![]() |
Susma çek tetiği Vur beni...
Bir yalandı dinlediğim Bir hayaldi gördüğüm Bir rüyaydı kalktığım derin uykudaymışım Sevgili anlamışım seni Bir sabah uyanıpta gördünmü sen Seni seviyorum diyen dillerin yalandı dediğini Senin için atıyor diyen kalbin sevgi yerine hile taşıdığını gördünmü sevgili yaşadınmı söyle Seni düşünür beynim heran herdakika aklımdasın derken O düşünmenin biranlık olduğunu gördünmü Sevgi aşk eller ve gözlerin yalan söylediğini duydunmu sen sevgili duydunmu |
Anla...
Kalbimiz hızla çarpsada İçimiz heyecanla dolmuş olsada Biz ismini sevgi koysakda Sevgi değilmiş sende anla Özlemişsek aramışsak yokluğumuzda Herşeyin herkesin inadına Birşeyler varmışsada aramızda Sevgi değilmiş sende anla Kapılmışsak deli rüzgarlara Yaşamışsak birlikte hesapsızca, çılgınca Biz ismini sevgi koymuş olsakda Sevgi değilmiş AŞK mış anla.... |
Aşkı tanı......
İşittim ki Sevgili inanmazmış sevdama Öyleyse anlat bana Sevgi nedir senin lügatında... Sen sanırsın Aşk, muhabbet görmekle,dokunmakla Yazık olmuş sana Aşkı tanımamışsın hâlâ... Kızım, kızım bak şu saçlara Ardından da yüreğindeki sevdaya Görebilirsen ama...! Önce dileğin nedir bil Sevdadan yana Sonra sitemini, nazını yap Seni seven yârine... Korkarım ki vurursun sonra Benden çevirdiğin başını Taşlara... |
O Aşk ki Varlığına Vuslatsa...
seninle uyanmak güne bir şiir le uyanmak gibiydi geceden kalan düşlerimde ılık nefesin sevgi sözcükleri fısıldardı uzaklardan gelen kuzey rüzgarlarının eridiği tenlerdi güney vuslatları Akdenizin binbir renge bürünürdü kıyıları duru saf ve tutukulu dokunuşlara hazırlanırdı durgun sular beklerdi ve kabarırdı dalgalar döverken sahildeki çakıl taşlarını sesler birden aşkın en güzel senfonisini yıldızlarsa en parlak ışiklarını gönderirdi kıvranan bedenlerde rakkase makamınd |
Gerçek Sevgi...
Gerçek sevgi Allah sevgisidir, Sevgilerin en üstünüdür. Sevgilerin en iyisidir, Gerçek sevgi Allah sevgisidir. Sevgiyi,merhameti, Hepsini öğreten O'dur. İnsanı yüceltmeyi, Başaran O'dur. Nerede olursan ol, Seni gören O'dur. Ne olursan ol, Seni koruyan O'dur. Bir hayvan da olsa, Allah sevgi vermiş ona, Çok şefkatlidir yavrularına, Çünkü ihtiyacı var yaşamaya. Allah'ın sevgili kulu olmak istersen, Sen de hep merhametli ol. Günahsız yaşamak istersen, Al |
İlhamı İsteyen Götürsün......
Sana şiir yazmak gelmiyor içimden sevgili... Kalemi elime aldığımda bir çığlık sesi yankılanıyor kulağımda... Bir insanlık rezaleti geliyor gözlerimin önüne, Gözlerini hayal etmek isterken karşımda... Sana şiir yazmak gelmiyor içimden sevgili... Bir silah sesi yankılanıyor uzaklarda, Uzaklarda olsa da sanki yanıbaşımda, Gencecik bir delikanlı serilip kalıyor kanlı yollara, Son kez elini yardım diye kaldırıyor boşluğa... Sana şiir yazmak gelmiyor içimden sevgili... Dışarıda ya |
Benim meselem...
sana benziyordum sevgili kalıcı hüzünlerde mutluluk arıyordum özlemiştim sevmeyi sevgisin sanıyordum sana benziyordum sevgili tutuklu yaşıyordum kaçamak duygularda özgürlük arıyordum kırılmıştın sevgili parçanı arıyordun aşk değildi sendeki yaranı sarıyordun kaybolmuştum sevgili beni bulamıyordum aşktı benim meselem seni aramıyordum Meliha Yüceaktaş |
Bile bile eziyet...
