![]() |
Sakın Gönüller Kırmayın
Yine hüzünlendim yavrum: Kalemi aldım elime. Nasıhatım var sizlere: Okuyun kelime,kelime. Benim güzel evlatlarım: Oğlanlarım ve kızlarım: Doğruluktan ayrılmayın. Bunu size öğütlerim. Namaza gevşek durmayın. Sabahları erken kalkın. Rezzaktan rızık isteyin. Bunu bir an unutmayın. Hele bakın karıncaya: Gece,gündüz çalışıyor. Yorulmadan bak örümcek: Ağdan evini yapıyor. Tembelleri Allah sevmez. Yatıp,yatıpta durmayın. Seher vaktinde kalkarak: Dua ve niyazlar edin. Gençliğiniz gider birgün. Ğariplere el uzatın. Yetimleri candan sevin. Sakın ola aldanmayın. Küçükleri çok çok sevin. Büyüklere hurmet edin. Yaşlılardan dua alın. Sakın gönüller kırmayın. İnsanları çok seviniz. Asla kaba olmayınız. Şerefle dolu mazımız: Sizde ecdada uyunuz. Ezanlara kulak verin. Camilerin yolun bilin. Nefreti,.kini kaldırın. Yavrularım aldanmayın. Kuranı alınız eline. Okuyunuz ayet, ayet. Allahtan bize emanet. Gayret yavrularım,gayret. Ali Sandıkçıoğlu |
Sakın Unutma
Gece karanlık basınca, Sabah şafak attığında, Diller zikirde oldukta: Sakın unutma güzelim beni. Bülbüller güle konarken, Allah diye zikr ederken, Arı balını yaparken; Sakın unutma güzelim beni. Köyde ezan okunurken, Abidler secde ederken, Akşam güneş çekilirken; Sakın unutma güzelim beni. Ay gökte bedir olunca, Sabah horozlar ötünce. Koyun, kuzu meledikçe; Sakın unutma güzelim beni. Cumalarda, bayramlarda, Ol mübarek kandillerde, Aşık,maşukun buldukta; Sakın unutma güzelim beni. Tohum yere atıldıkta, Harman vakti geldiğinde, Hasat ambara kondukta; Sakın unutma güzelim beni. Eğer ben unutursan beni, Gel sende unutma beni. Can terk edende bedeni; Sakın unutma güzelim beni. Ali Sandıkçıoğlu |
Seher Vakti
Yeniden canlanır dünya: Seher vakti, seher vakti. Uyuyup kalma yatakta; Kalk erkenden seher vakti. Henüz güneş doğmadı. Mahlukat zikre başladı. Uyanık olan kazandı. Seher vakti, seher vakti. Güzel ezanlar okunur. Melekler rızık dağıtır. Erken kalkan nasıp alır. Seher vakti, seher vakti. Bülbül durmadan ötüyor. Mevlamızı zikr ediyor. O da nasıbın arıyor: Seher vakti, seher vakti. İnanan müminler kalkar. Hemen camilere koşar. ALLAH için secde eder; Seher vakti, seher vakti. Tesbihat ediyor koyun. Uyandı: güvercin, sülün. Ruhu açılır insanın: Seher vakti, seher vakti. Arı kovanından çıkar, Bir bir çiçekleri gezer. Şifa veren balı yapar; Seher vakti, seher vakti. Horoz tatlı, tatlı öter. Hadi kalkın insanlar der. Nasıpsızler hala yatar: Seher vakti,seher vakti. Dünya yeniden kurulur, Rızıklar taksım olunur, Mümin,münafık fark olur; Seher vakti, seher vakti. Ali Sandıkçıoğlu |
Selam Sana Muhammedim
Mekkede doğdu MUHAMMED. Medineye etti hicret. Aşık O na arş ve cennet. Selam sana MUHAMMEDİM. Cehalete savaş açtın, “ Ikra” dedi sana Rabbin. Pğyğamberler sultanısın. Selam sana MUHAMMEDİM.. Yetimleri çok severdin. Çünkü; sende bir yetimdin. Bir çok putu yere serdin. Selam sana MUHAMMEDİM... Zalimlere yar olmadın. Hep adaletle hükm ettin. Cihana örnek Ashabın. Selam sana MUHAMMEDİM . Sana aşık arz ve sema. Şefaattan mahrum koyma. Günahım çok, yüzüm kara. Selam sana MUHAMMEDİM.. Eşigine yüz süreyim, Gül cemalini göreyim. Mevladan budur dileğim. Selam sana MUHAMMEDİM.. Salat, salam olsun sana. Canım kurbandır yoluna. Uymalıyız sünnetine..... Selam sana MUHAMMEDİM.. Yeşil kubbenin altında, Yatar nurlu MUHAMMEDİM. Kalbimizle, ruhumuzla: Selam sana MUHAMMEDİM Ali Sandıkçıoğlu |
