![]() |
yalnızlığa veda...
Gidiyorum işte Hayalde gör, düşte gör. Yalnızlığın da ucuna geldim, sırtımda kederin hançeri, saplanmadan hep tehditle yürütür beni. Bilmem neden ve nasıl çıktım bu yola, vardır elbet başlangıcı bu halin; ben de bir harmandan savruldum sonunda, konmasız uçtum peşinden kadın denilen hayalin. Hayatmış ama asıl beni kandıran cilve. Yine de bir şey verdi diyemem bana bu derin tasavvur ve yeryüzü meridyenlerle kestiğim özlü çamur kerpici iliğimde kurur, ağrısı yüzüm |
insanca...
Sevmek insancadır Okumak, yazmak, konuşmak gibi Aşk insancadır Sevgi, dokunmak, yaşamak gibi Onur insancadır Aşk, hasret, ayrılık gibi Kavga insancadır Onur, tutku, haykırmak gibi Yaşamak insancadır Sevmek gibi Aşık olmak gibi Onurlu olmak gibi Uğruna kavgayı göze almak gibi |
sevgilim...
Sevgilim, yetimim benim, aylar nasıl geçiyor zaman hiç geçmezken kapılar kapalı, dünya buzlu cam uyuşmuş gözlerimin önünde hayat akıp gidiyor hiç kımıldamadan ikimizin yerine dinliyorum sevdiğin şarkıları siyah tişörtünü giyiyorum yatarken gömleklerini, kazaklarını, kokunu senin rüyalarını görüyorum ölür gibi uyurken gün boyu elimde kahve fincanı kapıyı açmıyorum telefonlara çıkmıyorum başını bekliyorum geleceği olmayan hatıraların Sevgilim, yetimim beni |
aşka tanımlama...
Ne güneş doğar ufkumda Ne sabah olur Bilmem bu yalnızlığın adı mı Yoksa tadamadığım sevda mı Yorgun akşamlarda sevgi ararım Sorarım Mem u Zine, Sipan u xecêye Bilmeyince onlar da Hasret dolu gözlerle ağlarım Sevgi mi bu seven biri mi Kimbilir ki Kiiim? Sevgiyi rüzgârlar Aşkı uçurumlar fısıldar güneş çizer resmini Tanımam bilmem desem yalan olur Yoksa içimdeki sevgi değil mi Değil mi aşk bu yüreğimdeki? ... |
Ya Yaşa, Ya Da Aşık Ol...
ya yaşa, ya da aşık ol hadiseç birini bu senin penceren nereye bakmak istiyorsan o yöne git yaşa, ama paylaş anlamlarını... aşık ol demem saçma anlamazsın aşkın kalbine vurduğu kırbacı saklan desem, aynalar kırılır bir yanın acır o acının içinde körebe de oynan mıyor gerek yok bakışları karanlığa gömmeye... ya yaşa, ya da aşık ol böyle olur mu abi! aşk hayat değilse yaşam sınavken, insan soruyken bütünse hangi pencere kazancı gösterir gözlere; olma |
zaman kekemeydi...
Gün bitti, elindeki güller de soldu anımsanacak neler kaldı bugünden paylaşılmış olan nelerdi sımsıcak belki bir türkü söyleriz geceye karşı saçlarını tarazlayan bir şafak olur Zaman kekemeydi ve tarihe sızan soytarılar gördük gencömrümüzde ölüm peşimize düşende bir göçebeydik suretimiz ağardı kurulan darağaçlarına bütün sığınaklar uçurumlara açılırdı Rüzgâr suyu soğutsun su terli bedenlerimizi ve aşkı düşünelim biz, destan yalnızlıkları konuşursak akşam |
BENDE SANA YETECEK KADAR BEN KALMADI...
Sus pus olmuş, puslu bir İstanbul'muydu yüzün, yoksa çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe da çay tadında.... Divit ucuyla yazılmış bir aşkın sureti vardı avuçlarında, tarih bir başka iklimin kıvamını gösteriyordu. Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında... Sinemada elinin elimde terleyişinin bir anlamı olmalı, sesinin sesimde yankılanmasının... sanki perdedekine üzülmüş ya da sevinmişsin de tesadüfen akmış yüzün içime... Yalan |
sevda vapuru...