Bile bile eziyet . Evet, hayatım gene çok hızlı devam ediyor. Evet, artık seviyorum. Eskiye baktım şimdi Evet, kalbimin pası silindi. Evet, gönül kapım açıldı. Evet, hem de sultanı içeri girdi Evet kavradım. Ama şunları da anladım: Ey sevgili; Görmeden, Dokunmadan, Hissetmeden, İnsan unutmuyor. Eğer seviyorsan sevgili; Ola ki unutun Şanslısın o zaman sevgili Âşık değilsin Kaybettiğin kaçırdığın bir şey yok Aramaya devam et Belki bulursun benim |
Kisir Aşk...
Bu aşk doğurmaz sevgili kisir kalir bizde zürüyetsiz kaliriz... Aşk dediğin, bol bol sevgi doğurmali aşk dediğin, hergün yeni heyecanlar yaratmali bizim aşkimiz kisir sevgili... Nevzat Hacibektaşoğlu |
Aşk...
Tanımazdım ben aşkı bundan önce Sevgilerin en güzeli en büyüğü sanırdım Aşk sabretmekmiş ölümüne sabretmekmiş Hem de acıların en ağırına en uzun sürenine Aşk, yüreğindeki ateş seni alev alev yakarken Sevgilinin etrafında gülüp oynadığını görmekmiş Çıkıp karşısına kafana bir kurşun sıksan bile Sevgilinin üzülmeyeceğini bilmekmiş Var mı aşkı içinizde tanıyan? Var mı yaşamadan sırrını çözen? Aşk mecnun olup çöllere düşmekmiş Ferhat olup dağları delmekmiş Aşk yaşamayı d km |
Sevgi Çeşitlemeleri......
Dünyanın esası mayası İnsanlığın temeli özü Kuru kurak kıraç Gönüllere su götüren ırmaktır sevgi Kardeşiyle paylaşmaktır bir lokmayı Bilinmesidir varlık içinde her yokluğun Körkuyuya atan kardeşlerin affıdır sevgi 'Sarıl sen bana bir sarmaşık gibi Ayakta kal ve yaşa 'düşüncesidir Dolaşmaktır gurbet ellerde Sevdiklerine zarar vermemek için Sevgi paylaşmaktır Sevgi fedakarlıktır Sevgi anlamaktır Sevgi inanmaktır Sevgi dinlemektir Sevgi karşılık beklememektir |
Gidersem gelirmisin...
Dinle sevgili, Silsem bulvarlardan, Bütün ayak izlerimizi, Dolaşsam, Şarkılarımızı çalan barları, Toplasam bütün notaları, Gittiğimiz sinemaları, tiyatroları, İkimize açılmış geçmişteki bütün kapıları, Kapatsam, Unutsa bizi bu şehir, Bu kıskanç insanlar. Kaçarcasına gitsek birdenbire, Habersiz, sessizce. Dilimizi bilmeyen yerlerde, En kalabalık saatlerde, Kıskanılmadan, göz göze, el ele, Dolaşsak tasasız, umarsız, Her solukta sevgi, Her busede aşk, Bütün tab |
Gerçek Sevgi...
Gerçek sevgi Allah sevgisidir, Sevgilerin en üstünüdür. Sevgilerin en iyisidir, Gerçek sevgi Allah sevgisidir. Sevgiyi,merhameti, Hepsini öğreten O'dur. İnsanı yüceltmeyi, Başaran O'dur. Nerede olursan ol, Seni gören O'dur. Ne olursan ol, Seni koruyan O'dur. Bir hayvan da olsa, Allah sevgi vermiş ona, Çok şefkatlidir yavrularına, Çünkü ihtiyacı var yaşamaya. Allah'ın sevgili kulu olmak istersen, Sen de hep merhametli ol. Günahsız yaşamak istersen, Al al |
Sevgi Nedir...
