![]() |
Anne Bir İsteğin Varsa Söyle...
Ben geldim anne... Rahatsız olmanı istemem ama, Bir kere kalksan da, Sarılsam doya doya... Sonra,rahatsan tekrar yat anne... Ben geldim anne... Bak,o en sevdiğin sümbüllerden aldım sana, Hep sen mi alacaktın eve, Bu kez de ben sana getirdim işte... Duyuyor musun kokusunu, Sen...Sen çok severdin anne... Anne...bu sümbüller senin kadar güzel kokmuyor be anne... Kokunu özledim be anne...Kokunu özledim... Dün gece giriverdin rüyalarıma, Hani o pembe oyalı beyaz tülbentinle, Bana gülümsüyordun yatağımın yanıbaşında, 'Geldin mi anne? ' diye uyandım düşümden, Yoktun anne... Üzerim açılmış,üşümüştüm belki de, Hani sen olsaydın usulca örtüp çıkardın odadan, Her gece,her gece usanmadan... Bense bir kere örtemedim üstünü anne, Üşüyerek uyanırdın yanımda,''uyurken insanın üstüne kar yağarmış'' derdin, Sonradan gelirdi aklıma,ses etmezdin... Bense senin üstüne toprak örtüp gittim işte anne! ! ! Anne...Ne kadar vefalı bir evlatmışım gösterdim mi işte? ? ? Üstümü örten olmayınca hasta oluyorum anne... Hasta olunca,ayrılmazdın ya yanımdan, O sıcacık tarhana çorbandan yapar içirirdin, İçine de ekmek ufalardın,doysun karnın diye, Gözlerimin içine bakardın telaşlı, Bir isteğim var mı sorar dururdun, Ve ben sana bunu hiç soramadım... Bir isteğin var mı anne? ? ? ... Sulayayım mı toprağındaki gülleri? ... İstersen sümbül de dikerim toprağına, İster misin anne? ? ? ... Bir isteğimi yapmasan, 'Beni sevmiyorsun! ' diye küserdim sana, Sense ''sen de anne ol,seni de görelim'' derdin, E peki neden yoksun şimdi anne? Hani görecektin? ... Beni neden koyup gittin anne? ? ? ... Bir derdin olsa bana anlatırdın, Gözünde yaşlarla... Bense 'çok takıyorsun kafana' der geçiştirirdim, Şimdi ben kimseye anlatamıyorum anne... Hani sen olsan,dinlerdin mutlaka beni, Koynuna alır,teselli ederdin hem de... Şimdi kimse,dinlemiyor bile beni... Gözlerimden yaş gelse,''geçer'' diyorlar, Sense gözlerimde bir hüznü nasıl da anlardın hemen, O hüznü gözlerine yaş yapardın ben üzülmeyeyim diye... Anne...Şimdi neden yoksun söyle? ... Hiç bir zaman layık olamadım sana, Hayırsız bir evlattan öteye geçemedim işte... ''Hakkını helal et yavrum'' deyip çekip gittin, Anne...Benim sende ne hakkım olabilir ki, Asıl sen hakkını helal ettin mi anne? ... Şimdi ben nasıl öderim ki anne? ... Anne...Bir isteğin varsa söyle... Biraz daha sulayayım mı toprağını, Gözyaşlarımı istersen akıtmam toprağına, Sümbül de dikeyim mi güllerinin yanına, Ha? Ne dersin anne? ... Anne...Bir isteğin varsa söyle... Bak bugün Anneler Günü,anne... Ve ben ilk sensiz Anneler Günü'mü yaşıyorum, Hadi çık,bir kere öpüveriyim ellerini anne, Alışık değilim sensiz bugüne... Anne... Bir isteğin var mı söyle... |
Anne,Kalemimi Sakla! ...
