![]() |
Yok Saydım
anamı atamı saydım doğduğım toprağı vatan saydım yurdu aziz devleti baba saydım bu can yurdu memleket saydım adriyatikten çin seddini turan saydım şanlı cumhuriyetimi can saydım atatürkten oğuza boy saydım on altı devlet kurdum az saydım birden ona kadar saymayı saydım yerinde say dediler onuda saydım fakat dinime küfredeni milletimi böleni bir de vatanıma ihenet edenleri yok saydım. |
Sarılsam Üşür Müsün
Ben ki sevda yolunun, o en yürünmezinde, Ayaklarımla değil, kalbimle yürümüşüm. Yürümek de denmez ya, yorgun adımlarımı, Karşılıksız bir aşkın, ardınca sürmüşüm.. Yüzyıl yanarın eğer, yanmayı öğrendimse, Diyen o şair gibi, razıyım ben de ey yar! Gülmesini unutan, gözlerin gülecekse, Razıyım benim olsun, bütün yürünmez yollar. Bilsem ki bir ümidi, bin edip yürüdüğüm, O yol ki en sonunda, varacak mezarlığa, Bilsem ki senin için, mutluluktur öldüğüm, Derim ki al Azrail, gerek yok pazarlığa. Söyle canımdan öte, candan aziz tuttuğum, Sevgili söyle bir gün, beni düşünür müsün? Gelsem bir seher vakti, ansızın düşlerine, Bin yıllık hasretinle, sarılsam üşür müsün? |
Geçmiş
Bazen sayfalar yetmedi Dertlerini anlatmaya Bazen bakışların yetti İçindeki güzelliğini ortaya koymaya. Hatırlıyor musun? O zamanları Güneşi seninle karşılayıp Seninle uğurluyorduk. Şimdi artık günler çabuk Ve güzel geçmiyor. Artık dört gözlediğim Beklediğim buluşma saatlerimiz de yok Herkes yanımda fakat ben yalnızım Kim bilir belki de sana fazla alıştım. Şimdi beni var ettiğin gibi Yok ediyorsun. Seninleyken gökkuşağının başındaydık ve Ben o gökkuşağının hiç bitmeyeceğini zannediyordum. Ama şimdi sonuna geldiğimizi anlıyorum. Geçmişe baktığımda bazen gülüyor, Bazen ağlıyorum Ama şunu söylüyorum Seni sevmekten gurur duyuyorum! |
Ağlarsam sensizliğe ağlarım
Bir nehir kenarında imlalarımı düşürdüm cebimden, Baktı yüzüme mavi gecenin yıldızları, Sırtımda taşıdığım, Yüreğimde yaşadığım bir sendin sevdiğim, Bir çocuk neşesi kopardı beni dalımdan, Ben bahar oldum sana, Ürkek,çekingen ve bir o kadar utangaç, Vurgun yedim sevdanın kollarında, Öyle hızlı okuma sana yazdıklarımı, Yüreğimden başla hayata direnişe, Ve bak gökyüzüme, Aşk beni anlatıyor uykularına, Anlattıkça unutturuyor yalnızlıklarımı, Durmak bana göre değil sevdiğim, Ben sen olurum, Gözlerin,ellerin, Yüreğin kalırım yaşadığın zamana, İmlalar beni aşar cümlelerde, Kör bir cellada bırakılırım şiirlerde, Uzat ellerini özlediğim,gitmeden sen, Ağlarsam ben, Yalnız sensizliğe ağlarım... |
Bir Besteydi Aşkımız
Bir besteydi aşkımız Hiç hesapta yokken Koptu teli sazımızın Ahengi bozulacak Yaşamın Ve Bilumum mutlulukların. Gülümseyin bize ey insanlar Gülümseyin ki Sırtlarimiz tanismasin yüzümüz sevgiyle yikanmadan Bizden arta kalan sızıyla mı Kurulacak tuzsuz mutluluğunuz? Göz yaşıyla beslenen Bir mutsuzluk orkestrası gibi Ne de keyiflisiniz Avınızı buldunuz diye... Pes ettik! Avladınız bizi. Sizin adınıza seviniyoruz Başardınız. Ölümü bekleyen birer ihtiyarız artık Rotamızı kasvetli karanlığa çizdiniz Bilin ki artık boğazında düğümlenecek Hıçkırıkları çocukların... En temiz işinizi yaptınız Bu aşkın celladı olarak. Tükürün Dişlerinizin arasında Sıkışıp kalan insanlık artıklarını. Yakışmaz size İnadına duran fidanlara merhamet. Şehvetinize öpücük konduracak umutsuzluğumuz. Bereketsiz bir yaşamın dehlizlerinde Sadece Ayak seslerini duyacaksınız Yalnızlıkla örülmüş irkilişlerin. Yaşama sevincini yitirmiş Çıplak ayaklı gözlerin Titrek ve ürkek adımlarını Zamansız *******in ağırlığında duyacaksınız. Toplamaya kalkışmayın sakın Kırdığınız darmadağın düşlerimizi |
