www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Adult eski arşiv (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=376)
-   -   Son Dk haberleri[BURADA TOPLANACAK] (https://www.cakal.net/showthread.php?t=30849)

CaKaLBoT 08-03-2006 09:40 PM

Genz kızın korkunç ölümü

http://img332.imageshack.us/img332/9154/11530hq8.jpg

Genz kızın korkunç ölümü
Aydın'ın Kuşadası ilçesine bağlı Davutlar beldesinde seyyar satıcılar arasında çıkan kavgada, bir seyyar satıcının kızı pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre, Davutlar Beldesi Aykuştur Sitesinde seyyar ev eşyası satan İ.A. ile Y.K. arasında kavga çıktı. Kavga sırasında İ.A, Y.K'yı bıçakla kolundan yaraladı. Kavgayı duyarak olay yerine gelen Y.K'nın iş ortağı A.G, İ.A'nın tezgahına pompalı tüfekle ateş etti.

Babasına yardım eden İ.A'nın 22 yaşındaki kızı Özlem A, pompalı tüfekle başından vuruldu. Genç kız olay yerinde öldü. Kolundan bıçakla yaralanan ve Söke Devlet Hastanesine kaldırılan Y.K'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, A.G. ile İ.A'yı gözaltına aldı.

CaKaLBoT 08-03-2006 09:41 PM

Lig'den önce olaylar başladı

http://img274.imageshack.us/img274/5979/7643at4.jpg

Lig'den önce olaylar başladı
Tarsus'ta düzenlenen Eshab-ı Kehf Turnuvası'nda, Adana Demirspor ile Mersin İdmanyurdu arasında oynanan maçta olaylar çıktı.

Tarsus İdmanyurdu'nun sezon açılışı ve 2. Geleneksel Eshab-ı Kehf Dostluk Turnuvası nedeniyle düzenlenen törenin ardından, Adana Demirspor ve Mersin İdmanyurdu maçı başladı.

Karşılaşmanın 74. dakikasında Adana Demirspor 2-1 öndeyken olaylar çıktı. Adana Demirspor atağında, kalecinin topu kontrol etmesinden sonra her iki takım oyuncuları arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Mersin İdmanyurdu ve Adana Demirsporlu taraftarların da sahaya indiği olaylarda stat adeta savaş alanına döndü.

Polis, olayları güçlükle yatıştırırken, karşılaşmanın orta hakemi Umut Yılmaz, Murat Canaydın ve Onur Doğru tüm ısrarlara rağmen karşılaşmayı iptal etti.

Yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından her iki takımın aldığı ortak kararla maçın galibi kura ile belirlendi. Kura sonucu Adana Demirspor karşılaşmanın galibi ilan edildi.

CaKaLBoT 08-04-2006 12:05 PM

12---NEWS---

Savaş İsrail'e tuzluya mal oldu

http://img100.imageshack.us/img100/8629/12194hg5.jpg

İsrail'de üç haftayı geride bırakan Güney Lübnan'daki savaşın Hazineye doğrudan maliyetinin haftada bir milyar şekel (227 milyon dolar) olduğu belirtildi.
Rezervasyon iptalleri nedeniyle bu yıl sonuna kadar turizm gelirlerinde de bir milyar şekel dolayında düşüş bekleniyor.

Hükümetin, özellikle kuzey bölgelerinde birçok iş yerinin kapalı tutulması ve ticaret hayatındaki durgunluk nedeniyle vergi gelirleri kaybının 1,8 milyar şekel olacağı hesaplanıyor.

Kuzeydeki çatışmalar nedeniyle güvenlik harcamalarının bugüne kadar getirdiği maliyetin de yine yaklaşık 1,8 milyar şekel olduğu bildirildi.

İsrail hükümeti, iş yerlerine gitmeyen kamu çalışanlarının ücretlerini herhangi bir kesinti yapmadan ödemeyi kararlaştırdı.

Savaş ortamı nedeniyle, yıl sonu bütçe açığının GSMH'nin binde 3'ü düzeyinde olması ve bütçenin yüzde 2 açık vermesi de tahminler arasında sayılıyor.

