![]() |
Övünecek İş Yap Oğul
Zaman bir acaip oldu: Tarihinden kopma oğul Herkes batı, batı derken. Tarihine sarıl oğul. Herkes maddeye taparken, Sen manaya bağlan oğul. Çokları haram yığarken: Helal peşinden koş oğul. Dinden insanlar korkarken, Müslümanlar horlanırken, Elde fırsatlar var iken: Sahıp çık dinine oğul... Zalimler alkış alırken, Mazlum, yetim ezilirken, Ahlaksızlık yayılırken; Mazlumdan yana ol oğul.. “Güzel ahlak” yıkılırken, Haya, edep yok olurken, Ayaklar baş yapılırken: Ahlaka sahıp çık oğul... Hep düşmanlar birleştiler. Fitne tohumu ektiler. Vatanı bölmek isterler.. Vatanı böldürme oğul... Özden kopmalar olurken, Taklitcilik yayılırken, Kaleler bir, bir düşerken: Özünden kopma ey oğul... Tarihlerde vardır adın. İslamiyet senin dinin. Kur’an ise Hak kitabın: Kitabına sarıl oğul... Gönderden bayrak inmesin, Ezan sesleri yükselsin. Baban seninle övünsün. Övünecek iş yap oğul... 21.11.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Özlersin Türkiye’yi
Şükür güzel Rabbime Kavuşturdu yurduma Çok güzel ezan sesi Geldi kulaklarıma Anlatılmaz asla Vatanın güzelliği Dünyaları gezsen de Özlersin Türkiye’yi Gerçekten bir Cennettir Vatanımız Türkiye Tutunalım el ele Gidelim ileriye Sılada olan bilmez Vatanının hasretini Gurbetçilere bir sor Dinle bak dertlerini Hele sabah ezanı Bir başka hoş oluyor Paslanmış kulaklara Ezan cila oluyor İnsan heyecanlanır Dalgalanınca bayrak Şehitlerin kanıyla Boyanmıştır al bayrak Hep birlikte bilelim Vatanın kıymetini Rabbimiz çektirmesin Esaret zilletini Birkaç günlükte olsa Cennet vatanımdayım Buda mevlamın lütfu Gayri ne söyleyeyim? Çok şükür eyle Ali Bu fırsatı verene Çok fatihalar oku Senden önce gidene Ali Sandıkçıoğlu |
Özlüyorum
Köyümdeki büyükleri, Anaları bacıları, Köyde geçen günlerimi, Hiç durmadan özlüyorum. Çayırları,çimenleri, Köydeki imeceleri, Hele hele harmanları Yıllar yılı özlüyorum. Yaşlıların sohbetini, Gençlerdeki o edebi, Okuduğum ilk mektebi, Şehirlerde özlüyorum. Köydeki komşulukları, Karşılıklı ikramları, Arıları, kovanları, Gurbetlerde özlüyorum. Irmakları, dereleri, Ekilen bağ, bahçeleri, Dalda öten bülbülleri, Ah! Çekerek özlüyorum. Ayşeleri, Fatmaları, Alileri, velileri, Kınalanmış kuzuları, Her ortamda özlüyorum. Köyüm benim,güzel köyüm, Hep seni özler dururum. Şehirde yaşamak zordur, Ben köyümü özlüyorum. Ali Sandıkçıoğlu |
Para Sevgisi
Kimilerini azdıran, Isyanlara koyan para. Kimilerini şaşırtıp, Renkten, renge koyan para. Anaları unutturan, Babaları öldüttüren, Sevgi,sayğıyı kaldıran, Para sevgisidir para.. Zulümlere sebep olan, Nice ocaklar yıkan, Devletleri kapıştıran: Para sevgisidir, para.. Ahıreti unutturan, Dünya sevgisine sokan, İbadetten alıkoyan, Para sevgisidir para. Kardeşleri düşman eden, Helal, haramı yediren, İnsanlara ğurur veren: Para sevgisidir para.. İhlasa yara aldıran, Riya peşinden koşturan, Doymaz hırslara daldıran, Para sevgisidir para.. Ecdadını unutturan, Vatanı bile sattıran, Ruşvet batağına sokan: Para sevgisidir para.. Genç kızları soyunduran, Çıplak ortalığa süren, Şohret oldum ben