![]() |
Bildiğin Tek Renk Siyahtı
Alanlara sığmayan,öfkem,umudum,direncim Sen benim yaşam sebebim ey sevgili, Sus ve dinle! Hiç bu kadar yorgun düşmedi bu yürek Yüreğinde mekân tuttu tutalı Yorgun düştü yüreğim Sana söylemek istediğimi anlatamamaktan Yorgun düştü ruhum,bu savruluşlardan Sen ruhumda,sen yüreğimde,ya ben nerde? Nereye dönsem,hangi yöne çevirsem başımı Sende gördüğüm tek renk siyahtı Seni su gibi,hava gibi,sevmiştim Özlemi,umudu,yaşamı sende buldum sanmıştım Oysa,senin yüreğin rengi hep siyahtı Artık sevme,sus ve git Bende umutlarımı içimde yaşatayım 10/08/2007 14.00 EMİRGAN Çiğdem Çimen |
Bilmediğim Tat
Mutluluk nedirki hiç görmedim tadı nasıldır tatmadım mutluluk *******ce ağlamakmıdır öyleyse bunu tanırım gözyaşlarım sırdaşımdır can dostumdur yanaklarımla ellerimle bütünleşen tek arkadaşımdır mutluluk ağlamaksa ben çok mutluyum demektir mutluluk karanlık ve ısız *******midir öyle ise iyi tanırım tadını iyi bilirim çok acıdır çok yürekleri yakan bir tattır eğer karanlıksa mutluluk beni hiç yalnız bırakmayan gerçek dostumdur mutluluk yalan sevdalarsa tadını bilirim zehir zemberektir eğer mutluluk buysa çok mutluyum çok mutluluk ayakta kalmak için son dermanına kadar hayatla savaşmaksa bunu da bilirim öyle ise çok mutluyum nedir mutluluk keşke bilebilseydim bende tada bilseydim yaşamak nedir anlaya bilseydim çok şeymi isterdim can çok şeymi 30/04/2007 10.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Gökkuşağımız Var
Sarı,saçlarımda saçlarım, parmaklarında dudaklarım kırmızıda kırmızı,gülde gül ellerimde saklı senin için siyah,kaşlarında kaşların yüzünde yüzün ay gibi aydınlatır gecemi yeşil,gözlerimde gözlerim,gözlerinde gözlerin güneş gibi yakar kavurur beni mavi,yüreğimde yüreğimde,umutlar pembe,düşlerimde düşlerimde sen saklısın yar en parlak renklerle senden ve benden, gökkuşağı çizdim dört mevsim,baharı yaşamak için Çiğdem ÇİMEN 20/10/2007 23.49 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Coşku Var Sol Tarafımda
Bir sevdam var sol tarafımda gönlümün diplerinde gezen bir sevdam var ki daha yeni filizlenmiş bir ağaç kadar yeşil yüreğim coşkulu durmaz yerinde atarım kendimi sokağa selam dururum bir birine yakın bulutlara uçan kuşlara dağlara,taşlara selam dururum konu komşuya hey! Bir sevdam var sol tarafımda Kalbimin tam ortasında yeni filizlenmiş başakların coşkusu gibi salınırım bir bu yana bir o yana ne kadar ayık olsam da sarhoş gibiyim aşkımdan off ALLAHIM uyanmak istemiyorum bu rüyadan 22/03/2007 04.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Huzur İstiyorum
İçimdeki hüznü dökmek istiyorum her şeyi unutmak yeni doğmuş bebek gibi sıcacık olmak içimi huzur kaplasın sonsuz olanından bir huzur istiyorum öyle bir huzur ki berrak su damlasının şırıltısı gibi martıların sevda şarkıları mırıldanır gibi yeni doğmuş bebeğin heyecanla çarpan yüreği gibi bir huzur istiyorum bülbülün güle şakıması gibi kelebeğin kırlarda özgürce uçması gibi menekşelerin nazlı bakışı gibi bir huzur istiyorum 10/04/2007 12.30 HİSAR ÇAY BAHÇESİ Çiğdem Çimen |
Bir Kuru Yaprakmıyım