Seni getiren o eski vapur Sevda bırakıp çekip de gitti.. Hüzünle keder baş başa verip Benim kalbime aşkı işledi.. Hatırlar mısın bir sonbahardı, Kalbimize hep hüzün dolardı, Sevdalı aşık, deli gibiydim, Beni, sevmeni çok istemiştim… Dönüp şöyle bir maziye baktım, Haftalar aylar geçmiş aradan, Seni getiren o eski vapur, Sevda bırakıp çekipte gitmiş… Bekliyorum ben boş iskelede, Sevda bırakan eski vapuru, Alıp götürsün beni buradan, Sevda bır |
gitmek...
Gitmek. Bir hançeri inceltip Okyanusa daldırmak isteği Ya da düşebilmek atlasların Dışına ki ey kalbim Yalnızsın bu yolculukta da Gitmek. O kaos duygusu, aklın Sarsıntılarla yorgun düşüşü Bilincin kamaşması belki de. Rehin bırakılacak bir şey yok Unuttuklarından başka. Gitmek. Bir büyü gibi saran Ağrılar yumağı, kışkırtılmış Düşlerdir ki sen şimdi Esirgeme kendini kalbim Kederin o derin yalnızlığından Ahmet TELLİ |
aşk bitti...
Aşk bitti.... Bitti...... Çünkü sevgili gitti Yürek yitti Bir gece geldi Çok içkili bir gece Sarılıp,sevişti önce Tenimi içiyordu işkence Aşk bitti... Bitti..... Sevdam dağları terkedip Bluğ çağına gitti Şimdi ben ne diye güleyim Hani ttuğum eller Yüzümdeki çizgiler Ya o kondurduğun buseler Altından geçtiğimiz ******* Susuz çöller gibi terlediğimiz özlemler Bitti.... Aşk bitti..... Şimdi deişti mevsimler Üzülüp,devinmeler bitti Çözülüp,küllenmeler |
BAŞKALAŞAN AŞK...
Adını anmak güzeldi, dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması... Adını anmak... Yüksek sesle, kimsesiz *******in düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak... Biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... Adının Türkçedeki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, Sülalesi Kandilli yoğurtçunun mekanında... Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. İpe sapa konuşlanmaz bahanelerle elini tutmak, yüzün |
geçti bu gönlüm...
Bir güzele mehil verdim vereli Vallahi serden geçti şu gönlüm.. Aşk bağına girip gülün dereli Dem bedem sakiler içti şu gönlüm.. ****** Aşıkmıyım sevdalımı ben neyim? Gözyaşım saki kadehlerde meyim Aşkına kul olmuş bir mihmaneyim Gel gör ahüzara düştü şu gönlüm.. ****** Çağlari derki dost bu nasıl sevda? Tüketti ömrüm sürmeden dem sefa Kimden ola bilmem derdime deva İkrarsız sevdadan geçti şu gönlüm. ****** |
eksik kalmış yutkunmalar...
Hüzünle esiyor, Eylül evvelinde yalnızlıklar Hafakanlar titretiyor gecemi Yapraklar sararmıyor, Gurbet, Canımı acıtıyor... Yarınarı heceliyorum, Lime lime olmuş Sevda vurgunları yüreğimde, İhtiyacım var özlemeye, Özlenmeye, Son kez, ilk defa Yalan söylüyorum, Yüreğime. ******* sabahsız olmuyor Sözüme çektiriyor damağımda, Şak şak, şok mutsuzluklar. Gülümsemeye ağlamaklı, Rüzgarlar, Dalgalara aşık yalnız kıyılar. Aşk ah aşk Mutsuzluklar. dağlanmış gün |
aşk...