Sevgi bir coşkudur esen yel gibi Engine götürür aynen sel gibi İndikçe inersin görünmez dibi Mutlu bir yolculuk gibidir sevgi Sevgi yüreklerde akarsu olur Bendini yıkarak coşkun sel olur Sevgiyle içilen şerbet bal olur Abı hayat suyu gibidir sevgi Yüreğin oynarsa işte bu sevgi Az gelir sanırım her türlü övgü Sevginin cihanda olur mu dengi Aşkın şarabını içmektir sevgi Sevgi bir heyecan tebessüm belki Tebessüm sevginin temeli bil ki Bu temel o kadar kolay değil k |
Yalnız*...
Yalnız* Yalnızdım bir an kadar Ve bir sonbahar kadar ani Bir o kadardı zaman, Gecenin bir vakti… Yalnız bir mavi Yalnız bir gemi Ve bir dalga kadar ani Kıyıya çarpar, Gözlerinin rengi Yalnız sokak lambaları Yalnızdı sokak kedileri Karanlık kadar vahim Bu şehirde yalınız, Şehrin dilencileri Yalnız aşk Yalnız sevgili Bir firavun kadar zalim Ölüm kadar yalınız, Onca sevmelerim Yalnız bahar Yalnız bir çiçek Bir gün kadar ki f |
Anlaaaaa...
Kalbimiz hızla çarpsada İçimiz heyecanla dolmuş olsada Biz ismini sevgi koysakda Sevgi değilmiş sende anla Özlemişsek aramışsak yokluğumuzda Herşeyin herkesin inadına Birşeyler varmışsada aramızda Sevgi değilmiş sende anla Kapılmışsak deli rüzgarlara Yaşamışsak birlikte hesapsızca, çılgınca Biz ismini sevgi koymuş olsakda Sevgi değilmiş AŞK mış anla.... |
Aşk Bitti
. . bohçasında mavi sabahlar taşıyan çocukluğumu teninde büyüttüğüm sevgili şu an seviştiğim bütün kadınların izleri üstüme yapışmış ........................bir şekilde kapında beklemekteyim kapıyı aç yüzüme bak kapıyı kapat ve gir içeri -Aşk Bitti- . |
Aşk Denilen...
Aşk denilen Tek taraflı Olsa gerek Tarifsiz bir sevgi Zehir zemberek |
Teşekkür Ederim Ey Sevgili...
Hayat koşusuna bir başıma katıldım Yorgun düştü aşkını arayan yüreğim Hüzünlü ******* boyu karalar giydim Günü geceye, ayı yıllara devrettim Hayatım bir hiçken aşksız korktum,ağladım Sessiz daralan çemberde sevdaya koştum Monoton yaşarken yıkıldı umutlarım Yaşamın girdabında çaresiz kayboldum Sevgisiz geçen yıllarda ömrüm tükendi Uçurum kenarında seyrederken dibi Çıkıverdin karşıma dünyam çiçeklendi Boşluktan söküp aldığın gönlüm şenlendi Sarıp sarmaladı o şefkatli |
Yürek Acısı...
Ne zaman bitecek yüreğimdeki bu acı bilmem ki, Ne zaman gelecek özlediğim sevgili, Rüyalarımdaki,arzuladığım ellerinden tuttuğum güzel, Bu kalp senin için atar hep ve hep seni bekler. Yokluğun o kadar acı veriyorki bana, Her an seni hissetmek istiyorum, Gözlerinin içine bakmak ve öylece dalmak, Sımsıkı sarılmak sana, Hiç ayrılmamacasına, Şu fani dünyada aşksız,sevgisiz geçen her an, Boşu boşuna geçen zamandır,inanki, İçinde aşk olmayınca,sevgili sesi duymayınca, Neye |
** Aşk Şarabı **...
Bağıma cemreler düşürdün zahir Bu aşk yangınının bitmez serabı Büyünle kalbime zerk ettin zehir Sevdasız içilmez bu aşk şarabı.... Şarabın renginde açar güllerim Sarhoşum sevginle coşar dillerim Hep aşktan tutkudan şaşar hallerim Sevdasız içilmez bu aşk şarabı... Şafaklar uyanır gonca gülünle Gurup vakti yanar sevgi balınla ******* ter döker hep hayalinle Sevdasız içilmez bu aşk şarabı... Hicranla yanmak mı aşkin bedeli Yürekte coşkular azgın bir deli Sarhoşluğu |
ARZ-I HÂL...
