![]() |
Bir isyandır bu -(4)
Bir isyandır bu Avare gezip iş beğenmeyenlere Kula kulluk edip köleleşenlere Yediği ekmeği inkar edenlere Nimeti bilmeyip şükür etmeyenlere. Bir isyandır bu Hırsıza anahtar verenlere Haksıza adaleti reva görenlere Devletin içinde rüşvet yiyenlere Rezalete alkış tutan gafillere Bir isyandır bu Bozuk düzene boyun eğenlere İnsan olduğumdan utandıranlara Zulmün karşısındaki sessizlere Vatan bayrak değeri bilmeyenlere Türkiye’me kem göz dikenlere isyanımdır bu. Süleyman Karacabey |
Bitli Barzani
BİTLİ BARZANİ Kuduz köpek gibi salyaların saçıyor Aç tavuk misali kendini ambarda sanıyor Birde kalkmış haddini bilmez kafa tutuyor Bitli Barzani kendini adam sanıyor. Daha düne kadar yal isterdin benden İyi tanır beni git öğren yedi ceddinden Ne zaman adam oldun da çekineyim senden Bitli barzanı lafın büyük cüssenden. Vatanımın her yanı bir bütün öğren Sen değil gelsin karşıma seni ürüten Çıksanda karşıma o melun suratına tükürsem Bitli Barzani ezerim kafanı oraya gelirsem. Süleyman Karacabey |
Bozuk Düzen
Türedi üç – beş sefil soysuzlar Meydanı boş buldu ayılar Kapıyı açık buldu hırsızlar Bekçi kesildi tüm namussuzlar. Doğruluk suç oldu bi çare Haram helal oldu cahile Soytarılık sanat oldu kimine Dünden geldi bunlar bu güne Düzen bozuldu töre bozuldu Ar haya kalmadı hepten yok oldu Küçük büyük kalmadı unutuldu Çark tersine döndü ve kırıldı. Sevgi hoş görü kimsede kalmadı Küfür fuhuş boyumuzu aştı Üç kağıtçılık sahtekarlık çoğaldı Bu düzen dünden bu güne miras kaldı. Süleyman Karacabey |
Büyüksün
Ruhumun derinliklerinden bir ses Bana seni söylüyor seni İlahi sen ne büyüksün yücesin Kudretinden bedenim titriyor İsmin andığım an bedenim diriliyor Beni sana sana götürüyor Ya rabbim sen ne büyüksün. Süleyman Karacabey |
Cumhuriyet
Bağımsızlık medeniyet fazilet sende Şahikanın doruğuna erişmek var ilkende Uygarlık yarışında her zaman en önde Milletim seninle coşuyor CUMHURİYET Al bayrağım nazlı nazlı süzülüyor sayende Kız-Kızan huzur buluyor yaşıyor özgürce Çiçekler bir başka büyüyor güneşinde Milletim seninle coşuyor CUMHURİYET Bir nesil yükseliyor ilminle irfanınla Dik başlı açık alınlı çelik bilekli yiğitçe Bir sevdadır ismin onların gönlünde Milletim seninle coşuyor CUMHURİYET Buram buram mertlik var özünde Uygarlık yükseliyor köyünde kentinde Erişilmez yadigarsın cümle alemin gözünde Milletim seninle coşuyor CUMHURİYET Ceddimden bana en büyük armağansın Al bayrağım sinende ebediyen dalgalansın Beşiğim sendin mezarımda sen olacaksın Milletim seninle coşuyor CUMHURİYET. Azabiyem,Gönlüm şen, vatanım şen Kıymetini anladıkça yüreklerde ebedileşen Hür yaşadım her zaman ileriye koştum Hızımı coşkumu senden aldım büyük CUMHURİYET. Süleyman Karacabey |
Değmez
Geçte olsa seni tanıdım, O sahte aşkına kanmaya değmez, Sana olan sevgim bitti sonunda Uğruna bir ömür yanmaya değmez. Kör olsun gözlerim artık seni ararsa Tutulsun dillerim seni sorarsa Kırılsın kollarım seni sararsa Uğrunda ağlayıp yanmaya değmez. Bundan sonra sana kanmam bir daha Aşkın ateşiyle yanmam artık ben daha Sana gelmem için yalvarsanda Allaha Bir daha kapını çalmaya inanki değmez. Süleyman Karacabey |
Dondurdum Zamanı
Zamanı çarmıha gerdim bu gün yine Hoyrat bıraktım senli duygularımı Bazen meyhanede bazen başka yerde, Uçar durur bir kuş misali göklerde. Zamanı çarmıha gerdim bu gün yine, Bitmesin tükenmesin senli hislerim, Doruğuna çıksın tüm zevklerim, Gönlümün erebildiği tüm duygularımda. Kırdım tüm saatleri,kaldırdım takvimleri, Zamanı astım çarmıha bu an geçmesin diye, Seni en güzel anında yakalamışken hislerim, Varsın dergahında olgunlaşsın duygularım. Yıldızları söndürdüm tek tek gecemde, Perde çektim gök yüzüne güneş doğmasın, Senli duygularımı yakaladığım bu günde, Varsın sıcaklığında erisin tüm varlığım. Başka düşünce girmesin diye kafama, Geçmişimi karaladım,hafızamı sildim, Beynimde şu an sadece sen varsın diye, Varsın gülsün yüreğim senin aydınlığında. Durdurdum zamanı sabah olmasın diye, Takvim bir başka günü göstermesin istemem, Kaybolmasın toz pembe duygularım, Azabim varsın tadını çıkarsın senli duygularım. Süleyman Karacabey |
Dostlar Arzularmı Beni.
