![]() |
Penceremi okşuyor,
Yağmurun ıslak nefesi. Dışarıda parlıyor, Güneş'in isli lekesi. Etrafı sarıyor, Toprakta amber kokusu. Gökyüzünde dolaşıyor, Kara yağmur bulutu. Ağaçlar seviniyor, İçince yağmur suyu. Çiçek,çiçek açıyor Goncalar selvi boylu. Toprakta otlar bitiyor, Açıyor tüm çiçekleri. İnsanı büyülüyor, Esrarengiz güzellikleri. Koyun,kuzu otluyor, Sanki bayram neşesi. Güzellikler başlıyor, Düşünce yağmur tanesi. Eylül 1998 |
Gül kokundan umar iken,
Dikenlerin battı yüreğime Yağmur tutkunu,hüzün baz kadın Beni değil; Yağmurlarımı sevdin sen, Özgürce kök salmak için Derinliklerime Yağmur tutkunu,hüzün baz kadın Beni değil; Bende ki seni sevdin sen, Gururluca tapınmak için Aşk heykelime Yağmur tutkunu,hüzün baz kadın Sen beni değil, beni değil; Bende ki geçmişini sevdin Dile getirmek için hasretini! |
Çok garip ne zaman yağmur yağsa..
Islanıyor her an gözlerim.. Sis bürüse dağları, Buğulanıyor gözlerim.. İsteksiz bir kuş uçsa üzerimden, Ürperiyorum.. Ne zaman karanlık olsa içten içe Hep ağlıyorum.. Kalemim yazmaya dursun, Hep bir şiir dir... Kin gibi kusarım.. Sevdiğim gelmesin aklıma. Bir katil gibi. Tetikteyim; Ecel gibi sinerim. Tütmeye dursun sigaram. Çaresiz; Küser giderim. |
uyumak;
uyanmamacasına uyumak uykularım harap,bitap yorgun düşlerim yorgun ümitlerim her daim aynı rüya alaca bir at koşar içimde aydınlıktan karanlığa. toynak sesleri; çınlar kulaklarımda uykularım paramparça delicesine ölürcesine yorgun. sabahsızım dudaklarım kupkuru kanarcasına susuz boğazımda ürkek bir hıçkırık gözlerim; yorgun gözlerim uykuya hasret gözlerim sebepsiz isteksizim her şeye rağmen umutla/ bakıyorum yarınlara yeniden güneş doğsun çiçekler açsın bardaktan boşanırcasına; yağmurlar yağsın... korkuyorum; uyanmak içimden gelmiyor uyumak; uyanmamacasına uyumak/ istiyor sefil gözlerim yarınsız düşlerim sabahsız ümitlerim bir el dokunsun tenime bir nefes girsin içime soluksuzum ...ölüyorum yalancı bir uykudayım uyandırın beni hayatın; son demindeyim! 17.04.99 Salı |
Söyle; yalancı Yar,
Bu ayrılık neden; Bu yalnızlık bitmeden.! Ölümdür; acısı dinmez En yaman ayrılık, Tek başına çekilmez; Ölümden beter bu... Çift kişilik yalnızlık.! Söyle; İmansız Yar, Hangi tren çığlığı bu; Böyle vakitsiz öten, Seni yüreğimden; Söküp de götüren...? Söyle; yalancı Yar, Bu ayrılık neden; Bu yalnızlık bitmeden.! 07/01/2005 |
babam; yüreği dev adam
'şairler hep peş peşe, en erken ölenlerdir' derdi... ağlardım; göz yaşlarım ıslak hece bakışlarım sıcak tümce her gün; ismini,cismini bilmediğim yalnız ölen şaire, şairlere ağlardım bozuk kafiye hükmünce! her gün şiir ağlarım; bugün de mutlaka, mavi gökyüzünden bir yıldız düşecek/ sahipsizlikten... ve adını duymadığımız bir şair daha ölecek! işte o adını bilmediğim yalnızlıktan ölen; şaire, şairlere ağlarım... ustam sizce ağlamanın yani; şaire şiirce ağlamanın var mıdır; herkesçe makbul bir kuralı ben ağlarım; göz yaşlarım ıslak hece bakışlarım sıcak tümce ustam yeterlimidir sizce duygu yüklü bu kafiye? gerçi elimden gelen ancak budur... kuru,kuruya ağlamak gelmiyor içimden... ağlarım; göz