler daha yeşil Çiçekler daha güzel olacak. Köy kizlari orak biçecek tarlada Ve çocuklar yine Çevirecek kir yolunda çemberini. Beyaz güvercin Beyaz güvercin Getirdigi gün haberini. |
Hiçbir şiir anlatamaz seni ve gözlerini,
Senden başka ! Sen şiirsin dize dize içime kazılan, Yazan ben değilim benden öte benliğim, Kalem sensin kağıt benim, Ben şair değilim... Ben şair değilim sen şiirsin, Ben kiremitleri paramparça çatısı delik. Bir gecekonduda çocuk gibiyim, Sen yağmursun sağanak sağanak yağan. Ben çaresiz kalmış biriyim, Bütün varlığıyla göz olmuş sana bakan... Sen şiirsin ya sonumsun ya mutluluğum, Adını andıkça yakıyor genzimi soluğum. Cok acılar çektim yolunda, çekiyorum yine de... Sana sormadan aşkına düşmekse suçum. Sen $iirsin, Güzelsin, Anlayan, Bağışlayansın, Beni göğsünde dinlendir, Ben Sana Vurgunum... |
Desem ki vakitlerden bir nisan ak$amidir
Ruzgarlarin en ferahlaticisi senden esiyor Sende seyrediyorum denizlerin en mavisini Ormanlarin en kuytusunu sende gezmekteyim Senden kopardim ciceklerin en solmazini Topraklarin en bereketlisini sende surdum Sende tattim yemi$lerin cumlesini. Desem ki sen benim icin, Hava kadar lazim, ekmek kadar mubarek Su gibi aziz bir $eysin Nimettensin, Nimettensin! Desem ki... Inan bana sevgilim inan. Evimde $enliksin, bahçemde bahar; Ve soframda en eski $arap. Ben sende ya$iyorum, Sen bende hukum surmektesin. Birak ben soyliyeyim guzelligini, Ruzgarlarla, nehirlerle, ku$larla beraber. Gunlerden sonra bir gun, $ayet sesimi farkedemezsen, Ruzgarlarin, nehirlerin, ku$larin sesinden Bil ki ölmü$üm. Fakat yine uzulme, mu$terih ol; Kabirde boceklere ezberletirim guzelligini, Ve neden sonra, Tekrar duydugun gun sesimi gokkubbede, Hatirla ki mah$er gunudur, Ortaliga du$mu$um seni ariyorum |
Ne demeliyim sana...
Nasıl sığdırmalıyım içime Nasıl yaşamalıyım daha Söyle nasıl sevmeliyim... Bilemiyorum ! Durmadan sana geliyor ayaklarım Engel olamıyorum... Kapandığında bile seni izliyor Gözlerim... Ve senin kalbinle atıyor kalbim Care bulamıyorum Sokaklar benim Bu sevda benim Kendime yasak koyamıyorum... Haykırmak istiyorum Delice çılgınca Seni seviyorum…… Seni seviyorum……Sensiz, nefessiz aç , susuz komadayım Varsın yokluğun bana zehir yaşatsın Varsın içimdeki çocuk öksüz kalsın Sensiz aldığım her nefes için Varsın melekler bin günah yazsın... Varsın ölüm bile Aşk'ımızı kıskansın... Ve Aşk'ınla dolacaksa eğer Varsın içimdeki ate$ Bedenimi Cayır Cayır yaksın...! |
Seni Herzaman Bekleyecegim !
Beklemek seni, Uçsuz bucaksiz umutsuz Bir yitik zaman diliminde beklemek. Gün görmemi$ tomurcuk üstüne yeminim Gül kizilliginda kanar yüregim Ölümüm geçer aklimdan Hayalin durur gözlerime Ve ben yine dona kalirim. Sevdan üstüne... Sevdan üstüne yeminim var Sevdan üstüne umutlarim Bana hayat sunan sevdan... Dü$ündüm yine seni ve senin sensizligini Olmayi$ini yanimda ve asla olamayacagini Yine de sevdigimi deli gibi sevdigimi seni Dü$ündüm ve özledim seni... Uzak, irak, yanliz ben bu diyarda sana Gönlümle, canimla, ruhumla burada Beklerim gel diye, ama bilirim Ben sensizim ve senin sensizligindeyim... Hayat bu kadar umutsuz olablir ama senin varligin her$eye bedel ! |
Davet
Başak saçlim benim ey lale gözlüm, Gönülde taht kuran ezelden nazlim, Bülbüle ders veren ey tatli sözlüm, Gel artik bekletme son nefesteyim. Avuntu vermiyor şu kirik sazim Gittikçe büyüyor içimde sizim. Alnima yazilmiş ey kara yazim Gel artik bekletme son nefesteyim. Hastayim yastiktan kalkmiyor başim, Sönmüyor bir türlü gönül ateşim, Son demim, ecelim, ey mezar taşim Gel artik bekletme son nefesteyim. Çiftligim, çubugum, harmanim benim, Katlime yazilmiş fermanim benim. Kalmadi takatim dermanim benim Gel artik bekletme son nefesteyim. Aşik Mehmet der ki: yalan bu dünya. Her şeye dayanir gönül bir kaya. Gelmeden azrail canim almaya Gel artik bekletme son nefesteyim. |
Deniz ve Sen
Denizi düşündüm Seni hatirladim bir tanem. Denizi çok severim bilirsin, Sen de deniz gibisin. Ikinizde de vefa dalga dalga Merhamet köpük gibidir. Aşkim denizler enginliginde olsun isterdim. Denize benzedi aşkim... Fakat Sen de son dalganin Beyaz köpükleri gibi kayboldun. Deniz ve sen: Ikinizde de vefa dalga dalga Merhamet köpük gibidir. Denizi göremiyorum bir tanem Sen gel onun yerine, Bakayim doya doya Mavi gözlerine Ümitlerim dalga dalga kirilip Rüzgar, rüzgar uçmadan. |
Dolmayan Boşluk
Torunum Ebru'nun Ardindan Şiir okumak istiyorsan gözlerime bak Gözyaşlarimdir dökülen misra misra. Ben'im sonbaharda düşen ilk yaprak. Benim içim çöl, bagim bahçem çorak Ben söylüyorum, özlem türkülerim yollara. Ezilmişligin acisi içimde dügüm dügüm, Yorgunlugum tonlarca gözkapaklarimda. O günü unutamam-seni ilk gördügüm. Çözülmeyecek ömür boyu bu kördügüm. Seni ariyorum adim adim Mezara giden sokaklarimda. Agaçlarda tüm dallar kirik / kurumuş özsuyu, Rengini kaybetmiş çiçekler / acisindan kurumuşlugun. Yaşantim bomboş, özlemine serdim uykuyu. Mezar desem degil, ya nedir bu kör kuyu Dolmuyor bir türlü, dolmuyor boşlugun. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:31 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.