![]() |
Isirgan Otunda Hayat
bekledim geleceksin diye biliyorum varsin hemde karsimda belki bu sen bende benden içeri kapat gözlerini duymasin kulaklarin sen kalbimin kösesinde açan goncasin hep yenilenirsin gün be gün özlem olursun yüregimde siirimin günes gibi dogarim gelisinle beni kabul etsende etmesende ben seninle doguyorum sensiz gözlerini animsiyorum yaprak yaprak gizlenmis kaslarinin içinden isil isil karasinda bir hayat kahverengi düslerimin elasi ve elleri ve bebek yüzü ay parçasi kalbinde askla çarpan kocaman bir yürek bahara susamis özlem dolu yillar yalnizligi ay karanlik *******de yildizsiz ama umudun bitmeyen *******de bir görebilsen aynada kendini yüregini çikaripta alsan eline. ve bilsenki siir yazilan kadinim gözlerime saklanip duran gizli dünyamda sen görmesende yüregimin yanik kadini sana nasil anlatabilirim kendimi düsler ülkesinden melekmisin hayali kaybolmayan gözlerimde yataginda agir akan nehirler bende gün be gün büyürken baharda asksiz anlar inci düslerimin düsü gülüsün kiyamadigim gül goncam kekremsi duygularimin tadi isirgan otunda hayat 28-04-2003 Cemal Karsavran |
Islak Kalsın Düşlerimin Gizemi
cenneti gördüm cehennemim oldun apansız giriverip düşlerime narkoz yedim her anım bahar dilim seni söyler hayalin gözümde ayım güneşim yıldızım oldun nevruz ateşisin alev alev yüreğimde şimdi yüksek topuklular şehrinde üşür yüreğimin öksüz çiçeği kimliksiz kimsesiz sevgisiz rüsvay olmuş dilden dile söylenir akdeniz toroslara yaslanır nerede benim gövdem ve dalım evrenimde tek ulu çınarımsın vadilerde yeşerir umutlarım raks eder gölgeler ben salınırım erken olur akşam ******* uzun ninni söyler kulağımda seslenişlerin söylerim aşkımı asırlar boyunca anladım seni sevmek tanrıya yaklaşmak rahat bırakın beni uyandırmayın ıslak kalsın düşlerimin gizemi 02-02-2005 Cemal Karsavran |
Isportaya Düsmüs Sevgilerle
gülerken agladim sensiz aglarken güldüm uzun bir yolculuktun sana giden yollarda kaybolup varolan dönemeçlerde küçük bir sözdü yada bir hediye çiklet sevdasiydi mutlulugun tebessümü bogulurken duygular sunuslarda eskidikçe yenilendim degis tokuslarla renk katip yalinlara yüksek ritmli müzikleri dansa çagiran siir sevgilerin gölgesinde hayali düslerdi akip giden yirmi yil yirmi birde aksamdan sabaha lirik bir ezgi esliginde isportaya düsmüs sevgilerle 06-05-2003 Cemal Karsavran |
Istanbul Yitik Sehir Ben Içinde
sormayin kimsin nesin diye kayboldum kendi içimde sildim sevgileri asklari burusturup attim çöpe dün geceydi çok eski degil bedenim bir adim ileri giderken ruhum iki adim geri deli divaneydim sokaklarda poyraz vurdukça sallanan basim yerinden düsecekmis gibi ayaklarim dolanirken birbirine halsizlik kaplamisti her yanimi üsüyen bedenim tirtir titrerken buz kesmis parmak uçlarim yüregimde dügümlenen anlamsiz kelimeler tarifi mümkün olmayan dile gelmeyen bir türlü çözüldü çözülecek dizlerimin bagi biten gün yorgun ben yorgun bitkin çaresiz yürü yürü yol bitmez kiprit alevinde isitirim morarmış parmaklarimi her nefeste cigerlerimi sigara atesiyle gözlerimi kapiyorum rüzgara nefes nefes aliyorum geceyi sigara atesiyle dumani havayi her sokak lambasinin altinda karaliyorum durup durup bu siiri parmaklarima biçak vursalar acimaz kan akmaz ayaz kesmis ben üsürüm içim üsür yalniz sokaklarda giderim gittigim yeri bilmeden bir bosluk var bende benden içeri mide krampim basladi ayaklarim buz kaç zaman sürer bu ayrilik kaç saat yol ayaklarim bir adim gider yüregim iki adim geri bitermiki gece yalnizligim sokaklar gittikçe gözümde büyüyen hayat ben bitmeden tatli bir haz veriyor tenime vuran rüzgar gökte gri bulutlar giderken benimle bulutlar kayboluyor gözlerimde ben kayboluyorum istanbul yitik sehir ben içinde 05-04-2003 Cemal Karsavran |
Istemem Yürek Sancisini
eviniz sabah günesini görürümü güne baslarken cicekleriniz varmi cam kenarinda günesle gülen sizde gülermisiniz aynalara güne dogarken demek yüzünüz ondan güzeldir masumiyetinizle günesi aldigi için günün sabahi gibi neler düsünürsünüz yasamaya dair yolcusuz bir trenmidir gözlerinden gecen rotasi belli olmayan bir gemimidir hiç bir limana demirlemeyen sig denizlerde gezinme ne olursun kaybolursun düsme sakin aldatislara kahrolursun yasadigindanda aldanirsin istemem yürek sancisini bu bir el olsa bile düsdügünde dostun olmaz sonunda 01-11-2002 Cemal Karsavran |