Ben hiç aşık olamadım Arayıpta bulamadım Günü birlik sevdalarla Ömrümü boşa harcadım Daldan dala kona kona Aşk yabancı kaldı bana Yıllardır bekleyen aşkın Hiç varamadım farkına Aşksız hayatın tadı yok Ölümden hiçbir farkı yok O bana ben ona hasret Kavuşmamıza imkan yok Aşık olmak zordur Turhan Aşksız geçen günlere yan Aşk seni sende aşkı bul Bu can bedenden çıkmadan |
Baba! 'Aşık Olmak Ne Demek?...
Daha yaşım, Onbirmiydi neydi. Deli kızın elleri, Elime değdi. Ardından yüzüme gülümsedi, 'Bana aşık mısın? ' Dedi. Baba! Aşık olmak ne demek? Oğul; İnsanoğlu aşık bir ümmet. Aşık olmak, Abuhayat demek. Bir çiçeğe gülümsemek, Aldığın nefesi paylaşmak demek. Aşk bir dilim ekmek demek. Kuruda olsa yemek demek. Aşk, aşkı bilene Cennet, Bilmeyene Cehennem demek. Aşk göğe ermek, Hayattan, Bir hayat daha dilemek demek. Aşk, Bir günlük ömrünü, Dolu dolu |
sevda bir çiçek...
Sevda bir çiçek, Gönül ise bir böcek, Aşk çiçekteki tohum Düştüğü gönülde filizlenecek, İnsansa çiçeğe hayat veren kök. Sevgi bir okyanus, İçine dalmak, doyasıya yunmak gerek Kaynağı yalnız insandır sevginin, Ve insanca üretilecek. Var olmak için, varım diyebilmek Yaşamı, ilmek ilmek, sevgi koncasıyla örmek, Yarin yanağındaki gamzede Karanfiller, Güller, kır çiçekleriyle dolu El ele, gönül gönüle Çiçek çiçek gezinmek. Bak yüreğine, bu hikayede varmısın? Çiçe |
sevda acısı...
Sevdadan kahrolurken burda Yanmışsın, kül olmuşsun boşa Keyfinde, eğlencedeyse el alem Ölsende uğruna boşadır sevda Sevda acısı çekerken kalbin Çöplüktür ancak senin yerin Sen acı çekerken dünyada Acep umurundamı el alemin Sevda acısını yüreğinde çekerken Yerlerde sürüm, sürüm sürünürken Yürek acısından kıvranırsın Eller düğün, bayram ederken Turhani çekmektedir sevdadan Vurgun yedi zalim vicdansızdan Sürünür şimdi yerlerde Bıktı artık yaşamdan, hayatdan |
ayrı sevgi...
Sanma ki kıskanmıyorum seni Bu sevgi kıskançlık değil Anlatmak öyle zor ki inan Ben seni ayrı güzellikte sevdim. Sevda desem değil Aşk desem hiç değil Ya nasıl bir sevgi bu desen Onu anlatmak mümkün değil...... |
sen varsın...
AŞK sevginin yankısıdır, Ne söylersen onu duyarsın! Aşkta sen ve ben yok... Gerçekte sade sen varsın! AŞK bir sevgi denizidir, Fazla açılırsan boğulursun... Ne kadar alttan alsanda, Bir gün gelir koğulursun... AŞK bir sevgi güneşidir, Fazla durma yakar seni! AŞK bir sevgi yumağıdır, Onu ancak ören bilir... Kalbin kalbe durağıdır, Birbirini gören bilir... AŞK büyük bir fırtınadır, Gönülden gönüle eser... |
canıma...
Karanlık gökyüzünde ışık gibisin Aşık olan bülbülün gülü gibisin Kalbimin içinde taht kurmuş gibisin Uğruna gönül verdiğim sevgilimsin Sevgi bende bir hayalken ümit oldu Toprağım çorak iken güllerle doldu Mutluluk dallarıma bülbüller kondu Yoluna yürek koyduğum sevgilimsin Dünyamın varlığı, anlamı sensin Bu kıraç toprak sensiz nasıl yeşersin Gülüşün essin baharım neşelensin Yanında sevda olduğum sevgilimsin |
bilmiyorum...