Rüzgar olup her yerde essem Kar olup yüce dağlarda erisem Güneş olup dünyayı ısıtsam Bir nefes arzularmı dostlar beni. Minarede ezan olup okunsam Namaz olup beş vakit kılınsam Söz olup tellerde çalınsam Bir nefes arzularmı dostlar beni. Toprakta çayır ile çimen olsam Dağlar gibi yücelerden görünsem Şahin olup gök yüzünde süzülsem Bir nefes arzularmı dostlar beni. Ay olup kainata doğsam Yıldız olup semayı süslesem Karanlık olup *******e hükmetsem Bir nefes arzularmı dostlar beni. Mürekkep olup kalemlerden yazsam Kağıt gibi asılarca sır saklasam Masal olup dilden dile anlatılsam Bir nefes arzularmı dostlar beni. Çiçek olup burcu burcu koksam Arı olsam o çiçekten bal alsam Rüzgarda toz olup savrulsam Bir nefes arzularmı dostlar beni. Azabim; Kuş misali dallara konsan Yaprak olup yel ile savrulsan Ecel vaki olup dünyadan ayrılsan Acep bir nefes arzularmı dostlar seni. Süleyman Karacabey |
Duydum Göz yaşlarını
İsmim dudaklarından düşmez olmuş Duydum sende benim için ağlıyormuş sun Yalnız geçen günler sende de mevsimler doğurmuş Yasak sevdam bu dert seni de vurmuş. Duydum ki gönül bahçende güllerin solmuş Lavanta kokulu saçların rüzgarla dağılmış Yüreğin vuslatı düşünür için için hep ağlarmış Yasak sevdam bu dert benim gibi seni de vurmuş. Biliyorsun sana gelmem imkansız gülüm Sesin oluyor benim tek neşem tek tesellim Eğer seninle kavuşmak olacaksa ecelim Varsın olsun bir de senin için ölürüm. güzel sesinden kahkahaların duyduğum zaman Çiçekler açıyor gönlüm de işte o an Unutmam mümkün değil seni asla unutamam Kader vurmuş zaten birde sen vursan ne yazar. Sen uzaklarda beni düşünmesen de bi an Benim se alın yazım oldun hep aklımdasın inan Kader bir gün yollarımızı kavuşturduğu zaman Yüzüme bakmadan çekip gitsen ne yazar. Duydum hep benim için ağladığını gülüm, Sanki görüyorum göz yaşlarında ben varım Oysa ben her zaman sevdan ile yanıyorum Yitik sevdam inan seni çok seviyorum. Belki bir hayalin peşine birlikte düştük Yaşanmamış duygulara gebe kaldı duygularımız Bir tarih kadar uzak ta olsa bedenlerimiz Biliyorum bir ömür sürecek senle olan aşkımız. Süleyman Karacabey |
Efendim (SAV)
Yudum yudum aşkında eridim Ham idim piştim dirildim Cahil idim okudum öğrendim İsmini ta kalbime nakşettim. Canım efendim her şeyim Rehberim önderim tek hedefim Yolunu buldum yolunda giderim Canım efendim hazreti peygamberim. Kalbimi sana özümden bağladım Seni düşündüm senin için ağladım Ne olurdu bastığın toprak olaydım Canım efendim hazreti peygamberim. Yüreğim senin için çırpınır durur İsmiyin kudreti kalbimi durdurur Seni görmedi gözlerim bedenim mağrur Canım sana feda hazreti peygamberim. Süleyman Karacabey |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.