![]() |
Can Olmak
Aklıma geldiğinde adın Can olur akar yüreğime Nedenini bilemez Can gibi can olmayanlar Canı çıksın dışında bu kelimeye uzak duranlar Huyunu beğenmeyip de canı çıksın diye beddua edenler Varsın onlar canı et kemik sansınlar Oysa can olabilmek İmkansızlık ötesi imkansızlık. Nuray Yıldırım |
Coşmak
Boş bir kağıt sunsam size duygularınızı yazın diye sonra oturup okusam nehirlerden göllere denizlere ulaşsam deseniz ki daha çok yazacak var kalem yoruldu düşünceler mola tanımaz kendine bekle yeni bir beyaz kağıt sun bize hazır coşmuşken sizi bulmuşken Nuray Yıldırım |
Çığlık
Görünmez bir yaradır çığlık Boğazda sancıdır Ruhundaki derin acıdır Dokuz boğumda çığlık Boğazda yaradır İçinden kanar, kanatır Doğum yapmış kadının Haykırışındaki acı feryattır Çığ gibi düşer bedene Güneşin gölgesinin düştüğünde Toprağa yansıdığı gibi Nuray Yıldırım |
Deneyin
En zor olan en kolay yapılandır bilir misiniz? bir kalbi kırın bakayım ne de kolay değil mi yapılması, peki onarmaya çalışın şimdi... bakın ne zor değil mi? en kolayı tercih edin şimdi bir gülücük atın sebepsiz bir kuşa, bir ağaca hatta şu geçen külüstür dolmuşa... ne zor değil mi? zorlanıyor dudaklarınız inatlaşıyor sizinle.... ama yılmayın zamanla o da gülümsemesini öğrenecektir................. yaşama... Nuray Yıldırım |
Dilimin Ucunda
Dilimin ucunda Ama tadı Tanımsız Adı mı O da Belirsiz Diyorlar ki Özelmiş Desteklenmeliymiş Bir armağan ile Bir söyleyiş ile… Ya Düşünüyorum da Yerimiz mi dar ne? Yoksa yüreğimiz mi? Bak bize anımsatıyorlar Şimdi ne Roma dönemindeki Yasak konulmuş! Ne askerleri savaştan alıkoyacak Kadınları kalmış Var bir acayiplik bunda Kanımca Zannımca Aşk bunun Kıyısında köşesinde… Yada Tatsız Tuzsuz Bir Şekilde Anımsanır Bedeli de Peşin Alınır olmuş… Gelin V a z g e ç i n Aşkı A ş k i ç i n Hissettiğiniz i ç i n İstediğiniz i ç i n Bildiğiniz g i b i S ü r ü k l e y i n Düşüncelerinizde Ve Yüreğinizde bir yerlerde… Nuray Yıldırım |
Doğum Günü Dedikleri
Doğmuşum dediler bir kasım gününde Bilmem ki nasıl sevindiler ya çok gülümsediler ya epey ağladılar gizli gizli sevinçten Babam belki büyük annem konu komşuyu tatlıya boğdu sevincini yedi mahalleye duyurdu. Bugün doğmuşum yılları saymayın kasım soğuğunda annemin koynunda. Minik bedenimi korumuş yıllar yılı hiç yargılamadan Ne haytalığımı ne sorumsuz gecen yıllarımı ne kırdığım anlardaki tavırlarımı Yaşam seni acıtacak o güzel yüzlü biblolar seni yerden yere vuracak Olgunluk adına diyip gizliden ağlayacaksın Sonra salonlara çıkıp umursamaz gözükürken fersiz güleceksin Sen kaya kadar sağlam değil sen narin bir çiçek bedenindeki yavrum İyi ki doğdun annen baban tüm sevdiklerin gülümsüyor tüm içtenliği ile sana. Sen yinede bağışla seni anlamakta zorlananları sen anlat sendeki seni Tanıyınca tüm pişmanlıklar dile gelecek bir bir. Ve içten sıcak halin yayılacak bir kasım gününe. Mumları üfleme yansın bitene dek Sen de düşün geçen tatlı acı yılları İyi ki geldim dediğin ne çok çıkacak Sev sevil yaşamın gerçeği bu Kederi askıya en köşeye poşetle Ölüm soğukluğundaki düşünceleri Mazgallara akıt gitsin. Sen kasımı çevir en içten haline. nuray67 Nuray Yıldırım |