Bilmiyorum Uykusuz *******imden Selamsız doğuyorsun sabahlarıma Bir selamın adı mı olur Sevdiğim Yollarına Sevda çiçekleri seriyorum Ezip geçiyorsun Gülün güle kastı nedir bilmiyorum Gece rüyalarımda gülüyorsun Gündüzlerimde güneşim ol istiyorum Sen surat asıp geçiyorsun Karanlığın yüzü mü olur sevdiğim Sevgi yağmurları olup Damla damla akıyorum Sen şemsiye tutuyorsun Sırılsıklam aşık olsan Kötü mü olur sevdiğim Hep soruyorum kendime ‘Neden |
adı istanbul olmalıydı...
Şiir yazmak kolaydı başlarda İlk gün aşk ve öteki gün ayrılık Yazmak hiçte zor olmadı Kalemim hiç bitmezdi benim Tükenmez sanırdım aşklarımı Tükenmez sanırdım kalemimi Aşık oldum ve şiir yazdım Hiçbir zaman şiir yazamadım aslında Şiire sempatim vardı Yazma ihtiyacım belki bundandı Ama şiir böyle yazılmazdı Sadece aşklar olmazdı ilk dörtlüklerde Ki kerem olmazdı son satırlarda Ve son kelime hep aslı olmamalıydı Şiir aşktı, yaşadığın her türlü aşktı. Aşk çok zor olmak |
boş çerçeve...
Gördüğüm boş bir çerçeve idi Kenarları küflenmiş Bir köşesi kırılmış Anlaşılan sahibi Çıkarmak için resmi Uğraşmış bir hayli Yatıyordu içinde Kimbilir kimin resmi Hangi mazinin eserleri Eskimişti bayağı Çerçevenin bana anımsattığı Bir aşık ki çok bedbaht Terkedilmiş, yaralanmış Kanadı kırılmış, Uçamayan bir kuş gibi Üzgün, Mecnun gibi deli Bir kendime bakıyorum Bir çerçeveye Ne kadar da benzeşiyoruz diye Onun da içi boş, benim de O da güzel günler görmüş, |
eşkiya...
Bütün karalıkları aydınlatan bir sevda... Ve ışıl ışıl bir yürekte Ölümsüz bahar ülkelerinin dağlarını Mesken tutmuş bir eşkiya. koparıyor bir bir çiçekleri Savuruyor göklere Ve kudurmuş ağzı salyalarını akıtarak Deşiyor birinin kökünü daha Ölüm Ölüm Ölün..! ! ! ! Hepiniz aşıksınız..... Nefret ediyorum aşıktan. Lakin aşk sonsuz baharda..... Değişen sadece bedenler sonsuza dek bahar Ve her baharda bir aşık olacak.... H.D Hüseyin Doğan |
sensin işte...
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
GULUM...
beni bir uçurumdan aşagıya atarlarsa ve ben o ucurumdan aşagıya duserken bir dala takılırsam ve o dal sen olursan aşagıya dusup olmekten degıl GÜLÜM senin kırılmandan korkarım.. yazan : (unutulan) Cihan ARIK |
HASRET......
HASRET... Ya bu hasret Ya bu özlem Ya bu sevgi neyin nesi Ya da bu lanet nereden geldi Kim istedi Kim bu kadar üstüne titredi Ya bu aşk nereden çıktı şimdi Kim arzuladı böyle bir şiddeti Şiddetin böylesi kimin arzusu Kimin hediyesi bu Kimin hangi tarihte verdiği; Herhangi bir mutluluk öyküsü Hiçbir sevda tarihi Hiçbir tarihin buğusu Gözlerde yalnızlık anlamına Sevda adına yazılmış Hangi şiirin uyak ölçüsü |
HASRET......