Anne! ... Kalemimi sakla! ... Ama sakın atma! ... Anne! ... Defterlerimi topla, Tek bir kağıt bile bırakma! ... Sakla anne... Görmemem için sakla... Ama sakın, Fazla da uzaklara koyma... Anne! ... Hadi çıkıp dolaşalım, Bak, Yaz bitiyor, Son günlerin keyfine bakalım... Yemeği bırak, Bu akşam bari izin ver kendine... Anne ne olur, Hiç susmadan konuş benimle, Bir kere bile kendimle bırakma beni, Aşktan da bahsetme, Biten yazdan da... Sonbaharı ise, Hiç hatırlatma... Anne! ... Yemyeşil yerlere götür beni, Rengarenk çiçekler olsun hatta, Gittiğimiz yerlerde, Bir çift bile gezmesin kolkola... Anne! ... Hadi bana yemek yapmayı öğret, Tarifini ver tüm yemeklerin, Mutfağa girmeme izin ver, Ama sakın sonuçlarına kızma! ... Beni kendimle bir an bile yalnız bırakma... Günlere de giderim, Dantel bile yaparım... Ama bana çeyizden bile bahsetme anne! ... Korkuyorum anne! ... Korkuyorum bugünlerde! ... Artık gündüzleri de şiir yazıyorum anne! ... Korkuyorum anne! ... Ve ağlıyorum daha kalemi elime almadan bile! ... Anne! ... Kalemimi sakla! Ama sakın atma! Anne! ... Defterlerimi topla! ... Tek bir kağıt bile bırakma! Sakla anne! ... Görmemem için sakla! ... Ama sakın, Fazla da uzaklara koyma! ... Anne! .... Gözlerim doluyor... Bana şen şakrak şarkılar söyle! .... |
Ardına Dön Bak!
Gün olur, Uçurumun kenarında bulursun kendini... Boş gözlerle bakarsın boşluğa... Gökyüzüne bakarsın, Ne bir güneş parlıyordur, Ne de bir yıldız ışık saçıyordur... Tüm ümitlerin yitip gitmiştir bir gemi misali, Dönülecek ne bir liman kalmıştır, Ne de bir fener parlıyordur yol gösteren... Umutsuzca bakarsın boşluğa... Yüreğindeki ayazlar itmeden seni sonsuzluğa, Son anda bir gözyaşı salınır göz pınarlarından... Ardına bir kez olsun dön bak! ... Bir çift göz vardır mutlaka... Seninle ağlayan,seninle gülen... Sımsıkı sarıl ona, Bir şekilde yalnız değilsin,unutma... Yeter ki her uçurumunda, Ardına bir kez olsun dön bak! ... |
Aşık Oldum Ben Sana
Oysa hep vardın... Keşfedilmeyi bekleyen bi halin vardı... Ruhun farkedilmek istiyor gibiydi, Sözlerin 'ben burdayım' dercesine el sallıyordu... Konuşurken ellerin titrer, Sözlerin birbirine karışır dururdu, Gözlerine bakmaya korkardım oysa ben, Masumluğunu saklardı karasında, İki dakka baksam gözlerine, Kaçırırdın benden... Bir kere gülümsemen o kadar ısıtırdı ki içimi... Uzaktan farkedilirdin hep, Uzun boyunla o kadar endamlıydın ki... Kimse bilmezdi ama o cüssenin içindeki minik çocuğu... Bir şeyler saklıydı gözlerinde... Uzun zamandır yasaklarla büyümüş içinde, Engeller vardı belki de bu sevgiye... Düne kadar anlamamamızlıktan geldiysem de, Bana bakışlarındaki manayı keşfettim işte... Kaçamak kaçamak buluşuyordu gözlerimiz... O en kalabalıklarda farkedilmese de... Haydi işte şimdi haykır haykırabilirsen... Ben bugün yokluğunda seni özlemişken... Şimdi belki de yoksun bu şehirde, Aklımda dünden kalma o en tatlı halinle, İlk şiirimi yazıyorum sana... Ve sen duymasan da, Bak söylüyorum, Aşık oldum ben sana! ! ! |
Aşkı Kim Nereye Sakladı
