![]() |
Ateş Olmayan Yerden
Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış Vay anasını be, vay! Dost sözü, büyük sözü dinlemek lazımmış Vay anasını vay! Aşk gözümü kör yapmış Ne kötü ne iyi Dinlemedim kimseyi Tutuldum bir zalime, haine Yazık ettim, kul köle yaptım kendimi yalan sevgiye Yaktım ah! Yaktım canımı Yüreğimi kanattım Ah! Anacığım, ben seni ağlattım Bağışla, bağışla sen beni Dinlemeliydim daha en başta o sözlerini Sevmek olmazdı, olmamalıydı kadir kıymet bilmeyeni Boşa söylenmemiş onca söz Sevgiyle bakmazmış kem göz İçime oturmuş gönül acısı Baharı beklerken gelmiş güz Ağlarım şimdi, dört yanımı dertler sarmış Canım dedim, oysa, vefasız, hayırsızmış Vay anasını be vay! Ateş olmayan yerden duman çıkmazmış... Gürsel İleri |
Ayı
Vay anam vay Bunun gibi Neleri gördüm, kurulmuşlar bir makamda Gel gör ki; Adamlığın “A” sı yok adamda Bir şeylerin ölçüsü bozuk hamurunda Ya adamda olması gereken bir şey yok Yada olmaması gereken bir şeyler çok Mesela mertlik, delikanlılık, yürek sıfır da Kıvırcıklık, yalancılık çok bol onda Tavuk bile su içer Allah’ına bakar Allahlım korusun Böylesi adamın başını belaya sokar Aman neme gerek İnanmak güvenmek Atalarımız bile ne güzel demiş Maalesef, köprüyü geçene kadar Gerekiyormuş Ayıya dayı demek Ama böylesine dayı demekte Dayılığa ayıp etmek Allahın gücüne gitmesin, tamam o da bir kulu Ama adam insanlığın tam bir kılı Dört dörtlük ayı da, diplomalı ayı Şansı varmış ayının İyi yere açmış tezgahı Varlıklı kapıya damat olmuş, kurtarmış paçayı Kapmış parsayı, kurulmuş makama Ulan gam yemem vallah Herif benzese bir parça adama... Gürsel İleri |
Ayılar Kızdı
Ulan sana hitaben Ayı, diye bir şiir yazdım Ayılar gücendi Teessüf ederiz Gürsel abi, dediler Bula bula bu kılı bize mi benzettin Vallah abi ayıp ettin Yani ne diyeyim Ayılar da haklı İnsanlığın bütün kusurları sende saklı Korkaklık, döneklik Yalancılık, ikiyüzlülük Kıvırcıklık, kalleşlik Ve bilumum her türlü adilik Haa bak unutuyordum, bir de kılıbıklık Ulan bide seni müdür yaptılar ya Utancından yerin dibine geçti insanlık Sanki bu koca memlekette Başka adam kalmadı Harbiden ayılar bile kızdı Belki tek ortak noktamız armudun iyisi Ama bu ********* mahlûkatların en adisi Yapma abisi, dediler Bula bula bize mi benzettin bu *********i Gerçekten ayılar da haklı yani Benim gibi duygusal bir şaire Bu şiiri de yazdırttın ya hani Ne diyeyim be, Allahından bul Ona havale ettim seni… Gürsel İleri |
Aylin
