![]() |
An
Sükûn ile sükût titreşiyor çığlıklarla İçten içe çağrısı geliyor ecelin Gece gözlerimde yitik Serkeşliği bakışlarda umursamazlığın An olur Kan revan içinde yaşam... Karla karışık ar yağar Yanar yağmura gebe bulutlar Düşlerden düşen sevdalara mahpus yarın Karanlık uçurumlar sarmalında Şan olur Tan ağarışında çöken kâbus... Gözbebeklerinde kaç yağmur damlası Kaç asil haykırış isyanında Sözlerinde saklı kaç söylenmemiş yalan Kaç bestesiz şarkı, kırık tınılara mahkûm Can olur Sararken gökyüzünü yankısıyla ölüm... |
Anafor
Kan düştü gözyaşımın buğusuna Sesler şeytan çığlığı şehirde Kasvetin kisvesine bürünmüş her gece Her soluk çözümsüz bir bilmece Yaşamak çakır gözlerinde bir çakalın Çürük leş kokusunda akbabalar Ölmek de çıkış değil ki girdaptan Hayat içinde ecel dolu anaforlar |
Andır
Sevmek, sevişmek yasak bize Gülmek, gülüşmek Kimse duymayacak çağrılarımızı Kimse bilmeyecek Ölümüne yaşadık Yaşıyoruz ölümüne Gidebilmek Düşebilmek yollara Yok olmak Ve bulmak kendini yaşamın kıyısında Hepimiz bu yaşamın Bir kıyısında değil miyiz Uzanmışken ölümlere... Güller solar Nergisler açmaz bir daha Çeker gider bir yıldız gökyüzünden Başka bir gökyüzüne Bilinmeze akar düşleri Bilinse de Bilinmese de gülüşleri Andır İşte o andır Geceyi gece, günü gün yapan Yeniden doğuran güneşi Yeniden batıran Toprak rengi gözlerinde Toprak olduran... Kemirdik dişlerimizle paslı demirini hayatın Dişimizde, tırnağımızda paslı kalıntıları Yitik bulutların buhranları Nevrozlu bunalımları... Küfürlere karışıyor sitemler Kirli dudaklarda Küf kokuyor bedenimiz Direncimize musallat tutkun sevdamız Ama sevmek yasak bize Sevişmek yasak Acıkıyoruz gülüşlere Susuyoruz dokunuşlara Bunun adı ne kader Ne sinsi bir tuzak Bu korkumuzun kimliği Bu çıkarlarımız Paylaşımlarımız Bu bende sen olan Sende o Onda hiçkimse olan Hiçkimsede hiçbirşey... Kendimiz girmedik bu anafora Kimse de sürüklemedi bizi İntihar süsleri aklımızda Kulaklarımızda deniz alevi Ben maviye koştum Sen kırmızıya Dudaklarımda figân Yüzünde hüzün... Bir ölünün düşünde kar yağar Kar temizler ölü düşlerimizi Andır İşte o an Bana beni unutturan... Ruhumdan sızan can... Ufkumda kararan tan... |
Anılmasın
Anılmasın adım buruk rüzgâr esişinde Kırık düşlere yansımasın yüzüm Yokluğum perçinlesin yalnızlığımı Sislere gömülü kalsın firdevs bahçelerim... Dudaklarımda gezmesin yaşamak şarkısı usulca Uysallığı kalmasın dingin sükûtumun Varsın hırçınlaşsın dizelerim çala kalem şiirlerde Yangını harlansın unutulmuşluk kokan *******in Üşürken serinliğinde derin yanılgıların... Adım Anılmasın... |
Ar
Hayalet kelimeler düşüyor dizelere Sevda katranı meçhul akşamda Mantık yoksul, fikir sahipsiz Dikine kesiyor, masum şiirleri Saygısız bir kaygıya tutsak Çirkefiyle iftihar ediyor Ar ederken utanmak... İnat, en kutsal tabu Çamurla yoğrulu haysiyet Yarasa şafaklarına doğuyor güneş Cehaletle coşuyor cüret Gözler perdeli, bilinçten uzak Hayâ duvarı yıkılıyor Ar ederken utanmak... Şimdiki zaman seyrinde çığlık Yıkıntılar arasında yığınla dalgınlık Yalana sürülü dilin kilidi Akıl, şehvetin pençesinde, karışık İlenç bataklığında çırpınmak da yasak İrem kapısı nâra açılıyor Ar ederken utanmak... |
Arayış
Arayıştır adı yitmişliğin Korku olur çaresizlik Ürker adımlarından... Geride kalan bir ömür nefesten Sesten akan çığlık Gözden boşa dökülür yaş Islanmaz ıssızlık... Suya yazar şair dizeleri Sarmaşık bir giz dolanır imgelere Huzursuz döner saatler Şehir boğulurken sisler içinde... Kimliksizdir her yok oluş... |
Aristokrat Glocal
Sanrılı bekleyişler yamacında Kuşatılmışım tedirgin girdaplarla Puslu bellek... Kuralsız kırılmış bütün pencereler Savurgan iklimler süzgecinde seviler Yankısız yükselir çığlığım gök yüzüne Adsız çocuklar kanar parça parça Tarih tutuşur takvim yapraklarıyla Körpe bedenlerin şaşkınlığında... Bir bebek daha öldü bu sabah Bir kızın daha soldu umudu Bir gaddar namluya dünya lâl Haberin var mı aristokrat Glocal? |
Arta Kalan
Şimdi düşlerimden arta kalan Bir çaresiz çığlık Bir sessizlik yankısı Bir gece yarısı... Beni benden alan Bir yoksun karanlık Bir tuhaf yalnızlık Bir özlem buğusu... Tutsaklık değil burkan yüreği Umutsuzluk hiç değil Umarım umudumda gizli Yüreğimde saklı sevgisi... |
Aşk Bitti
Avuntusuz yağmurlar Şiirler dizesiz Kıyısında ölümün Belli belirsiz bir sitem İsyan küskün Toz kondurmadığın sevgili Toprağa bulanmış İzleri suskun... |
Aşk...
Elle tutulmaz Gözle görülmez hayâl gibisin Sesi duyulmaz Seslensem işitmez meçhul gibisin Yağmur sonrası gökkuşağı çıkınca Ayrılıkların alevi sönüp Kimsesizler sevgiliye erişince Açacaksın melek kanatlarını Toprağın koyu kahverengiliğinde Işığın parlayan Gözleri alan aksinde Gecenin simsiyah örtüsü yırtılıp Şafağı doğurunca güneş Haykıracaksın Çağıracaksın Sesleneceksin sen de Bütün insanlara Sevdalara... Bütün kayan yıldızlarda tutulan dileklerde Her başlangıç ilk heyecanı doğurunca Sen hep gizli kalmazsın ya Çıkacaksın elbet ortaya... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.