![]() |
Uç
Baharı misinde terkeden göçmen kuşlar Sorun hele; Uzundur yollar Bulutlar ak popolarından okşar Ilık yağmurlardan arta Toplarken güneşi Kanadıyla süpürür Peşindedir eşi Süzülür martıların tepesinden Dalgasını dalgalar üstünden geçerken Yerlilere yer sormadan Uçar.. Hadi Yüksel Biraz daha Yüksel Bas rüzgarların başını Ez Isır atmosferi göbeğinden Özgürsün bak düşünmeden Hediyen bu İçgüdüsel Limitler; Kanadından süzülen sek oksijen Hadi Uç Biraz daha Uç Yol bak Yol çok güzel Hadi Bir kanat daha Bir kanat daha Çırp Çırp Özgürsün Sen! 12 09 05 Yasemin Sezer |
Unuttum
Her düzlükte bir çukur Vedalar içinden tırmandığım Tepelere vurdu gözüm Bir zirve bulamadım Girmekten korktum Gergin denizlere Adil bir şafak sökümünde Yerimi unuttum Konuştum ölü bir kelebekle Yırtarken gecenin yarasını Dost bildim Hiç olamayan dostlardan öte Garip dillendi hışırtılar Bahar dallarından yayılan Penceremin canına Sokuldu kumrulardan Kırmaktan korktum Zariftir sevda Esintili haziran ayininde Acımı unuttum 15.06.06 Yasemin Sezer |
Uyan
Ne zaman yükseldin O zaman battın Güneş yüzün Saatinde hüzün Köpüklerinde inciler yokmuş Hıçkırıklar dalgalandırmış Deniz durgun Dibinde vurgun Çoğal, çoğal, çoğal Hey kumlar Tepelere varmalar Meğer ufalanmakmış Yuvarlanmak varmış Çakıldan çelmeyle Doğ, doğru, doğrul Hey kız-an Saklandığın yer Ne yazık Göründüğün sen İstediğin yol… Yok Zorladığın kapılar… N/açar midende Hal bu Ayan İçimde Uyan! 25.04.06 Yasemin Sezer |
Uyandık
Uyandık örselenmiş zindan yataklarından Yorgun özgürlük nameleriyle _Ah! Seherlere aydık Peşimize bakakalmış gıptalı şafakla _Günaydın! Sabahsız aydık Dilimizle acınan ardımıza bakarak _Gerçek! Uyandık uyumsuzluğumuzla Oysa hep aşıktık yolumuza _Kefen! 16.12.05 Yasemin Sezer |
Uyku
bahane ******* dili susturmaya uyanışlar ecel terine dil susar bir damla olsun ümide.. yankır uyku kuytudan dillenen gönül öykünür mazisine... dökülür 18.10.05 Yasemin Sezer |
Uyku/Su/Uz
uyku..............çağırır su.................dökülür uz.................bulununca sonunda sigarana sar bir şiir daha susuz geçen günlerin hatrına.. 12.10.05 Yasemin Sezer |
Uzağın Şehri İstanbul
Sabahın dibinde Boğazın göbeğinde Vadilerinden içimin Sen akıyor, Yine... Köşe bucak Dolandığım şehrin Teğelli yollarında Bir senden geçemiyorum Karşı yakaya Teğetsiz Hep senli, hep sensiz... Azaplı hastalık, Ölümcül özlem... Eksik yanlarımız birikiyor şakaklarıma Ağırdan darbeler Deniz dibi basınçla... Kimlerden geçildim, Kimleri geçtim oysa... Neden çıkışlarım hala sen? Neden? Cevapsızlığımızla yüzdürüyorum gemileri Sözüm ona rotası belli ya, YALAN. Tekil harabiyetimin bahtsız şahidi İSTANBUL Ve denizi Dar zamanlarda zaferler biçtiğimiz Yarınlarımıza uzağın şehri; Sal martılarını üzerime Toplasınlar seni... Kasım 2005 Yasemin Sezer |
Uzak