Itir Kokusu Tadiyla Yasar Bu Ask
canlanir gözümde olursun melek ask denince senin adin aklimda nice zamandan sonra kendim oldugum dara düser yürek senin yüzünden amansiz yarama merhem olurdun nazli nazli büyüttügüm bahçemde sebi aruz makaminda bir sarki çalar ümmeti dost meclisinde anilir adin kamilli irfanli tanidim seni ruhsar olup sasmayan idelerinle akin akin akan kan damarimda nida olur sesin kulaklarimda eser hazan mevsimidir ilkyazda vuslat olur hayaller hasetligin gölgesinde rakimlar kaybolup tezallüm ettiginde en dar aninda bile danis yüregine nihayet yakindir sen kendini bildiginde saklarsin sefkatini görmezsin hiçkiriklarimi akarsin hüzzamlarin faslinda gizli notalarda rahim olup kol kanat germesende itir kokusu tadiyla yasar bu sevda 21-04-2003 Cemal Karsavran |
İffeti Bozulmuş Sonbaharla Gel
gözlerimden geçersin düş yüreğimde ipek böceği örer sarmal sarmal hayalin sek sek oynar bir çocuk bahçelerimde el değmemiş göz ucuma konaklar sevda mağrur bakışların yengidir gamzelerle gel deli yağmurlarla düş kaşıma işlesin kirpiğin ok olup yüreğime sefil kalmış öksüz kelimelere yoldaş ol ezber edip şiirimin dizelerine kafiye mısralarda salın tuna boylarından gel sevinçlere boğulsun sevi fırtınalarla imgelerim kaybolsun yalınayak kalayım sus bir şey söyleme karşımda dur öyle eğilsin sıradağlar geçit vermez tepeler mars olsun aşka hasret ******* güz yağmurları düşmeden kirpiğime sarı yapraklar seneler sayar gözümde enginlere düşer yolu bakışlarımın maviler kuşların kanatlarında göçer iffeti bozulmuş sonbaharla gel 13-09-2003 Cemal Karsavran |
Kaç Bahar Yaşadın
otururdu dört duvar arasinda cama yakin saçlari kumral gözleri kestane parmaklari sirça kaslari dolgun yanaklari al uyur uyanirdi oldugu yerde dertlerini örük yapardi saçlarina suskundu dili yoktu agzinin içinde düsmanini dost bilip kosardi yardima düsmanida yoktu ya sakinmazdi sözünü dogru bildiginden sevmekti suçu götürlürken daragacina hep bakardi yola bakan tek pervazli pencereden kaç tren geldi geçti yolculari neredeydi kimlerdi hangi ayak sesiyle irkilirdi bilinmez ama hep bakardi derin bir uçurumdu bakislarinda kaybolan dalip dalip giderken camin göbeginde yillardan sonra aynalari ters cevirir aynalarda yalan sevdalari onyedi yasinin umudu canlanir kaçak asklari yagmurlarla evlilik mutlulukmuydu ayriliga uyumsuzluga ayak mi lodosla çalkalanan dalga dalga sevmek yasam felsefen olsada güvenmi kaldi insanlarda dostluklarin anlamimi var artik yasadigini kar say yasamadigini yasa bir dahami geleceksin dünyaya uyan bak tomurcuklar durmus çiçege nedir bu dalginligin seyyah olur gezersin bilinmezliklerde toprak gebe yesile hala oldugun yerdemisin tut elinden yüreginin ince ruhlu inci tanesi bakisli kestane gözlü kadin ilk gençligin asklarindan kaç ask kaç yaz kaç sonbahar kaç bahar yasadin 06-03-2003 Cemal Karsavran |
Kaç Sevda Vardi
seni gördüm ay yanaklim yürek çarpintim oldun belli belirsiz heyecan ihanet çaglayani akip giden yillara yanik sigara dudagimda isirgan otu ellerim mum alevi ayaklarim sarmasik dolanir basimda sevda nedensiz kaygilarla kalp atislarimda ritmler yarimay üstü umutlarimda kaslarin batar igne doguma bir adim kala nazli olur romantik baliklar yüzerken denizde pul pul gözlerimde kirilgan seffaf dün gibi hatiralar leblerinde gülen islik derin dünya gözlerimde yavru agzi bebe yüzde sirli sakli güne hasret bereket dogurur dünya huzurumdu siir tadi kelimelere dolanan göçmen kusun kanadinda nazik tebessümler mücdeler fisildarken biten sigara paketinde yaz günesi altinda gebe kalan bahara dolgun kaslarinda kaç sevda vardi 18-05-2003 Cemal Karsavran |
Kaleme Şiire Ömre
uzun bir yolculuktu sana açılan kapım geldin yıllar sonra baharı muştulayan gözlerde çiçektin kundakta bebek gülüşü tebessümdün gıdı gıdı alıp kederleri baştan bayram oldu hanede kal bu gecede hasreti **** ettim gömdüm derinliklere katar katar yükleri yükledim geçmişe şenlensin yürek artık sen varsın dokunmasız kelimelerde hece vezniyle yazılan kokun siner her yere kaleme, şiire, ömre Cemal Karsavran |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:45 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.