![]() |
Yüreğimdeki Kuşlar
Bumburuşuk ediyor özlem içimi Bu gece kötüyüm yâr Bir çile ip gibi dolanıyor etrafımda Titrek hüzün. Yakıyor soluğumu derin acılar Kirpiklerimde asılı buzlar Kalkıyorum her sabah sarhoş gibi Gözlerimde ateşli dikenler, Yüreğimde bir ağırlık Sabah yorgun... Gönül yorgun... Gün yorgun... Tartamıyor aklım Kafamdaki soruları. Hayat bağlıyor ellerimi Kör bir hapishanede mahsur Takırdıyor çenelerim. Üşümelerim, açlığım Hep sana yâr hep sana. Yüreğimdeki kuşlar Kanat çırpıyor şehrine. Gözlerinde birer damla yaş Bırakıyorlar pencerene |
Yüreğime Sığınıyorum
Ne zaman sensiz kalsam, Ne zaman özlemden delirsem, Ne zaman kederlerim artsa, Güneş çekip alsa kendini günden, Yüreğime sığınıyorum. Hiç bıkmadan beni kucaklayan, İçi seninle dolu olan yüreğime. Göz gözeyiz orada. Sıcacık sokuluyoruz birbirimize. Hiçbir fırtına, Soğutamıyor yüreklerimizi. Alaşağı edemiyor sırtımızı. Karanlıklar korkutmuyor bizi. Apaydınlık içerisi. Yaşasın… Hep sesini dinledim ben, Yüreğimin, Can buldun orada sen de. En taze, en saf suları içtin. Büyüdün büyüdün, Sevgiyle, güvenle, Dostlukla, barışla, Kucaklayışlarla sarıldın. Kötülüklerden korundun hep, Kundağa sarılması gibi bebeğin. Gülüşüne vurulduğum, Canımın bir tanesi, Evimin direği, yoldaşım, Uğur böceğim, Korkusuzluğum, cesaretim, Ömürlük aşkım. Hiç eksilmiyor adın dilimden, Gözlerimse hep dolu dolu, Hücuma hazır sensizken. |
Yüreğinde Kurşun Kütlesi
Gidişiyle nefessiz kaldı Bıraktığı sessizlikte Küçüldü aysız gecenin Derin karanlığında Sesi geldi uzaklardan Balıkçı teknesinin Keskin kokusu Yaktı boğazını Tuzlu denizin Sakladı yağmur bulutları Tek tük yıldızları Soğuk hava ısırdı İnce yanaklarını Gözlerinde ürkek kuşlar Yüreğinde... Yüreğinde Kurşun kütlesi Islak, solgundu kumsal Kara kocaman bir boşluk Azgındı köpüklü dalgalar |
Yürek Atışlarım
Gecenin… Sessizliğini dinliyorum. Öyle tatlı ki! sessizlik. Yanımda sen varsın. Sadece yürek atışlarımı, Duyuyor kulaklarım. Öyle hızlı atıyor ki! Bayılacağımı düşünüyorum. Bedeninin sıcaklığı, Yetişiyor imdadıma. Canlanıveriyorum. |
Yüzümde Kırmızılar
Güneşten yanık Titreşimler salıyor içime Sarhoş edici sokulganlığın Sindikçe fisıltıların boynuma Soludukça kokunu Yeni doğmuş taylar gibi Kıvrılıp bükülüyor ayaklarım Uzanıp bir de sarıverince kolların Eşsiz kızıllığında gün batımının Ah! yeniliyor tamamen aklım Süzülüyorum sessizce varlığına Ellerimde sıcak rüzgârlar Yüzümde... yüzümde kırmızılar |
Yüzümde Sevdamın Işığı
Sesinle uyandım uykudan. İçimi… Var oluşunun sevinci kapladı. Sonra... Sıcak sular, Akarken üzerimden iplik iplik, Yaşam sevincini, Kaynatırken içimde, Seni öyle tatlı sevdim ki! .. Usumda… Dilimde bir türkü ile Çıkıvermişim duştan. Arkasından, İnce belli cam bardakta, Buharından, Gözlüklerim buğulanan, Mis gibi demli bir çay. Her zamanki gibi, Kahvaltılarım da sen. Yüzümde sevdamın ışığı. |
Yüzün
Yüzün parça parça, Rengin kıpkırmızı, Giriyorsun düşlerime. Katıla katıla ağlıyorum. Telaşla.... Yakalamak istiyorum, Her bir parçanı. Koştukça... Uzaklaşıyor, Yanağın, gözlerin, Burnun, kulakların. Bir bakıyorum, Dağılıp gitmiş yüreğim. Topluyor seni. Sevinçten deliriyorum. |
Yüzün Hep Yanımda
Yüzün hep yanımda, Sevgili. Ne zaman baksam, Görüyorum. Huzurla doluyor içim. Biliyorum ki! ... varsın. Soluk alıyorsun, Yaşıyorsun. Biliyorum ki! ... Hiç bir hesap yok, Aramızda. Hiç bitmeyen, Bir macera gibi, Gözlerimi… Seninle açıp, Seninle kapıyorum. Gördüğüm… En güzel şeysin sen, Bakmaya… Hiç doyamadığım. |
Zaman Doldu
Zaman doldu. Gitmen gerekiyordu, Gittin sende. Oysa... Daha doymamıştım sana. Beni sarhoş eden kokunu, İçime çekememiştim. Yeterince, Sesini duymamıştı kulaklarım. Baş başa… Televizyon izleyememiştik. Bir kitabın tartışmasını, Yapamamıştık bağıra çağıra. Denize karşı oturup, Mis gibi çayın eşliğinde, Üşümüş elim, Senin cebinde sıcacık, Denizin ve birbirimizin, Tadına varamamıştık. Yapacak ne çok şey vardı. Zaman doldu. Gitmen gerekiyordu, Gittin sende. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:04 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.