Dört İşlem
Matematikten ikmale kalıp Basit bir soruyu çözemedim Sordu bana dört işlemi Yaşam dedim! Ezberden Başla dedi hışımla Yenilginin acısıyla Önce bir sen bir yaşam Topla eder sen Çıkar eder sen Böl eder sen Çarp eder yaşam… İşte basit bir cevap İkmale kalmama sebep Ne demeliydim ki? Sorduğunda Doğmak yaşamak anlamak ve Unutulmamak. İşte sorunun sendeki cevap anahtarı. Nuray67 Nuray Yıldırım |
Duyduk Duymadık Demeyin
Acıya inat mutluluk var bende Sıcak sıcak fırından yeni çıkmış ekmek İster misin depremin soğuk acımasızlığını yaşayan İzmirlim Ya sen kömür alacak parası olmayıp Buz gibi soğuk havaya inat sürüklenen beden Sen üzüm gözlü güzel şefkat ölmedi daha üzülme Tatlım gel buraya diyen maskeli insancık sen de unutma Bir gün senin yakınına da diyecek senin kadar kansız biri Duyduk duymadık demeyin Acıya inat mutluluk satıyorum Sudan ucuz gel vatandaş gel Bir çadır vereceğim yamaları bitsin de geçmiş 99 depreminden Sütler toz halinde raf ömrü geçmiş yinede sıcak bir bardak su getirsene Soğuktan kaskatı kesilmeden içelim şöyle karşılıklı duman duman Duyun beni acıyı pazarlayanlar neredesiniz Hangi salonda haftanın şıklarına adaysınız Ey millet sahur davulcusu niyetine Duyun beni acı satmıyorum Mutluluk var bende ziyadesiyle Aldıkça çoğalan büyüsüyle Annemin ördüğü hırka da henüz çok yeni Biraz büyük ama boşver giy gitsin Nasılsa sallanıyor yeryüzü ninnileri de bizden EEE eee uyusunda büyüsün acılarım Acı acıyı değil artı eksiyi çeker kutup başlarında Acı bir varmış bir yok olmuş puf diye Güneş kadar güzel bir kız olmuş Yakmış sevdasıyla yürekleri Çoğalmış mutluluğu yeryüzünde Bu haykırış bitmez müsaade etmez insan olan Sen de duy beni ey acıyı gözümüze dilimize düşürenler Bilin ki yürekte hissedilmedikçe burun sızlamaz Sen de aniden yakalanırsın kim bilir senin de acın devasa olur Ama başa gelmeden sen acıyı yaşatma Hakkımız yok ömrünü acılarla geçiren bu insanlara Mutlu olmak varken paylaşamadığımız niye Sonuçta hepsi yeryüzünde oysa bizim işimiz gökyüzünde Duyguları verin atmosfere burnumuza çekelim büyüsünün sarhoşluğunda İnsan olmanın onurunda Mutluluk var bende ziyadesiyle Duyduk duymadık demeyin Yardımlaşma özünde dilinde en çok da şu güzel yüreğinde Olanlara SİZLERE selam olsun. Nuray Yıldırım |
Duygu Seli
Yağma yağmur böylesine hızlı Acelen olmasın seni özlüyor iken Şu duygu selindeki insan yüreklerimiz Korkmasam şehri su basacak diye Setler kurardım önüne Betondan zeminlere Yüksek duvarlarla çepeçevre Söyleyeceklerimi akıtsam Göz pınarlarımdan avuçlarına Karışsa yağmur sularına Bulansan acımdan kederimden Sense arıtsan tüm saflığınla Yağma yağmur böylesine hızlı Acelen olmasın seni özlüyor iken Şu duygu selindeki insan yüreklerimiz. Nuray Yıldırım |
Düşünceler
Düşünceler Tırmalıyor Sonuç Diye Bağırıyor Bense Tepkisizce Bakınıyorum Sağa Sola Nuray Yıldırım |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.