![]() |
Yap/Boz
yap/boz serilince bozaran gerilince ahtımız dillenince küsmek helal helaldir size bize . . . . hey! bir de sevgimize! ! ! . . . küserken bile gülümse ki küsmez sansınlar serilince yalvarmalar dizimize... 12.10.05 Yasemin Sezer |
YarAnsın
Uzan da Düş penceremden Gülümse Gecenin yağız alnına Hint kınası sürülmüş Dost yar’ından düş Ki avutan Yar ansın An şiirle An yağmur Teninde . . . . . Sırılsıklam 21.10.05 Yasemin Sezer |
Yarınlarımıza
can sana canan(lığım) sana eylül adıyla salına salına dolanırım da anlarım tesadüf yok ______tesadüf hiç güzel buluşmalar d/olacak yarınlara yarınlarımıza 30 09 05 Yasemin Sezer |
Yaşasaydık Üç
Şimdi diyorum Geçtiğim yollara Yıkılın önümde Çıkarırcasına anılarımı Gün yüzüne Çarparcasına vazgeçilmişliği Özlemden buruk Gülmez yüzüme Yaşasaydık üç Bir; ne güzeldi İki; zor, çokça ayrı Yaşasaydık Üç nasıl olacaktık? Olacak mıydık? Bukle saçlı bir kız çocuğuna İki yüzden tebessümle… Hayallerimin gelip geçtiği Fikrimin deşip bitirdiği Gerçek Duruyor alnımın tam altında Sırılsıklam Bezeniyor iliklerime dolan sensizlik Kaderim deyip geçemediğim Hiçbir resim ton vermiyor Yanına iliştiğim yüzüme Benzemiyor Senli yalnızlıklarımı özlüyorum Sensiz tat vermiyor Yalın kalış kaybolmakmış Hınçlı İstanbul yollarında Dolanıyorum Evsizim Yaşasaydık üç Bir; Fazla coşkuluydum İki; Fazla inançsızdın Üç; Olamadık… Yol dönümün kutlu olsun evrenim… 30.07.06 Yasemin Sezer |
Yeni ve Mutlu Sen’e
Kırpmak istiyorum tümlenmemiş ömrün yanlarını Yüce kabulleniş sözleri etmeyeceğim bugün Kabulüm tek kaygıya ki dolamayan yalın boşluğuma Yığılmak üzere biriktirilmiş karmaşaların yıllık yükü Faturası fişi yok bunun ödenesi iade Serpiştirmek kar tanelerini tipi nefesiyle Örtmek açmamak üzere kirin sancısını Adına yeni denen her şeye sarılırcasına neşeyle Temennim; Yeni ve Mutlu Ol Sen(e) … 31.12.05 Yasemin Sezer |
Yerim Yarım
Ruhunla uyandığım beden Bunca aradan sonra Bu özlem Anlamıyorum Neden? Damarlarımın içi sızlıyor Kan akmıyor Kalp de durmuyor Sızım sözümde Acım yüzümde Yamalı yorgunum Dolanmış ara yollar Çıkışları hep sensiz şehir Kaçak yolcuyum Kaçtığımdan değil Düşman sevişler Sevişmeler korkunç Bunca aradan sonra Anlıyorum Tenim yarım Yerim yarım Benim yerim Senin yanın 20.08.2005 Yasemin Sezer |
Yine
Gözlerimle büyüttüğüm o soru Hani güzellikti sonu Kıyılarından geçerken Sağanak oldu Mavi buğulu bulutlar ardında Erken aymış ayın bakışında Yansıyor aynı O manzara Düşlüyorum içime Günaydınla gerinen kırgın bedenimle Düşlerimden sorguları söküp Cevap oluyorum Baş rol benim yine Sağanaklar içinden Gülümsüyorum yansımasında Düşlerimin aydan seferine Sormuyorum Soluyorum Sen ve ben Yine... 14.12.05 Yasemin Sezer |
Yirmidokuz Dize
Yalınayak sevişmelerde Şiir verdik ahımızı Tutunamamış bedensizliğe Doyup da bıkmalar değil Haziran'a gebe Mayıs gecesinde İnleyen şehri susturamadık Terkin yalın dizelerinde Sözdük Bir sıkımlık mermi O kader işte Vur-kaç ______Şiirde konak Vur-kal ______Biz ve ömür Hani ______Nerede? Hatıralar filminde Ak perdeli seyirdik Yakın çekim el yordamı Tenimin bir yanı Azıcık da omuzların Yetti ya Bilmem kaç hasret seferine Susamışlığımı içiyorum Yaşlı hazım sofrasından yine Taşanlarım üstte Yaşım kadar sıralı Susuyor Yirmidokuz dize 01.02.06 Yasemin Sezer |
Yol Işık
Ateş böceği, gözleri kayıp Uyur umarsız Yolsuz rotalar, karanlık Kayboluş Yıldız çorbasında dağınık Samanyolu’nda k/aşık Dön dolan, âmâ gece Aymalı kömür içine Dışı nur dağıtan pamuk Uyan sesleri yayılırken Ayrılır taş tepelerde bulut Yağdırır yerine sevincin yaşı Sine toprağında bereket Ekin verir ışıktan aşı Yol bulur aşık 11.06.06 Yasemin Sezer |
Yosun
Yosun sevdim yüreğini Öylesi eserken kuzeyden İzler bıraktım yumuşacık Eylül’ü geçerken Geçtiğim her yolda Kaçtım rüzgarlardan Bir damlanın canı kadar Aktım, ulaştım Kolların göğsüne sararken Hep oradaydım Ey, Mahmur sabahların uyku kokan günaydını Hiç uyanmadın Hiç unutmadım Söyle, Bu zamanda yosun seven Kaç kadın tanıdın? 30.09.07 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.