HASRET... Ya bu hasret Ya bu özlem Ya bu sevgi neyin nesi Ya da bu lanet nereden geldi Kim istedi Kim bu kadar üstüne titredi Ya bu aşk nereden çıktı şimdi Kim arzuladı böyle bir şiddeti Şiddetin böylesi kimin arzusu Kimin hediyesi bu Kimin hangi tarihte verdiği; Herhangi bir mutluluk öyküsü Hiçbir sevda tarihi Hiçbir tarihin buğusu Gözlerde yalnızlık anlamına Sevda adına yazılmış Hangi şiirin uyak ölçüsü. |
Aşık Mehmet Akbaba...
Yağmur yaş demeden dolanır gezer Bir dost arar aşık Mehmet AKBABA Mızrabında türkü dokur söz dizer Şiir yazar aşık Mehmet AKBABA Gurbet içinde kor yoktur çaresi Gözlerinde parlar aşkın haresi Nazlı kuzusundan sevda yaresi Dinmez kanar aşık Mehmet AKBABA Yaylaları renk renk çiçek bürünür Dağlarında börtü böcek sürünür Vuslat çölde serap olmuş görünür Dağ taş koşar aşık Mehmet AKBABA Mahsuni şerife ağlıyor sazı Yüreği üşüyor yaşarken yazı Hasret içinde dinmeyen sı |
BiLiYoRuM aRTiK...
BiLiYoRuM aRTiK Bakamiyorum yollara artik eskisi gibi uzun uzun Cünkü hic gelmeyeceksin Canim iyi biliyorum Her defasinda bir Umut olsada kalbimin icinde Artik eminimki sen coktan bitirdin bu Sevdayi Yapamiyorum artik inan hicbirsey gelmiyor icimden Yüregimi parcaliyorlar sanki aciyor icim Bitanem Sen uzaklarda benden habersiz yasiyorsun Belkide cok Mutlusun hayatin tadini cikariyorsun Ben ise burda Yalniz kaldim hasret Acisi yakiyor beni Dayanacak ne gücüm nede halim k |
AŞK BENİ HİÇ SEVMEDİ Kİ.....
Varlığınla yokluğun arasında kalmayacağım artık, sadece olmayacaksın. Sensiz kalma ihtimali olmayacak aleyhine kurulmuş cümlelerimin sonunda. Belki birkaç satır arasında unutulacaksın bir müddet sonra. İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya Konuş konuş konuş derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını. Bıraktığın bu mavi düşleriyle avunan yalnızlığı, artık sahiplenilmeyecek olmanın burukluğunu yaşarken, haykırabilir miyim dersin, susar m |
sonu gelmeyen şiir:)...
gitme dur ne olur beni sevmesende olur ben razıyım sensizliğe seni tek taraflı sevmeye aşkına tutsak oldum gözlerinin esiri oldum güzelliğine kapıldım sana aşk oldum... keşke yanımda olabilsen güzel gözlerine bakabilsem ellerini tutup sevdiğimi söyleyebilsem... eee bide bu şiirlerin sonunu getirebilsem:)) |
sevda şelalesi...
Çağlasın büyülü sesi ile, Gürül gürül sevda şelalesi. Aksın bir nesilden bir nesile Şarıl şarıl sevda şelalesi, Aşıktan maşuka doğru akış, Ümide sığınmış mahzun bakış, Aşk ile işlenmiş nakış nakış, Pırıl pırıl sevda şelalesi. Aşık olmuş farkı yoktur közden, Tutuşmuş yanıyor içten özden, Baktım alevleri belli gözden, Harıl harıl sevda şelalesi. Kalpler korku dolu ve de umut, Diller yüksek sesle eder sükut. Gözler sanki yağmur yüklü bulut, Şırıl şırıl sevda şela |
yaşadığın...
Sevda ülkesinin kullarıyız, Çektiğimiz her nefes boğar, Ölümden beter acılara girip, Muhabbet çeşmesi başında, Vuslat şerbeti umarken, Acılardan yudum yudum içer, sabrederiz. Bir yudum sevgi arzularken, Aşk kapısından eli boş döner, Yaralı kalbimize taş basıp ölsek de, Ser verip, sır vermeden geçip gideriz.... Kalbe sevda koymak marifet değil, Yıllarca acıdan kıvranmak da değil, Marifet; uğruna ne yapabildiğin, Ne ektiysen, onu biçtiğin, Ne sunduysan, ne kadarını içti |
tutturdum hüzünleri tenime...