Bugün, bu şarkıyı dinlerken Birden seni hatırladım Aylin Anladım ki maziye gömülüp, gitmemişsin Belki de şimdi, çoluk çocuk sahibi bir annesin Bugün gibi hatırlıyorum Yıllar önce kalbim çarparak O sınıfa ilk girişimi Yanına oturuşum, bana kalem verişini Ben, mahcup, utangaç Yüzüne bile bakamamıştım Ne güzel saçların vardı İpek gibi, uzun Nede içliydin nazlı kuzum Ne çabuk alınır, kırılırdın Sen benim bir tanecik sıra arkadaşımdın Vardı elbet, her insan gibi Senin de dertlerin, kederlerin Anlatır ağlardın Dinler, çare olamazdım Biliyor musun Aylin Ben sana hiç aşık olmadım Ama sana karşı duyduğum duyguların Adını da hiçbir zaman koyamadım Bugün yine seni hatırladım Aylin Burnuma şarap kokusu geliyor Ardından çok içtim o zıkkımı ben Senin yokluğunda, yalnızlığımda Tutunacak bir dalım yoktu ki Sen ara deyip, ben aramadığımda Ve her şey için çok geçti Seni tekrar bulduğumda Burnuma şarap kokusu geliyor, aklıma gözlerin Hala albümümde resmin, okul formasıyla Hani birinde tüm arkadaşlar Sınıfça resmimiz Hani bir diğerinde, kızlarla beraberiz Hala albümümde duruyor resmin Aylin Yüreğimde saklıyorum anılarını Parmaklarımda hissediyorum yumuşaklığını Parmaklarımda hissediyorum sanki Okşadığım o tel tel ipek saçlarını Aylin Bugün yine aklıma sen geldin Biliyor musun Aylin Ben de şimdi bir babayım Allah bağışlarsa bir oğlum var Çok sevmekte, tapmaktayım Annesinden ayrıyım, her şeyi bitirdim Oğlum için yaşamaktayım Zaman ne çabuk geçiyor be Aylin Bazen buna şaşmaktayım Beden yaşlansa, saçlar ağarsa da Bir şey var içimizde, bir şey yüreğimizde Ta yediden yetmişe hep aynı kalan Değişmeyen bir şey var, farkındayım Ama artık susmaktayım Ah Aylin ah! Sen benim bir tanecik sınıf arkadaşımdın Beraber az mı kopya çekmiştik Bir kapris miydi, sebebi neydi Vallahi hatırlamıyorum Son günü dargın bitirmiştik Hiç unutmam o günü Daha sonra karneleri almaya gelmiştik Karşılaşıp, bakışıp, göz göze gelince Dudaklarımızda bir tebessüm belirince Ne küskünlük kalmıştı, ne dargınlık Ayaküstü kalakalmıştık, tokalaşırken Elim elinde, gözlerim gözlerinde öylece Kalakalmıştık dakikalarca Ayrılabilmiştik ancak Tekrar görüşmek, buluşmak için sözleşince Biliyorum, maalesef sözünü tutmayan ben oldum Ama dedim ya Tutunacak bir dalım yoktu ki Sen ara deyip, ben aramadığımda Yalan yazmaz benim kitabımda Vay be Aylin vay! Herkes kendi yolunda, kaybolup gitti sonunda Haydi yolcu yolunda gerek Haydi yine git maziye, güle güle Aylin Ve ara sıra sıyrıl anılardan Yine çal bu yüreğin kapısını Beklerim Beklerim Aylin... Gürsel İleri |
Ayrılık Dedi
Eyvah! Aklıma gelmeyen başıma geldi Kara vicdanlım, ayrılık, dedi Hani yarınlar bizimdi Sevmek sevilmek güzeldi Şu başıma gelene bak Sevdiğim, ayrılık, dedi A vefasızım Şu yüreğimde bir acı, sızım sızım Söyle ayrılığı kim istedi Şimdi sensizim, anlamsızım Of! Kara gözlüm, ayrılık, dedi Kendime kızıyorum Bu kadar sevilmez diye Kendime soruyorum Bu son Bu bitiş niye? Vay vay! O yar, ayrılık, dedi Nasıl sevda imiş bu böyle Sanki beni büyüledi Bin yemin üstüne yemin Tövbe etsem de sevmeye Taşısam da hep bu acıyı içimde Hasret kalsam da gülmeye Tutamıyorum Tutamıyorum sözümü Yaradan aşk ile yoğurmuş sanki özümü Sevmekten vazgeçemiyorum Seviyorsan Dilin nasıl vardı, ayrılıktan bahsetmeye Nedir şu seven yüreğimin çilesi Çekilmiyor böylesi Neydi ki sebep, neydi O vefasız yar, ayrılık dedi... Gürsel İleri |