Sen Bize Rahmet Eyle
Ey alemlerin Rabbi: Bizim güzel Mevlamız. Nasıp eyla rahmetin: Bu bizim dileğimiz. Sana dost olanlara: Bizide komşu eyle. Bu alemden göçerken: Sen bize rahmet eyle. Yaralıdır gönlümüz, Çoktur kusurlarımız. Rahmetin umudumuz: Sen bize rahmet eyle. Severiz seni candan. Ayırma bizi yardan. Muhammed, Mustafadan; Sen bize rahmet eyle. Kabire konulunca, Topraklar örtülünce Eşler, dostlar dönünce: sen bize rahmetü eyle. 17.11.2006 Almnaya Ali Sandıkçıoğlu |
Sende Birgün Göçeceksin
İster bey ol, ister paşa, Sende birgün göçeceksin. Can daim kalmaz kafeste, Sende birgün göçeceksin. Dünya fani gelen durmaz. Gidenlerden haber gelmez. Malın mülkün fayda vermez. Sende birgün göçeceksin. Yatağına yata yata, Hasret kalırsın dostuna. Takat kalmaz bedenine, Sende birgün göçeceksin. Ümidlerin hep kayb olur. Çolup çocuk bekler durur. Allahın kanunu budur, Sende birgün göçeceksin. Gençlik çoktan çekmiş gitmiş Renginde sararmış, solmuş, Açan güller birbir solmuş. Sende birgün göçeceksin. Nerde sana hak verenler? Çoktandır indi yelkenler. Varislerin hesap eyler. Sende birgün göçeceksin.. İşte dünya,işte hayat. Eden varmıdır hiç rahat? Tükenir ömrün an be an, Sende birgün göçeceksin. Ali Sandıkçıoğlu |
Sendedir
İnsan oğlu iman eyle. Bir çok güzel şey sendedir. Yerlerden,göklerden büyük: Gönül sarayı sendedir... Sen kendini küçük sanma. Bir çok hikmetler sendedir. Şeytanla, nefsi yenecek; Ruhi meleki sendedir. Arş ve kürsüyü aşarak; Yüce makamlara varan. Fuyuzata mazhar olan Beş letaifte sendedir. Ali Sandıkçıoğlu |
Sevgi Bekliyorum…
Aşkın ile yanıyorum Gerçektende seviyorum Dert üstüne dert olsa da Yine seni seviyorum Muhabbetim sonsuz sana Can emanet senden bana Olan sevgim hepsi sana Senden sevgi bekliyorum Esas olan senin sevgin Bunu kazanmaktır derdim Hiç usanmadan beklentim Senden sevgi bekliyorum. Olmaz ise senin sevgin Bitiremez insan derdin Sevgin içindir gayretim Senden sevgi bekliyorum. Ali Sandıkçıoğlu |
Sevgili Anama
Dokuz ay karnında taşıdın beni. Her zaman sevip,okşadın beni. Sütünden emzirdin anan sen beni. Nasıl unuturum anam ben seni. Ağlayınca ana derdim. Yemedin beni yedirdin. Evladım diye titredin. Nasıl unuturum anam ben seni. Bazen açtın, bazen toktun. Bizim için fedakardın. Güzel ninniler söyledin. Nasıl unuturum anam ben seni. Sırtında taşıdın beni. Öyle yapardın işini. Çok nazlı büyüttün beni. Nasıl unuturum anam ben seni. Gözüm vardı göremezdim. Yudum suyu içemezdim. Sen bize hizmetler verdin. Nasıl unuturam anam ben seni. Çok akşamlar uyumadın. Beni beşikte salladın. Heran bana destek oldun. Nasıl unuturum anam ben seni. Ayakta duramaz idim. Söyleneni anlamazdım. Kundakta sardın, bezledin. Nasıl unuturum