Hasret-i müzdâdıyla, mestiyim Sevgilinin, Acı benim, zâr benim, elem kattım aşıma. Akıl târümâr oldu, gönül şaşkına döndü, Sabır! Sevgili sabır! Yoldaş oldun başıma... Aşk yolunda yolcuyum, müşrifim Mâşûkuma, Hüzün benim, dert benim, muhtacım göz yaşıma. Kederden sürur doğdu, hasret vuslata döndü, Duâ! Sevgili duâ! Hayat verdin nâşıma... |
Ayrılığa Sebep mi Yok...
........................'yalancı yârime' Öfke Sus artık İnciten sevgi değil İnciten sevgili Kâbus karanlıkla geldi Uyku karanlıkla gitti Sevgili karanlıkla yitti Karanlık zor şeymiş meğer Öfke Sus artık Terkeden sevgi değil Terkeden sevgli Sevgimi bilmez geldi Sevdiğimi bilmez gitti Sevgi bilmez yitti Bilmek kâr şeymiş meğer Öfke Sus artık Ölüm sevgi değil Ölüm sevgili Ölüm yalnız geldi Sevgili yalnız gitti Seven yalnız yitti Yalnızlık |
Yüreğine Bir Damla...
Yüreğine Bir Damla Gözlerine düştüğümde kaçışın kolay olmadı Yüreğine takılı kaldı ellerim Acını paylaşıyorum sen farketmeden Hüznünden bir dem de ben içiyorum. * Kaçmasan, biraz dursan Kalsan, yüzleşsen Derdim kendim değil, sensin anla Tebessümler bıraksam dudaklarında. * Otur yanıma sevgili, Başını dizlerime yasla Okşayayım saçlarını usulca Bir tutam sevgi bırakayım benden sana. * Gitme sevgili, az daha kal yanımda Suskunluğum haykırış, sakın aldanma |
Sihirli Bir Değnek Değildir Aşk...
Sihirli bir değnek değildir aşk Ben böyle bilmem aşkı sevdayı Böyle belletmediler bana “Ana gibi yar olmaz” bellemiştim Kordon bağı yokmuş aşkta, sevdada Göbeği kesilince, başa gelince başlar arayışı Sıcak güvenli bir koyuna sokuluşlar Şefkatli bir kucağa sığınmalar Göbek bağından güçlü bir bağ arayışı Öyle durduk yerde filizlenmez aşk Ve kendiliğinden büyüyemez ot gibi Belki bir bakış, bir dokunuş, bir kıvılcımdır Aşkı, yangını büyütmeye yeten. |
Aşk hep var.......
Aslında aşk var birtanem Yağmur damlası, tuttum derken avuçlardan Kayan yıldızlar gibi... Dallar üzerinde sararan yapraklar gibi... Tek tek işlenecek altına pırlantalar Gökyüzünden yıldızlar yağacak suya Aslında aşk var güzelim.. Güneş ilk defa bu kadar yakacak tenini İlk defa ayazlı geçecek kış *******i Çiçekler eskisi gibi kokmayacak Biliyorum: Herşeye rağmen Aslında aşk var sevdiğim... Aşk hep var sevgili Gözlerden kara bulutları eksiltmeyen Bakarken pembelikle |
Ne Bıraktın Ki Bende...
Ey zalim sevgili Hafıza mı bıraktın bende Mazimi hatırlayabileyim Yaş mı kaldı didelerimde Öldüğünü duyduğumda ağlayabileyim Ey zalim sevgili Takat mi bıraktın dizlerimde Sana gelebileyim Fer mi kaldı gözlerimde Seni görebileyim Duygu mu bıraktın bende Duygulanayım Sevgi mi bıraktın bende İhtiyacı olanlara sevgi dağıtayım Düşman gibi arkamdan vurdun sen de Söylesene sen gibilerini nasıl seveyim Ey zalim sevgili Açılmaz oldu güller gül bahçemde Söylesene |
Aşkına Aşık...