Bakmak Ve Anlamak
Bir gece vakti Başımı kaldırdım Baktım gökyüzüne Yıldızların altında Anladım ki o anda Bir zerreyim bu alemde Sensizim hemde Ne varsa ellerimde Bekçisiyim,emanetçisiyim sadece Bir düşün dostum,iyice İyi,kötü herşey Tanrı'dan emanetse Emanete hıyanet olurmu sence? Bir gece vakti Yüzüme vurdu rüzgar Kaldır başını,bak diyordu sanki Şu sonsuzluğa Bunu bir yaradan var Koparır ondan kulu,uzaklaştırır Yanlışlar,günahlar Yaklaştırır doğrular Haydi dostum,biz insanız! İnsanlar doğruyu bulmalılar Bir gece vakti Başımı kaldırdım Baktım gökyüzüne Gülümsedi yıldızlar... Gürsel İleri |
Batan Güneş
Cebimde Son Umut Kırıntısı Batan Güneşi Seyrediyorum Ne Çabuk Geçti Yıllar Hala Seni Arıyorum Bakma Saçlarımdaki Aklara İçimde Hala Sana Muhtaç O Çocuk Var Ne Çok Şeyi Alıp Götürdü Yıllar Batan Güneşi Seyrediyorum Bir Başıma, Yapyalnız Diyorlar Ki, Yalnızlıkmış Her İnsanın, Eninde Sonunda Kaderi Yüreğimde Son Umut Kırıntısı Hala Seni Bekliyorum Birgün Dönersin Diye Geri Silip Silip Şu Yaşlı Gözleri Batan Güneşi Seyrediyorum Ellerimde Son Umut Kırıntısı Belki, Belki Gelir Diyorum Oysa, Alıp Götürdükleriyle Yıllar Dönmez Ki Geriye, Biliyorum Kanadı Kırık Bir Göçmen Kuş Gibiyim Şu Akşamın Koynunda Asla Açılmayacak Bir Kapıyı Çalıyorum Gözlerimde Son Umut Kırıntısı Batan Güneşi Seyrediyorum… Gürsel İleri |
Beklemek
Tanrım, beklemek öyle zor ki Zaman yüreğime basa basa Yüreğimi eze eze geçiyor Öyle de ağır ki Dizlerimi büküyor Yorulmuşum Bu omuzlar bu yükü çekemiyor Beklemek, ah beklemek! Her anı zulüm Avuçlarım ter içinde, sırsıklam Zaman geçmek bilmiyor Sabır da fayda etmiyor Tanrım, beklemek öyle zor ki Gözlerim yolda, kulağım telefonda Zaman vuruyor yüreğime tokmak tokmak Tek işim, durmadan yollara bakmak Her adımımda Dünya dar geliyor voltama Kısılmışım, sıkışmışım Bağrımdaki zindana Beklemek öyle güç ki Tanrım Ne gelirse elimden Yapmak boyun borcum Sonrası sana sığınırım Beklemek öyle zor ki Tanrım Ne olur bağlanmasın elim kolum Bir anam var şu yalan dünyada Bir de oğlum Sana emanettir tüm sevdiklerim Sana uzanır ellerim Bırakma Allahım, sakın biçare Cehennemin provası sanki Beklemek, beklemek öyle zor ki... Gürsel İleri |
Bekleyenim Sen Olsan
Tüm cihan Yedi düvel Kırk sekiz afet Önüme engel dizilse Bekleyenim sen olsan Engel kim olabilir bana Bu aşk yolunda Seven sen olsan Sevilen ben... Gürsel İleri |
Belki
Işığı gördüm bir defa Bir daha yüzümü dönmem karanlığa Gün gelir Belki Bağışlarım bana kurşun sıkan düşmanımı Ama Hıyanet eden dostumu asla… Gürsel İleri |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.