![]() |
Aynadaki Surat
İnsanlar kendi işledikleri Kabahatleri neden görmezlikten Gelirler de görürler başkalarının Yapmış olduğu yanlışları Ben biliyorum gâlibâ Bu sorunun yanıtını Çünkü aynaya baktıkları zaman Görürler o çirkin suratlarını Bakamazlar aynadaki İğreç yüzlerine Tiksinirler sonra Kendilerinden de ondan. |
Ayrılık Şarkıları
Ayrılık şarkıları söylerim senin için Aşkınla yanıyor yüreğim hep için için Beni ansızın bırakıp gittin söyle niçin Kederler, gamlar, hüzünler şimdi benim için Benim sensiz bir günüm bile geçmezdi canım Sen çekip gidince hep eksik kaldı bir yanım Birer birer yitip gitti bütün hülyalarım Bir tek senin için yağmur gibi gözyaşlarım Seven yüreğim artık yaslı, gülmüyor yüzüm Yollarda seni arıyor yaşlı iki gözüm Senin tekrar bana geri dönmendir tek çözüm Seni çok seviyorum aşkım budur son sözüm. |
Az ve Öz
Bir şiir yazdım az ve öz Fazla lafa ne gerek var Ârif olana yeter bir tek söz. |
Balık Baştan Kokar
Balık baştan kokarmış Doğru söze ne hâcet Eğer ayakları olsaydı balığın Önce ayakları kokardı Sonra da başı. |
Barış Manço
Bundan tam sekiz yıl önce bir Barış Manço yaşardı Gezerdi diyâr diyâr ülke üllke her bir yanı Sınırları bir bir yüreğiyle şarkılarıyla hep aşardı Bundan tam sekiz yıl önce bir Barış Manço yaşardı O hem yurtta Barış'dı hem de cihanda Barış'dı O başkalarıyla değil hep kendisiyle yarıştı Ölünceye dek o, hiç durmadan çalıştı Her bir şarkı sözü ozanca bir haykırıştı Günü geldi ve birgün kara toprağa karıştı. |
Bekârlık Sultanlık
Kim demiş bekârlık sultanlıktır diye? Eğer bekârlık sultanlık olsaydı bütün sultanlar hep bekâr gezerlerdi tüm sultanlıkları boyunca. |
Ben Sensiz
Sensiz ben canım desenleri solup gitmiş bir halıyım Sensiz ben gülüm çiçek açmayan bir ağacın dalıyım Sensiz ben aşkım ordan oraya sürüklenen bir çalıyım Ben sensiz birtânem kesmeyen körelmiş bir bıçağım Ben sensiz nartânem paramparça olmuş bir ağım Ben sensiz nurtânem yerle bir olmuş koca bir dağım Ben sensiz sevgilim bir hiçim İçin için kor gibi hep yanar içim |
Bencillik
Hayat bir yol bulmuş akıyor dar bendinde Bencillik diz boyu herkes kendi derdinde |
Beni Affet
Birtanem bağışla beni affet Sensizlik ruhumda bir kıyamet Ayrılık getirdi bin türlü dert Bitmek bilmiyor ki hiç bu hasret Bekliyorum senden aşka davet. Sensiz akıp giden yıllar Sararıp solan yapraklar Geldi gönlüme sonbahar Hala içimde hüzün var. Sevgilim fırsat ver son defa Yalvarırım artık dön bana Aşığım inan ki ben sana Sevdim seni hep doyasıya Kahroldum senin yokluğunda. Kalplerimiz bir daha birleşsin Aşk nağmeleri çalsın söylensin Bu ayrılık artık sona ersin Sevgimiz ölene dek bitmesin Sevdamız hiç bitip tükenmesin. Ne güzeldi senle yıllar Ilık ılık esen rüzgar Gelsin gönlüme ilkbahar Hala kalbimde sevgin var. |
Beyaz Karakış
Karakış karakış gösterdin Yine beyaz mı beyaz yüzünü Bir gelinlik gibi süsleyiverdin Aklarla giydirdin bu yeryüzünü Serdin her bir yana çarşaf çarşaf Pamukla dokulu yumaşacık örtünü Değiştiriverdin hemen her yerin O bildiğimiz, alıştığımız görüntüsünü Karakış karakış dondurdun bizleri Gösterdin herkese soğuk yüzünü Karakış karakış kapattın yolları Tattırdın bizlere hasretlerin hüznünü |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.