Aşkı kim nereye sakladı? 'Seviyorum'derken dil döner mi elvedaya, Bu kadar kısa sürer mi bir sevda, Sevda dediğin karıştırılır mı yalanlara? ... Gönül sever,gözler saklamaz mı sevdayı, Dil tutulur da sevda böyle tatlanmaz mı? ... Satılık kalplerde sahte sevdalar, Kimler getirdi bu hale, Kıymet bilmeyenler şimdi nerde! ... Artık ayrılıklar bile ayrılık değil, Gözyaşı,efkar tarihe karışmış! İntikam deyip geceye dalıyorlar, Bir günlük aşk da elbet, Bir günde maziye karışır! Sevdayı(!) bir anda satın alanlar, Bir anda da atar oldular, Bu zamanda gerçekten seveni İnsan yerine koymadılar! Bir zalimi ölümüne sevdim diye, Güldüler halime... Madem ki öyle, Ya yalandan sevmeyi öğretin! , Ya da ben sevmeyi öğreteyim! Sevda yürekten gelir, Yürekle son bulur... Hangi devirde kalmışsa gerçek sevda, Bundan sonra olmayacaksa da, Kendi ellerimle gömeyim yüreğimi toprağa! ... |
Aşktan Sonra
Sustum... Kabullenmesi zor oldu elbet, İncindi en derinlerim, Her zerrem... Kapanması imkansız bir yara gibiydin, Hiç kabuk bağlamadın, Aklıma her gelişinde, Kanadın... Bir gün ağlamasam, Ters gidecekti sanki birşeyler, Olması gereken birşeymiş gibi, Her gün,her gece ağlayarak uyudum... Ağlaya ağlaya senli rüyalara daldım, Rüyalarımda da ağlattın, Uyandım... Ve dindi gözyaşlarım, Zamanla azaldı hıçkırıklarım, Susmayı öğrendim,adını her anışımda, Bir burukluk kaplıyorsa da içimi, Öylesi bir sevdaya helal olsun değil mi? ... Aşık olmayı da öğrendim, Belki de hatırladım... Ama sevmeyi,henüz başaramadım... Korkularım var hala... Ve artık başkalarından değil,kendimden... Yüreğime çöken zehrini atıyorum hala. Ve bir başka kalpleri alırsam kalbime, Zehirli bir sevda vermekten korkuyorum onlara. Ve sevenleri üzmemek için o kadar çok çabalıyorum ki... Birazcık da olsun kırmamak için onları... Senden sonra,seven herkesi ''ben'' gördüğüm için... Üzülmesinler,aşka küsmesinler diye, Bütün ''sen''leri ''ben'' yapmak için... Yalansız sevmesi için... O kadar çabaladım ki... Unutmayı da öğrendim... Unutmadan,başlayamayacağımı, Ve her güzelliğe geç kalacağımı... Yaşandığını da kabullendim... Üzüldüğümü, Ve, Severken sevilmediğimi kabullendim... Kabullendim... Ve hayatta, Herşey olabileceğini, Hayatın bize hep güzellikler sunmayacağını, İhtimalleri, İhtimaller içinde sevilmeme ihtimalini... Kabullendim ve, İnadına hayatı daha da çok sevdim, Kendimi,insanları... Nefrete dair hiçbir kötü duygu bırakmadım, Ve senden de nefret etmiyorum artık, Ama şunu da kabullendim ki, O sevgi nefrete dönüşmeseydi, Hayatı bu kadar sevemezdim, Kendimle yüzleşip,ruhumla,kalbimle barışamazdım. Her ihtimalini düşünemezdim hayatın... Ama artık... Kabullendim... Olman gerekmiş hayatımda, Olması gerekenler için varmışsın. Yine de pişman değilim geçmişte kalan herşeyden, Yazılan buymuş, Hayırlısı,hayırlımız da buymuş demek ki... Hayatın senden ibaret olmadığını, Gerçekten sevgiyi hakedenler olduğunu, Zaman öğretti bana... Şimdi bu şiire nasıl bir son yazacağımı düşünüyorum... Sana dair herşeye bir nokta koyduğumu da söyleyerek, Bir nokta koyuyorum bu şiire... Aslında hiç bitmeyecek tek şiirim bu belki de, Hayat bana başka şeyler öğrettikçe yazmam gerek, Ama, Hayat senli olan kısmında bana başka şeyler öğretti... Yıkılışı...Ve yeniden yapılanmayı... Ki bundan sonrası, Sensiz bir hayatın,başrollerde farklı biriyle, Yepyeni bir şiir olacak... Yepyeni... Ve hayatın öğrettikleriyle, Daha da anlamlı... |
Bak Bugün Düşündüm de...