Bununla birlikte savaş ortamına rağmen borsada düşüş ve döviz kurlarında değişiklik olmadı.

İsrail Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer, hükümetin savaş harcamalarını 2006 yılı için öngörülen bütçe fazlasından karşılanabileceğini söyledi.

KaRaYeL 08-04-2006 12:06 PM

04/08/2006 SON DK HABERLERİ

Manyas'ta bir market işletmecisi, Belediye Başkanının otomobline haciz koydurdu

http://www.internethaber.com/images/news/12814.jpg

Başkana bakkal haczi
Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde bir market işletmecisi, belediyeden olan alacağına karşılık, belediye başkanının makam otomobiline haciz koydurdu.

Edinilen bilgiye göre, Manyas Belediyesi'nin işçilere dağıttığı gıda paketlerini ve temizlik malzemelerini satın aldığı marketçi Fevzi Karakaş, 60 bin YTL alacağı olduğunu iddia ederek, belediye başkanının makam aracına haciz koydurdu. Mahkeme kararıyla başkanın Ford marka makam otomobiline haciz konuldu.

KaRaYeL 08-04-2006 12:08 PM

Dünya bu siteyle şehitlerimizi tanıyor. Şehitler için kurulan site, dünya liderlerine ulaşıyor

http://www.internethaber.com/images/news/12585.jpg

Bu site de şehitlerimizin!

İzmir'de ''Deniz Web'' adlı tasarım şirketi, şehitler için kurduğu ve 7 bin şehit fotoğrafının yer aldığı web sitesi aracılığıyla başta ABD Başkanı George W. Bush olmak üzere bütün liderlere şehitlerin fotoğraflarını gönderiyor. Gönderdiği resimlerin altında hem Türkçe, hem de İngilizce ''Terör tüm insanlığı tehdit ediyor.

Teröre birlikte (dur) diyelim'' yazan site kurucusu, Türkiye ve şehit ailelerinin terörden yaşadıkları acıyı hissettirmeyi amaçlıyor. Deniz Web adlı tasarım şirketi sahibi Yusuf İnan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1997 yılında kurduğu ''www.sehitlerolmez.com'' adlı internet sitesiyle, şehit aileleri ve yakınlarının acısını paylaşmayı amaçladığını bildirdi. Tüm valiliklere, kaymakamlıklara ve şehit derneklerine yazı yazarak yörelerindeki şehitlerin fotoğraf ve belgelerini isteyen İnan, ulaştığı 7 bin şehidin fotoğrafı ve bilgisini bu sitede yayımladığını belirtti.

DÜNYA LİDERLERİNE ŞEHİT FOTOĞRAFI

Terör nedeniyle Türkiye'nin yaşadığı acıyı anlatmak için dünya liderlerine şehit ve cenaze fotoğraflarından oluşturduğu e-kart göndermeye başladığını kaydeden İnan, şöyle konuştu: ''Dramatik şehit fotoğraflarını dünya liderlerine ve dünya halklarına gönderiyorum. Amacımız Türk halkının yaşadığı acıyı dünya liderlerine, yabancı anne ve babalara da göstermek. Terörün Türkiye'ye kadar zarar verdiğini ne kadar üzdüğünü gösterip bu acıyı paylaşıp ortaklaşa bitirmek. Rusya lideri Putin dışında bütün liderlere ulaştık. Hepsine gönderdik. Şu ana kadar dünya liderleriyle birlikte 40 bin kişiye ulaştık. 2 milyon insana ulaşmayı hedefliyoruz.''

ERMENİLER SİTEYLE LOBİ YAPIYOR'

Ermenilerin kurdukları internet sitesinde yayınladıkları fotoğrafları yabancı devlet başkanları ve halklarına göndererek Türklerin soykırım yaptıklarını iddia ettiklerini dile getiren İnan, şöyle devam etti: ''Herkes siteye girerek yabancı arkadaşlarına, yabancı mail listelerine bunu gönderebilir. Bu resimleri görüp de etkilenmemek mümkün değil. Sonuçta karşımızdaki de insan. Bu yöntemle önemli bir lobi çalışması yapabiliriz. Türkiye'de böyle başka bir çalışma, site yok.''