Tutturdum hüzünleri Sevda teri rüzgarına Koyverdim kilimin dört ucunu Sen aşk,sevda azgın sularına Yalvardım, yakardım Çıkıp,dağbaşlarına Gel ver istedim elini Ver geri dönüşsüz bana Sen kurudu gülüm,soldu Çıkamam ki dedin,çıkamam Sen sevda sokağına Ne çare sensiz geçen ömüre Acılar,işkenceler vurmuş Bedenim yanıp,kavrulmuş Senden bana bir acı Bir sızı haykırış kalmış Yalvarsam,yakarsamda ne çare Sen yıkık dökük harabe Bense altında kalmış kör aşık Dön desen |
aşkımaşık...
Söyle, söyle ne olur, nasıl olduğunu, Aşkımla, benliğinin nasıl dolduğunu Gece gündüz kendini nasıl yolduğunu Ve hele günden güne nasıl solduğunu! Düşündün mü,yaşamın nasıl olduğunu Görmedin mi, yaşamın nasıl dolduğunu Yaşamını,yaşamın nasıl yolduğunu Susuzluktan yaşamın nasıl solduğunu! O halde, bilmez misin aşık olduğunu, Sevgi ve aşkımın,kalbime dolduğunu Aşksız yaşamını boşuna yolduğunu Unutacaksın, yaşamın da solduğunu Söyler misin, bana, sen aşık olduğunu |
sevda...
Takıldı gözlerim kaldı ufukta Bir yazı yazmışlar okudum Sevda, Hissettim kendimi o an sahilde Dalgalardan bir ses geliyor Sevda. Ne oluyor diye sordum kendime Ben delimiyim sorayım kime Sonunda danıştım gittim hekime Aşk yarasıdır dedi ki Sevda. Anlamadım böyle nasıl duygular Sanki yüreğimden beni vurdular Gelen geçen beni benden sordular Cevabım hep aynı diyorum Sevda. Der Feryadi sensin tüm ümitlerim Ondan başkasını görmez gözlerim Anlaşılmaz belki benim sözle |
aşk acısı...
Ben seni hiç sevmemiştim ki, Ne siyah zülüflerini, Ne kara gözlerini, Ne de güneşi kıskandıran gülüşünü. Güzelliğin beş para etmez, Şu bendeki aşk olmasa, Diyen Aşık Veysel gibi, Yüreğime düşen ateşi sevmiştim. Sen değildin aşık olduğum, Bana verdiğin acılardı, Ne senli ne sensiz, her şey imkansız, İmkansız olmandı aşkı kutlu kılan. Neyin bir hikayesi vardır, Sazlıktan kesildiğinden beri, Ayrılığın acısını inler nağmelerinde, Aşk acısını neyden başka ne anlata |
sevgi...
Ben sevgiyi sende buldum Mutluluk uzaktan bile güzel konuştun ben senle güzelce Senle benim aşkım çok özel Sevgi bende, sevda bende Gözlerim arar durur sevda nerde onuda da biliyorum, aşkım sende Aşk sende sevda bende. |
kırçiçeğimsin...
Bugün Nisan yağmurları yağıyordu topraklara Sevgi çiçekleri açıyordu gönüllerde Yılların yıpranmış kalplerindeki çatlakları dolduruyor Damarlardaki durgun hisleri şaha kaldırmak, haykırmak için Bir el sokuluyor sevgiye susayarak açmış avuçlarını Tıpkı yüreği titreyen, çırpınan bir serce misali ürkekliği Sevgi özlemleriyle yanıp tutuşan bedenlerin sessizliği Çok uzaklarda filizlenen bir sevda çiçeğinin anılarıydı. Sıcak bir omuzun yüreğine verdiği güven duygusuyla Bulutlardan bi |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.