Bir kuru yaprakmıyım sağa sola savruldum anne taş doğursaydın benim yerime acılarla yoğruldum anne hani! yaşamadığım yıllarım nerde umutlarım sevdiğim nerde hüzünlerle mi yıkadın beni anne yüreğim üşüyor gözlerim dalıyor uzaklara yine taş doğursaydın benim yerime yalnızlıklara mı sarmaladın beni anne sonradan değiştirilir mi bu kara yazgı verilir mi bana geri ömrümden yitip giden zamanı karalara mı beledin beni ane ah ane ah çok yorgunum taşımaz oldu artık bedenim dert yükünün altında ezildi benliğim keşke doğurmasaydın da görmeseydim bu kalleş dünyayı 19/02/2007 01.55 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Mevsim Daha Beklemedeyim
Biliyorum sevdam beni kandırdığını Geleceğim mutlak demiştin Ama hani, yoksun Biliyorum, şimdi kar aman vermiyor diyeceksin Yamandır buraların karı diyeceksin Yol yok iz yok diyeceksin Biliyorum sevdam Baharda mutlak yanındayım diyeceksin Bende sana, ağlamaklı sesle tamam diyeceğim Bekleyeceğim. Ülkemin uzak şehrinin dağlarında karların erimesini Dumanların sislerin süzülüp yok oluşunu Bahar! yine seni beklemedeyim Her gece kanlı gözlerle dualardayım Karlar erisin,yollar açılsın diye Bitmeyen bu hasretliğin sona ermesine Ellerim havada Bir mevsim daha Beklemedeyim. 26/12/2006 23,30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Nefes Kadar Yakınmısın
Seslendiğim yerlerde olmalısın Bir nefes gibi dudağıma yakın Her üşüyüşlerimde yanında olmalıyım Gözlerinin kor sıcaklığına yakın Parmak uçlarımda his etmeliyim seni Yüreğinin sesini duymalıyım Yeşil gözlerimde akan yaş gibi Yakın olmalısın tenime Umudum olmalısın Yağmur gibi yağmalısın yüreğime Aşık olmalısın delice Korkmadan söylemelisin sevdiğini Haydi sevgili Hiç tüketmeden sevdayı Sonsuza kadar sevmeye Sevdayı yaşatmaya varmısın 20/05/2007 24.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bir Yıldız Kayıyor
Yüreğimi kanatma gel, gel de bak Yakamozda kaybolup gittin balık misali Özler oldum gözlerini Güneşim ol aydınlat yüreğimi Merhem ol yaralarıma Umut ol ömrüme Yaşayacaksan değil, Yaşatacaksan var ol Sen yalnızca sen Bir ateş düştü gönlüme Yok olup gidecekmişçesine Gözlerim nemli yeni bir gün doğuşunu beklerken Bir yanım karanlık yalnızlığa batarken Soruyorum yaşamak neden zor Yıldızlar parlıyor güneş doğuyor Gece oluyor gündüz oluyor Ama ben bu karmaşada kayıp gidiyorum Susmalımı yürek, tek başına bir boşlukta olsa da Vaz geçmem geçemem yardan Koymuşum bir kere hayatımın en son demine kadar Yaşanır mı onsuz kalınır mı sevdasız Anlıma yazılmış Kalbime kazınmış Geçmem geçemem sevdim bir kere Çiğdem Çimen |
Bir Yudum Sen
Bir yudum sen içtim bu akşam Sarhoşum renk değiştirdi dünyam Hasretimi vurdum bir dokunmalık teninde Vuslatım derin uyku çeker dizlerinde Hasret şarkıları ağlatmıyor bu gece Gülüşünün sıcaklığındayım Yalnızlıkta akmıyor yüreğimde Binlerce yıldız parlıyor gözlerimde Gözlerinde çözdüm ayrılığın düğümünü Uzaklar yakın oldu bir tadımlık nefesinde Ay ışığı alkış tuttu özlemlerin bitimine Bir yudum sen içtim sarhoşum teninde Ayazdan yüreğimi topladım bu gece İlmik ilmik söküp attım acıları Sobeledim bu gece tüm yalnızlıkları Erittim yok ettim sıcaklığında sensizlikleri Bu gece melekler yağdı baş ucuma Mutlumuyum diye baktılar göz ucunda Bir yudum sen içtim bu gece Huzurluyum başımı koyduğum bağrında Çiğdem ÇİMEN 16/01/2008 12.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:21 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.