CaKaLBoT 08-04-2006 12:09 PM

İsrail hıristiyanları vurdu

http://img134.imageshack.us/img134/6519/12255sk0.jpg

Lübnan'daki hava saldırılarının kapsamını genişleten İsrail, bu sabah düzenlenen akınlarda Beyrut'un kuzeyini hedef aldı. Lübnan Kızılhaçı, bölgedeki köprülere yönelik bombardımanda 4 sivilin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını bildirdi.

Beyrut havaalanı yakınlarında ve kentin güney banliyölerinde düzenlenen saldırılarda da bir Lübnanlı askerin öldüğü, 4 sivilin yaralandığı belirtildi. Büyük bölümü Hizbullah gerillalarının kontrolünde bulunan, Şii nüfusun yoğun olarak yaşadığı kentin güney kesimleri, saldırıların başladığı 12 Temmuzdan bu yana havadan dövülüyor.

Saldırılarda, Lübnan'ın ve Beyrut'un güneyine yoğunluk veren İsrail'in, Hizbullah'ın etkin olmadığı ve genellikle Hristiyanların yaşadığı kuzey kesimleri vurması şaşkınlık yarattı. Hedef kapsamını genişleten İsrail'in, bu şekilde, Lübnan yönetimi üzerinde baskı kurmaya çalıştığı yorumları yapılıyor.

KaRaYeL 08-04-2006 12:09 PM

Sınav sonuçları açıklanırken ortalarda yok diyen protestocu Sefa ÖSYM'ye seslendi

http://www.internethaber.com/images/news/12816.jpg

Protestocu ÖSS'ci 1 doğru yaptı
ÖSS'yi protesto için tüm soruları yanlış yanıtlamayı hedefleyen Sefa boyar, bir fen sorusuna doğru cevap vererek 'başarısız' oldu.

ODTÜ inşaat bölümünden bu yıl mezun olan Sefa Boyar'ın tüm soruları yanlış yanıtlayarak yaptığı ÖSS protestosu amacına ulaştı. Sadece Fen Bilimleri'nden bir soruyu doğru yapan Boyar, Türkçe, Sosyal Bilimler ve Matematik bölümlerindeki 30'ar sorunun tamamını yanlış işaretlemeyi başardı.

Sefa Boyar, 'ezberci sistemin dışladığı ÖSSzedeler, çocuklarının geleceği için dershaneleri paraya boğan aileler ve eğitimdeki fırsat eşitsizliği için' sınava girdiğini açıklamıştı.

LeMan Dergisi'nin desteklediği Sefa Boyar, sınavda önce doğru yanıtları buldu daha sonra yanlışları işaretledi.
Boyar'ın hedefi sınavda eksi 45 puan alıp, rekor kırmaktı. 180 sorunun tamamını yanlış yapabilmek için aylardır çalışan Sefa Boyar, rekorunu sadece bir soru ile kaçırdı ve eksi 43.5 puan aldı.

LeMan dergisi ise Sefa'nın başarısını kutlayarak "Bu çocuk galiba başaramadı, Ortalarda yok" diyen ÖSYM başkanına sordu: "Sefa burada ÖSYM Başkanı nerede?"

CaKaLBoT 08-04-2006 12:15 PM

Bu haftaki filmler titretti

http://img134.imageshack.us/img134/6467/1054xc8.jpg

Alejandro Agresti'nin yönettiği 'Göl Evi'nde Keanu Reeves, Sandra Bullock ve Shohreh Aghdashloo rol aldı.

Romantik - dram türündeki filmde Bullock ve Reeves, ilk kez 1994 yapımı 'Speed'in ardından biraraya geldi.

Hayatında bir değişiklik yapması gerektiğine karar veren doktor Kate, hasta trafiğinin yoğun olduğu Chicago"da bir hastanede çalışmayı kabul eder. Giderken üzüldüğü tek şey, kendini sığınağında gibi hissettiği gölün kıyısındaki evidir.