Şimdi serin sonbahar, kış yüzü dönük ahir Sıcaklığına tepindi, yaz bilmezken safir Gözden göze akamadı, ılınmışken nehir Şimdi buz kesti donuyor, s/özden ırak şehir İçim içime inliyor, dön geri dön kızıl dudak Geceden adsız ışıklar titriyor, pencerem konak Seçemiyorum, gül gerçek, diken tuzak Avlumda çiçekler, güzden soluk, ilkyazdan uzak. 27.11.05 Yasemin Sezer |
Üç-Beş
Yağmur İstanbul günüm Kadıköy iskele Büfe yanı Rüzgar, çay, sigara Peşi sıra insan Koşturmaca Renkli şemsiyeler Ters dönen Kırılan Ihlamur ağaçları Üç-beş Beton zeminden Kök dilenen Şimdi Vapur Baş taraf Sol kenar Banko ıslak Sigara tüten insan Üç-beş Dumanından Dem bulan Ilık esinti Yüzüm soğuk Sol taraf fazlaca Son adam Hadi koş Kapanıyor kapılar Bekleme daha Yarım saat Martı bir Martı iki Süzülüyor Üç-beş Denizde balık arayan _NOT: Adam yetişti Çaycı: Var mı içen çay? Yok içtim sağol Karşımda Yaş kırk-kırkbeş Kır saç Kır sakal Yeşil güderi mont (Bende de Yeşil deri pardesü) Elinde gazete Seçemedim adı Katlamış Ayaklar çapraz Banko altı Kadın, sarışın Yanında Tanış değil belli ki Göz ucuyla gazete Tanışırlar belki Tanrım Bu nasıl bir eşortman Pijama giyseydi daha iyi _gülümseme Yol almışız Yazmaktan ancak fark Dalgakıran Harem arası Gene aralardayım ya Peh! Dalgakıran üstü Karabataklar Üç-beş Yağmuru duş sayan Boyunları dik İlerisi Topkapı Ayasofya Sultanahmet En yakından On minare toplam Haktan bu şehre Derman uman Başka vapur geçti Yolcu Yolcularına Çeyrek kala Deniz İğde yeşili Hafif köpük dalga Üç-beşten epey fazla Karadeniz akıyor Ege’ye Rüzgardan hızla Okulum M.S.Ü. Sol karşı Az mı tuttuk istavrit Çinekop Hatta yanlışlıkla Martı Oh! Mangalda sefa Kaçak demirden şarap Okul gibi okul yani Eski heykel bölümü yok Yerinde yeni bina Ne propagandaydı ama Kestirmemek için Ulu çınarı Kestiler Sağolsun rektör Şimdi İçiyordur sigarasını Demlerken meziyetini Kız Kulesi karşısı Doku İstanbul’umun dokusu Hangi Üç-beş Binlerce bina Milyonca insan Göçünden Bir kıçımlık Yer uman Canım Dolmabahçe öncesi Molla Çelebi Camii Hala bakımsız Uzundur Geçmedim önünden Denk gelirdim çoğu İçeriden taşanların Namaza duran popolarına _Allah affetsin aman! Vapur Tam çark Islandım İçeri esiyor rüzgar İlerledim Hafifçe Yaklaştık gibi Beşiktaş an Üç-beş Zamandan kal/an Millet Aceleci İniyor aşağıya Üç-beş Neyse bekledikleri? Yüzmek? _Gülümseme Bekliyorum Keyif yerinde Tamam Sigaram bitsin hele Yanaşıyor Karşım Salacak İlerisi Üsküdar Hatırladım Alacaklıyım Üsküdar’dan Lokum Üç-beş Yoluma arkadaş Şimdi Taksi Bastırdı yağmur İyice Sıçan oldum Şöför Evlere şenlik Akşamdan kalma ses Neyse yol kısa Bu havada Sabret Işıkları geçtik Sola Akaretler yokuşu Çeşmeden sağa Tamam İkinci soldan sap Bırak yazmayı Kızım para Para Bedava olmuyor Ofis Sohbet Üç-beş Zordu konu Olsun son değildi ya Şiir mi? Bilemem Çektim Temize Takdir Sizden Sevgilerimle... 01.10.05 Yasemin Sezer |
Üçün Biri
Kitabın üç sayfasından biri sen İçime varamayışlarını yazıyor... Parmak aralarından geçirdiğim Kağıttan zaferlerin Üçün biri sen... 26.12.05 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:09 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.