![]() |
Varış
Tınısı kalmış koncerto gibiyim. Endişeme şerbet olsa, Balı aksa, Yesem doysam. Bin soruda Bir cevap bulsam. Takılmasam hep koşsam. Varışı var mı bu yolun? 20 Haziran 2004 Yasemin Sezer |
Varış Buydu
Birbirine doğru uçan iki kuş vardı sazlıklardan Kördüler besbelli Ayazdan sesleri yitmiş, telekleri tel teldi Arada telefon tellerine takılıp dinlenirlerdi Süzülmeler hep cesaretten Hep o mesnetsiz ama 'gerçek' arzudandı Çokça süzüldüler mavilerde İnsanlar az şiir yazmadı üzerlerine Kalemli kalemsiz... Kanatladıkları göklerden ‘bulut’ yuttular bazı Çokça ‘bereket’ yağmurları Beslendiler... Emellerine yoldaş yaren kuşlarıyla salındılar bazen Kanatlarında uyudular çok gece Eskiz hayalleri çizerken yüreklerine... Bildiler; Başkaydı 'varış', çok başka... Uçtular... Uçtular... Ve bir gece; Gözler buyurdu; 'Gör' diye Ve bir gece; Gördüler... 'Varış' buydu. 30.10.05 Yasemin Sezer |
Varız
Aydan sabahlarda kör aynalar Sırından sızıyor yorgun damarlar Şafak çözen sızıntılar gamsız Azım çokum, “bir” derler ki “Ben” varım... Kurander içinden töz kadar Çıkamıyor kökünden sonundan Vurulup savrulduğu duvarlarda konaklayan Esintilerle kendini göçebe sanan Bir odanın tozuyum O kadar Ağısı kendine düş içinde gam Yerküre teninde zerre, yel adı sam Eğin zorda, biliyor er vuslat dayan Varış yerinde tuttunacağız Azız çokuz, “bir” derler ki “Biz” varız... 04.12.05 Yasemin Sezer |
Varlık Bu'ydu ! ! !
Sızıları kavurdu güneş gerisinde Yaprak dökümü sonbaharın Çatırdayan çatlak derisine Selam çaktı toprak Bereket namına yağan yağmura Öptü ılık, ıslak Kayra ile gülümserken mor Vesvese günlerine döndü Bakakaldı öylesine Dondu Şahaneleri sunan 'Ol' sözcüsü Şah damarına attığı kesikle Oldurdu VARLIK bu'ydu! ! ! Yasemin Sezer |
Ve
Ve sen döndün Ve ben gömdüm kederi Ve bir rüya Ve bir hayat Ve doğurmaktı gerçek Ve uyandım Ve asılsız asılı Ve kem gördüm Ve gam oldum Ve devam etti keder 17.02.06 Yasemin Sezer |
Votkadan Nameler I
İyi bir son için sürünen başlangıçlarımla dileniyorum hayattan Gör kimliksiz dolanan *******i Boynumu büküp yürüdüğüm hüzünlü ev yollarında Dönüşlerde zafersizlik nidaları yolcu ederken geçmişi Ufacık bir umut, ufacık bir damla bekliyorum filizlenmeye Hayret ederken sonuma... Dudaklarımı büküp elinden şekeri düşmüş çocuk suskunluğunda Yediremiyorum bu yaşımda ağlamayı aşka Yerleşiyor göğsüme nem, alnıma ter Direnmeyi öğrendikçe de korkuyor, üstüne yürüyor Hasta oluyorum sonunda... 24.02.07 Yasemin Sezer |
Vuslat
hasreti bölüyorum bir parça yüzüme bir parça yüzüne bulamacı sıvıyorum ________saklıyorum vuslatımın adını 'Sen' koyduğum günüme... 06 09 2005 Yasemin Sezer |
Ya Gerçek
Kızmak mağlup olmaktı Yendiğini sandığın her rakibe İz düşümleri arasında Başlı başına gerçek Sıkılmak bencil olmaktı Verdiğini sanıdığın ilgide Algınlıklar arasında Aldanmaktı kendine Alışmak korkak olmaktı Değişeceğini sandığın düzende İdareler arasında Yalan olmaktı irade Çaresizlik çaresiz olmaktı Tutunduğunu sandığın her sevgide Yutkunmalar arasında Aşka aç kalmaktı gerçek 11.04.06 Yasemin Sezer |
Yanılanlar
. . . Işık Çıkar merkezinden Çarpa çarpa Uğrar 'An' la Sana da Çarpılmayla merkezini ışık sananlar Ayaza kalır böylesi Solgun Yanılanlar... . . . 14.09.05 Yasemin Sezer |
Yap Boz
Kutularca yap/bozlarım oldu Yaptım bozdum Bir daha Bir daha Zafer, asıl olan Bütünü bozmaktı Bozulmak için üretilmiş olmak İkimizden başka herkese batardı Oysa her bir parça Her biri Birbirine dost Birbirine sarmaştı Bir çift ele düşmeler Kurnazlıkları ve alaycı tavırlarına Kıvrımlı, renkli yanlarına uğraştı Kitapçının rafında beklemeler Ah o beklemeler… Kimi bir Guernica Kimi Mona Lisa Kimi New York Parça olmak Parçalanmamaktı Karmaşayı Bulaşmayı Arkadaşlığı sevdiler Her yapılma bir tören Her bozulma bir şölendi Tek korkuları esaret İnce çıtalı bir çerçevede Yüzlerinde soğuk Tozlanmış ve şeffaf bir cam Oysa kırk yılda bir dahi olsa Poz vermek Anlı şanlı Haykırırcasına İşte İşte bakın Ben buyum, demek Vesilesiyle tüm akrabalara ziyaret Bütünü saymaktı Sonra ver elini Hadi boz beni Dağıt dostuma üç/beş bin Parçalanmamak Bütünü parçadan bulmaktı Çerçevelenmeden Çevrelenmeden Özgürce 06.04.06 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.