Biz Ölebilirmiyiz
Kopan her takvim yaprağında, Yağan her yağmur damlasında, Ve çırpınan her martı kanadında, Hatırlanırken sen,., Seni ben nasıl unutabilirim..? Oysa kaç kez indirdim resmini duvardan, Kaç kez yumrukladım hayalini git! diye... Ama heyhat! ne sen unutuldun, Nede hayalin gözlerimden kurtuldu. Gömülmüşken kalbimize bu umutsuz aşk, Ne sen unutabilirsin, Ne de ben sevgili.!.. El ele gezilen umut sahillerini, Düşler kurulan yürüyüşlerini, Her akşam gelen hüzün nağmelerini, Seviyorken sende umutsuz aşkla beni, Unutabilirmiyim... Unutabilirmiyiz..?. Birbirimiz için yaşarken umutsuz da olsa.. Söyle biz ölebilirmiyiz...! |
Sen Giderken
Dün sen giderken arkandan baktım baktım da ta uzaklara daldım ne güzeldi geçen iki sene ne güzeldi seninle yaşanan hayat ne güzeldi sana sarılıp uyumalar ama şimdi bir otobüsün puslu camı arkasındasın. Evet gidiyorsun şimdi anladım git bakalım *******in prensesi git bakalım gündüzlerin çoban yıldızı ama şunu unutma; bu deli yürek ebediyen senin. |
Sevgilim Hayat
Yüzüme bak ve yüzümü hırpala yüzümü değiştir, dağlı bir anlatım bırak sen her hafta oğlunu leğende yıkayan hayat yaban, diri memelerinden ısırmak dudaklarındaki tuzu dudaklarıma almak için çok oldu tepelere vurdum kendimi bulutlara karıştım ve karanlık kahvelerde tıraşı uzamış adamlardan huylarını öğrendim senin. Mahmur bir tohumdan delikanlı bağrıma. Ve hatırlıyorum lokavt vardı bezgin fabrika düdüklerinin dizlerine yatırılmış olan sabah senin kalbini kakışlardı Tomarla muştuyu omuzlayarak genç adamlar polisin sevmediği genç adamlar sokaklarda patronları kudurtan gazeteler satarlardı. Ey şehre başaklar: militan ruhlar ekleyen hayat! Gün turuncu bir hayalet gibi yükseliyorken izmarit toplayan çocukların üstüne çekleri imzalanıyorken devlet katlarında faşizmin bacımı koyvermiyorken şizofreni, yüzüme bak ve rahmini bana doğru tekrarla ben öyle bilirim ki yaşamak berrak bir gökte çocuklar aşkına savaşmaktır çünkü biz savaşmasak anamın giydiği pazen sofrada böldüğümüz somun yani ıscacık benekleri çocukluğumun cılk yaralar halinde; yayılırlar toprağa etlerimiz kokar gökyüzünü kokutur çünkü biz savaşmasak Uzak Asya'dan çekik gözlerimiz Küba'dan kıvırcık sakallarımızla savaşmasak güm güm vurur mu kömürün kalbi Kozlu'da Ke san'da, Kandehar'da ümüğüne basılır mı vahşetin ve sen boynunu öperken beni sarhoş bir okyanusla titreten hayat sevgilim olur musun. Ben savaşarak senin bulanık saçlarından tutp kibirli güzelliğini çıkartıyorum ortaya dünya kirletilmez bir inatla dönüyor altımıza yıldızlar seriliyor yüzüm suya davranıyor koşaraktan. ve inzal. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.