Aşkına aşık oldum Bir dedeyle ninenin Bu ne sevgi bu ne aşk! Gönlü kalır görenin Camiye gider dede Yollara düşer nine Bu ne sevgi,bu ne aşk! Nasip olsun bizede Ninenin heyranıyım Dedenin seyranıyım Bu ne sevgi,bu ne aşk! Bu aşkın fermanıyım Nine düşer yatağa Dede düşer batağa Bu ne sevgi,bu ne aşk! Kurulmuştu otağa Hak nasip etsin size Gidiverin diz dize Devam etsin aşkınız Örnek oldunuz bize |
Kendiyle Barışık Olmalı Aşk...
Aklımın yaylasında uçan güvercinim Ağzında özlem Gönlünde sevgi gözünde aşk taşıdın, Kondun gönlüme. Hiç bilmediğim kıtanın Adını öğrenemediğim şehrindesin oysa. Boyutlar ötesi yaşanan Ve Yaşanacak olan ne varsa Evcilleştirici değil Olabildiğince özgür olmalı. Yüzünü usuma çizdiğim güzel Sen yaşam ağacımın sevgili meyvesi Sen ufuk çizgimsin Ne bitip-ne başlayabildiğim O kadar uzak-o kadar yakın Olanımsın Biliyorum güzel Aşkı tutsak almamalı beden Beyinde s |
Sevgi Hep Onbesinde...
onbes yasindaydi sevgi çilgin/delice/uçuk kaçik agliyordu/sevinçle düstügünde aklina dün gibi/bebek gibi kaniyordu sevgi doksan dokuz yara umarsiz/amansiz sevgili dedi/yar dedi ask/im dedi/costu her kaçamak bir kaçisti düsünmedi/otuzunda ak telleri saçinda akan yasi gözünde anne oldu ilk onbesinde aylar yillar cicim/sicim aksam sabah özlemleri huzur veren/bekleyisler akip giden yillarda onbesindeydi sevgi otuzunda düsünceli kirkinda ergin ellisinde |
Nazar Eder Sevgili...
Sarı saçlarınla, yeşil gözlerin Saf tutmuşta, nazar eder sevgili Kırmızı dudağın, tatlı sözlerin Aşk dolmuşta, nazar eder sevgili Ömre zeval eder nazlı gülüşün Terkime yükünü yükler duruşun Şahin kıskandırır şu süzülüşün Kuş olmuşta, nazar eder sevgili Seherde çağlıyor çayların suyu Aman pek mi tatlı şu kızın huyu Öyle ise kurban olsun beş duyu Kalp hayranda, nazar eder sevgili Sabahtan uğradım gül açmış bağa Bir huzur vermedi ölmemiş sağa Fakirlik yüzünden aşk |
İinadına sevgi inadına aşk...
İlaç diye zehir sürse hekimler İnadına sevgi inadına aşk İdamıma hüküm verse hakimler İnadına sevgi inadına aşk Sevdalar tutuşsa ciğerim yaksa Silerim toprağa gözyaşım aksa Yerle gök birleşse kıyamet kopsa İnadına sevgi inadına aşk Bulutlar devrilip bir yana ağsa Bahtımın güneşi tersinden doğsa Cehalet celladı yüz kere boğsa İnadına sevgi inadına aşk Mecnun gibi ateş yaksam çöllere *******im kurşun sıksa güllere Türkülerim esir olsa dillere İnadına sevgi inadı |
Aşkım...
Hey çok uzaklardaki sevgili Ruhum sana çağlayanlar gibi Hızla akıp gidiyor Gelip derin uykularımda Sokuldun *******ce İstiyorumki bir görünüp Bir kaybolan Hayalinle geçmesin ömrüm Sen benim hızla çarpan kalbimin Atışları ol Coşkuyla dokunduğum tenim ol Bana rüzgarlarla Sevgi tohumları gönder ki Aşk bahçemize ekeyim Güneş hep bizim için doğsun Aşkımızın hiç sonu olmasın Ben senin sevgine hep kapımı Açık tutacağım Aşk fısıltıların gelipte Damla damla yüzüme vu |
Aşk Sevgi İhanet...