Kate, şehre doğru yola çıkmadan önce evin bir sonraki sakini için posta kutusuna bir not bırakır. Bu notta kendisine gelen mektuplar için yeni adresini bırakır ve kapının üzerindeki gizemli pati izlerinin kendi taşınırken de orada olduğunu açıklar.

Ama evin yeni kiracısı Alex Wyler, geldiğinde çok farklı bir ortamla karşılaşır. Kate'in notunu gören Alex, evde kendinden önce kimsenin oturmadığını, Kate'in bu pati izlerini nereden bildiğini söyler.

Kate ve Alex göl evinin posta kutusu aracılığıyla yazışmayı sürdürürken, inanılmaz ve imkansız bir şekilde iki ayrı yılda yaşadıklarını görürler.

'Hero'nun yapımcılarından 'Fearless'

Ronny Yu'nun yönettiği 'Korkusuz'da Jet Li, Jon T. Benn ve Collin Chou rol aldı.

'Hero' filminin yapımcılarının imzasını taşıyan başrolünü Jet Li'nin üstlendiği aksiyon - dram türündeki 'Fearless', efsanevi dövüş sanatı ustası Huo Yuanjia"nın gerçek yaşam öyküsünden esinlenilerek beyazperdeye aktarıldı.

Mükemmel bir dövüş ustası olan babasının herkesin önünde yenilmesinden büyük utanç duyan Huo, kendini yetiştirerek dövüş konusunda olabileceğinin en iyisi olur.

Ancak hırs ve kibirin hayatını kuşatması ona çok pahalıya mal olacaktır. Bu uğurda sevdiklerini yitiren Huo, şehri terk eder.

'Canavar Ev' de gösterimde

Gil Kenan'ın yönettiği animasyon türündeki filmde çocuklukla ergenlik arasındaki o rahatsız döneme sıkışıp kalmış 12 yaşındaki DJ Walters"ın çok boş vakti vardır.
Bu yüzden de, caddenin karşısındaki ihtiyar Nebbercracker"ın evinde bir tuhaflık olduğunu kafasına takmıştır.

Köhne evin bahçesinde sürekli bir şeyler kaybolmaktadır: Baskettopları, bisikletler, oyuncaklar ve evcil hayvanlar. Bayan Nebbercracker"a ne olduğunu da merak etmemek mümkün değildir.

'Korkunç Bir Film IV'

David Zucker'ın yönettiği 'Korkunç Bir Film IV'te Anna Faris, Regina Hall ve Craig Bierko rol alıyor.

Komedi - korku türündeki film, 'Dünyalar Savaşı', 'Garez', 'Köy','Testere', 'Testere 2','Milyonluk Bebek' gibi popüler filmlere göndermeler yapıyor.

KaRaYeL 08-08-2006 09:32 AM

08/08/2006 SOK DK HABERLERİ

SABAH HABERLERİ

Erman Toroğla canlı yayında sporu bırakıp siyasete girince fena çuvalladı

http://www.internethaber.com/images/news/4367.jpg

Ne yaptın Erman Hoca?
Futbol dışındaki yorumlarıyla da tartışma yaratan Erman Toroğlu önceki akşam canlı yayında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü "demokrat" olmakla eleştirdi

Şansal Büyüka ile birlikte Lig TV'deki "Maraton" adlı programda futbol maçlarını yorumlayan ve zaman zaman farklı konulara ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Erman Toroğlu, bu kez canlı yayında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü "demokrat" olduğu gerekçesiyle eleştirdi. Özkök'ün görevinin sona erdiğini anımsatan Toroğlu, "Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi. Benim askerim kodu mu oturtacak, vurdu mu oturtacak" dedi.
Pazar gecesi yayımlanan Maraton programında Ankaraspor - Galatasaray karşılaşmasından önce Ankara'da yapılan ve büyük çoğunluğu gazilerden oluşan Ampute Milli Takımı'nın maç görüntüleri ekrana taşındı.
Büyüka, terör örgütüne karşı savaşırken kolunu ve bacağını yitiren gazilerin önünde saygıyla eğildiğini söyledikten sonra sözü alan Toroğlu, "Ben futbol dışında bazı konularda konuşmak istiyorum" dedi.
Büyüka, "Tehlikeli mi konuşacaksın, tehlikesiz mi hocam?" sorusunu yöneltti. Toroğlu da, "Ne kadar tehlikeli, ne kadar tehlikesiz bilmiyorum ama konuşacağım" dedikten sonra sert bir ifadeyle şunları söyledi:

'Asker isterim abi'
"Hep top konuşacak değiliz ya. Çok spekülasyonlar yapıldı, şu oldu, bu oldu. Ama Genelkurmay Başkanı değişti, sevgili Büyükanıt Paşa oldu. Ben Erman Toroğlu olarak değil bir Türk vatandaşı olarak konuşuyorum ve şunu istiyorum. Ben, Genelkurmay Başkanı'nı asker isterim abi. Askerin manası bende farklıdır. Sayın Hilmi Özkök Paşa ayrıldı, onun için diyorlar ki, çok demokratik, çok beyefendi, çok efendi. Tamam öyle olsun. Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi."

'Yumruğunu masaya vuracak'
Çok demokratik, çok kibar bir dışişleri bakanı ya da başbakan isteyebileceğini ifade eden Toroğlu, şöyle devam etti:
"Siyasiysen, çok anlayışlı, çok demokratik, çok esnek olabilirsin. Ama benim genelkurmay başkanım yumruğunu masaya vuracak abi. Ben asker genelkurmay başkanı istiyorum, çok anlayışlı, çok beyefendi, çok demokratik genelkurmay başkanı istemiyorum abi. Bilmiyorum mesaji verebiliyor muyum?
Ben bu çocukları seyretmeyeceğim abi. Öyle sivil toplum örgütleri, yok çok içeri girdin, çok dışarı çıktın...
Ben girerim abi, ben çıkarım abi. Ben askerim abi. Sokaktaki insan da asker gibi adam istiyor abi. Yumruğunu koyacak, 'Ben bunu yapıyorum lan' diyecek asker istiyor."

'Demokratikmiş, hadi yaa...'
Büyüka'nın "Peki hocam" diyerek sakinleştirmeye çalıştığı Toroğlu, yüksek sesle sürdürdüğü sözlerini şöyle noktaladı:
"Benim askerim yumuşak inişe geçmeyecek. Benim askerim kodu mu oturtacak, vurdu mu oturtacak. Sonra görüyorum, 'Vatan sağolsun, millet sağolsun...' Adamın gencecik çocuğu gidiyor. Bir tanesinin çocuğu gitse ne olur be? Vatan sağolsun da, çocuklar burada işte. Bunlar yarı ölü.
Bunların hayalleri de ölüyor. Yok, demokratikmiş genelkurmay başkanı! Hadi yaa! Demokratik olmasın abi genelkurmay başkanı, kusura bakmayın. Herhalde anlattım anlatabileceğimi, bir kademe daha gidersem olmayacak."
Bunun üzerine Büyüka, "Yok hocam. Allah aşkına" dedikten sonra Toroğlu'nun sakinleşmesi için araya önceden hazırlanan bir VTR girdi. Ardından program normal akışında devam etti.

KaRaYeL 08-08-2006 09:33 AM

İstanbul Kapalıçarşı'da dövizin alış ve satış fiyatı saat 09:10 itibariyle şöyle

http://www.internethaber.com/images/news/9966.jpg

Dolar 1.5 ay öncesine döndü
İstanbul serbest piyasada dolar 1,4470, avro 1,8900 YTL'den güne başladı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kapalıçarşı'da 1,4500 YTL'den alınan dolar, 1,4700 YTL'den satılıyor.

1,8860 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,8900 YTL olarak belirlendi. Serbest piyasada dünkü kapanışta doların satış fiyatı 1,4640 YTL, avronun satış fiyatı ise 1,8810 YTL olmuştu.

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:53 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.