![]() |
Asma
Asma O asmayı biz diktik Sulayıp büyüttük Yapraklarından dolma yaptık Tane tane üzümlerini yedik Tüm mahalle çoluk,çocuk O asmayı biz diktik Üzümlerini kaynattık Suyunu içtik Tüm mahalleli Muhabbete gölge Düşürmedik Tüm mahalleli Kendimizden geçtik O asmayı biz diktik Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Aşk
Aşk Aşk; ben seni, *******in koynunda Güneşin içinde Okyanusun dibinde Çöllerde... Buzul kutuplarda Ben seni, *******i rüyamda Gündüzler hayalimde Aradım durdum... Aşk; Girmişsin kanıma Aratırsın olmadık yerde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-01.01.2004 Burhan Küçük |
Aşka dair
Aşka dair Aşka dair ne varsa ömürde Yazıldı,çizildi,söylendi Dizler dövüldü,yürek acıdı Aşkın ta kendisi hep,hep gizlendi Aşka dair ne varsa ömürde Arandı,tarandı,bulunamadı Dilekler tutuldu,ağıtlar yakıldı Aşkın ta kendisi hep,hep gizlendi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-13.01.2004 Burhan Küçük |
Atatürk-10 Kasım
10 Kasım Özgürlüğe susamış ülkemin üzerine Güneş gibi doğdun Ülkem yoğrulurken yoklukla,kederle Cumhuriyetimizi kurdun Kara gölgeler arasında güneşimiz oldun Aydınlığa açılan penceremiz oldun Ülkem elden giderken Cumhuriyetimizi kurdun Ülkeme sinmişse huzur Senin eserindir Atam Bugün 10 kasım Kuşlar bile suskun Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-Kasım/10/2005 Burhan Küçük |
Ateş böceği
Ateş böceği Ben bir uyudum,uyudum Uyandım alaca karanlık Kirpiklerim bile değmemiş Henüz birbirine Çöpçüler geçmemiş Amonyak kokulu sokaktan Çöpler darmadağın etraf da Köşe başlarında uğultular Şişeler paramparça İzmaritin henüz dumanı çıkıyor Pet şişelerle oynuyor kediler Karabaşın kuyruğunda hala teneke Dövüyor alaca karanlık da sokağı Evlerin damı akıyor Dere olmuş kaldırımlar Bitmiş pazarlıklar Dereyi yarıyor ince topuklar Arabalar sıralanmış park halinde Aralarından geçmek ne mümkün Rejim yapmak gerekli Esti mi rüzgar poyrazdan Uçuşuyor kağıtlar,poşetler Duraklarda reklam,sanat,film afişleri Hepsinin ucu yanık Beyaz gömleğim kurum lekesi Yağmış üstüme gecede Ve ben umutluyum Gecenin alaca karanlığında Her ateş böceği gördüğümde Hala yıldız sanıyorum....... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 01.09.2003 Burhan Küçük |
Avanak
Avanak Sensizlik ağusu sardı içimi Eritir günden güne yüreğimi Şu üç kuruşluk dünyada Neden,tattırırsın cehennemi Virüs gibi sardın bedenimi Yok ettin,bitirdin benliğimi Deli başım, avanak yüreğim Eskitir gecede kağıdı kalemi Al benin mi var anlayamadım Avanak yüreğime söz geçiremedim Yerinden söküp atmak istedim Bil ki, bil ki sana hiç kıyamadım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.01.2004 Burhan Küçük |
Avanak yüreğim
Avanak yüreğim Ne çok aldandı gözlerim Sahte bakışlara....... Ne çok aldandı kulaklarım Sahte sözlere..... Ne çok aldandı Avanak yüreğim....... Sahte baharlara... Bu yüzden ne çok attım Kendimi serin sulara Hep sarıldım ayaz *******e Çırılçıplak.......... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Ay ışığı
Ay ışığı Şu esmer gök var ya Şu kızıl deniz Ne varsa bizden yana Buluşurdu düşlerimiz Kaldırırdım rafa kitapları Düşünce sevda aklıma Şiirler yazarım gece yarıları Ay ışığı vurunca cama Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-02.11.2004 Burhan Küçük |
Aylak
Aylak Kaç kış geldi geçti böyle Çekildi el etek Dağda bir kurt uludu Kuşlar uyudu,ağaçlar uyudu Kaç kış geldi geçti böyle Akan sular dondu İs kokusu şehri sardı Burnumda kokusu Kaç kış geldi geçti böyle Cam kenarında Soba arkasında Aylak aylak Dağda bir kurt uludu Kuşlar uyudu,ağaçlar uyudu Zemherinin göbeğinde Uyanmış bir kardelen Bakıyorum camdan Aylak aylak Kaç kış geldi geçti böyle... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Aylardan Temmuz
Aylardan Temmuz Aylardan Temmuz Ortalık boz bulanık İçimde yanar ateş Kalbim bir kalıp buz Aylardan Temmuz Soğuk mu soğuk deniz Gönlümde sen Senin kalbin yap boz Aylardan Temmuz Geçip gidiyor amansız Uğramıyor yüzüme güneş Ay ışığına hasret yakamoz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-18.07.2004 Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.