Aşk doyumsuz bir meyve ruhun yetiştirdiği yürekten Şiddeti ölçülmez bir deprem, tesiri fazladır toptan tüfekten Kurtuluşa ermenin yolu geçer ancak karşılıklı sevgiden Sevgi bir paye makbuldür verilecek her ödülden Ebedi saadete erişileni, yaşananıdır iki yürekten Verilmez alınır, saadete uzanan yol sevgiden Gözlerden okunur gülücükler dökülür gamzeden İbadete benzer sakınmalısın her türlü ihanetten İhanet ilk adımı atar karşılıklı güvensizlikten Haya kalkar duygular körelir |
***Kapat gözlerini.......
Bir gün gelecektir sevdiğin Bakışı yakacak kirpiklerini Aşk pırıltısı güneşinde Uçacaksın pembeliklere Bekle sevgili, gülecektir gamzelerin Topraktan fışkıracak filizlerin Kavuracak ateşi ellerinin Enginlere açılan dualarında Çağlayacaksın kokusuna sevginin Bekle sevgili, bitecektir hasretlerin Rüyalarında uyanacaksın apansız Saçlarında sarmaşıkların Vuslatın nur ışığında Sevdaya sarılacak bedenin Bekle sevgili,olacaktır dileklerin Nefesin yanacak kalp atışlar |
Sevgi...
Sevgi; Birini sevmekse, Aşk; Onun uğrunda ölmektir. Sevgili; Seni bırakıp gitse de, Yeniden dönebilendir.... Ebru Şahin |
Sevgi İle aşk...
Sevgi İle aşk Sevgi ile aşkın manası ayrı Sevgi anasıdır aşkın sevdiğim İkisi bir mana denemez gayrı Biri zerre biri umman sevdiğim Sevgi koca derya aşk ise damla Birisi sözlükse diğeri imla Denizin heybeti ölçülmez kumla Biri zerre biri umman sevdiğim Sevgi bir kitaptır aşk ise sayfa Koskoca bir gemi içinde tayfa Şimdi söyle gerek var mı hayıfa Biri zerre biri umman sevdiğim Sevgi bir dünyadır aşk içinde fert Bunları düşünme aşk değil ki dert Sevgi |
Sevgili Şiir...
Yazmayı denedim sevgili sana, Şiirim olmuyor sevgiden ayrı. Kızmayı denedim sevgili sana, Dilim söz bilmiyor sevgiden ayrı. Sevgidir yediğim ekmeğim, aşım, Sevgiye vuruldu kadersiz başım, Sevgili şiirler oldu yoldaşım, İlham da gelmiyor sevgiden ayrı. Sevgisize söyle bana ne reva, Sevgisi alınmaz verse bedava, Sevgi çeşmesine tuttuğum kova, Dolmuyor, dolmuyor sevgiden ayrı. Sevgisi kalbime vurulan oktur, Sevgisiz yaşayan bir canlı yoktur, Ne ilaç yazdıysa sevgil |
Yuvarlağın Köşeleri-Sevgi İle Sevgiye Karşı-Etika-...
SEVGİ İLE SEVGİYE KARŞI-ETİKA-141 Merdiven, çıkarken.. Aşk, inerken, kalbi yorar |
Şiir yazmak değil amacım...
Şiir yazmak değil amacım Düşümde sevgiliyi yaşamak Sevgili düştümü akla Onu doyasıya şiirsel yaşamak Sevgili alıyor aklımı,başımı,düşümü Ne büyük sevgiki özlüyorum gülüşünü Yok yok umutsuz değil sevgim Oda biliyor candan seviyor ölüşümü. Çok büyük yaşıyoruz sevgimizi seninle Tüm sıkıntıları aşıyoruz günden güne Tükenmeyecek hiç bir zaman umudumuz Mutlu sonda birleşecek ellerimiz sevgi ile. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.