söyleten: Para sevgisidir para.. Fakır hakkını yediren, Ğaripleri hor gördüren, Kanaatı kayb ettiren, Para sevgisidir para... Namazları terk ettiren, Zekatları verdirmeyen, Hakka kulluk ettirmeyen: Para sevgisidir para.. Mevlasını unutturan, İnsan oğlunu azdıran, Helal süte su kattıran: Para sevgisidir, para.. Zengine vergi kaçırtan, Hortumlarla,hortumlatan, Ğasp peşlerinden koşturan: Para sevgisidir para... İnsanın aklını alan, Kalbe fesadı dolduran, Doyduğunu anlatmayan: Para sevgisidir para... Halıkını unutturan, İmandan mahrum bırakan, Harama,helal söyleten: Para sevgisidir para... Çok aşlara zehir katan, Ballara sirkeyi döken, Tuzları bile kokutan: Para sevgisidir para... Dostları düşman eyleyen, Kumarda iflas ettiren, Nice kanlar akıttıran: Para sevgisidir para.... Şeytanın yerini alan; Soysuza değer verdiren, Beyaza sıyah söyleten: Para sevgisidir para... Değerleri alt üst eden, Tenekeyi altun eden, Ahlak, imanı kemiren: Para sevgisdir, para... Sevinmişti melun şeytan: İcad edilince para... Aldatmak çok kolay oldu: Ortaya çıkınca para... 23.06.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Peteklerde Bal Kalmadı
Gör kokuştu her taraf: Dünyada düzen kalmadı. Arılar çiçeğe küstü: Peteklerde bal kalmadı. Kuzu, kurt arkadaş oldu. Akan dereler kurudu. Güneşte, aya kırılmış, Gökte yıldızlar kalmadı. Bağlarda açmadı güller, Bülbülün yerini aldı karğalar. Tuzsuz pişiyor yemekler. Tuz gölü kurudu.tuzu kalmadı. Ali Sandıkçıoğlu |
Petrol Sevdası
Çeçenistan, keşmirde, Müminler eziliyor. Dünya süper güçleri: Bıyık altı gülüyor.. Filistinde zulüm var. Genç, yaşlı vuruluyor. İlaçsızlık yüzünden; Ne insanlar ölüyor.. Afrıkaya gelince; Durum hepten perişan. Açlıktan can veriyor: Bak milyonlarca insan. Pakistan depreminde, Gördük dostu, düşmanı. Türkler koşarlar iken; Sırıttı: kirkor, Yani... Adalet, demokrası, Deyip, deyip geldiler. Nice suçsuz insanlar: Bombalarla öldüler.. Çolup çocuk demeden: İnsanları öldürmek: Size göre bumudur, Gerçek demokrat olmak? .. Dertleri değil asla! Adalet, demokrası. İşğallerin altında: Vardır petrol sevdası. Ali Sandıkçıoğlu |
Rahmet Diler Mevladan
Birgün gelir koyulur, Kabir evine tenim. Karışır topraklara; Çürüyüp kemiklerim. Dünyanın nimetleri: Kabir evinde yoktur. İmanla göçenlerin; Yardımcıları çoktur. Çok dualar beklerim, Hayatta ki, dostlardan. Fayda yoktur orada; Ne maldan, nede mülkten. Dileğim rahmetidir, Ol Rahimu,rahmandan, Şefaat bekliyorum; Muhammed,Mustafadan. Sen rahmet eyle bize, Ey alemlerin Rabbi. Şefaat ister bize; Allahından ol nebi. İster isen şefaat; Resuller, resulunden: Salat ile selamı, Hiç düşürme dilinden. Ziynet ve nimetleri; Çok kısadır dünyanın. Sonu perişan olur; Dünyaya tapanların. Dua etsin arkamdan; Şiirimi okuyan. Bu beyitleri yazan, Rahmet diler Mevladan. Boşa geçirme Ali; Takdir edilen ömrü. Mutlak birgün gelecek; Bu dünyanında sonu. 08.02.2006 Ali |
Ramazanda Gel Camiye