Bak bugün düşündüm de... Başarabilirim belki de... Unutabilirim seni... İmkansız demiştim ya, Aslında... Bugün uzaktan seyerettim de seni, Hiç de acıtmadın içimi... Hatta tanıyamadım bile seni... Ki... Aslında... Yetmedi mi çektiğim acılar, Döktüğüm yaşlar,harcadığım aylar... Bak bugün düşündüm de... Seni haketmediğin kadar yücelten de benim sevgimmiş... Düşündüm de, Seni sevmekti benim vazgeçemediğim, O da benim elimdeydi... Bak bugün düşündüm de... Beni haketmediğim acılara terkedene, Fazlaydı bu sevgi de... Ki aslında... Bakmam yüzüne istemesem de... Bugün düşündüm de, Unutabilirim seni be... Başarabilirim belki de... |
Başarıyoruz İşte!
Başarıyoruz işte... Çabaladığımız herşeye değiyor doğrusu... Bu kadarını da beklemiyordum senden, Başarıyoruz işte,hiç farketmeden... Buna önce inandık ne de olsa, Sonra da inandık kendimize, Başarabilirim dedik, Hep birbirimizden korktuk, Oysa ikimiz de iyi oyuncuyduk... Sende inatla,bende gururla, Bir film oynuyoruz, Aynı ortamlarda, Farklı sahnelerde... Başarıyoruz işte, Tebrik etmek gerek birbirimizi, Birbirimiz için candan bile öte iken, El olmayı çok iyi başardık... Hiç tanımadığım bir insandan bile daha ötesin artık... Özellikle sen,bu oyunda çok başarılıydın... Çabalarımıza değiyor doğrusu, Gözgöze gelmemek için,yanyana gelmemek için, Fazla iyi oyuncuyduk... Eğil, |
Başka Kollardan...
Her şey seni görünce değişiyordu gözümde... Köşeden dönüşün... Ya da... Kapıdan usulca girişin... Kim bilir nelerden yakınıyordum o ana dek... Kim bilir neler geçiyordu aklımdan... Bilmiyordum... Sen geliyordun... Ben... Duruyordu sanki tüm dünya... Susuyordu tüm gürültüler... Bir sen kalıyordun yaşama dair, Bir sen... Ne yapacağımı bilemiyordum, Ellerim titriyordu, Sanki içimde bir kuş çırpınıp duruyordu... Farkında olmadan gülümsüyordum... Utanıyordum... Utanıyordum... Yüzüne baksam mııı... Başımı çevirip umursamaz görünsem miii... Bilemiyordum... Haddini bilmez ki gözlerim, Çoktan gülümsemişim sana, Sonradan farkederdim... Gözlerin... Beni benden alan, Yüreğimdeki buzları eriten, Bir anda beni ateşlere bırakan, Gözlerin... Konuşurduk ara sıra... Hep havadan sudandı sebeplerimiz... Bir türlü konuyu aşka getiremedik... Biraz da kendimizden bahsedemedik... Akıp giden zamanın içinde, İki farklı yollardan birbirimize el salladık... Sustuk... Pişman da olduk... Yine de sustuk... Neydi korkumuz? ... Neydi çekindiğimiz? ... Bilemedik... Bir sevdayı da... Başlamadan, Biz bitirdik... Şimdi... Başka kollardan gülümsüyoruz birbirimize, Yaralı yaralı... İç çekişlerimiz de, Boyun eğişlerimiz de, Birbirimize hitaplı... Gözlerde kalan bir sevdaya, El salladık başka kollardan... Neydi bize engel olan... Bilemedik... |
Başrollerdeki Figüranlar
Hayat... Hayat bir oyun... Hergün bir sahne... Aslında figüranız hepimiz, Kendi içimizde başrol oynasak da... Gerçeği arama sakın... Yok bu dünyada... Herşey yalan diye de, Yalanlar içinde kaybolma... Beklenmedik bir anda, Kapanıverir perdeler... Yazık hiç alkışlanmadan, Kapanan perdelere... Hayat... Hayat bir oyun... Figüranız hepimiz... Kendi içimizde başrol oynasak da... Kimse farketmez... Sen oyundan çıksan da... Rolün bu kadarmış... Ne kadar başarabildiysen, O kar sana... Hayat bir oyun... Figüranız hepimiz... Kendi içimizde başrol oynasak da... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.