yaşlarım ıslak hece bakışlarım sıcak tümce ustam tek bir dileğim var; yüce Mevla’dan... sevenlerimden önce; ilk ben öleyim! sevdiklerimin; ölümünü asla görmeyeyim! ağlayanım; kalmasın geride... çünkü ustam; kalmadı göz yaşlarım benim! babam; yüreği dev adam 'şairler hep peş peşe, en erken ölenlerdir' derdi... her zaman nükteliydi sözleri çünkü; babamda çok değerli bir şairdi: çok değerliydi gözümde hayatı okumayı en fazla o en az ben bilirdim hep yanıldım...yalnızdım! babam; filiz de tomurcuğu tomurcukta gülü gülde yağmuru yağmurda toprağı toprakta ağacı çok severdi... çünkü babam bir çiftçiydi: ustam çifti çubuğu bahane şiirleri sığmazdı akla,hayale! sevgiliye; özlemlerini biriktirdiği siyah ceketinin cebi; en yaralı yanıydı... karşılıksız sevdaları hep bu cepte taşırdı... karşılıksız sevgileri asla sevmedi çünkü aşk çift kişilikti ve yalnız ölmek/ kader değildi... babam; yüreği dev adam 'şairler hep peş peşe, en erken ölenlerdir' derdi... hep doğruyu söylerdi hep doğruyu kaldı ki; bizzat tanıştığım bütün şairler babamla hem-fikirdi onlarda babam gibi; karşılıksız sevgileri asla sevmezlerdi yani; şairler için yalnız ölmek kader değildi kader değildi yalnız ölmek ..........yalnız gömülmek... |
sıvası dökülmüş odam
pakette son sigaram... yalnızım yalnızım anlatamam! hani; düşünmedim değil sigaram dan öte; tütsülü bir kadın sesiyle! karanfil kokulu bir gece lakin kıyamam; içimde kor gibi sinsice büyüyen yalnızlığıma secde yar diye bir kadın; neme lazım masmavi entarisiyle bir acem kızı; dertlerime ortak yapamam... yalnızlıktan; karanlık bir dehlizde yüzü koyun yere yığılsam da yanmam... yandığım o ki; bir daha histerik duygularla secdeye varamam var sam da; gayri bu saatten sonra bir yılan gibi; ruhumu saran, tütsülü kadın sesiyle aynı hazzı alamam... ne olur bağışlayın beni sevgiyi; sevgisizlikte buldum ben! yalnızlığım ondan. ondandır; eli kolu bağlı oluşum ondandır her gece/ kan kusuşum... sigaramla; yaksam da geceyi geceye secde üstüne secde secde gönül mabedimin kahve yanığı gözlerine… karanlığın; bakir sessizliğine peyklerin iniltisine mahremiyetin üstüne masmavi entarisiyle; bir acem kızı, yalnızlığıma gebe! |
gel yüreğine vurulduğum;
mutluluğum... gel soframızda azık niyetine; bölüşelim yalnızlığımı! gel yüreğine vurulduğum; umudum... gel bir ekmek kıvamında; ikiye böl yalnızlığımı çat diye orta yerinden! buğusuyla bir olalım bu gece... |
anam gebeyken bana;
hüzne aş-ermiş gülmüyor yüzüm. kan kusuyorum her gece umuda doğru, yürüdüğümde mor bir gölge gibi takip ediyor beni yalnızlığın o esrik şarkısı! ayaklarıma dolandığında/ tökezlediğim dost kalıntısı kan taşlarını her seferinde; ihaneti bilmeyen mavi yürekli bir oğlan çocuğu/ topluyor eteklerine -sevi kokuyor elleri! babam; nemli koridorlarda; voltadayken/ anmış adımı... esrik yaşıyorum işte! dilde pelesenk düşlerimle... 22 / Kasım/ 2006 İstanbul - Yenikapı |
yalnızlık
sahipsizliktir yalnız kalmaya gör bir, bir uzaklaşır dostlar, arkadaşlar tanıdık bütün insanlar zaman içre el olurlar! |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.