![]() |
Her bir kahkaha bir tane pirzola demektir. Der kahkaha ile gülen Dursun...
Temal atılır: Desene Dursun sen teminden beri koca bir sığır yedun. |
Bir gün ufak, bir çocukla ninesi karşıdan karşıya beraber geçeceklermiş, nine 80, çocuk ise 5 yaşlarındaymış. Nine torununa:
-Oğulum karşıdan düt düt geliyor, çabuk geçelim, demiş. Bunun üzerine çocuk: -Yok nine, o dütdüt değil, sekiz silindirli mercedes demiş |
İlkokula giden oğlunu karşısına alan baba, başladı nasihata:
-Bak oğlum!... Oku ve hayatını kazan... Yoksa dilenci olursun. -Dilenci mi? -Evet dilenci!.. -Bunu daha önce söylesene baba!... Bende okula bile gitmeyen bu zenginler, bu kadar parayı nereden kazanıyor diye merak ediyorum. |
Temel, Cemal ve diğer karadenizliler açık denizde küçük bir tekne ile fırtınaya tutulmuşlardı. Yanlarında büyük bir gemi geçmekteydi.
Temel: -- Uyy, kurtarun pizuuu... imdattt!... diye haykırıyordu. Geminin güvertesinden birisi de yanıt veriyordu: -- Biz adam almıyoruz, biz adam almıyoruz. Bunu duyan Temel: -- Uyy, haçan piz lazuz, laz, alun pizu. |
Yıl sonu tatili yaklaşmıştı. Receb'in vaziyeti pek parlak değildi. Eve gidip durumu babasına söylemeye korkuyordu. Belki faydası olur diye telefonla annesini arayarak:
-- Anneciğim, tatil oldu geliyorum. Ama maalesef sınıfta kaldım. Ne olursun, ben gelinceye kadar babamı hazırla! dedi. Duruma canı sıkılan ve morali bozulan annesi, oğluna şu cevabı verdi: -- Baban hazır, asıl sen kendini hazırla!.. |
Akşam eve dönen adamı karısı kapıda karşıladı. Sonra da heyecanlı heyecanlı anlatma-ya başladı:
-- Bugün neredeyse, duvardaki saat annemin başına düşecekti... Adam umursamaz bir tavirla başını salladi: -- Sahi mi? O saat hep geç kalıyor zaten... |
Hocaya sormuşlar
-- Hz.Nuh'un gemisine zeytin dalını getiren güvercin dişi miydi, erkek miydi7 Hoca hemen cevaplamış: -- Mutlaka erkekti, dişi olsaydı ağzını uzun zaman kapalı tutamazdı ki. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.