![]() |
YAĞMURA KARIŞAN AŞKIN ÇARESİ YOKTUR
I yağmurun kederle yağdığı her yerde üşüyen resimler düşer kalbime gitmek sızar aklıma sevdiğim her kadından durmadan kendini yakan ateşin oğluyum bilinen bütün sözcüklerin anlamına uzak her kadın bir uzağa çağırır beni denize karıştıkça çürüyen ırmak toprağını reddeden çiçek sığınırım kendi limanıma acının kalbidir gölgesiz suret hayata aidat ödentisidir aşk muhalefet bilmiştir kaçakelektrik kullanmayı şifresi yitirilmiş bir şiir kanayarak taşar satırarasından intihar büyür uçurumlarında II. yağmura karışan aşkın çaresi yoktur çözülür hayatın magması ve bir kez daha telefonda annem beni çok sevdiğini söyler gece kan bulaşır aklıma yakılacak mektupların cehennemindeyim kaç şehir akıp gitti ömrümden depresif bir metropol söyleminde yağmur dindi kırıldı dalı kalbimin hiç bir acıdan doğmaz bir başka acı yaşanamayan aşklar tarar kendini taşımaktan yorulmuş bir hayatı |
YAĞMURDA YÜRÜ SAÇLARINA KARIŞSIN GÖKYÜZÜ
yağmurda yürü saçlarına karışsın gökyüzü kurumuş dere yataklarına aksın yanlış hüzünleri yüzünün tutuşsun teleklerin telaşlı adımlarında bir çiğ buğusu kadar hüzünlü bulut parçası: işte sevgin avuçiçinde yanmamış kına tazeliği yağmurda yürü saçların ıslanırken belki beni düşünürsün danteline işlediğin yanlışlığında yağmurda yürü bulutlar ve nemin buğusu. toprağın kokusu yaksın yüzünü kurtulsun ellerin senden.. uçup gitssin rüzgar kuşları sadece iki kocaman oluk olsun gözlerin ve şairler yağmurda ağlanmaz deseler de sen durma akıt kirpiklerini yüzüne yağmurda yürü saçların ıslanırken belki beni düşünürsün yaşanmamış bir duygunun burukluğudur bu mayıs gülüşlü bir çocuğun ak kağıttan yaptığı yelkenliler yüzer yüreğinin süzgün göllerinde ayrılıkların derin anlamıdır yüzündeki çizgiler yağmurda yürü saçlarına karışsın gökyüzü bir sigara içimi değil elbet ayrılık yağmurda yürü açarken dağlarda gelincik harman yerinde yüreğinin diner özlemi boğulur bahar çığlıklarında aklını çıldırtan suskunluk yağmurda yürü saçların ıslanırken beni düşünürsün |
YER YOK BANA
aklına kuşkonmaz bir yolcuyum yasak hevesler büyür içimde sağanaklara tutulur çalarım zamanı kediler yarışır aşkın atlasında kuşlar kalkıyor dallarımdan uzaktan yaralı bir kalple bakıyorum hangi acıya saracaksan sar yaralarımı imtina ediyorum hayattan kuşladım çünkü bütün yuvalarımı oyalandığım bütün istasyonlarda kalbim oyulur savurdum kendimi gecenin havzasına aklımdan kaç kuş havalandı kaç kuş döndü yuvaya kime ne taşıyorsam kalbimi avuçlarımda bulsam yalnızlığın biçimini sever miydim yine de seni benim avuçlarına sığmayacak bir kalbim var uzaktan yakın olan herşeyin acısı fazladır hangi kalp taşıyacak kadar ustadır aşk ağrısını kentli yalnızlıklardır çoğaldıkça kaybolan ritminin yarısı senin olsun bilerek unuttuğum bu şarkının reddettim bütün kabullerimi bir kez daha kutsadım kendimi anladım hiç bir aşta yer yok bana beklediğim yağmurdan da ümit kalmamıştır |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.