Kuran ayı ramazanda: Gel camiye, gel camiye. Ermek istersen rahmete: Gel camiye, gel camiye, Orucunu güzelce tut. Kesme mevlamızdan umut. Kötü yolları hep unut. Gel camiye, gel camiye. Kuranın indiği aydır, Feyzi bereketi boldur. Hakkın rahmeti sonsuzdur. Gel camiye, gel camiye. Geceleyin sahura kalk. Sakın etme namazı terk. Nede güzel iftar etmek. Gel camiye, gel camiye.. Kuranı kerimi hatm et. Gece, gündüz ibadet et. Onu, bunu etme ğıybet. Gel camiye, gel camiye. Camileri zıyaret et. Fakır fukarayı gözet. Musibetlere sabır ete. Gel camiye, gel camiye. Vazu, nasıhatlar dinle. Orucu tut tüm ruhunla. Yalnış yapma bedeninle. Gel camiye, gel camiye. Okunan kuranı dinle, Kalbin dolsun nuru ile. Bunlar gider senin ile. Gel camiye, ğel camiye. Bin aydan hayırlı gece; Kadir gecesidir adı. Almak istersen beratı; Gem camiye, gel camiye. Zekatını ihmal etme. Sadakadan geri kalma. Yetim hakkına uzanma. Gel camiye, gel camiye. Gerçek bayram etmek için; İhya eyla Ramazanı. Hiç unutma yaradanı. Gel camiye, gel camiye, Ali Sandıkçıoğlu |
Riyakarlar Çarşısı
Riyakarlar çarşısında, Adım,adım yürüdüm. Sokaklarda yürür iken: Bir çok yüzleride gördüm. Kimlermi vardı dersiniz? Teke,.teker sayayım ben. Ne hacılar, ne hocalar: Orda yürürken gördüm ben. Kimisi anlatır durur: Yaptığı nafile haccı. Kimileri olmuş sofu(!) Beğenmezler hiç bir ferdi. Kimi uzatmış sakalı. Kimi giyinmiş şalvarı. Tapusun almış cennetin: Koymaz kimseyi içeri.. Elif, Beyi bilmeyenler: O çarşıda fetve verir. Küçük bir hayır yapınca: Tellala verir çağırtır... Riyakarlar çarşısında: İltifatlar vardır sonsuz. Riyakarlar konuşurlar: Yağı yok vede tuzsuz. Sağa, sola bir göz attım: Satılan ne bu çarşıda: Hac, namaz ve zekatı: Koymuşlar hep vitrinlerde. Kimi hasanatın sayar: Cami, çeşme yeptım söyler. İnsandan karşılık bekler. Boşa gider hep emekler... Durup,durup baka kaldım: Riyakarlar çarşısında. İhlas ve nur kalmamıştı: Bir çoklarının yüzünde. Der: Zekat, sadakalar verdim. Yoksulları giyindirdim. Bunca hayırlar işledim: Üzerimde yoktur benim. Öbür riyakarda derki: Helal sana be kardeşim. Senin gibi eli açık: Ben hiç kimseyi görmedim. Bir kesit sundum sizlere: Riyakarlar çarşısından. Rabbim bizleri korusun: Riyakarin cümlesinden. Aman Ali Dikkat eyle: Bu devirde ihlas çok zor. İhlasla ibadet eyle: İman,ihlas ateşten kor. 05.07.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Rize Ve Rizeli
Doğu karadenizde: Rizede bir vilayet. Rizeliler olurlar: Mert vede comert. Rizeli Bilmez asla! Arkadan kuyu kazmak. Onların şiarıdır: Yüz,yüze hesaplaşmak, Hep Hakkı savunurlar: Bilmezler dalavera. Rizelinin şanıdır: Sahıp çıkmak vatana.. Gözleri her zaman tok, Kıskanmazlar kimseyi. Vatan bayrak uğruna: Feda eder her şeyi... İki yüzlülük yapmaz, Hiç bir zaman Rizeli. Vatanlarını sevmek: Onların karekteri.... Hakka eğer başını. Kula kulluk eylemez. Rize sağlam bir kale; Teroristler giremez.. Birçok şehit vermiştir; Vatan uğrunda Rize. Her Rizeli bağlıdır; Sapmadan benliğine.. Hem erkeği, kadını, Cefakar, vefalıdır.. Bayrak ve vatanına: Hepsi candan bağlıdır. Çok müsafır perverdir, Hemde merhametlidir. Rizelinin kalbinde: Din en yücelerdedir... Ali Sandıkçıoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.