anam ben seni. O fakırlık yıllarında: Ne bez vardı, nede sabun. İsterdin büyüsün yavrum. Nasıl unuturum anam ben seni. Çok sıkıntı çektin anam: Büyütmek için bizleri. Bilmek lazım hizmetleri. Nasıl unuturum anam ben seni. Cennet vardır güzel anam: Ayaklarının altında.. İtaat farzdır anaya. Nasıl unuturum anam ben seni. Ah! Benim çileli anam: Hiç hayattan yılmadın sen. Zorluk, fakırlığı yendin. Nasıl unuturum anam ben seni. Yaz demedin, kış demedin, Gece ve gündüz çalıştın. Katısız ekmekler yedin. Nasıl unuturum anam ben seni. Kül suyuyla çamaşırı yıkadın. (1) Ayağında yırtık çarık giyerdin. İdare lambayı dahi kısardın. Nasıl unuturum anam ben seni. Bir çok çocuk anasısın. Bir haylıda torunun var. Anam sensin en güzel yar. Nasıl unuturum anam ben seni. Sabahtan erken kalkardın. Dağa,bayıra koşardın. Sırtında yükler taşıdın. Nasıl unuturum anam ben seni. Saymakla bitmez hizmetin. Gerçek çok zahmetler çektin. Ukbada açsın güllerin. Nasıl unuturum anam ben seni. Benim güzel anacığım, Seni nasıl anlatayım. Elin, ayağın öpeyim. Nasıl unuturum anam ben seni. Bütün annelere olsun: Yazdığım şiir hediye. Unutma sakın ey Ali: Ferman: İtaat anaya. 26.02.2007 Ali Sandıkçıoğlu |
Sevgili Anama 2
Dokuz ay karnında taşıdın beni. Her zaman sevip, okşadın beni. Sütünden emzirip büyüttün beni. Nasıl unuturum anam ben seni.? Ağlayınca ana derdim. Yemedin beni yederdin. Evladım diye titrerdin.. Nasıl unuturum anam ben seni? . Bazen açtın, bazen toktun, Benim için fedakardın. Güzel ninniler söylerdin. Nasıl unuturum anam ben seni? . Sırtırtında taşıdı beni. Öyle yapardın işini. Çok nazlı büyüttün beni. Nasıl unuturm anam ben seni? . Gözüm vardı göremezdim. Yudum suyu içemezdim. Sen bana hizmetler verdin. Nasıl unuturum anam ben seni? . Çok akşamlar uyumadın, Beni beşikte salladın. Her an bana destek oldun. Nasıl unuturum anam ben seni? . Ayakta duramaz idim. Söyleleni anlamazdım. Kundakta sardın büyüttün. Nasıl unuturum anam ben seni? . O fakırlık yıllarında: Ne bez vardı, nede sabun. İsterdin büyüsün yavrum. Nasıl unuturum anam ben seni? . Çok sıkıntı çektin anam: Büyütmek için bizleri. Bilmek lazım hizmetleri. Nasıl unuturum anam ben seni? . Cennet vardır güzel anam: Ayaklarının altında. İtaat farzdır anaya. Nasıl unuturum anam ben seni? . Kar demedin, kış demedin, Gece ve gündüz çalıştın. Katıksız ekmekler yerdin. Nasıl unuturum anam ben seni? Kül suyuyla çamaşırı yıkardın. Ayağına yırtık çarık giyerden. İdare lambayı dahi kısardın. Nasıl unuturum anam ben seni? . Sabahtan erkenden kalkardın, Dağa,bayıra koşardın, Sırtında yükler taşırdın. Nasıl unuturum anam ben seni? . Saymakla bitmez hizmetin. Gerçek çok zahmetler çektin. Ukbada açsın güllerin. Nasıl unuturm anam ben seni? Benim güzel anacığım; Seni nasıl anlatayım? Elin, ayağın öpeyim. Nasıl unuturum anam ben seni? Bütün annelere olsun: Yadığım şiir hediye. Unutma sakın ey Ali: Ferman itaat anaya... 27.02.2007 almanya Ali Sandıkçıoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:26 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.